Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym smittet? ti. 7 des. 2010 14:06

Jeg dater for tiden en jente som jeg liker ganske godt, og som jeg føler meg ganske vel sammen med.

Og i helgen så satt vi og pratet litt om livene våre, og da kom det frem litt historier om sin utro eks, og hvordan han har kommet og gått i hennes liv de siste årene.
Og historien ser ut til å gjenta seg, og han går stadig fra henne og flytter inn sammen med samme damen som han bedro henne med første gangen.

Men i dag har jeg funnet ut hvem denne damen er, og jeg vet at hun smittet en bekjent av meg med Herpes 2 for noen år tilbake.
Og jeg er da bekymret for at hun jeg dater for tiden kan ha blitt smittet av Herpes via sin eks, så her er jeg meget bekymret, og jeg vurderer om jeg skal droppe denne damen av den grunn.

Vi har ikke hatt ubeskyttet sex ennå, og jeg vet jo heller ikke om hun er smittet, men sannsynligheten er i mine øyne ganske stor, og jeg har ikke noe ønske om å bruke kondom hver gang jeg skal ha sex for fremtiden.
Og det andre dilemmaet er jo å konfrontere henne med denne opplysningen, og hvordan man skal gå frem i en sånt tilfelle.

Er det noen som har erfaring fra lignende situasjoner, så vil jeg være veldig takknemlig for synspunkter på hvordan jeg skal gå frem her......

Skjult ID med pseudonym Sykepleier ti. 7 des. 2010 14:20

Har en venninne med med denne "sykdommen" Og hun er i et forhold på 8 året nå og har enda ikke smittet han. Hun følger nøye med på seg selv om hun kjenner noe kribler nedi der som hun sier. Og da er det og avstå eller bruke gummi. Og det finnes salver og piller som gjør at prosessen ved utbrudd går fort over

Om daten din har dette, så er hun faktisk ikke smittsom utenfor utbrudd. Og ifølge venninnen min så er dette lett og se og ikke minst for henne å kjenne.

Så du får se på hva som er viktig for deg her. Har hun andre ting ved seg som gjør henne mindre interessant så synes jeg du må revurdere (men ikke pga herpesen) ... Er det kun lidelsen som skremmer deg, så må jeg si du er litt pyse. For tar man sine forhånds regler og følger med, så smitter det ikke.

Du vet du kan få Herpes nedi der ved å bli sugd av ei som har herpes munnsår? Det er like sannsynlig det. ... Man ser sjelden på folk sine lepper om små blemmer når man er ute på byen, og plutselig havner man i en intim runde.

Er dama bra på alle andre områder synes jeg du skal ta det opp, og vise at du ikke bryr deg, så lenge hun følger med på sin kropp.
Men er dette tidlig i stadiet for dere, og hun har dette, så kan det hende hun venter med å fortelle til hun stoler på deg fullstendig eller gummien skal av.
Tror det ikke er så kult for henne å gå rundt å vite at hun har dette liggende, (om hun har det) så det er ikke noe man forteller om på de første datene...

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 14:27 Privat melding

Om hun driver og har seg med eksen mens du holder på med henne - SÅ DROPP HENNE! Hva i all verdens slags spørsmål er det der...?...du utsetter deg uansett ikke for noe sånt :S

Skjult ID med pseudonym bangalter ti. 7 des. 2010 14:44

Denne artikkelen vil nok skremme deg:
http://www.klikk.no/helse/sykdom/article601913.ece

Herpes ligger latent i de aller fleste. Noen få har mange utbrudd, mens de fleste finner aldri ut av det. Alle som har hatt et sex-liv har på et eller annet tidspunkt hatt sex med noen som enten har, eller har hatt sex med noen andre som har herpes. Det går ikke an å gå rundt og være redd for dette.

(kvinne 38 år fra Oslo) ti. 7 des. 2010 14:45 Privat melding

Hadde bare sagt det rett ut! Kjenner noen som er smitta via via, og dette er en utfordring for meg. Har du testet deg etter sist du var med x, eller er du villig til å gjøre det?

Skjult ID med pseudonym bangalter ti. 7 des. 2010 14:53

Som legen i saken over her sier;

"- Nei. Ikke test deg, er rådet legen gir.

