Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor vil du egentlig ha kjæreste?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 20:51

Jeg fikk dette spørsmålet av en kompis og har tenkt litt på det. Er det noe jeg egentlig vil selv, eller er det noe samfunnet rundt meg forventer? Jeg tror nok det er det første, men når jeg reflekterer over det er det sannelig mange argumenter for det siste også.

Vi har et samfunn som er lagt opp rundt den klassiske kjernefamilien. Det er for så vidt helt greit, det, all den tid det er normen, men unntak fra normen fremstår nærmest som et avvik, en mangel, noe man vær så god får se til å gjøre noe med. Se på reklamene, se på den politiske debatten, se på TV-seriene, se på de varene vi tilbys - for ikke å snakke om hva både venner og familie snakker om. Det gjør det veldig lett å tenke på *at* man vil ha en kjæreste, ikke stedet for å tenke på *hvorfor*.

Det skal tilføyes at jeg er av typen som sjelden klarer å la være å, i hvert fall forsøksvis, rasjonalisere ting, men kanskje nettopp derfor.

Andre som har tenkt i samme baner?

Skjult ID med pseudonym Knarfen ma. 29 nov. 2010 20:58

Jeg vil ha kjæreste fordi jeg vil ha noen i armkroken her jeg sitter og ser dølle TV-programmer en kjedelig mandagskveld!

(mann 30 år fra Oslo) ma. 29 nov. 2010 20:58 Privat melding

Nei, tenker ikke i samme baner

Hvorfor? Mange grunner.. Nærhet, sex, kontakt, økonomi, samtalepartner, noen å dele livet med, og masse andre grunner

Hovedgrunnen min er vel at jeg føler et stort savn uten, har ingenting med press fra samfunnet å gjøre. Hadde jeg ikke villet hatt kjæreste ville jeg ikke lett heller.

(mann 39 år fra Vestfold) ma. 29 nov. 2010 21:13 Privat melding

Tankene har streifet meg mang en gang må jeg innrømme. Og har ikke konkludert annet enn å kjenne på følelsen at man savner noen når man er alene. Det sier kanskje sitt? Om det er fordi samfunnet har skapt dette "savnet" fordi man har det ytre "presset" og forventningene til kjernefamilien med seg fra man kommer til verden, eller om det er annet som gjør det vet jeg ikke. Vi mennesker er sosiale vesener, så svaret gir seg vel selv? Vi er definitivt ikke skapt til et liv alene over lengre tid...

Det er snart jul og familietid. Ingenting er vel bedre enn å kose seg med familien i gode juletradisjoner.

:-)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 21:20

Seppas:
For all del, det er jo klare grunner til at mennesker formerer seg innenfor bestemte rammer, det er bare det at jeg fort tenker at savnet er savn av en bestemt type sosial aksept like mye som det er savn etter en kjæreste. Og jeg ønsker å være i stand til å "skille ut" hva *jeg* vil, og ikke hva andre mener at jeg bør ville.

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 29 nov. 2010 22:30

Som alenemor kjenner jeg ofte at jeg er litt uttafor, hver gang det er familiehøytider, eller jeg skal på et typisk familiearrangement, da skulle jeg ønske vi var to, og at jeg og hadde det samholdet som alle andre har.

Men, egentlig sånn i dagliglivet må jeg erkjenne at jeg elsker å være singel, og leve alene. Ha kun meg selv å ta hensyn til, spise når det passer meg, stikke av når det passer meg, og gå og legge meg når det passer meg. Eller bare få sitte i fred og nyte å være alene.

Det eneste jeg savner av en kjæreste er sex på regulær basis, og litt armkrok-kos i ny og ne. Og tenker at det egentlig ikke er god nok grunn til å begynne å se etter noen.....

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 29 nov. 2010 22:33

Eller, kansje det er det ;)

Skjult ID med pseudonym viveca ma. 29 nov. 2010 22:47

Jeg vil gjerne ha med en "kavaler" i min søsters bryllup. Hun er 10 år yngre enn jeg... :)

Skjult ID med pseudonym Tazoslo ma. 29 nov. 2010 22:51

Dette er faktisk ikke noe jeg ikke engang har brukt 1 minutt på å vurdere. Jeg har tidligere hatt et par lange perioder som singel og føler at jeg er ferdig med. Ikke noe jeg har et spesielt ønske om å forbli alt for lenge, samtidig som man må huske på å ikke bli sammen med noen bare for å bli sammen med noen. Da er man om ikke lenge singel igjen ;-)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 22:53

Taz:
Jepp, og det er der jeg føler jeg havner innimellom...

(mann 30 år fra Telemark) ma. 29 nov. 2010 22:55 Privat melding

Personlig har det ingenting med hva samfunnet forventter av meg.

