Alle innlegg Sukkerforum

BILKJØRING

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym PYSE ma. 6 des. 2010 09:55

Jeg har opplevd i en tidlig datingfase at gutta har synes det var litt turnoff at jeg ikke kjører bil? Da blir alt så vanskelig liksom...
Jeg klarer meg fint uten bil. Men hvis daten bor litt utenbys så blir det jo straks litt komplisert...
Er ikke fremmed for å skaffe meg bil, trenger litt støtte og noen som kan sitte sidenav inntil jeg føler meg litt trygg..

Noen kommentarer fra menn om hva de tenker om "trafikkpyser"

Skjult ID med pseudonym petita ma. 6 des. 2010 09:57

Veeel, nå er jeg ikke mann, men det er vel et fett om man kjører bil eller ikke så lenge man kommer seg rundt?

Skjult ID med pseudonym Knarfen ma. 6 des. 2010 10:01

Sukk... Det er ikke rart folk er single når de har så mye sære krav!

Skjult ID med pseudonym dirty ma. 6 des. 2010 10:05

At damer IKKE kan kjøre bil er vel ikke så uvanlig, men jeg kan ikke forstå at det skal være noen dealbreaker.....

Skjult ID med pseudonym tento ma. 6 des. 2010 10:28

Man skal jo ikke bo langt utenfor "Østlandets navle" før behovet for bil gjør seg gjeldene så det er _kan_ så klart gjøre et forhold litt mer komplisert. Det alene ville aldri vært en turn-off for meg, men en følge er jo at man kanskje ikke kan treffes så ofte som man ønsker, som igjen.... Ja, det er nok av folk her som steiler bare man bor 1 time utenfor Oslo sentrum (men som samtidig synes det er helt greit å bruke tilsvarende tid til jobben hver dag)

Ang. "trafikkpyse" som sådan så er det vel slik at det man kan alltid er lett...og det man ikke kan - kan man stort sett lære seg :)

(mann 42 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 12:25 Privat melding

Ser ikke noe stort problem med at en potensiell kjæreste ikke har lappen, og om du ikke er fremmed for å kjøre bil om det trengs, så er du neppe så pysete at det gjør noe. Etter at et par venninner har bedrevet litt øvelseskjøring sammen med meg, så vet jeg at det er bare gøy.

Om du allerede har lappen, men bare vil ha litt stille støtte til du blir varm i trøya, så er jo det også bare kos. F.eks lete etter en bra resturant i en annen by, og la deg kjøre dit? Fise rundt i byen, og når det passer seg, full guffe med Bohemian Rapsody og headbanging! Tøyse med håndbrekk på øde og glatte parkeringsplasser, ikke bare være seriøs med å observere blindsonen før filskifte og korrekt blinking i rundkjøringer.
Pølsestopp er også viktig.

Såh, jeg tenker at det ikke er noe å bekymre seg over om dama føler seg litt trafikalt pysete.

Skjult ID med pseudonym bangalter ma. 6 des. 2010 12:32

Har du opplevd FLERE GANGER at gutter har syntes det var turn-off at du ikke kjører bil?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 13:31

Jeg må si jeg blir mer skeptisk når jeg møter på single og barnløse damer som bor på Ammerud eller Oppsal og som har bil - hva pokker skal de egentlig med det? Det er de som kjører bil uten å ha behov for det som gjør lufta vår dårlig, slipper ut klimagasser og gjør at også bussene står og stamper i kø i rushtida. Type en kar jeg kjenner som bor på Lambertseter og jobber i sentrum - det går T-bane direkte hvert kvarter, men, neida, han skal sette seg inn i blikkboksen sin, han.

Jeg ser selvsagt at ting er annerledes når man har barn som skal i barnehager, på fotballtrening, på korps osv., så det er sikkert en fordel om hun kan kjøre bil når den tid kommer, men det er noe annet. Det er sikkert annerledes hvis du bor i Snåsa eller Fjaler også, men jeg ser på mitt eget nedslagsfelt.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 14:26 Privat melding

Jeg blir vettskremt av folk som ikke kjører bil... Har truffet noen av dem - og de er litt av årsaken til at jeg sliter med å få sove om kveldene. Bklir så inn i helvete mye grubling av slike ting... Hvorfor har ikke Kari lappen?

Eller så er det seriøst ikke noe som er et tema.... Men jeg tenker ofte at dama burde hatt flylappen. Man trenger jo strengt talt bare å være 16 for å ta den.... Og det er ganske moro å fly....

