Alle innlegg Sukkerforum

Katt og mus

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 6 des. 2010 11:28

Det sies at menn liker å jakte, hva foretrekker du? Er det spennende å IKKE få vite hvor man har dama? eller ei varm og god ærlig dame som kan vise sin kjærlighet? Poenget er; hvordan holde på interessen hos menn? Hva får deg til å være tålmodig ovenfor ei dame over lengre tid?

Kanskje menn elsker å bli forvirret? at man da noen ganger viser at man har følelser, andre ganger ikke. Men man skal ikke avsløre at man har følelser for ham, da skygger han bare unna. Man skal ikke fortelle at man har følelser for en gutt før HAN har tatt initiativet med å fortelle at han har følelser. Hva mener dere basert på erfaringene deres?

(mann 44 år fra Akershus) ma. 6 des. 2010 11:30 Privat melding

Jeg liker å vite hvor jeg har dama...Jeg setter ikke pris på drama, skuespill, falskhet eller noe, så hvorfor skulle jeg sette pris på at den jeg ville tilbringe tid sammen med skulle gjøre det ekstra vanskelig å vite hvordan ståa er?

Skjult ID ma. 6 des. 2010 11:38

MrMelis; Det er lett for deg å si, men i virkeligheten så er den harde fakta at damer blir ofte dumpet av menn og sitter ofte igjen med masse følelser. Nei, drama er ikke noe særlig, men det virker som menn liker litt utfordringer alikevel. Man skal holde på interessen gående ved at hun viser følelser, men kanskje ikke helt fullt ut, få dere til lure litt. Ellers så kaller dere henne for "lett tilgjengelig" og følelser skremmer mange menn virker det som.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 6 des. 2010 11:47 Privat melding

Jeg uttaler meg ikke for andre av mitt kjønn. Hva de mener interesserer meg ikke :) For min del vil jeg vite hvor landet ligger... :)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 13:20

Jeg hater jakten, og det er nok sikkert en viktig årsak til at jeg har gått rundt singel så lenge som jeg har også - jeg orker rett og slett ikke å forsøke å tolke uklare signaler og motstridende signaler, da kaster jeg heller inn håndkleet.

Nei, mye bedre å vite hvor jeg har noen. Men jeg har kanskje en vag anelse om at vi som er sånn er overrepresentert på dene typen nettsider.

Skjult ID med pseudonym ruggen ma. 6 des. 2010 13:45

støtter de andre gutta her.
hvis jeg skal spille spill, gjør jeg det. gjerne på hytta sammen med en kjæreste.
men når jeg leiter etter kjæreste er det ikke et spill.

hvis jenta gir motstridende signaler, antar jeg straks at hun har tenkt å nedgradere meg fra kjæresteemne til venn, slik som de forrige jentene som det aldri ble noe seriøst av.

Skjult ID med pseudonym 85modell ma. 6 des. 2010 13:59

Vel... jeg er ei jente som har opplevd både og. Når jeg da ikke viser så mye følelser så gidder guttene å finne på ting med meg (seff uten sex), drar på kino, spise middag osv osv, men når jeg først innleder et seksuelt forhold med noen, blir jeg mer tilknyttet til dem, viser mer følelser og at jeg bryr meg. Men da virker det ut som om de ikke syntes jeg var like attraktiv som på starten. Det virker som at jeg da ikke lenger er like interessant fordi de har klart å få meg til sengs.

Men det er godt noen er ærlige når de sier at de bare ønsker sex. Det er lettere slik, for da vet man at det kun det man har til felles, og ingen diffuse linjer.

Min konklusjon er at menn liker jakt til en viss grad (nå snakker vi om kjæresteemne og ikke sex). Du skal ikke begynne å snakke om følelser før de har tatt initiativ med å vise sine følelser. Ergo, best å leke katt og mus inntil HAN gjør et vendepunkt, hvis han har følelser for deg så vil han sannsynligvis dele det med deg også. Da unngår man å bli såret.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 6 des. 2010 14:03 Privat melding

@85modell: jeg tror du har satset på feil gutter/menn...;)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 14:05

85modell:
Det er en forskjell på å snakke om følelser og å snakke om intensjoner. Selv setter jeg pris på å vite, eller i hvert fall ha en hunch om, hva hun vil med meg, eller oss, rettere sagt.

