Alle innlegg Sukkerforum

Hva legger kvinner i begrepet (god) kjemi?

Vis siste innlegg
(mann 48 år fra Oslo) lø. 27 nov. 2010 21:21 Privat melding

Lurer fælt på hva damer her inne mener med god kjemi, eventuelt at det bare er kjemi tilstede. Har som jeg skriver i min profil, et noe undrende forhold til dette begrepet, og lurer derfor fælt på hvordan damene oppdager at kjemien stemmer. Er det slik at det merkes umiddelbart, eller er det noe som oppleves over tid? Jeg har ihvertfall inntrykk av at det for damenes del, er noe de opplever, ganske så umiddelbart. Jeg undrer meg jo mest over damene, men bare for gutta og svare også, på hva dere mener er (god) kjemi, eventuelt hvordan den oppstår.

Er dette et ord som har kommet til i senere tid, eller begynner jeg bare å bli gammal? Nå har jeg også sett noen skrive, vennekjemi. Da faller jeg ihvertfall ut.

Skjult ID med pseudonym BruceW lø. 27 nov. 2010 21:24

Kall det følelser istedet så nærmer du deg.

Skjult ID med pseudonym lareya lø. 27 nov. 2010 21:25

hmm ..

ikke noe fysiker jeg da men.. kjemi for meg er den kontakten man får med enkelte mennesker, og det trenger overhodet ikke ha med en kjæreste å gjøre.

Ting stemmer , man er på nett, samme frekvens,samme kanal..

"dårlig forklart"

Skjult ID med pseudonym lareya lø. 27 nov. 2010 21:26

Og glemte , oppstår relativt umiddelbart .. for meg

Skjult ID med pseudonym piken lø. 27 nov. 2010 21:27

Ja, som BruceW sier, så kan det også kalles følelser. Når en jente sier at kjemien ikke var der, så sier hun indirekte at hun ikke tror hun er i stand til å utvikle følelser for personen. (Slik jeg forstår det).

Har jeg vært på en date og sier etterpå at kjemien var god så mener jeg dette: jeg tror jeg kan utvikle følelser for ham, han fikk meg til å le, han var sjarmerende, jeg tror muligens han fikk sansen for meg, dette var hyggelig!

Og vennekjemi er jo rett og slett det at man syns en person er kul, men at følelsene ikke er der. Er det ikke kjemi i det hele tatt er det ikke mulighet for å bli venner engang.

Men dette er nå min oppfatning, mulig folk legger ulike ting i det.

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 27 nov. 2010 21:28

enig med lareya:) og den kommer i vennskapelig og mer spennende varianter.. en blanding er best:))

Skjult ID med pseudonym Petita lø. 27 nov. 2010 21:30

Kjemi er liker vs. ikke liker. Og innimellom der hva man liker, hvor godt man liker, hvorfor man liker osv.

Noen har allerede en oppfatning av drømmemannen sin og dermed vil det som ikke stemmer med denne være dårlig kjemi, eller noe sånt :)

(mann 44 år fra Akershus) lø. 27 nov. 2010 21:34 Privat melding

Men man må ikke glemme *kjemien* oppi alt sammen. Det *er* faktisk ekte kjemi det er snakk om, for stoffene som produseres i hjernen under en forelskelse er avhengighetsdannende, og det kan være en av grunnene til at "kjærlighet gjør blind". Har sett tilfeller der jeg har tenkt "herre gud - sånn som han/hun behandler partneren sin burde de gått fra hverandre", men den som blir dårlig behandlet ser det rett og slett ikke...DET er kjemien ;)

Skjult ID med pseudonym lareya lø. 27 nov. 2010 21:36

eller rett og slett litt svaksynt? :)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 27 nov. 2010 21:55 Privat melding

@lareya, jeg synes ikke du forklarer deg dårlig, og jeg har min oppfatning av hva kjemi er, men lurer mere på hvordan det er mulig at det kan oppstå umiddelbart, og har igjen inntrykk av at det er noe som skjer for damer og ikke for menn. Har man god kjemi må den gå begge veier, og hvordan i all verdens rike er det mulig å finne ut av umiddelbart? Kan damene virkelig se at denne mannen er helt på samme planet som en selv, og ikke bare er ute etter f.eks. et lite eventyr? Er begge ute etter det, er det jo ikke noe problem:)

Følelser er heller ikke noe, etter min mening, man kan få, bare ved å date en dame en kveld eller 2, men som bygger seg opp over tid. Selvfølgelig merker man at det er noe spesielt, men at kjemien stemmer sånn umiddelbart? Blir man forelska er det noe helt annet, og som WYSIWYG73 sier, et stoff som produseres. Men det hender vel både titt og ofte at det bare er den ene som virkelig er forelska?

(mann 44 år fra Akershus) lø. 27 nov. 2010 22:14 Privat melding

Bece: enig med deg...Men man kan jo se på bilder og assosiere seg frem til hva som tidligere har trigget både interesse og forelskelse. Jeg vil helst bli forelsket i noen jeg normalt ville vært interessert i, for det er tegn på hvilke gener jeg instinktivt ønsker å føre videre. Om jeg går videre enn "interesse-området mitt", så vil jeg muligens kunne bli forelsket i noen andre, og da vil man jo føre videre gener man normalt ikke ville hatt lyst til. Sikkert mange som er uenige i dette, men jeg tror hjernen forteller om kompatibilitet slik at man ser en person som vakker eller ikke. I tillegg reagerer hjernen på hormoner og feromoner, som kan gi forelskelse og lyst. Ideelt sett treffer man en som kan gi full score på alle tre ;)