Skjult ID med pseudonym PYSE ma. 6 des. 2010 14:26

Har opplevd det flere ganger ja..og senest nå i helgen...føler at det var det som tok kvelertaket på den daten..hørte ikke noe fra ham etter en telefonsamtale hvor vi også kom inn på dette med å kjøre bil...kan ikke skjønne hva annet jeg kan ha sagt som gjorde at det planlagte treffet igår ikke skulle kunne gå som planlagt...men man vet jo aldri..når det liksom bare blir stille fra den andre parten...

(mann 40 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 15:19 Privat melding

PYSE: Fortell at du er i stand til benytte taxi! Det fikser det meste....

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 6 des. 2010 16:12

Må innrømme at eg synes menn uten lappen er turn-off. For det vil si at når me skal møtes er det alltid eg som må kjøre til han fordi det er eg som har bil. (eller at han må ta vente leeenge på en buss som aldri kommer mens eg føler meg kjip som ikke gidder å kjøre) eller viss det blir et forhold så skal eg drive å kjøre rundt på han fordi det koster meg så lite å bare svippe han innom... eller viss det blir barn, så må alltid eg hente og bringe di med bilen... osv.

Nei, selv tolker eg folk uten lappen som unødvendig late og ansvarsløse. :P

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 16:14

Eva:
Også de av oss som bor i en by?

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 6 des. 2010 16:25 Privat melding

Eva:

Tenk om det er grunner til at han ikke har lappen da. Finnes folk som ikke kan ha lappen av diverse grunner(sykdom,syn osv)

Du hart møtt drømmemannen,du er stormforelsket. Dere får barn. This is it. Noe skjer,du kan ikke kjøre og han dumper deg. For han gidder jo ikke å stille opp for jenta han elsker og det å kjøre rundt på jenta i sitt liv er jo bare pes. Å tolke folk uten lappen som late og ansvarsløse syntes jeg er så skivebom. Noen velger bort lappen av miljøgrunner(ansvarsløse).
Dette er ikke fasiten,men mitt syn på saken ihvertfall. At du syntes det er turn-off er du jo i din fulle rett til,men kunne aldri valgt ei jente med ditt syn på denne saken for å si det slik.

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 6 des. 2010 16:33

Jeg har ikke bil fordi jeg bor midt i Oslo og har alt jeg trenger innen 20-30 min med trikk, buss eller t-bane, eller til og med til fots. Og skal jeg på langtur et sted kan jeg jo bare leie en bil for noen dager eller en uke. Ikke noe stress. Men en egen bil ville bare ha medført unødige utgifter, verditap og stadige problemer med å finne parkeringsplass siden jeg ikke har tilgang til garasje. Så klarer meg helt utmerket uten.

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 6 des. 2010 16:34

TS

Synes forresten det der må være en av tidenes dårligste grunner til å dumpe eller avvise en dame. Jeg ville ikke ha gjort det i hvertfall.

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 6 des. 2010 16:36

Aerix; Viss han har gode grunner til ikkje ha lappen så synes eg det er heilt greit, og eg ville aldri valgt han bort pga det. Bur han derimot på et øde sted, med ingen gode grunner for å ta lappen er det derimot en annen sak...

Trur aldri eg hadde blitt sammen med en fyr uten å tilfeldigvis ha funne ut om han har lappen eller ikkje. det er vel noe man naturlig fort finner ut om en person, det samme som religion, matvaner, familierelasjoner osv. Eksemplet ditt er jo helt absurd; Du har møtt drømmemannen, er stormforelsket, får barn, og han finner ut at du ikkje har lappen" - i kva verden skjer det i den rekkefølgen? Og er han så drømmemannen kommer eg til å tvinge han til å ta lappen for min skyld ;)

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 6 des. 2010 16:37

Det skulle være; Bur han derimot på et øde sted, med ingen gode grunner for å *ikkje* ta lappen er det derimot en annen sak...

Skjult ID med pseudonym wolfie7 ma. 6 des. 2010 16:39

Ser liten grunn til å ha bil er urban og jobber og bor i byen.
Til jobben tat det meg 30 min dør til dør med tbanen mens jeg ville brukt 1 time med bil.
Bil i oslo by er ikke nødvendig og et dyrt luxusgode så lenge man er singel og barnløs.
Skal man noe en helg er det jo fort gjort å leie en bil og en kan kjøre mye taxi for det det koster i bilhold.

