Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Rookie ma. 29 nov. 2010 21:39

Lite spørsmål.

Når man har første date på en kafè eller resturant., og regninga kommer...... Hvordan gjør man det?
Har vært på to, der mannen har tatt regninga. Men når man vet at det ikke blir noe date nummer to, synes jeg at det er ubehagelig å la mannen betale. Samtidig vet jeg liksom ikke hvordan det tas av mannen om jeg og drar opp mitt kort, når han tydelig ber om regningen, tar opp sitt kort og vil betale???
Ønsker svar fra damer og menn her!!!

Skjult ID ma. 29 nov. 2010 21:45

likestillingen har kommet ganske langt her i landet så det er ikke noe veien for at du tilbyr deg å betale for halvparten. Men det er jo klart at hvis han insisterer uansett, så er det jo ingen grunn til at du skal be på dine knær om å få lov til betale :)

Skjult ID med pseudonym Smårar ma. 29 nov. 2010 21:46

Kronspørsmålet er: Hvor gammel er du? Jeg er 30, og når jeg er på date blir det alltid sånn at vi betaler hver for oss. Kanskje du skal sørge for at det blir en liten regning på første date, dvs. heller kafe enn dyr mat?

Skjult ID med pseudonym Hannah ma. 29 nov. 2010 21:47

Jeg synes mannen bør betale, men jeg tilbyr meg alltid når regninga kommer. Jeg sier at jeg gjerne vil betale min del. Jeg brant meg et par ganger hvor jeg sa jeg skulle betale, hvor han da sa...okey, så fint! :-) så satt jeg der med skjegget i postkassa og maaange penger fattigere! Jeg sa det egentlig av ren høfflighet og mente det ikke, men der fikk jeg den og det fortjente jeg jo i og for seg!

(kvinne 41 år fra Nordland) ma. 29 nov. 2010 21:47 Privat melding

Synes at den som ber med ut skal ta regninga :)

Skjult ID med pseudonym Jentasi ma. 29 nov. 2010 21:47

Inviterer jeg ut på middag så tar jeg gjerne regningen også. Innser jeg at det er en fyr jeg ikke vil møte igjen så tar jeg i hvert fall regningen;-)

Skjult ID med pseudonym bertram ma. 29 nov. 2010 21:48

@hannah
"så satt jeg der med skjegget i postkassa og maaange penger fattigere! "

hehe...da vet du hvordan det føles for en mann de fleste gangene :)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 21:49

Hannah:
Hvis du mener at mannen bør betale, bør du heller ikke tilby deg å gjøre det, siden det er såvidt vanlig å "go dutch" på regninga uansett.

Men enig med Smårar, første date bør være så uformell at det ikke blir så veldig høye summer ut av det uansett.

Skjult ID med pseudonym Smårar ma. 29 nov. 2010 21:49

Ja, det var lurt, Wheelonass. En kan jo også invitere på kaffe på termos i parken. Da blir det jo ingen regning.

Skjult ID med pseudonym Sofie ma. 29 nov. 2010 21:49

Jeg ble bedt ut på date med en gutt, og jeg foreslo at vi skulle gå en tur siden det var første gang vi møttes. Han insisterte på middag på en fin restaurant, og jeg tenkte....ja jøss, hvorfor ikke? Regnet med han ville betale når han inviterte meg ut. Da regningen kom sa han bare: DA deler vi den i 2 da, ikke sant? Hvor jeg da måtte gi han kontanter for min del fordi han skulle betale alt på sitt kort. Smålig, og grunn nok til at jeg ikke gadd å gå ut med han igjen! Kjipe mannfolk er det værste jeg vet!

Så dere gutter....det hjelper myyye på førsteinntrykket om dere er litt galante!!

Skjult ID med pseudonym Nerd ma. 29 nov. 2010 21:49

Hei,

Dette har vært diskutert en del ganger før og jeg oppsummerer :)

Noen damer og menn mener det er en selvfølge at mannen skal ta regninga.

Noen damer og menn mener det er en selvfølge at det er like naturlig for kvinnene som mennnene og ta regningen. Dersom kvinnene ikke tilbyr seg å betale viser dette dårlig dømmekraft/holdninger. Mens andre ikke ser det som negativt, men ville sett det som ett pluss.

