Alle innlegg Sukkerforum

folkeskikk??

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Akershus) sø. 28 nov. 2010 20:54 Privat melding

Litt mangelvare med folkeskikk her. K Norge?anskje vi skulle hatt kostskoler i

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 28 nov. 2010 21:26

Er enig i at enkelte godt kunne vist litt mer folkeskikk, men å sende 6-åringer vekk hjemmefra? Tror ikke det er noen god idé. Litt mer vekt på folkeskikk i den offentlige skolen, derimot, kunne vært en god idé.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 28 nov. 2010 21:45

Jaha?:
Nå er ikke jeg lærer, men jeg såvidt jeg forstår er det for eksempel ikke lov å sende elever på gangen mer, noe som jo utvilsomt gjør noe med grensene. Husker også TV-serien "Klasse 10b", der elevene satt med musikk på øret og beina på bordet i timen - sånn var det i hvert fall ikke da jeg gikk på ungdomskolen tidlig på 90-tallet. Det handler litt om grenser.

Her om dagen satt jeg på T-banen da to kids i 14-15-årsalderen satte seg ned og han ene skrudde på noe musikk på mobiltelefonen - uten høretelefoner. Jeg spurte om han ikke kunne skru av den musikken, og han gjorde det uten å mukke, men det var tydelig at det ikke var noe som skjedde ofte. Så kan man spørre - hvorfor skjer det ikke oftere? Jeg tror faktisk det ville gitt et visst signal om man fikk enkelte krav rettet mot seg på skolen, der man, tross alt, tilbringer store deler av dagen - ofte mer enn hjemme.

Jeg sier ikke at foreldrene ikke skal sette grenser, men skolen har også et ansvar her.

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 29 nov. 2010 01:09

Det burde være en samfunnsplikt å si ifra om dårlig oppførsel til folk mener nå eg.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 29 nov. 2010 03:00

Altfor få barn i dag blir stillt krav til. Merker veldig stor forskjell på 10-12åringene nå og samme aldersgruppe da jeg startet med undervisning for 8 år siden. Nå må man ha øyekontakt med alle elevene samtidig for at de skal oppføre seg. Før gikk det an å spandere noen minutter til å hjelpe en som ikke forsto uten at det ble bråk blant de andre.