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 6 des. 2010 17:00 Privat melding

Eva:

Syntes jo ikke det er absurd etter hva du legger opp:

" menn uten lappen er turn-off. For det vil si at når me skal møtes er det alltid eg som må kjøre til han fordi det er eg som har bil. (eller at han må ta vente leeenge på en buss som aldri kommer mens eg føler meg kjip som ikke gidder å kjøre) eller viss det blir et forhold så skal eg drive å kjøre rundt på han fordi det koster meg så lite å bare svippe han innom... eller viss det blir barn, så må alltid eg hente og bringe di med bilen... osv. "

Du sier jo fryktelig mye om ditt syn på saken her. At du nå prøver å ro litt er jo ikke uvanlig på et forum.

Du skriver også:

"i kva verden skjer det i den rekkefølgen?"

Da sier jeg bare les en gang til fordi det var ikke det jeg skrev.

Men det var det generelle synet ditt jeg ikke likte så godt. Men det er lov å være uenige.

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 6 des. 2010 17:25

Aerix; Det kalles oppklaring, og ikke roing, og er ja, et vanlig fenomen på debatttråder. Du synes ikkje folk skal få lov til å utdybe hva di mener? Eller synes du heller folk skal skrive en fullstendig avhandling om tema i første innlegget sitt?

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 6 des. 2010 17:39 Privat melding

Eva:

Du hadde jo en fryktelig nedlatende holdning mot menn uten lappen og sa det var turn-off,de var late,ansvarsløse. Og det begrunnet du med at var fordi det ville legge så mye på deg.

Det er en fair sak det.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 17:41 Privat melding

<--kul i bil... i playmobil... hehe.. har en liten varebil så den er ikke så sexy at det gjør noe.. men jeg rocker den anyways ;)

Skjult ID med pseudonym petita ma. 6 des. 2010 17:44

Oh my, hvem bryr seg så lenge folk er innforstått med at de selv skal komme seg fra sted til sted. Om det er slik at noen FORVENTER å bli kjørt hit og dit så er det noe annet, men så lenge man er fullstendig selvstendig uten å ha lappen, nei da ser jeg virkelig ikke problemet.

Skjult ID med pseudonym Chica ma. 6 des. 2010 19:09

Vel, nå er jeg jente, men jeg syns ihvertfall det er mega turn-off med menn som ikke har bil! Har de ikke lappen engang er det faktisk muligens en dealbreaker. Jeg MÅ kjøre dit, eller som sagt tidligere her få dårlig samvittighet fordi han må ta buss.. Jeg må kjøre til butikken, for man gidder jo ikke å gå..
Nei, lappen er viktig!

Skjult ID med pseudonym Taz ma. 6 des. 2010 19:14

sarkasme er en herlig ting!.....men hvis ikke....jøje.....

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 6 des. 2010 19:19 Privat melding

Chica:

Da bør du få med det i profilen din siden det er SÅÅÅ viktig for deg.

Skjult ID med pseudonym PYSE ma. 6 des. 2010 19:37

Kanskje best å vente med å fortelle at man kvier seg for å kjøre bil til man har møttes...så kan det jo hende sjarmen min overskygger det faktum at jeg ikke er glad i å kjøre bil...ute av trening rett og slett...

Skjult ID med pseudonym corinna ma. 6 des. 2010 19:40

Jeg er skikkelig trafikkpyse som ikke har lappen engang. Jobber med saken, men synes det er dritskummelt å kjøre! Aldri opplevd at noen har sett på det som en turn-off, men har dog alltid bodd forholdsvis sentralt i byen. Men passer alltid på og ikke være noen belastning for venner&family med biler, og hvis det er snakk om kjøring til hytter osv så payer jeg stort sett bensinen.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 19:43 Privat melding

Er jo SINNSSVAKT å la sertifikatet eller IKKE være en av vurderingskriteriene i jakten på den store kjærligheten! Ja, det er utrolig praktisk å ha den og disponere bil, selv også i "byen" for mitt vedkommende... av praktiske årsaker som barnehage og jobb mv... men om noen skulle hatt som krav at jeg hadde det - så ville jeg stilt spørsmål om hva de egentlg er ute etter. Har jo vært borti ei dame, som direkte uttalte at hun trengte en venn som hadde bil.... Blir for sært... Så alle som har som eneste krav at man skal ha, og disponere bil BLOKKÈR meg...