Etter å ha prøvd både singellivet og kjærestelivet føler jeg at det mangler noe når man er singel. Jeg klarer ikke sette fingeren på akkurat hva det er, men noe mangler, og jeg mener bestemt at jeg hadde vært mer lykkelig ved å ha en å dele livets gleder og skuffelser med.

Skjult ID med pseudonym typis ma. 29 nov. 2010 22:57

Alle som har opplevd et kjærlighetsforhold på sitt beste vil alltid ønske seg en kjæreste.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 22:59

Typis:
Men er det et kjærlighetsforhold du vil ha, eller er det personen bak? Jeg foretrekker det siste, men det er neimen ikke alltid enkelt å tenke slik.

*Prøver bare å problematisere ting litt*

Skjult ID med pseudonym villja ma. 29 nov. 2010 23:07

Nærhet og kos, er vel det som er mest savnet..

hverdagene rusler og går, men kvelder spesielt, da savner iallefall jeg en armkrok..

@qwerety

Jeg savner den personen som får meg til å føle meg spesiell, enn å gi til, en å dulle med, en å kose med..

"tusle alene opp i sengen er ikke ålreit"

Skjult ID med pseudonym :P ma. 29 nov. 2010 23:09

Jeg vil ha en kjæreste fordi jeg er ensom, ikke så mye mer å si enn det.

Skjult ID med pseudonym mmm ma. 29 nov. 2010 23:11

Veldig godt spørsmål egentlig. Noe jeg har grublet over en stund nå og funnet ut at svaret er at jeg MÅ ikke ha det, iallefall ikke for en hver pris. Som igjen er grunnen til at jeg snart ikke er Supermedlem lengre. Nå er jeg i en så heldig posisjon at jeg klarer meg helt greit økonomisk, jeg har barn, jeg er egnetlig ganske fornøyd med livet. Selvfølgelig hadde det vært hyggelig å ha noen å komme hjem til å prate med, og legge seg sammen med. For å ikke snakke om sexen, men klarte meg jo mange år uten den biten før jeg ble gift, og har vel mer eller mindre klart meg uten siden skillsmissen. Så.........

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 29 nov. 2010 23:35

Jeg tror det er et naturlig ønske for mennesker å finne seg en make.

Men jeg tror nok mange går inn i forhold, eller blir i dårlige forhold, nettopp pga det sosiale presset og følelsen av å være en avviker. I 20-årene er det gjerne ikke så merkbart, avhenger selvsagt litt av miljø, men det er tiltagende gjennom 30-årene føler jeg. Man blir mer og mer en outsider - derfor viktig å ha venner som ikke alle er helt like har jeg erfart. Har selv hatt noen brudd fordi ting ikke føltes riktig, og møtte endel motargumenter fra enkelte venninner som projiserer sin egen frykt og skrekk på meg
("han er jo en bra mann, du bør holde på ham", "tenk hvor mange ensomme mennelser det er der ute", "jeg var ikke forelsket heller" osv).

Så for min del handler det om at begge deler;
ja, jeg ønsker meg kjæreste fordi presset er sterkt, da vil jeg være del av et fellesskap som jeg nå står utenfor, og
ja, jeg ønsker meg kjæreste fordi jeg vil ha noen å dele livet med og jeg har mye å gi.

Men det forandrer dessverre ingenting; det eneste som kan få meg til å gå inn i et forhold er forelskelse.

Men nå har venner begynt å skille seg. Og presset avtatt merkbart.

Skjult ID med pseudonym Observant ma. 29 nov. 2010 23:38

Bedre alene enn i dårlig selskap. Men bedre i godt selskap enn alene.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 30 nov. 2010 00:00

Essensielt spørsmål, qwerty! Jeg skulle ønske veldig mange flere hadde reflektert over dette.

Stikkordet er kjæreste. Hverken mer eller mindre. Det er det jeg ønsker meg. Et selvstendig egenetablert menneske med sitt eget liv som egentlig ikke trenger meg til noe som helst, men som synes at et godt liv blir så fantastisk mye bedre fordi vi var så heldige å finne hverandre. Frivillig, positivt, enkelt og selvfølgelig. Som du sier; "personen bak" forholdet. I den settingen blir det liksom ikke så viktig om en av oss skulle ville reise til månen eller klemme midt på kaviartuben. Jeg vil ha det ekte som består i det store perspektivet fordi vi finner hverandre så unike.

Og jeg vil absolutt ikke ha han som føler seg så ensom uten enhvilkensomhelst dame, han som identifiserer seg med sin sivilstatus, han som venter på at livet skal begynne eller han som bare vil ha meg for at jeg finnes på rett sted til rett tid.

