Alle innlegg Sukkerforum

Årets gaveidè

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 20:31 Privat melding

Snakket med moren min i dag (ja, jeg gjør det innimellom. Gutter og menn gjør det, selv om mange påstår at de har vokst fra det :p ) og ble spurt ut om hva jeg ønsker meg både til bursdagen og til jul. Og jeg *hater* det spørsmålet. Det er èn ting jeg ønsker meg, og det vet jeg at jeg aldri i livet kommer til å få uansett - en sånn lasermåler som måler opp areal, lengde og volum i rom - i tillegg til å finne metall i vegge så man vet hvor man ikke skal bore. Men i år kom jeg på en god idè, og det hadde vært tøft om flere hang seg på. Jeg har herved proklamert at det eneste jeg vil ha i år er innbetalingsslippene fra at de har donert pengene til enten Blindeforbundet eller Frelsesarmèen.

Og, nei...dette er ikke et forsøk på å leke helgen eller noe, men tenk på bra hvis en blind kan få seg en hund både som livsledsager og som veiviser, eller at frelsesarmèen kan gi barn som ikke har det så bra en fin jul! Håper flere henger seg på - da er jeg sikker på at ribba smaker ekstra godt :D

Skjult ID med pseudonym HotMum ma. 29 nov. 2010 20:42

Hvorfor bare gi til jul? Selv donerer jeg et måndlig beløp til Blindeforbundet. Som takk får jeg en synsforsikring. Med andre ord en billig forsikring samtidig som at pengene går til et godt formål istedetfor bare et forsikringsselskap som skal profitere.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 20:48 Privat melding

HotMum: jeg gir fast til blindeforbundet jeg også (og frelsesarmeen når jeg går forbi bøssene dere) - men ingen andre av de pengeslukene. Men, selv om jeg gir litt her og litt der, så hjelper det jo fort på om det blir noen ekstra tusenlapper i tillegg sånn på slutten av året - og så tenkte jeg det var en fin anledning å hinte frempå om det :) Julen er så materialistisk, og for meg er det uansett bare ribba og familien som betyr noe :)

(kvinne 45 år fra Østfold) ma. 29 nov. 2010 20:59 Privat melding

Bra initiativ :-D

Skjult ID med pseudonym HotMum ma. 29 nov. 2010 21:00

Liker initiativet ditt ts, og at du setter fokuset på det :)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 21:03

Tror nok det er en del formål jeg ville prioritert fremfor begge disse, men er veldig enig i ideen.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 21:05 Privat melding

Qwerty: da foreslår jeg at du bruker penger på det du synes er et bra formål - og da blir pengene fordelt utover. Det er jo enda bedre (selv om de søte, små labradorene kommer til å hate deg for det! :p )

Skjult ID ma. 29 nov. 2010 21:05

hehe...hva gjør man ikke for å få oppmerksomhet :)

Skjult ID med pseudonym piken ma. 29 nov. 2010 23:54

Flott initiativ! Selv skal jeg være borte fra familien hele julen pga jobb og tenkte at det er så utrolig liten vits at jeg får og gir julegaver, da jeg ikke kan åpne de på julaften sammen med noen i familien min uansett. Gleden med gaver er jo å kunne åpne de sammen med de du får de av.

Har planlagt så mange ganger at jeg skal bestille en sånn geite-t-skjorte til pappa (lurer på om det er kirkens nødhjelp?) hvor man betaler en sum som tilsvarer at en fattig familie i et u-land får en geit.

Ja, i år skal jeg få det til!

Skjult ID med pseudonym nerd85 ma. 29 nov. 2010 23:59

@piken: geite-t-skjorte etc får du kjøpt på www.gavermedmening.no

(mann 44 år fra Akershus) ti. 30 nov. 2010 00:00 Privat melding

Mye mer mandig om du kjøper en hel geit av den familien og lager t-skjorte av dem. Hodet kan han bruke som hoodie på kalde dager :D

Skjult ID med pseudonym piken ti. 30 nov. 2010 00:01

@nerd85: Stemmer! TAKK! Skal bestille med én gang! (Selv om jeg i prinsippet er imot å løfte en finger for ting som har med jul å gjøre før 1. desember, så anser jeg dette som et unntak som bekrefter regelen).

(mann 44 år fra Akershus) ti. 30 nov. 2010 00:37 Privat melding

Jeg kommer til å gi gaver til nevøen og niesen min, samt barna til eksen. De andre får nøye seg med at gavene deres gikk til et godt formål. Å skulle gi en gave til 500 eller noe til moren eller søsteren min er som å pisse i havet uansett - vi har på berget har jo stort sett alt, og med mindre man går over 5000 så får man neppe kjøpt noe folk blir ordentlig glad for uansett...:)

Skjult ID med pseudonym viveca ti. 30 nov. 2010 00:50

@TS

Dette med lasermåleren er så søtt at jeg bare tenker at du burde få en slik. Tipper du har vært en snill gutt også, hele året :)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 30 nov. 2010 05:11 Privat melding

viveca: hehe...er alltid snill, jeg - i hvert fall de siste årene :p Og du vet oss og lekene våre, og siden jeg ikke har en "liten unnskyldning for å ønske meg Lego", så blir det voksenleker - som jeg må kjøpe meg selv om jeg virkelig vil ha ;)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 30 nov. 2010 07:52 Privat melding

Her er mailen jeg nå sender ut til alle på kontaktlisten min - både venner, familie, bekjente og firmakontakter. Det hadde vært hyggelig om flere sendte den ut til sine kontakter, slik at vi kunne sette mer fokus på det!

