Alle innlegg Sukkerforum

Utenlandske menn kontra norske menn

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym villja lø. 27 nov. 2010 22:52

Hva syns dere jenter som har prøvd begge deler? Hvem er best?

Jeg syns mange utenlandske gutter/menn går nordmenn en høy gang når det kommer til hvordan man behandler en jente/kvinne.

Skjult ID med pseudonym Kvinne_47 lø. 27 nov. 2010 23:35

Man skal være forsiktig med å generalisere, men min erfaring er at utenlandske menn er mer oppmerksomme og ofte gir mer inntrykk av å være gentleman når man er i begynnelsen av et forhold, men at det endrer seg når forholdet har "satt seg".

Jeg har bodd i utlandet i 10 år, hvor jeg møtte min eks, som jeg var gitft med i 15 år. Jeg har også hatt noen kortere forhold med utenlandske menn før jeg møtte han, så har endel erfaring med det...

For min egen del, vil jeg definitivt at min neste partner blir en nordmann.
Like barn leker best, og kulturforskjeller kan være en stor utfordring i et forhold. Jeg har dessuten funnet ut at norske menn egentlig er helt herlige og overhodet ikke mindre gentlemen enn utenlandske...de bare viser det på en annen måte :-)

Skjult ID med pseudonym villja lø. 27 nov. 2010 23:51

Mja,

hvorvidt de forandrer seg handler litt om hvor de kommer fra .. har en del venninner som er lykkelig gift med sine utenlandske menn , og der har lite forandret seg.

Leste en artikkel om akkurat dette, flere og flere kvinner finner seg utenlandske menn

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 27 nov. 2010 23:56

Er ikke det disse backpackerne som tar med seg chilenske og meksikanske menn hjem, da...? :-P

Skjult ID med pseudonym villja lø. 27 nov. 2010 23:59

@qwerety

kanskje.

og siden så mange norske drar til thailand for å finne seg dame, blir utvalget noget redusert her hjemme, så vi følger vel bare opp importen som de norske menna starta ;-)

Skjult ID med pseudonym hmmmm sø. 28 nov. 2010 00:00

Aldri i verden om jeg skal ha noe annet enn en mann født og oppvokst i dette landet.. til nøds danmark...

Skjult ID med pseudonym gutt21 sø. 28 nov. 2010 00:11

Du skal være veldig forsiktig med utenlandske menn, de aller verste er fra Nord-Amerika så er du advart.

Du skal huske på at i norge er det minst kriminalitet i verden i forrhold til innbyggertall. Det er ikke bare på grund av lite fattigdom, men åsså fordi vi har minst grådige/selvoptatte folk i verden.

Tror den gjennomsnittlige norske mannen behandler deg bedre en den gjennomsnittlige mannen i de fleste andre land.

Ikke forelsk deg på cuba i allefall.

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 00:17

Vel

Har levd såpass lenge at jeg har en viss formening om hva som er bra/mindre bra..

Kan bare uttale meg fra egne erfaringer og noen venninner, men til nå har jeg til gode å bli dårlig behandlet av en utenlandsk mann , men jeg snakker ikke nødvendigvis om dårlig behandling kontra bra behandling.

Og Sør Amerika, ja ja sikkert mange gale der og, men en utenlandsk en kan jo strengt tatt være en svenske.

Skjult ID med pseudonym hmmmm sø. 28 nov. 2010 00:17

er nordmenn minst grådig og selvopptatt? hehe tror jeg ingenting på, men få av oss har vel måtte sloss så mye for noe som helst... og det blir man gjerne litt treg og hyggelig av;)

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 00:20

Artig at veldig ofte når man snakker om utenlandske så blir alltid ekstrem tilfeller dratt inn, alt annet enn norsk er jo utenlandsk .

Og typisk norsk er jo være selvgod og tenke at vi er verdens beste ..

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 28 nov. 2010 00:22

Enig med kvnne_47.