Skjult ID med pseudonym ruggen ma. 6 des. 2010 14:10

@85modell, tror det hadde funka omvendt på meg. mer følelser fra den andre gjør meg mer interessert. men det skyldes kanskje at jeg leiter etter kjæreste, ikke bare sex?

ellers tror jeg at jeg har en liknende følelse som det du har - bare at i mitt tilfelle handler det om jenter. det virker som de av og til blir skremt hvis man viser følelser, og at man derfor må skjule følelsene hvis man vil at de skal bli interessert. så kanskje dette ikke har noe med gutter og jenter å gjøre, men heller handler om ulike personligheter....og at jeg rett og slett bare må finne ei jente som ikke er så lettskremt og som faktisk klarer å bli forelska, ikke bare litt fascinert.

å begynne å leke katt og mus, for å gjøre jenta interessert, er som sagt uaktuelt for meg.
å spille teater kan sikkert være gøy, men jeg vil ikke spille teater i stedet for å leve.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 6 des. 2010 14:13 Privat melding

Spiller ikke med menn. Men jeg vet aldri hva jeg føler før jeg føler det. Og har vært borti menn tidligere som vil vite hvor de har deg litt for tidlig, og så vet man ikke selv hvor man har seg selv. Annet enn man er intr i å bli mer kjent. Og da har jeg fått kald skulder. Fordi jeg ikke var hodestups etter noen få dater.

Noen føler fort, andre ikke. Men jeg som jente vil bli jaktet på, men menn jakter jo ikke særlig lenger. Hvertfall ikke etter min erfaring. Så skal være flinkere til å jakte selv.

Skjult ID med pseudonym 85modell ma. 6 des. 2010 14:22

qwerty: Hva hun vil med deg syntes jeg du skal/ iallfall burde vite når du har først har vist dine følelser. Vi har hele tiden hørt om damer som blir følelsesmessig såret av menn. Bedre at dere tar det første skritt sånn sett.

En annen faktor som jeg har tenkt på er at kanskje utseendet har mye å si også, hvor sårbar man kan være. Damer som er pene vil alle menn ha til sengs, det er kjipt å ikke få vite hvem som egentlig verdsetter deg for den du er, eller som bare vil ha deg for en kveld. Fortsatt så vil det å vise litt følelser bra, men man skal ikke gi for mye av seg selv før man får vite det endelige svaret fra guttens side. :)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 14:28

85modell:
Kan ikke vi bli følelsesmessig like såret av kvinner, mener du?

Poenget mitt er at det må være en dialog, der begge parter deltar med sitt. De beste situasjonene er de der det ikke føles som noe press eller noen ubekvemhet å snakke om slike ting. Og siden det nok finnes dem som er litt raskere i oppfattelsen enn jeg er, så må nok hun også ta litt initiativ.

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 6 des. 2010 14:47

Jeg mister i alle fall interessen og motivasjonen ganske fort hvis jenta ikke gir noe særlig tilbake. Jeg tror rett og slett det er en "overlevelsesmekanisme" som mange menn har, siden vi er vant til at det som regel er vi som må ta initiativet og stikke hodet fram, men (for de fleste av oss) stor sjanse for å bli avvist med en gang eller bli dumpa etter en kort stund, så tror jeg mange av oss heller ikke ønsker å invistere for mye følelser i slikt fordi det da ville blitt uutholdelig å stadig bli avvist av kvinner, uansett om det skyldes at de allerede har type, ikke er klar for et forhold, er lesbiske eller bare ganske enkelt ikke tiltrukket av deg. Eller pga en av hundre andre grunner hun kan ha. Så derfor slutter de fleste av oss ganske fort å "jakte" på jenta hvis hun viser for lite interesse tilbake. Da er det som regel bedre å bare forsøke å finne en annen jente i stedet, som kanskje viser litt mer engasjement og initiativ selv. Først da begynner i det minste jeg å investere mer av meg selv i forhold til jenta, og jeg vil tro at jeg ikke er den eneste.