---
Kjære alle kjente og ukjente,

Nå er julen her – en høytid som skal symbolisere familie, nærhet, gavmildhet og nestekjærlighet. Dessverre manifesterer den seg ofte som sløsing og fråtsing, og det er unektelig mange ting som skifter eier som ellers aldri ville blitt kjøpt.Mens de fleste av oss pakker opp gaver i så stort antall at det ofte kan være vanskelig å få dem med hjem, finnes det mennesker i Norge som ikke har råd til å kjøpe gaver til barna sine, som ikke kommer seg ut til familie og kjære på grunn av handicap, eller som på grunn av avhengighet ”er nødt” til å prioritere andre ting. For ikke å snakke om de som velger å forsake egen jul med familie for å hjelpe disse.I år har jeg bestemt meg for å kun gi ”fysiske” gaver til dem under 16, med en anmodning om nestekjærlighet. For dem over 16 har jeg bestemt at jeg vil gi gaven av å hjelpe andre, og i år betyr dette at de pengene jeg ellers ville brukt på billig vin, duppeditter som fascinerer i 10 minutter før de havner i en skuff, eller skjerf skal doneres til Norges Blindeforbund. Av andre jeg vurderte var Fattighuset, Frelsesarmèen, Blåkors og kreft-saken.Jeg håper andre kan gjøre noe lignende, og heller donere hele, eller i det minste deler, av de pengene som i det minste går til sløsing og overdådig fråtsing til et formål der de kan være med å på gjøre livene til andre bedre. Dette vil, igjen, gjøre *våre* liv bedre, da vi kan lene oss tilbake med hendene bak hodet og vite at vi har gjort noe godt – så om ikke annet, gjør det av egoistiske grunner! Videre håper jeg at du, uansett om du velger å være med på dette, sender dette videre til dine nære, kjære, venner og kontakter slik at enda flere kan være med på å gjøre noe godt for andre nå i jula. Om bare 1000 personer donerer 1000 kroner til samme formål snakker vi om:

Et helt års klesbudsjett for 1000 fattige
10 ferdig utdannede førerhunder
5 ansatte i Frelsesarmèen
osv osv
(merk at tallene over er antakelser og ikke basert på konkrete tall)Videre vil jeg be om at du tenker nøye på hvilke organisasjoner du velger å gi til. Noen av organisasjonene har allerede mottatt mer enn nok fra staten gjennom skatter og avgifter, og andre har et alt for høyt ”tap” av penger gjennom led

Skjult ID med pseudonym Taz sø. 5 des. 2010 23:47

forøvrig et annet alternativ Melisen;

På Fattighuset i Oslo (Grønlandsleiret 39), kan man alle hverdager mellom 10 -16 levere gaver til barn i familier som ikke har så mye å rutte med i jula. Det skal være nye ting som pakkes inn og merkes med gutt/jente og ca alder.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 6 des. 2010 00:08 Privat melding

@Taz: det er faktisk et av forslagene i mailen jeg sendte ut.

Jeg lurer på om noen har videresendt den, jeg. Fikk et par tilbakemeldinger om at folk syntes jeg ga dem dårlig samvittighet.Doh! Klart man skal ha litt dårlig samvittighet om man er over 20 og går gjennom hele julen uten å gjøre noe for andre...

Skjult ID med pseudonym piken ma. 6 des. 2010 00:10

@Mr.Skifterkallenavnannenhverdag

Haha, og så prøver de å gi DEG dårlig samvittighet ved å si at du gav DEM dårlig samvittighet? Den dårlige samvittigheten er vel ene og alene deres eget problem - eller?

(mann 40 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 01:42 Privat melding

Jeg er jo en idiotisk materialist...

Men jeg må få lov til å si at jeg gir penger til Redd Barna hver mnd. Tror det er 225 kroner pr. mnd.... Gir penger til folk som sitter på gata.... for jeg synes faktisk litt synd på dem... Og jeg ringte inn 200 spenn til Flyktningehjelpen da TV-aksjonen var... så jeg er ikke bare egoistisk altså.... selv om jeg for det meste sørger for meg selv og mine....

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 6 des. 2010 02:36

I denne anledningen vil jeg også minne om man kan bidra med å være forvert for kommende førerhunder. (Og melde seg til å ta hånd om de hundene som av forskjellige grunner ikke kan bli førerhunder likevel.)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 6 des. 2010 04:27 Privat melding

@pgmp: nettop! Mye man kan gjøre, og det jeg listet opp var bare noen ideer jeg hadde der og da. Det viktigste er jo å hjelpe til på et av de formålene som står langt bak i køen hver gang regjeringen skal velge et eller annet tiltak med høy faneføring ;) Å være forvert for blindehunder, servere mat for uteliggere i julen e.l. er jo bare helt maks. Dyrebeskyttelsen trenger også sikkert flere folk i julen - det gjorde de i hvert fall i Australia når jeg bodde der...

@X-R: da hjelper du jo til, og det er langt bedre enn de fleste :) Nå må jeg legge til at både flyktningehjelpen og Røde Kors går under kategoriene mine for de som allerede har fått nok, og de som sløser bort for mye i administrasjon, så dem ville ikke jeg personlig gitt noe til. Når det gjelder uteliggere prøver jeg også å gi (men det er pokker ikke mange av dem som tar kort! :p), men jeg gir ikke et øre til tiggere som er aggressive eller som har kommet til landet ene og alene for å tigge...

@piken: jeg måtte jo bytte kallenavn. Jeg likte det forrige jeg hadde, men fikk jo så mange klager på at folk ikke forsto det og ikke klarte å skrive det at jeg måtte. Når det gjelder meg og dårlig samvittiget, så er det like enkelt å gi meg det som å blande olje og vann :p hihi

Skjult ID med pseudonym kameleonen ma. 6 des. 2010 07:42

Synes flere skulle besøkt eldre som bor på sykehjem og lignende.
Mange som er alene!
Julen bør ikke handle om penger :-)