Med enkelte unntak blant utenlandske menn, så har norske menn mye mer grunnleggende respekt for kvinner; de ser oss som likeverdige partnere og det merkes i måten de lytter og samarbeider og behanlder oss på. Greit nok kan utenlandske menns virke mer verdensvante, sofistikert etc (avhenger av hvem man sammenlikner med selvsagt) men den galante væremåten er ofte kun kosmetisk, den stikker ikke dypt.

Man trenger ikke dra lenger enn til UK ellerTyskland for å merke forskjellen.
Ola Nordmann is the best.

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 00:29

Igjen, kommer ann på hva man søker.. jeg syns det er veldig deilig med en mann som behandler meg som en kvinne,, og som helst vil at jeg skal være kvinne ..

Skjult ID med pseudonym gutt21 sø. 28 nov. 2010 00:32

Typisk at fordi man kjenner flere selvgode og selvoptatte mennesker, så tror man at andre land er bedre en oss.

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 00:34

@gutt21

er du 21 år.. isåfall er du unnskyldt :)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 28 nov. 2010 00:37

Villja:
Igjen, det spørs jo hva du mener med å behandles som kvinne.

Skjult ID med pseudonym gutt21 sø. 28 nov. 2010 00:38

Typisk at fordi man kjenner flere selvgode og selvoptatte mennesker, så tror man at andre land er bedre en oss.

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 00:40

Vanskelig å forklare det helt , er bare måten de har fått meg til å føle meg.. de har behandlet meg litt som porselen, sånn at hvis de ikke passer på kan jeg gå i stykker :-)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 28 nov. 2010 00:42

Jeg er litt usikker på hva det vil si at en mann "behandler meg som en kvinne"?

At han er sterk, bærer de tunge tingene og tar regningen? Helt fint det i blant, men å ikke få sette meg i bilen før han har løpt rundt og åpen døren, blir avbrutt og ikke blir tatt på alvor i diskusjoner, bli tildelt rollen som tilskuer fremfor delatekr etc får meg til å føle meg overstyrt og umyndiggjort.

Dessverre så føler jeg at "å bli behandlet som en kvinne" ofte kobles med å "bli behanldet som et annenrang menneske". Og da foretrekker jeg å bli behandlet som et jevnbyrdig menneske. Og aller helst som en kvinne OG et menneske, på den måten Ola Nordmann gjør det.

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 00:45

@vibe

finnes en mellomting

og just det du forteller nå, er noe av det jeg opplever som litt av problematikken, kvinner er i dag blitt så himla opptatt av å klare seg selv, at det nok ikke bare bare være en mann midt i denne litt tåpelige likestillings kampen som muligens har gått litt gærne veien..

I flere land er det faktisk sånn at fruen i huset er sjefen:)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 28 nov. 2010 01:11

vilja,
ja, men det er den mellomtingen jeg mener vi har i Norge:)

Jeg er ikke mer opptatt av å klare meg selv enn at jeg ønsker en kjæreste å klare meg sammen med.
Men det er tåpelig å ha tungvinte "regler" som at han må løpe rundt og åpne bildøren. Det er ikke det samme som å holde en inngangsdøren vi begge skal inn gjennom, fordi det er praktisk at én holder den og ikke like tilgjort tullete som det med bildør. Men både holde dør og trekke ut stolen gjør da norske menn, på samme måte som norske kvinner pynter seg med høye hæler etc - vi er ikke helt uniforme heller.
Jeg synes det er passelig, jeg.

Det er nok slik at det i endel land er fruen som er sjefen i huset, som i gamle dager her til lands (og vel fortsatt henger igjen); han var ute og jobbet, hun styrte heimen. Det er forørvig ikke noe jeg trakter etter.
Og det var vel ikke den type mann du etterlyste?