- Hvorfor skal du det? Det eneste du oppnår, er en nedtur av dimensjoner. Sannsynligheten for at du har herpes er stor, enten du har symptomer eller ikke. Vanlige kjønnssykdomstester ser etter klamydia og gonoré, fordi de kan behandles, hepatitt B fordi partner kan behandles, og HIV av smittevernårsaker. "

Skjult ID med pseudonym smittet? ti. 7 des. 2010 15:40

sykepleier:
<Så du får se på hva som er viktig for deg her. Har hun andre ting ved seg som gjør henne mindre interessant så synes jeg du må revurdere (men ikke pga herpesen) ... Er det kun lidelsen som skremmer deg, så må jeg si du er litt pyse. >

Alle damer har ett eller annet ved seg, som får De til å bli uinteressant, spørsmålet er bare hvor mye De har ved seg, og evt, hvor stor alvorsgraden av det er.
Dette handler ikke om å være pyse, og frykter at noe skal gjøre vondt, men her snakker vi om i å pådra seg en sykdom som kan unngås ( hvertfall denne gangen).

mr, Melis:
Jeg tror nok du har misforstått litt, hun knuller ikke rundt på han samtidig som vi dater.....

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 7 des. 2010 15:49

Smittet?; "Dette handler ikke om å være pyse, og frykter at noe skal gjøre vondt, men her snakker vi om i å pådra seg en sykdom som kan unngås ( hvertfall denne gangen)."

Vel, eg kan forstå det om du bruker dette argumentet dersom jenta kun er en sengekompis, ONS, eller dere har et midlertidig, mindre seriøst forhold . Er det derimot ei jente du kunne sett for deg ei fremtid med ville det jo vere dumt for dere begge om hun ble droppet grunnet en "sykdom" som ikke er farlig, og som de fleste ikke merker noe særlig til uansett. Som å droppe en jente fordi hun hadde smittsom ørebetennelse eller noe. (i følge artikkelen er herpes kun smittsomt ved utbrudd)

Skjult ID med pseudonym lurer ti. 7 des. 2010 15:51

jeg skjønner ikke, er ikke herpes noe så foregår rundt leppen? hva har det m sex å gjøre?

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 16:02 Privat melding

@lurer: det finnes forskjellige typer herpes. Herpes simplex er vel den man stort sett får som munnsår.

@TS: Jeg tester meg for *alt* etter jeg har vært med noen - og det er en av grunnene til at jeg rett og slett ikke gidder ONS. For det første fikser jeg en kjapp en bedre på egen hånd, og for det andre er det pes i etterkant.

Hvis legen din sier at du ikke skal teste deg, så gjør meg en tjeneste neste gang du ser ham/henne. Lag en flat hånd og dask den av all kraft over panna på vedkommende.

Skjult ID med pseudonym smittet? ti. 7 des. 2010 16:04

Eva:
Her snakker vi om en jente som jeg har datet en håndfull ganger, der vi begge har til hensikt å etablere et langvarig forhold.
Men etter denne opplysningen, så blir jeg såpass tvilende at jeg ikke vet om jeg går videre med henne, og jeg vet heller ikke om jeg vil fortelle henne at dette er grunnen heller, men heller bare skylde på dårlig kjemi eller noe......

Jeg er faktisk veldig usikker.

Skjult ID med pseudonym **Milla** ti. 7 des. 2010 16:06

Hva er grunnen til at du vurderer å ikke fortelle henne om det?

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 16:12 Privat melding

@Eva: ...og som regel er det umulig å vite om det er utbrudd på begynnelsen eller slutten...

Skjult ID med pseudonym smittet? ti. 7 des. 2010 16:15

milla:
Fordi hun ikke har fortalt det til meg, men dette er info som er kommet via andre kanaler.
Og fordi jeg ikke gidder en lang avhandling eller beskyldninger om hvor teit jeg er, og hvor feig jeg er osv.....

Manglende kjemi er enklest, for det slipper man billigst unna med som regel.

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 7 des. 2010 16:24

Smittet?; Eg forstår jo at du er skeptisk da det er nok av andre fisk i havet. Og at herpes er en skremmende ting, men du må da tenke på at i følge artikken har godt mot 80% av de andre jentene også herpes, og at 70% av dem som får det ikke en gang vet om at de har det.

Så eg trur egentlig ikkje herpes er noe man burde legge vekt på i vurderingen da omtrent alle har det. Sannsynligheten for at neste jente også har det er jo også stor, selv om hun ikkje veit om det. Så om du er glad i jenta burde du kanskje drøye det litt, finne ut kor glad du kan bli i henne, og kanskje ikkje la herpesen være det avgjørende i vurderingen.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 16:26 Privat melding

Eva: så ifølge din logikk er det ikke noe problem å ha sex med en HIV-infisert prostituert når man er i Afrika?

