Alle innlegg Sukkerforum

Idealer og stereotyper

Vis siste innlegg
(mann 37 år fra Oslo) ti. 26 des. 2006 10:56 Privat melding

Mitt inntrykk er at det er mer akseptert for kvinner å bruke klisjeer og gå etter stereotyper på Sukker enn det er for menn.

Jeg ser mange kvinner som skriver på profilen sin at mannen "må" være høy, kjekk, handy-man og være muskuløs. Dette er jo forsåvidt greit, siden det er "drømmepartneren" man blir bedt om å beskrive.

Men hadde det vært like godtatt om mennene var like stereotype i sine beskrivelser? "Min drømmedame er flink til å lage mat og gjøre ting i huset. Dessuten må hun være slank og ha store pupper".

Nå leser jeg lite manneprofiler, men jeg kan tenke meg at de fleste menn er mer "politisk korrekte" enn å skrive som i avsnittet ovenfor. Det er opplest og vedtatt at fikseringen på kvinnekropp i alle tider har vært overdrevet. Men er det ikke også et kroppslig press for menn?

Jeg sier ikke at alle kvinner på Sukker søker supermacho-mannen, men mange bruker rimelig klar tale i profilen sin. Er det slik at kvinner mer enn menn, og mer enn man vil innrømme, er fastlåst i stereotyper når det kommer til stykket?

Eller oppfattes også mennene her inne som mer eller mindre "primitive" på dette området?

Kjør debatt!

Skjult ID med pseudonym . on. 27 des. 2006 22:07

.

(mann 42 år fra Oslo) to. 28 des. 2006 14:14 Privat melding

Du er jo selvfølgelig inne på noe her. Det er dessverre slik at maktfordelingen på sjekkemarkedet er litt skjev. Mannen må tone ned seksualiteten sin, så sant han ikke vil fremstå som en "gris". Gjør et forsøk, skriv på samme måte, og se hva som skjer. Mulig noen jenter liker ærligheten.

Når alt kommer til alt, får det være hver enkelt sin vurdering om dette er relevante krav. Jeg vet ihvertfall at min fremtidige lykke ikke er basert på at jenta er 1.75 og har D-cup. Selv om jeg også har visse overfladiske preferanser.

(mann 36 år fra Oslo) to. 28 des. 2006 23:15 Privat melding

Min erfaring er at overfladiske ting som utseende, høyde, hvaslags jobb du har og hvor mye penger du tjener egentlig ikke har noen som helst betydning for hvor bra dametekke en mann har. Jenter som skriver at de vil ha en høy mann mener at de vil ha en mann som får dem til å føle seg trygge, og når de skriver at han må være kjekk mener de egentlig at de må være stolte over å være sammen med akkurat ham. Eller noe sånt...

Jenter flest vet jo tross allt ikke hva de egentlig vil ha, ikke sant? ;-)

Skjult ID med pseudonym enig! fr. 29 des. 2006 18:36

Morsomt at ingen jenter har svart deg på dette, for vanvittig mange beskrivelser av drømmemannen går nettopp i det du sier: "høy, mørk, macho, sikker på seg selv, glimt i øyet, morsom". Sleng gjerne på "høy utdannelse" også så kommer inntekt snikende bak uten at det nevnes eksplisitt. Forøvrig er det interessant at kravene her strekker seg langt forbi en kjekkas fra Hollywood. Ikke engang disse kan matche alle "kravene" du finner her :).

Klisjefullt og stereotypisk.

Jeg har ikke skrevet at femininitet er et krav, selv om jeg åpenbart liker det. Etter et kortere forhold med en sør-amerikansk skjønnhet har jeg ikke de helt store forhåpningene til norsk femininitet uansett ;). Det er nok litt kulturelt betinget at latino-kvinner går noget mer elegant og feminint nedover gatene og generelt har en mer femi touch.

Poenget er uansett: "Lavere enn meg, slank, vakker, feminin, glimt i øyet, glad i å lage god mat, omsorgsfull, empatisk" er alle egenskaper jeg absolutt ville verdsatt hos min kjære, men som "lysbryter" skriver vil jeg ikke proppe det inn i min beskrivelse av drømmekvinnen.

Men så håper jeg på å kunne fjerne kontoen min om ikke så lenge uansett ;)..

Lykke til gutter og jenter! Håper dere finner det dere "drømmer" om ;).

Skjult ID med pseudonym mmm... lø. 30 des. 2006 19:00

Damene tar kanskje kategorien litt for bokstavlig.
Det er tross alt selveste "Drømmemannen" de omtaler...:)
Vi gutta ser vel mer realistisk på innholdet vi presenterer.
For jeg tror egentlig ikke disse damene krever alt dette av sin fremtidige partner. Så det paradoksale er at mange flotte menn holder seg unna de kravstore profilene, og det har kanskje ikke damene tenkt over?
Så tipset er; ikke sett høyere krav i profilen enn det du faktisk vil kreve når det kommer til valg av partner.