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ma. 6 des. 2010 19:44

....mne om du betaler suppa til bilen...... så ikke blokker meg likevel....

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 19:50

Jeg håper virkelig at folk forsøker å være ironiske her...

Men hvis det er noen som faktisk forventer at en kjæreste skal ha bil, er de uinteressante for meg, uavhengig av om jeg har bil eller ikke.

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 6 des. 2010 19:51 Privat melding

X-reveur skrev:

"Er jo SINNSSVAKT å la sertifikatet eller IKKE være en av vurderingskriteriene i jakten på den store kjærligheten! Ja, det er utrolig praktisk å ha den og disponere bil, selv også i "byen" for mitt vedkommende... av praktiske årsaker som barnehage og jobb mv... men om noen skulle hatt som krav at jeg hadde det - så ville jeg stilt spørsmål om hva de egentlg er ute etter. Har jo vært borti ei dame, som direkte uttalte at hun trengte en venn som hadde bil.... Blir for sært... Så alle som har som eneste krav at man skal ha, og disponere bil BLOKKÈR meg"

HONNØR fra meg om det er verdt noe. Vært borti en del jenter med en lignende holdning og for meg lukter det litt golddigger-holdning av det. Sier ikke det er det,men blinker litt varsellamper hos meg og bortsett fra praktiske ting kan jeg ikke skjønne det har noe med jakten på kjærligheten å gjøre. Men vi får respektere andres meninger.

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ma. 6 des. 2010 19:56

Aerix: Ingen utvei nå! Det blir lunsj...... :D

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 6 des. 2010 20:00 Privat melding

X- Reveur:

Skal se om jeg får skvist deg inn mellom alle de andre datene mine. Du blir jo ikke sjalu uansett,men nå må du holde deg til meg ellers blir jeg litt sjalu vettu :-)

Kjenner jeg får litt brekninger når jeg tenker på det,men ta det som et kompliment :-)

Skjult ID med pseudonym autofil ma. 6 des. 2010 20:25

Hva med all den moroa man kan ha med å "lære henne å kjøre bil igjen da"?
Det hadde def vært en turnon for meg ihvertfall.

Her er det en mann som kaster seg ut i det med begge beina først, og spør etterpå, men pass deg for å kræsje min lille perle av en bil. Det er turnoff !

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ma. 6 des. 2010 20:54

Hm, øvelseskjøring med eksdame kosta meg lettmetallfelgene mine.... Men på en eller annen måte mente hun at det var MIN feil at hun kjørte rett i trafikkøya..... fordi hun ikke var i så veldig god form til å kjøre akkurat da.... Nuvel.... Jeg daua i alle fall ikke....

Skjult ID med pseudonym PYSE ma. 6 des. 2010 20:57

Det paradoksale her i denne historien min er at han ...tilfeldigvis da..det visste jo ikke jeg...så er han kjørelærer..har vel møtt en del trafikkpyser oppigjennom karrieren sin vil jeg tro...har vel ikke så lyst til å være kjørelærer på fritiden sin også...vet ikke jeg...men stille ble han...

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 6 des. 2010 21:14 Privat melding

Jeg dater ingen som tar bussen, trikken eller toget (unntaket må være Fløybanen), det er major turnoff for meg, og en skikkelig dealbreaker!

(mann 40 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 22:43 Privat melding

sooky: Hvorfor? Btw. jeg har bil, og har tatt Fløybanen to ganger.... tror jeg... i alle fall vært på to fjelltopper i Bergen... en med gondol - og den andre med tog.... mener jeg å huske...

Skjult ID med pseudonym Undrer ma. 6 des. 2010 22:50

Gjør det noe om ei dame innrømmer at hun ikke kan kjøre bil, så lenge hun kan vaske og lage mat?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 22:52

Jeg har faktisk tatt både buss, tog, fløybane og trikk i Bergen. Men tok aldri Ulriksbanen, selv om jeg bodde der i ti år.

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 6 des. 2010 22:55 Privat melding

Høydeskrekk Qwerty? ;)

Hvorfor X? Nei, tenkte jeg skulle bidra litt jeg og til tullskapen her inne...

Men for å være helt ærlig, syns jeg menn som tar bussen/trikken/bybanen for å spare miljøet er fantastisk sexy!!!

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 22:58

Kan ikke nekte for at jeg har en viss høydeskrekk, men først og fremst er det vel det at man ikke er turist i egen by - har iikke vært på Akvariet heller, selv om jeg bodde 100 meter unna.