Det er mange slags forhold som kan kalles "langvarige". De fleste av dem vil jeg virkelig ikke ha. Det gjelder å definere både rammer og innhold!

Skjult ID med pseudonym piken ti. 30 nov. 2010 00:04

Jeg har funnet ut at jeg skal være mer åpen i forhold til det å eventuelt skaffe meg en kjæreste fordi jeg ser at det på mange måter kunne gjort meg godt.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 30 nov. 2010 08:59 Privat melding

Jeg ønsker meg det,(kjærste) om jeg finner noen som liker meg for meg,med mine feil og flottheter.
Og jeg liker fyren for det Han er. Med sine feil og flottheter.

Jeg har kommet med en innstilling etter siste forholdet, at jeg skal ikke finne meg i å kun like noen, eller være betatt av "kanskje". Jeg har mennesker rundt meg som er virkelig smertehjerte forelsket. Og det ser kjempeslitsomt ut ;), men fryktelig fantastisk. Kan jeg oppleve det en dag er det topp ;)
Om ikke så er jeg innstillt at jeg må leve for meg selv, og ikke for drømmen om en annen. En annen er bare bonus.

Har man noen man virkelig er glad i å oppleve livet med, på alle berg og daler det fører med seg, så er jo det rett og slett luksus. Om man tenker over det.
Men jeg greier ikke å slå meg "til ro" med en fyr jeg ikke vil bli forelsket i. Fordi jeg vil ha Noen der.
Så presset fra media og andre rundt skal jeg stå imot om jeg er fremdeles singel om flere år.
For det er meg selv jeg lever for.. Hovedsaklig.. (men romantikeren i meg håper at man kan leve "litt" for en annen en dag og)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 30 nov. 2010 09:01

Hvorfor vil jeg egentlig ha kjæreste?

Enkelt: Fordi jeg er som skapt for å deles! Jeg trenger kjærlighet, jeg vil ha kjærlighet og jeg vil skape kjærlighet.

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 30 nov. 2010 09:52

Kjærlighet handler om savn!

Jeg vil ha en verdig kjæreste som fortjener meg til å dele fritiden sammen med. Diskuter saker og ting sammen med. Nærhet og kos er jo viktig for alle.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 30 nov. 2010 09:57

Jeg mener at kjærlighet nettopp IKKE handler om savn :-)

Det er først når man ikke føler seg ensom og at man har det bra som selvstendig individ at man har størst sjanse for å dele livet sitt med et annet menneske på en sunn, stabil, trygg og moden måte - i min verden.

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 30 nov. 2010 10:22

Noe som heter!

Den som er avhengig av et annet legeme er en fattig sjel::)

Skjult ID med pseudonym yezzz ti. 30 nov. 2010 10:38

@ xradon

en sjel er vel per definisjon uavhengig av et legeme....?

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 30 nov. 2010 12:30 Privat melding

@Duchchampion: Da vet vi hvorfor du er på sukker. Ikke for å finne deg dame regner vi med ;) Og det er jo fair det. Håper du ikke gir noen jenter forhåpninger da...... ;o)

Skjult ID med pseudonym katte ti. 30 nov. 2010 12:50

@Duchampion
Du kan da ta og spørre de kameratene dine med kjæreste om hvor kjedelig de har det, og sjekke responsen?
De single kameratene dine, de drikker seg kanskje møkkings for å glemme at de er single, og tror det er å kose seg?

(mann 49 år fra Østfold) ti. 30 nov. 2010 13:32 Privat melding

Folk har så mange grunner til å ønske seg kjæreste. De uselvstendige som er fortapt i verden uten en støttespiller. De konservative tradisjonelle som synes det er merkelig, kanskje pinlig å være singel for det passer ikke inn miljøet de finner det naturlig å være en del av. De selvstendige av oss som vil finne den riktige, som gjør at vi kan være oss selv, og fortsatt være noe mer fordi man utfyller hverandre og gjør hverandre lykkelig.. sånn helt på ordentlig. Den som ler sist, ler best ;)

Skjult ID med pseudonym buddy ti. 30 nov. 2010 13:39

Samtlige av mine kamerater er utro så fort de kan etter 20 år i ekteskap. Damene driter i det, så slipper de noe av sexen og gutta er blide og tjener mer enn nok til at damene har det fett i sine stabile liv.

Skjult ID med pseudonym viveca ti. 30 nov. 2010 13:47

@ duchampion

Vil følge opp det kvinne81 nevnte, og si at det faktisk er litt sjarmerende at du har klart å forville deg inn på Sukker, om ikke annet enn som samfunnsdebattant på forumet :) Synes det er helt greit, innleggene dine er i alle fall ukjedelige :)

Skjult ID med pseudonym piken ti. 30 nov. 2010 14:38

@Duchampion: At dine kamerater kjeder seg i sine kjæresteforhold er vel deres egen feil? Ser jo ikke helt poenget med å ha kjæreste hvis det er kjedelig. Så noe må det jo være med de damene som gjør at det er verdt å "kjede seg litt".