Skjult ID med pseudonym jente 34 sø. 31 des. 2006 11:16

en kamerat sa til meg at jeg burde heller lage en liste over hva jeg hadde å tilby istede for å sette krav til en partner. jeg gjorde det men det viste seg raskt at listene var sammenfallende hehe. jeg er smart derfor vil jeg ha en smart mann, jeg er pen derfor vil jeg ha en pen mann, jeg er morsom derfor vil jeg ha en morsom mann osv osv

jeg ønsker en mann som matcher meg ikke en som skal dra meg opp fordi jeg klarer meg fint selv.

jeg syntes det er fint hvis menn er konkrete i hva de ønsker seg selv om andre ville definere ønskene som overfladiske. alle har forskjellige verdier og vi er jo på jakt etter en som tenker likt som oss selv. så da er det jo revnende likegyldig hva andre måtte mene hvis de ikke er en match uansett.

godt nytt år folkens og håper 2007 bringer den store kjærligheten.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 31 des. 2006 11:49 Privat melding

Ja, men er kravene absolutte? Er de da ikke relative? Du ser vel etter en du synes er pen, smart, morsom? Ikke nødvendigvis en som synes han selv er pen, smart og morsom?

I tillegg er det en balansegang. Det er ikke alltid du får alt i en pakke. For eksempel kan den andre har mange viktige kvaliteter som du setter veldig stor pris på. En kan da akseptere at det ikke er topp score på egenskaper som en selv synes er mindre vesentlige. Å ta med de mindre viktige egenskapene blir vel da feil?

Skjult ID med pseudonym enig! ma. 1 jan. 2007 15:20

jente 34: Du vil ha en som er pen smart og morsom, og jeg vil anta det lurer en del andre ting bak i kulissene også, som at du gjerne vil ha en som er trofast, omtenksom, utadvendt, har selvtillit og at dere trives sammen under dyna også.

Det er jo dette alle vil ha.

Hvor mange - som fortsatt er single - matcher denne fantastiske beskrivelsen? (Untatt meg da :P)

Jeg var hodestups forelska en gang, i en dame som egentlig ikke når opp til de fysiske krava jeg pleier å stille, og hun manglet faktisk også mye på det mellommenneskelige. Fra et distansert perspektiv ville jeg ikke vurdert henne engang, men når jeg ble mer og mer kjent med henne sa det bare *klikk*. Kjemien var.. eksplosiv. Nå gikk det ad undas, men det var det andre årsaker til.

Poenget er: Når alt kommer til stykket er verken det ene eller det andre kravet så utrolig prekært. Faller man så faller man, da nytter det ikke å drepe forholdet fordi personen kanskje ikke forteller like bra vitser som man skulle ønske seg.

I hvert fall om du vil være lykkelig.

Og ikke vil være alene.

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 1 jan. 2007 22:21 Privat melding

Hei.
Jeg synes det er påfallende mange gutter som også beskriver drømmedama utseendemessig. Slank er faktisk et ord som går igjen i mange beskrivelser. Søt og tiltrekkende er også ord som er mye brukt. Så det er kanskje ikke så skjevt likevel? (Nå har jeg riktignok ikke lest jenteprofilene, da. Mulig de er "verre".) Egentlig kunne vel spørsmålet hell vært fomulert annerledes, f.eks. Beskriv hva du ser etter hos en framtidig partner (i stedet for å beskrive drømme-dama eller drømme-mannen)..

(kvinne 39 år fra Oslo) ti. 2 jan. 2007 00:07 Privat melding

Vi får vel stole på at folk skriver det de vil ha; vil de ha en slank/søt/sexy/kjekk osv kvinne/mann så skriver de vel det. Og skriver de det ikke så er det andre egenskaper som er viktigere.
Det er jo veldig lite spesifikt ofte, som Lilleulv skriver. Søt og tiltrekkende sier jo egentlig ingenting, det er jo subjektivt (stort sett)!

Enkelte er jo mer spesifikke enn andre, har f eks sett 'pen rygg' som et kriterium.. Og hvis det er blant de viktigste 'egenskaper' så må man jo for all del skrive det! Så vet vi andre som går rundt med gjennomsnittsrygger å holde oss unna..! :)

Skjult ID med pseudonym 172/C fr. 5 jan. 2007 17:17

Mitt ønske om at menn skal ha høyerer utdannelse har ingenting med inntekt å gjøre. Jeg ønsker meg vel egentlig en mann med høyt refleksjonsnivå. Kanskje jeg burde skrevet det. Men ser litt rart ut det og. Men jeg ønsker meg en høy mann. Vet det er fullstendig overfladisk. Men jeg er selv høy og liker ikke å måtte bøye meg eller se ned på noen når jeg går i høye heler. Men noe absolutt krav er det ikke. Har hatt kjærester som er lavere enn meg.

Skjult ID med pseudonym PUA fr. 5 jan. 2007 17:25

Jeg foretrekker bifile jenter. Burde jeg skrive det i profilen? Antagelig ikke, da jeg skremmer bort både de som er det, og de som ikke er det. Hva tror dere?

Skjult ID med pseudonym supermann lø. 6 jan. 2007 00:04

Alle jenter er bifile. Men nei, du burde nok ikke skrive det ;)

Skjult ID med pseudonym Undrende to. 1 feb. 2007 10:48

.

Skjult ID med pseudonym Core to. 1 feb. 2007 20:07

hoho..jeg er med PUA.