Er du usikker på settingen så ha kontanter og tilby deg og betale din del. Sier han at han betaler så la han gjøre det. Dersom han f.eks. kjøper en drink til deg er det naturlig at du prøver å kjøpe neste runde og ikke forventer at han kommer med en ny drink (med mindre du ønsker å fremstå som en golddigger)

Personlig liker jeg at kvinnene i det minste prøver å betaler. Ikke fordi jeg ønsker å spare penger, men at det viser at vi er likeverdige. (Er hun stunden/arbeidsløs/pensjonist så betaler jeg selvfølgelig gladelig)

Skjult ID med pseudonym HotMum ma. 29 nov. 2010 21:50

Tilby deg å ta din del, sier han fortsatt "nei, jeg tar den" - end of discussion.

Skjult ID med pseudonym Sofie ma. 29 nov. 2010 21:52

Jeg ble bedt ut på date med en gutt, og jeg foreslo at vi skulle gå en tur siden det var første gang vi møttes. Han insisterte på middag på en fin restaurant, og jeg tenkte....ja jøss, hvorfor ikke? Regnet med han ville betale når han inviterte meg ut. Da regningen kom sa han bare: DA deler vi den i 2 da, ikke sant? Hvor jeg da måtte gi han kontanter for min del fordi han skulle betale alt på sitt kort. Smålig, og grunn nok til at jeg ikke gadd å gå ut med han igjen! Kjipe mannfolk er det værste jeg vet!

Så dere gutter....det hjelper myyye på førsteinntrykket om dere er litt galante!!

Skjult ID med pseudonym Rookie ma. 29 nov. 2010 21:52

@smårar

Jeg nærmer meg nok 40.. haha
Er vant til at menn tar regninga når jeg har truffet menn utenfor "sukker", men ser jo at det blir endel annerledes når man avtaler date over nettet...

Skjult ID med pseudonym Smårar ma. 29 nov. 2010 21:52

Ja, @hannah. Det ble sikkert litt vanskelig for mannen, der. På den ene siden, så skal vi liksom ha et avslappet forhold til det der i 2010, men når regninga kommer på bordet, må du ta stilling: feminist eller konservativ og gammeldags? Og så på første date, da... grøss og gru.... :)

Skjult ID med pseudonym Tazoslo ma. 29 nov. 2010 21:54

Har ikke noe problemer med å betale men hvis daten tilbyr å dele..vær så god.

Synes derimot noe av det Hanna sa var interessant; Hun synes mannen bør betale, men har sitti der med skjegget i postkassa og mange penger fattigere når det har endt opp med at hun må betale.

Så det man egentlig sier er at man forventer at mannen skal betale? For det er jo tydeligvis ikke slik at han kan få skjegget i postkassa, eller bli fattigere for vi har jo uutømmelige lommer, det er bare slik det skal være...eller....??

;-p

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 21:55 Privat melding

Jeg synes det er rart å skulle dele sånn, men jeg kan for eksempel si at jeg spanderer middag om hun spanderer kino etterpå, eller noe i den duren :)

(mann 40 år fra Østfold) ma. 29 nov. 2010 22:00 Privat melding

Sier meg ganske så enig i hva Nerd sier her.

(kvinne 42 år fra Vestfold) ma. 29 nov. 2010 22:00 Privat melding

Jeg tilbyr meg alltid å betale, for jeg synes det blir litt kleint å bare stå der og ta det som en selvfølge at mannen tar regningen. Men, stort sett insisterer han og det er jo veldig hyggelig, men da betaler jeg på neste date! :o)

Skjult ID med pseudonym Nerd ma. 29 nov. 2010 22:00

@WYSIWYG73

Helt enig, rart å skulle dele. Nå har mennene betalt i tusenvis av år, på tide at gullskjørtene overtar stafettpinnen...

Skjult ID med pseudonym Rookie ma. 29 nov. 2010 22:02

Takker "nerd", og tar med meg kontanter ved neste date,,,,,,,,,,

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 22:04

På den annen side, betaler mannen står jo dama i litt takknemlighetsgjeld, da - kanskje det blir lettere å lure henne ut på date nummer to? :-P

(mann 30 år fra Telemark) ma. 29 nov. 2010 22:04 Privat melding

Mange av dere er så gammaldagse i holdningene.

