Alle innlegg Sukkerforum

propylenglykol

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Nilsen ti. 23 nov. 2010 21:56

Hører rystende ting på TV: Ny forskning viser at i hjem med propylenglykol, som finnes i vannbasert maling, er det 320% større sannsynlighet for at barn utvikler høysnue (pollenallergi)! Nesten samme tall gjelder for astma. Helt crazy!
Googler man stoffet finner mann:
Propylenglykol — Huden
Propylenglykol är ett ämne som på grund av den låga risken för allergi och andra biverkningar, har använts i många år i en rad olika hudprodukter.
huden.nu/om-huden/propylenglykol/ Jeg sliter selv med både allergi og fikk astmalignende problemer etter å ha sittet et halvt år i kontorer som nylig ble malt med vannbasert maling og hvor det stinket lenge. Damn!

(kvinne 41 år fra Troms) ti. 23 nov. 2010 22:01 Privat melding

som maler burde jeg hatt allergi og astma da,men lite av det i yrket vårt gitt.
lukter det såpe av malingen,så er det alltid noen som reagerer på malingslukten....;-)

Skjult ID med pseudonym Nilsen ti. 23 nov. 2010 23:14

Det er merkelig at det er lite av astma og allergi i maleryrket. Undersøkelsen sier at det er en korrelasjon mellom barn som har astma og mengden propylenglykol på soverommet. Det var ikke noen korrelasjon med andre typer VOC's (volatile organic compounds) Kanskje gjelder det bare for barn som eksponeres?

Mer om det her:
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0013423

Skjult ID med pseudonym mamma on. 24 nov. 2010 20:42

Er dette i all vannbasert maling eller bare noen? Håper noen kan svare på dette for jeg har malt barnerommet med vannbasert malnig..

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 24 nov. 2010 21:07

den dagen kunder krever oljemaling på veggene og takene sine,da sier jeg takk og farvel--:-)

Vanntynnede malinger innebærer normalt ingen risiko for barn og gravide. Så lenge bruksanvisningen følges skal ikke malingen påvirke barnet på en negativ måte.Lakk, maling og sprayprodukter som inneholder organioske løsemidlerskal ikke benyttes i rom der små barn og gravide er tilstede.

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 24 nov. 2010 21:11

.VANNTYNNBAR MALING FOR ET BEDRE ARBEIDSMILJØ
Vanntynnede malinger er så godt som luktfrie, og dermed blir arbeidsmiljøet mye bedre.Dessuten akn du flytte inn i det malte rommet så snart malingen er avsluttet uten helsefare

om du er i tvil om produktet,kjøp et kjent produkt,og se etter miljømerket svanen,eu blomsten eller godkjenningen fra astma og allergikerforbundet...

.LØSEMIDDLET ER DEN ENESTE FORSKJELLEN
Løsemiddelet i malingen fungerer som en bærer av pigmenter for å gjøre malingen malingsbar. I en løsmiddelfortynnet maling kan f.eks. bæreren være White Spirit. I en vannfortynnet maling er det vann.

Når malingen tørker fordamper løsemiddelet og det tørre fargeskjiktet sitter igjen.Kvaliteten på fargeskjiktet blir derme det samme uansett hvilket løsemiddel som benyttes. Den eneste forskjellen er at vannfortynnet er vesentlig bedre for miljøet og har blitt utviklet med det aller siste av teknologi, noe som gir høy meget kvalitet.

Skjult ID med pseudonym mamma on. 24 nov. 2010 21:21

Greit, da er det kanskje ikke dette stoffet i så mye av malingen da?

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 24 nov. 2010 21:25

tror du trygt kan bruke den vannbaserte malingen,jotun har en som heter sens,den er spes anbefalt for astmatikere og gravide som maler:-)

Skjult ID med pseudonym All er gi to. 9 des. 2010 11:51

Man skal være påpasselig med hvilken maning man benytter ja. Verre er det for alle dem som allerede har guffen i hjemmet sitt

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 9 des. 2010 12:01

Det er jo en kjent sak at man ikke skal pusse opp barnets rom rett før fødselen,men at malingen skal ha *fordampet* eller giftige stoffer halvert seg til lik null før bruk...sånn ca ett halvtår... Men jeg vet at de fleste ignorerer den biten der hehe--må jo være lyserosa med skyer på e.l *?*