Jeg ønsker bare å bli sett som en likeverdig.
Derfor synes jeg dater med norske menn, som ikke er helt bortreist når det gjelder høflighet, er mer givende. Og som kvinne 47 sier, så viser holdningene seg mer og mer etterhvert når man er i et forhold. Men er du kun ute etter å date, så er vel ikke det så farlig.

Skjult ID med pseudonym anja31 sø. 28 nov. 2010 01:18

Vil definitivt finne meg en norsk mann. Svensk går og. Har datet en engelskmann i flere år, og har ikke tenkt til å prøve det igjen... Ellers hatt noen romanser med andre utenlandske menn. Spennende det, men ville ikke hatt et forhold med noen av de. Like barn leker best!

Skjult ID med pseudonym Tazoslo sø. 28 nov. 2010 01:27

Kvinner får vel de mennene de får med utgangspunkt hvordan det norske samfunnet oppdrar dem. Ingen skal tro dem er noe, alle skal være like og spesielt kvinner og menn. Da blir det slik det blir ;-p

Skjult ID med pseudonym Lise sø. 28 nov. 2010 17:00

Norsk mann!! Så kan jeg til nøds ta svensk,dansk, australsk.

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 17:29

Kunne jeg valgt fritt, hadde en franskmann vært nr 1 : de kan absolutt kunsten å "passe" på sin kvinne.

Men, det skal sies, jeg hadde noen mil å gå da jeg startet et forhold med en utenlandsk første gang, og da snakker jeg et seriøst forhold, som varte en god stund.
Dessverre klarte jeg ikke slippe taket i at" jeg klarer selv og slutt å tro at jeg på noe slags måte trenger deg" dette førte til at det ble slutt..

Han følte ikke at jeg var istand til å slippe hverken kontroll eller slippe han til, ved flere anledninger ordnet jeg selv istedet for å spørre han. Mulig jeg har vært uheldig med mine norske menn , men jeg var så vant med at de stort sett ikke gjorde noe som helst , at jeg ordnet som regel alt selv.. og har en høy terskel for å spørre om hjelp.

Jeg ser i ettertid at jeg er oppdratt til å greie selv og klare alt selv, og svært sjelden har jeg egentlig bruk for en mann.. og med denne mannen funka det dårlig da han ikke følte seg som mannen i forholdet og tusla ut av det da jeg ikke trengte han...

samtidig har jeg aldri følt meg som mer "kvinne" som da jeg var sammen med denne mannen..

Skjult ID sø. 28 nov. 2010 17:40

Noen hyggelige utenlandske menn er det selvfølgelig, men de øvrige blir du ikke kvitt så lenge du lever, uansett hvor mye du ønsker det

Skjult ID med pseudonym Tazoslo sø. 28 nov. 2010 17:43

der ser man hvor forskjellige det kan være, selv er jeg vant til å måtte ordne opp ialt sjøl, og da mener jeg både ting som mannen "skal gjøre" og ting kvinnen "skal gjøre". Har ikke vært sammen med noen som har utpreget seg noe særlig med å være som Villja. En mellomting hadde vært flott :-D

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 18:23

@taz

Jeg er nok litt for mye "mann" hehe.. ikke fordi jeg ikke er feminin , men fordi jeg har vært mye alene, og ikke flink til å be om hjelp.. så her har det blitt fixat sjøl... så langt jeg har klart .. :) og har derfor naturligvis utviklet meg til bli riktig så handy..

Veldig mange gutter har spurt hva jeg egentlig skal med en mann.. og jeg har ikke alltid hatt et veldig godt svar på det inntil nylig ..

Skjult ID med pseudonym .. sø. 28 nov. 2010 18:57

Nordiske menn er best :) :)
Liker blonde gutter..

(mann 43 år fra Oslo) sø. 28 nov. 2010 19:05 Privat melding

@villja, vel da har vi litt av den samme historien tror jeg ;-)

Skjult ID med pseudonym villja sø. 28 nov. 2010 19:34

@taz

mye mulig det :)

skal vi at det over et glass vin? :)