Det sies "Det gjør mye på førsteinntrykket å være litt gentle". Hvorfor er det på død og liv mannen som skal imponere dama og ikke omvendt? Likestilling skal dere ha, men når det kommer til de negative sidene så backer dere ut. Kom dere videre kvinnfolk og voks fra det gode gamle 50 tallet. Om vi på død og liv skal betale alt, varte dere opp og gjøre alt dere vil, hold dere til helvete hjemme på kjøkkenet, lag mat, vask opp, stell huset ALENE. Skal man ha likestilling så får man ta ALT.

Damer med den innstillinga er det siste jeg er på jakt etter!

På den andre side betaler jeg gjerne etter å ha vært ute å spist ;) Det var holdninga jeg var på jakt etter, ikke det å unngå å betale.

Skjult ID med pseudonym Krona ma. 29 nov. 2010 22:07

Dette med betaling er vel ingen problemstilling siden ingen sender meldinger og dermed ikke får noen date.

(mann 30 år fra Telemark) ma. 29 nov. 2010 22:09 Privat melding

Krona, du har bare uflax ;) Kommer nok skal du se ;)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 22:10

Gentlemenn tar regninga, skriver noen, det er naturlig å splitte den, skriver andre, og andre igjen skriver at den som inviterer bør betale. What the f**k is a man to do? Forventer hun at jeg tar regningen? Blir hun snurt om jeg tar regningen?

Nei, denne diskusjonen er fremfor alt et argument for at "en kaffe eller noe" betyr en kaffe eller noe.

Skjult ID med pseudonym Driver ma. 29 nov. 2010 22:11

Jeg betaler før hun får summa seg, men alle jeg har truffet har protestert, og de fleste har passet på å betale for ett eller annet senere sånn at det har jevnet seg litt ut. Men man sitter ikke og finregner i datingsammenheng. Synes nå jeg.

(mann 40 år fra Østfold) ma. 29 nov. 2010 22:12 Privat melding

Hvis jeg tenker tilbake på de fleste datene jeg har vært på har jeg betalt for de fleste, men som regel har også jenta tilbudt seg og betale så alt koker ned til hvor vellykket man syntes daten var.

Kan jo og være smart og legge første date til en Cafè eller rett og slett gå en tur da og ikke gå på den dyreste resturanten man vet om. En date bør ikke koste mye for å være bra. :)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 22:13 Privat melding

ruudern: du må se på det mer som leasing og mindre som likestilt date :p

Skjult ID med pseudonym Rookie ma. 29 nov. 2010 22:14

@ruudern

Ingen som vil unngå å betale.... Nå er jeg 15 år eldre enn deg, og dater menn som er 20 år eldre enn deg...
Kan nok hende "vi eldre" har litt annen holdning enn de som nettopp rundet 20. Men jeg synes jo at mannen skal betale på en "vanelig" date.
Det er bare det at ved å avtale date fra "sukker", så føler jeg det gjelder litt andre spilleregler enn vanlig dating.

Men jeg tar nok med kontanter neste gang! :-)

Ellers vil jeg gjerne ha svar her av dere menn 40 pluss

Skjult ID med pseudonym Tazoslo ma. 29 nov. 2010 22:14

hehe ruudern, få det ut! :-D

Skjult ID med pseudonym Mann32 ma. 29 nov. 2010 22:14

Hmmm.... .Folk er forskjellige. Jeg støtter ruuder'n her, selv om jeg er 9 år eldre enn ham.

Jeg er på jakt etter en likeverdig partner. Jeg kan selvfølgelig spandere middag på henne, men ikke på første eller andre date! De legges gjerne til steder der man går i baren og kjøper en øl eller et glass vin - og da blir det gjerne at man tar annenhver runde. Blir det ujevnt antall runder, så henger jeg meg selvfølgelig ikke opp i at jeg har kjøpt både første og siste runde!

Å har man først vært gjennom to dater og avtaler en tredje, ber jeg like gjerne på middag hjemme hos meg i stedet for ute et sted :)

(mann 30 år fra Telemark) ma. 29 nov. 2010 22:23 Privat melding

Haha WYSIWYG73, du sier noe der ;)

@Rookie det er godt folk har ulike meninger, ellers hadde vi levd i en kjip verden :) Hva skulle fått meg til å få slike utbrudd da? :P

Jeg mener hvertfall dette handler mer om prinsipper enn penger. Men som @Sofie sa, forreslår man noe billig/gratis, og motparten takker nei og foreslår en dyr middag ute, da mener jeg det er korrekt at motparten betaler.

