Alle innlegg Sukkerforum

Hva sier du på jobbintervju...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tp lø. 27 nov. 2010 23:33

... når din tidligere sjef er en idiot og du ikke kan bruke vedkommende som referanse? Hvordan bortforklarer du det?

(kvinne 38 år fra Oslo) lø. 27 nov. 2010 23:36 Privat melding

Been there, done that.

I det ene tilfellet brukte jeg en kollega (som villig meldte seg) som referanse, og forklarte at jeg sluttet nettopp pga sjefen. Det var ingen problem.

I det andre tilfellet insisterte de på å snakke med sjefen. Han ga meg blandede referanser (men var aldri tøff nok til å kicke på meg mens jeg jobba der), og da ble jeg ansatt til tross for det. De valgte å gå etter det inntrykket de fikk av meg :)

(mann 37 år fra Vest-Agder) lø. 27 nov. 2010 23:44 Privat melding

Vel, din tidligere sjef har ikke lov til å svartmale deg om han ringes opp som referanse. Med mindre han faktisk har dritt han kan komme med og ha ryggdekning for å si.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 27 nov. 2010 23:45 Privat melding

Jeg har også brukt medarbeidere som referanse, og jeg sier rett ut at det ene arbeidsforholdet tok slutt på grunn av forhold til ledelsen. Slik jeg gjør det gir jeg fire referanser: en til en sjef jeg vet kommer til å gi gode referanser, en til en medarbeider, en til en som har jobbet under meg (nei, på jobben - ikke i senga :p ), og en sjef som jeg har hatt en konflikt med. Når jeg sier det slik, og at jeg inkluderer konflikten for at de skal kunne balansere referansene har jeg bare endt opp med positive tilbakemeldinger :)

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 27 nov. 2010 23:52

Skal ikke se bort fra at blandede referanser fra gamlesjefen er en god ting. Hva betyr det egentlig når sjefen gir deg en perfekt attest? Tyder ikke det på at han gjerne vil bli kvitt deg, da? Det er i hvert fall det de lærer på lederkurs i det offentlige...

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 27 nov. 2010 23:55

Phil80,
dessverre er det ingenting som kan stoppe denne sjefen fra å si så mye dritt han vil om han føler for det...

Jeg opplevde at en tidligere leder som jeg aldri hadde noen konflikt med, gav meg veldig negative skussmål.
Sannsynligvis som hevn fordi jeg sluttet i.l.a. prøvetiden (jeg var ikke den første som gjorde det, hvilket brakte ham i et dårlig lys internt, hadde en prat med HR-lederen som var veldig frustrert, da jeg gikk).

Heldigvis var det så på tvers av hva de andre referansene sa (han klarte å si det stikk motsatte av det de andre fremehevet), at han mistet enhver troverdighet overfor headhunteren. Har siden brukt kolleger og HR-sjefen fra dette stedet som referanse. Jeg vet at andre fra dette stedet valgte å si det som det var; at han var en god, gammeldags drittsekk, backet med konkrete eksempler og referanser fra oss andre. Det har også funket.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 28 nov. 2010 00:09

Jeg vikarierer stadig som referanse for en kundes ansatte. Sjefen der er et søplehue, men arbeidsoppgavene er ganske attraktive, og det går som oftest uker mellom hver gang noen av de ansatte ser sjefen. De ansatte jakter stadig på tilsvarende oppgaver i andre selskaper, men vil ikke forverre forholdet til sjefen ved å signalisere at de har tenkt å slutte før drømmejobben faktisk er i boks.

Erfaringen er at det funker helt fint å oppgi andre enn sjefen for nåværende arb.plass som referanse. Jobber du med kundebehandling så oppgi f.eks en kontaktperson hos en kunde som referanse.

(mann 30 år fra Telemark) sø. 28 nov. 2010 01:12 Privat melding

Hva med den gode gamle ærligheten? Hva med å fortelle at du og sjefen ikke er helt på nett, og samtidig oppgi opp til flere av dine kollegaer?

Jeg har gjort det selv, og det gikk fint ;)

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 28 nov. 2010 07:37 Privat melding

Som sjef selv ville jeg satt størst pris på en ærlig fremtoning. Slikt skaper respekt og tillit som vil gi deg fordeler i den videre prosessen. Dette såfremt du blir oppfattet som en seriøs, interessert og oppegående person i intervjuet selvsagt.

Ærlighet varer alltid lengst. Og får du ikke jobben fordi du var ærlig, så er ikke det jobben for deg:-)

Lykke til

Skjult ID med pseudonym Xradon sø. 28 nov. 2010 09:15

Jeg ser helst at dere ikke bruker min tidligere arbeidsgiver som referanse. Jeg har dårlig erfaring med dem!

Dette burde vært bra nok::)