Jeg må selv innrømme at jeg ofte synes at de venninner av meg som har hatt kjæreste lenge har blitt litt kjedelige, og jeg er innmari redd for at jeg også skal bli en kjedelig jente hvis jeg noen gang får kjæreste. Eller at det skal kjede meg å ha kjæreste. Men så tenker jeg samtidig; det er jo faktisk jeg som bestemmer over mitt eget liv, så hvis jeg ikke har lyst til å være kjedelig eller å kjede meg så bare lar jeg vær ;-) (Og er awesome in stead)

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 30 nov. 2010 14:54 Privat melding

Den følelsen at jeg betyr mye for noen,når hjertet dunker litt ekstra hver gang navnet hennes dukker opp på tlf,det er deilig å savne noen,når en liten berøring fra henne gjør dagen litt lettere,at hver opplevelse forsterkes å blir enda bedre når hun er der,blikket når hun ser på meg sier mere enn tusen ord,når teltturen til gjøvik var bedre enn weekendturen til barcelona bare fordi HUN var der.

Ja slike ting gjør at jeg ønsker en kjæreste. De små ting man ikke kan kjøpe for penger,men gud å deilig det er når man har den følelsen i kroppen. Rett og slett en rus.
Men er det lett å finne henne...... Et stort og rungende NEEEEEEIII......

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 30 nov. 2010 14:56

jeg vil ha en kjæreste fordi det så mye som er kjekkere når man er 2...;)
Idag kjøpte jeg tulipaner til meg selv..skulle gjerne hatt en som ønsket fylle den rollen innimellom og:)
Og når jeg ikke får sove og alle rare tanker kommer sigende hadde det vært greit hatt en som ba meg holde kjeft og sove... helst med et kyss hmmmmmmmm oh yes!

Skjult ID med pseudonym viveca ti. 30 nov. 2010 14:57

@ duchampion

Selvhøytidelig og uten humor... det så jeg ikke før nå... Komplimenter som blir møtt med aggresjon trekkes tilbake!!!

Skjult ID med pseudonym viveca ti. 30 nov. 2010 15:08

@ duchampion

Beklager hvis jeg provoserte deg, det var absolutt ikke meningen, har ikke opplevd en slik reaksjon på en harmløs humoristisk kommentar før.

Skjult ID med pseudonym yezzz ti. 30 nov. 2010 15:17

Duchampion har et aldri så lite machokompleks tror jeg

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 30 nov. 2010 15:54 Privat melding

Jeg er ikke anonym!!

Lighten up @Duchampion!!!! Seriøst ikke ta alt så forderdelig alvorlig. Livet blir jo "KJEDELIG" da.. (er jo et ord som går igjen her hehe)

Du liker å kverulere på absolutt alt du.. Og alle har feil, skriver feil, og tyder det feil og er dumme og teite. For å bruke enkel forsklaring på åssen JEG forstår uttrykket ditt her. Er du virkelig så gretten i virkeligheten og?

Kan jeg aldri tro..

Men jeg kjefter mer her inne også, enn jeg gidder å bry meg om i Real life så... ;)

nuss og klemz og sånn!!! HEHE

Skjult ID med pseudonym sludder ti. 30 nov. 2010 17:11

vil ha kjæreste fordi jeg foretrekker gratis sex

(mann 40 år fra Østfold) ti. 30 nov. 2010 17:20 Privat melding

Fordi fordelene med å ha kjæreste er flere og bedre enn å være singel. enkelt og greit.

(mann 39 år fra Oslo) ti. 30 nov. 2010 17:41 Privat melding

Jeg vil ha kjæreste for at noen kan bli med meg på spontankinobesøk en tirsdagskveld. Har prøvd halve telefonlista, men alle er jo #&¤/¤% meg opptatt!

(mann 37 år fra Oslo) ti. 30 nov. 2010 18:45 Privat melding

Bra innlegg!

Det henger vel litt sammen, kanskje, dette med hva som forventes og hva en vil? Kaskje er det det unike ved dere, selve avviket, som fører dere sammen?

Det er etter min mening konformt, både å være singel og ha kjæreste. Å være unik handler nok mer om hvordan en gjør ting enn hva en gjør, det vil di like mye om _hvordan_ en er kjæreste (eller singel) enn _om_ en har kjæreste (eller er singel). Kanskje en heller burde stille seg spørsmålet; "Hva kunne jeg tenke meg å finne på med denne dama, bortsett fra kos og DVD-filmer?"