Må vel innrømme at jeg kan være bittelitt gammaldags selv i den grad at jeg gjerne betaler for middagen, men vil ikke at hun skal betale den. Samtidig vil jeg ikke at det skal være noen selvfølge... Kjenner jeg prater litt rundt meg selv nå :P

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 22:33 Privat melding

Ruudern: Pfft! Det du sier er at du gjerne betaler, men da forventer du at hun blir med deg hjem, og så skal du ha varm frokost på sengen dagen derpå. Vi vet det nok...

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 29 nov. 2010 22:39

Jeg skjønner godt hva du mener TS, jeg vil helst betale for mitt, og syns det er ubehagelig når andre vil betale for meg.Men det kan bli litt kinkig når han er så j... kjapp fremme med kortet sitt. Men, det er jo enkelt egentlig å ta opp ditt kort og si til kelneren at han deler beløpet i to ;)

(mann 30 år fra Telemark) ma. 29 nov. 2010 22:41 Privat melding

@WYSIWYG73
Alle er ikke som deg ;)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 22:41 Privat melding

Sooky: da hadde jeg blitt fornærmet, om jeg inviterte deg ut og ikke fikk betale. Hadde du derimot bedt meg ut hadde jeg godtatt at du betalte for deg selv om du ville...

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 22:45 Privat melding

ruudern: jeg spiser ikke frokost, så æddabædda. Resten skal jeg ikke nekte for *flirer*

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 29 nov. 2010 22:53 Privat melding

Hva er det å bli fornærmet for da? Skjønner ikke helt den greia der. Det er jo en ærlig sak å ønske å betale for seg, jeg liker ikke følelsen av å skylde noe, uansett om jeg liker fyren eller ikke...

Man kan være gentleman uten å måtte ta regningen ;)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 23:00 Privat melding

sooky: Som sagt - om *jeg* inviterer på middag, så vil *jeg* betale. Om jeg inviterer på middag, vil jeg høyst sannsynlig vis legge inn et "...og så kan du ta <insert activity> etterpå". Slik jeg ser det blir det litt som om jeg inviterer noen hjem til meg på middag, og så kommer de med eget fenalår og en dunk med vin. ;)

Jeg *er* gammeldags :)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 23:02 Privat melding

...forresten er det vel like greit at jeg synes det er teit å ikke få lov til å spandere, som at dere synes det er teit å ikke få spleise, vel? :p

(mann 44 år fra Oslo) ma. 29 nov. 2010 23:03 Privat melding

Jeg har vel bodd for mange av mine voksne år i USA så jeg er litt miljøskada og betaler alltid. Pluss det er som noen sier. Det har som oftest vært meg som har invitert med ut på date, så da synes jeg det er helt greit. Kall meg gjerne gammeldags, men det har noe med å være gentlemann å gjøre.

Man skjønner vel også tegninga om noen insisterer på å dele, da blir del vel sjelden en date nr 2. :)

Skjult ID med pseudonym piken ma. 29 nov. 2010 23:38

Jeg er enig med @ruudern her, det skal ikke være en selvfølge at noen av partene skal betale synes jeg. Man skal ikke forvente noe. Men tilbyr en date seg å betale, så regner jeg med at han gjør det fordi han har råd og lyst, så da takker jeg ikke nei til det. Selv er jeg student, og har ganske stram økonomi, og da mener jeg det på sett og vis kan være "rettferdig" at den som har mest penger betaler hvis det var hans forslag å dra på dyr restaurant - men på en annen side så takker jeg ja til tilbudet og må være forberedt med kontanter i lomma.

Ellers stemmer jeg også for å ta "billige" førstedater. Sett at man har en ny date i uka som man skal spandere middag på, i tillegg til at man har betalende medlemskap på sukker, da ble fort kjæresteletingen ganske dyr moro.