Jeg ser selvsagt en klar potensiell mismatch er i forhold til de jentene som egentlig er interesserte, men som spiller hard to get for å teste hvor interessert du egentlig er (samtidig som for mye interesse også gjerne skremmer dem bort fordi du fremstår som for desperat og masete), men egentlig synes jeg det i så fall er jentas feil og ikke min. Skal hun absolutt holde igjen så får hun holde igjen litt på sexen, i håp om at mannen i mens får dypere og mer ekte følelser for henne enn bare begjær, men ikke på hvor mye interesse hun forøvrig viser tilbake. En viss balanse er uansett selvsagt alltid viktig.

Skjult ID med pseudonym ruggen ma. 6 des. 2010 14:50

@85modell, høres litt rart ut at mannen skal vite hva hun vil med ham, hvis hun ikke vil vise det eller fortelle det selv. tankelesing? eller misforsto jeg det du skrev? at han viser sine egne følelser betyr ikke at han vet hennes følelser.
hvis begge holder igjen til den andre har vist sine følelser, vil de ikke vite noe om hverandres følelser før de har gått i grava eller eventuelt gått i vennefella.

jeg hører oftere om menn som blir følelsesmessig såret av kvinner, enn omvendt, men jeg tipper det går like mye i begge retninger. så hvem som tar det første skrittet spiller vel sånn sett liten rolle, ikke sant?

hvis begge viser følelsene sine, uten å skjule dem eller spille spill og katt og mus, vil de kanskje forstå hverandre bedre...og til de som sier at sånt blir kjedelig; det finnes mange andre måter å få spenning på ;)

Skjult ID med pseudonym 85modell ma. 6 des. 2010 15:13

altså poenget mitt er at man da skal vise følelser, eller at man er interessert på en eller annen måte. Jeg har snakket med mine kompiser, og de sier til meg at damer er ofte klengete. Og det har jo ikke jeg lyst til å være. Men å øse ut med kjærligheterklæringer gjør at man lett kan få et slag i ansiktet.

Ja man skal snakke sammen og vise følelser, men ofte så er det slik at den ene er forelsket og ikke den andre. Hvordan skal man da kunne møtes i midten? Hva kan man gjøre for å ikke bli såret? Og noen bruker lengre tid når det gjelder å få følelser, hvis man viser følelser for tidlig eller er ute med det så risikerer man å miste drømmepartneren. Lettere sakt enn gjort.

Også dette med skjønnhet, de som pene har det verst og mest utsatt. Man vet jo ikke om noen er seriøs med deg eller ikke.

Skjult ID med pseudonym ruggen ma. 6 des. 2010 15:19

hvis du viser følelser "for tidlig" og dermed "mister drømmepartneren" på grunn av det, så tror jeg egentlig at det ikke var drømmepartneren, rett og slett.

altså:
jeg tror man skal vise følelsene tidlig, og heller risikere det verste. uansett hvilke følelser man viser.
å skjule følelser fører kun til forvirring, misforståelser og sårede kjæresteemner.

merk at å vise følelser ikke betyr å vise følelser man ikke har ;)
og å vise det i overflod ("øse ut med kjærlighetserklæringer") er kanskje ikke alltid nødvendig...

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 des. 2010 15:24

85modell:
Jeg tenker ikke på kjærlighetserklæringer, men rett og slett "statusrapporter" - hvor er det egentlig vi står? Jeg er selv av den typen som trenger litt tid til å finne ut av ting, men jeg pleier da å si fra om det også. Er så dritt lei av å gjette.

Skjult ID med pseudonym H. Hansen ma. 6 des. 2010 16:06

Oslomann gir en god beskrivelse av denne problemstiliingen synes jeg.

Det som er så himla vanskelig er balansegangen mellom det å virke interessert, men ikke desperat. For vi menn leser i profil etter profil at kvinner vil ha en mann med selvtillitt og som vet å ta initiativ. Dessverre tror jeg mange menn som følger denne oppfordringen allikevel opplever å bli oppfattet som desperate og således blir avvist. Så derfor blir forvirringen total hos mange menn.

Men da er det vel ikke den riktige mannen som viser initiativ...

Skjult ID med pseudonym ThorE77 ma. 6 des. 2010 17:43

jeg liker Katt og Mus spill, det er gøy til et punkt, man kan jo ikke holde på med det over tid :)

Skjult ID ma. 6 des. 2010 19:02

Når tid er du ferdig med det spillet da? *ler*