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 23:02 Privat melding

Trenger en trygg kar til å øvekjøre med meg...noen som melder seg?

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ma. 6 des. 2010 23:45

sooky: Jeg kjører Hybridbil da... og er litt miljøvennlig også.... :)

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 6 des. 2010 23:47

X da... Jeg har alltid visst at du er en mann av mitt hjerte! :)

Desverre så viser det seg at vi praktisk talt er i familie :S

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 23:51 Privat melding

Jeg ville aldri pult noen med en eldre bil enn 2005!! Det er dealbreaker det!!

Og så om man GPS, eller setevarmere, eller automatgir og masse mer..

Rett og slett..

yeah.... right!!! ;p pfffffff

;O)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 7 des. 2010 00:41

Hvorfor trekker folk inn dette med miljø som et argument mot å ha lappen?

Spørsmålet var om man hadde lappen, ikke om man kjørte bil hver dag ved siden av t-banen.
Selv reiser jeg kollektivt hele tiden, men jeg har da lappen for det. Og leier bil for helgeturer og ferier og handling av store ting.

Er enig med Eva i at det er turn-off med en type uten lappen, med mindre han har hatt særskilte grunner - som helse, eller at han har bodd på Manhattan eller i Singapore eller noe sånt siden han var 18, men akter å ta den.

Ville ikke dumpet fyren pga det uten videre, men det kommer opp noen varselflagg (hvis det da ikke er pga unntakene jeg nevnte over): Det indikerer at vi er for ulike; han for urban for meg, eller han er den som aldri inviterer med seg folk på helgetur, men er en follower, eller han har dårlig råd og det har også pleid å skjære seg. Om jeg skulle satse med full familiepakke og alt ville jeg insistert på at han tok lappen. Som typene til to venninner av meg gjorde da de fikk unger og var møkk lei av å kjøre.

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 7 des. 2010 02:08

vibe; *liker* :)

Skjult ID med pseudonym PYSE ti. 7 des. 2010 08:47

Spørsmålet var egentlig ikke om man har lappen eller ei...jeg som er TS har lappen, men bor i byen og trenger ikke bil...har en sønn på 7 år...så det går fint an å komme seg rundt med barn også uten å kjøre bil.

Er ute av trening og blitt skikkelig pysete med hensyn til å kjøre bil...men er ikke ukjent med tanken på å skaffe meg bil og trene meg opp dersom jeg finner ut at jeg har behov for bil...men skremme gutta, ja det tror jeg at jeg gjør....

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 7 des. 2010 11:59

PYSE:
Da tror jeg det er feil folk du har rotet deg borti. Kanskje du burde sjekke om de har en promilledom eller noe mot seg og trenger en privatsjåfør de nærmeste årene?

(mann 42 år fra Vestfold) ti. 7 des. 2010 12:05 Privat melding

latterlig påstand.

Skjult ID med pseudonym PYSE ti. 7 des. 2010 20:39

Han jeg rotet meg borti er kjørelærer...se hva jeg skrev lenger opp i tråden...6.des. 20:57

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 7 des. 2010 20:50

Men at man er kjørelærer behøver da ikke utelukke en promilledom...

Poenget mitt er uansett at dette er en veldig merkelig holdning fra ham all den tid du faktisk bor i byen. Hadde du bodd i Ytre Huttiheita kunne jeg kanskje forstått det, men dette låter bare merkelig.

Skjult ID med pseudonym Lewis ti. 7 des. 2010 21:38

I en datingfase er det null stress. I det lengre løp kan jeg se at jeg synes at folk burde ha lappen i det minste..

Skjult ID med pseudonym snuppis ti. 7 des. 2010 22:47

Litt håpløst å ikke ha lappen/bil i voksen alder? hvordan ta seg frem med alt en skal?

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 7 des. 2010 22:47

Buss? Tog? Sykkel? Beina?

(mann 40 år fra Oslo) ti. 7 des. 2010 23:56 Privat melding

BIL er da for pokker ikke noe menneskerettighet, eller noe som er livsnødvendig.... Men praktisk....

Fatter det ikke - men blir provosert at folk som har som absolutt krav at noen skal ha sertifiseringer for at en date skal bli vurdert....

Jeg har begynt å leke med tanken på å ta lappen for småfly.... Det hadde vært ganske morsomt... Må bare finne ei passe rik dame som kan finansiere den for meg..