Jeg er også av den typen jente som liker å betale for meg selv. Men har opplevd at en date har sagt "Jeg må få lov til å spandere på deg", og ta tenker jeg at det blir litt "frekt" å insistere på å betale selv. Som nevnt, man tilbyr seg ikke å spandere med mindre man har råd og lyst til det - noe annet blir dustete etter min mening.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 23:41 Privat melding

@piken: jeg liker deg :D

Skjult ID med pseudonym piken ma. 29 nov. 2010 23:44

@WYSIWYG73: Det var jo hyggelig å høre. Jobber hardt med å like meg selv jeg også :P

Men jeg lurer på hvordan en mann hadde følt seg hvis jeg hadde insistert på å spandere på en date? (Hadde vel kanskje vært litt merkelig i og med at jeg allerede har sagt at jeg er en fattig student).

Skjult ID med pseudonym Sloan ma. 29 nov. 2010 23:48

Tar som regel alltid regningen først.
Men hvis du allerede da vet at du ikke vil treffes igjen del regningen i 2.

Skjult ID med pseudonym Sofie ma. 29 nov. 2010 23:52

@rusten87
Tror faktisk du kan risikere at det blir første og siste date om du har den holdningen. En gutt som sier ok, betal du.....tenker jeg er gjerrig og kjiip! Akkurat første date er litt spesielt synes jeg, og mannen bør være raus nok til å betale! :o)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 29 nov. 2010 23:52 Privat melding

rusten: likestilling er fint og greier, men ikke på alle områder. Jeg krever faktisk å få lov til å være gentleman. Jeg krever å få bytte dekk på bilen, og jeg krever å få bære sofaen opp i andre etasje - om jeg så knekker ryggen. Men jeg hjelper gjerne til i huset, og jeg er gjerne med på shopping, og jeg kan gjerne stikke på butikken. Når det gjelder å pynte hjemme, så krever jeg å få slippe, for det ville bare blitt teit. Det er en grense for hvor mye brunt, blått og sort man kan blande sammen :p

Skjult ID med pseudonym nerd85 ma. 29 nov. 2010 23:52

Jeg tilbyr meg alltid å ta regninga, men om noen vil splitte er det helt ok.

På en annen side så er jeg 25år og har fast jobb, ergo jeg har som regel bedre råd enn de jeg dater, så da synes jeg det er helt greit å betale hele regninga.

Ellers er jeg enig med de som foreslår billige førstedater. Ut på fancy restaurant er uansett ikke passende som førstedate for meg.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 29 nov. 2010 23:55

Sofie:
Så man kommer ikke langt om man tar dama på alvor om hun sier hun vil betale?

Jeg er fortsatt like lite klok - hva pokker skal man gjøre?

(mann 48 år fra Oslo) ma. 29 nov. 2010 23:56 Privat melding

Det er ganske enkelt for min del, og det har blitt sagt flere ganger her. Men siden jeg er 40 :)

Dersom jeg inviterer på middag, så har jeg også tenkt til å betale for festen. Det ligger også litt i kortene, da jeg selv også velger kostnadsnivået på restauranten. Jeg tar ikke i mot penger, selv om hun tilbyr dette. Unntaket er hvis hun insisterer eller jeg ser at hun blir brydd. Hun må gjerne spandere en drink/øl eller to senere på kvelden.

Dersom jeg blir invitert med ut, så tilbyr jeg meg å splitte regningen. Dersom hun gjerne vil betale alt, så er det noe som gjør meg glad. Voksne jenter har som regel ikke noe problem med det.

Jeg klarer ikke la denne være:

@Nerd: Dater du likeverdige pensjonister?

Sitat: "Personlig liker jeg at kvinnene i det minste prøver å betaler. Ikke fordi jeg ønsker å spare penger, men at det viser at vi er likeverdige. (Er hun stunden/arbeidsløs/pensjonist så betaler jeg selvfølgelig gladelig)"

Skjult ID med pseudonym cityboy ti. 30 nov. 2010 00:09

5000 i dateutgifter på en måned og da bare over drinker eller en flaske vin eller 2.
Bare 1 ble det noe mer en den daten med og det var hun som delte regningen.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 30 nov. 2010 00:11 Privat melding

cityboy: da er det ikke dating, men leasing :p

(mann 30 år fra Telemark) ti. 30 nov. 2010 00:15 Privat melding

@piken

Jeg liker innstillinga di og er enig ;) Tilbyr man å spandere, så gjør man det fordi man har lyst og råd :)

Jeg tror jeg hadde følt at jeg skyldte deg noe om du betalte, og den følelsen liker jeg ikke...

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 30 nov. 2010 13:12

ruudern; og det er nok akkurat derfor mange av oss jenter synes det er litt ukomfortabelt å bli spandert på av gutter man egentlig ikkje kjenner så alt for godt, fordi man helst vil slippe følelsen av å skylde noe tilbake..

Skjult ID med pseudonym littseriøs ti. 30 nov. 2010 13:36

Jeg betaler alt om hun lover at hun spanderer frokost ;)

Skjult ID med pseudonym Kri ti. 30 nov. 2010 22:55

Her kommer et lite tips:

Når jeg skal treffe ei jente på et sted for første gang for å ta en kaffe eller øl, så sørger jeg alltid for å komme litt før henne og kjøpe min drikke selv - så kan hun kjøpe hva hun vil når hun kommer, og man slipper å tenke på hvem som skal betale for første runde hvertfall :)

Forøvrig har de fleste jentene jeg har truffet som regel ønsket å betale selv på første date...

(mann 39 år fra Vestfold) on. 1 des. 2010 10:07 Privat melding

Lenge side jeg var på date for å si det slik, men "en gang i tiden" hadde jeg en idealistisk og romantisk tankegang om at det er mannen som skal ta regninga. Men, har ikke dette endret seg litt? Vi har nok mange ulike oppfatninger om dette i dag.
'
For min del, om jeg skulle velge å gå på date, så tar jeg nok regninga om jeg føler daten inspirerer til gjentakelse og jeg føler at det kan være noe mer der. Om ikke, så er jeg for at vi deler 50/50 som venner ville ha gjort og gir tydelig signal om det.

Øyeblikket bestemmer:-).

Skjult ID med pseudonym Pinky on. 1 des. 2010 11:57

@ Krl

Har vært på dater hvor han har gjort det samme som deg. Føles superkjipt å komme inn på en kafé hvor han allerede er godt igang...... Får lett følelsen av at man er på et samlebånd da, og han bare sitter og tar imot damene etterhvert som klokka tikker og neste date står for dør.

Skal jeg treffe noen foretrekker jeg å møte dem ute, for så å gå sammen dit vi skal.

Dersom tiden er et tema kan jeg selvsagt møte han på en kafé eller noe, men om han da ikke gjør antydning til å spørre om jeg skal ha noe når jeg kommer, så er han ikke min type. Jeg synes det går på på høflighet å spørre om daten skal ha noe. Selv om jeg da med glede handler selv, så sier det litt om han som person som tilbyr seg....

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 1 des. 2010 12:19

Jeg gidder i alle fall ikke å passe på å være tidlig ute for å slippe å kjøpe hennes drink eller kaffekopp. Bryr meg ikke så mye om de tierne det koster. Dessuten er jeg en notorisk somlepave og kommer ofte minst 5-10 minutter for sent til avtaler (sender selvsagt sms om det i så tilfelle), så det blir bare stress. Får heller forsøke å veie opp min dårlige egenskap med å komme for sent ved å være en gentlemann resten av tiden - lett blandet med litt humor, småerting og spontan småfrekkhet for å utfordre litt og skape en morsom atmosfære. Det pleier å fungere fint det, har i alle fall aldri opplevd at noen blir sure for at jeg er sent ute selv om jeg er fullstendig klar over at det for enkelte kanskje reduserer førsteinntrykket et lite hakk. Og jeg er jo ikke sein hver gang.

Men hvis jenta ikke en gang tilbyr seg å dele regninga på slutten av kvelden, selv om jeg stort sett alltid insisterer på å ta den hvis hun gjør det, ja da merker jeg meg det. Det er en minus i min bok. Og hvis vi kjøper mer enn en runde etterhvert, og situasjonen er slik at man betaler hver runde for seg, så forventer jeg at hun også tilbyr seg å betale for noen av dem, selv om jeg pleier å ta de fleste. Det ser jeg på som et tegn på at hun også er villig til å investere litt, og ikke bare er med som en gratispassasjer som venter å bli spandert alt på. Det behøver ikke å være 50-50, men noe bør hun være villig til å bidra annet enn med sitt selskap. For hun får jo mitt selskap også, så der står vi jo likt, og jeg liker ikke å skulle føle meg som en beiler. Jeg velger henne like mye som hun velger meg, og hun må kvalifisere seg i mine øyne like mye som jeg må kvalifisere meg i hennes.