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 7 des. 2010 16:37

MrMelis; Haha, ja akkurat det eg sa. :)
Nei, forskjellen er vel at man kan lettere dø ved å ha HIV, mens herpes ikke er farlig, heller ikke plagsomt for de 70% av de som har det som aldri får utbrudd, samt oftest etter en stund slutter å være plagsomt for de få som i utgangspunktet plages med det.

Skjult ID med pseudonym **Milla** ti. 7 des. 2010 16:37

Ser at den samtalen kan bli kjip. Er det noen sjanser for at hun ikke vet noe om at hun potensielt kan være smittet og blir takknemlig for at du sier noe? Er du som kjenner henne....

Hadde nok vært litt skremt jeg også, uansett....

Skjult ID med pseudonym smittet? ti. 7 des. 2010 16:37

Eva:
Jeg deler nok ikke din tankerekke her, for hvis man får opplysninger som tyder på at man er i ferd med å ende opp med en smittebærer av et virus, så er det en dealbreaker i mine øyne.
Og da spiller det faktisk absolutt ingen rolle om det finnes en hel haug der ute som er smittefri, jeg satser nok heller på at jeg treffer en av de 20% ene som ikke er smittet, enn å gå inn i et forhold med vidåpne øyne der jeg vet at vedkommende er smittet.....

Glad i eller ikke, kjærlighet eller ikke, so what, jeg tror det finnes flere som er riktig for meg, så hvorfor skal jeg da gå for en som sannsynligvis kommer til å infisere meg med en sykdom ?

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 16:47 Privat melding

@Eva: men det er greit for deg å bare gi F og så smitte noen som *kommer* til å bli plaget? Hva med andre ting man ikke merker før...hmmm...man prøver å bli gravid og ikke kan lengre, da? Er det greit om du får clamydia fordi det er så vanlig, og siden du ikke merket det fikk du ikke behandlet det?

Skjult ID med pseudonym smittet? ti. 7 des. 2010 16:48

milla:
Hun har ikke gitt meg noen signaler som tyder hverken på det ene eller det andre, men av en eller annen grunn, så håper jeg i såfall at hun er uvitende om dette, for det vil nok stille henne i et litt bedre lys i mine øyne.
Men jeg vet ikke om jeg gidder å ta på meg rollen med å fortelle dette til henne......

Kanskje jeg heller skal dumpe henne, og skylde på dårlig kjemi, og dernest oppsøke hennes eks, og snakke litt hardt til han, så han forstår at det er i hans egeninteresse at han sier fra til henne.
For det er jo han som er smittekilden, og hvis jeg tropper opp på kontoret hans, så tror jeg nok han skjønner at det er smart å være lydig........

(mann 39 år fra Vestfold) ti. 7 des. 2010 16:50 Privat melding

@smittet

Herpes(rundt munnen) er vel noe som en god del av befolkningen trolig får 1 gang i året eller liknende(Det varierer sikkert fra person til person). Personlig ville det ikke vært grunnlag for å vurderer bort drømmekvinnen på for å si det mildt.

Derimot, er det herpesvarianten som er "nedentil" så ville jeg vært dertil mer skeptisk..

Hva med å ta det opp med henne ærlig under en samtale så løser dere sikkert denne greit:-)

Lykke til:-)

Skjult ID ti. 7 des. 2010 16:51

Denne her er kjip...Jeg har selv herpes. Fikke det av min kjæreste nummer to. Jeg hadde bare ligget med en før han. mens mine venner og søstre har seg med alt og alle, skulle visst bare jeg ligge med to stykker før jeg endte opp med en kjønns sykdom ja.
Det første året var jeg veldig plaget. Nå er jeg nesten ikke plaget av utbrudd.
Det går veldig fint :) Ja jeg har det i kroppen og tar min forhåndsregel med tanke på nye partnere.
Men herpes er faktisk ikke så ille å ha som jeg trodde.

Skjult ID med pseudonym smittet? ti. 7 des. 2010 16:59

Hva mener du med forholdsregler da?
Kondom hver gang man har sex? Hvem er det som ønsker at sexlivet skal foregå med den forbaska regnfrakken på resten av livet da?
Nei takk, det er totalt uinteressant for meg hvertfall....

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 7 des. 2010 17:17

"men det er greit for deg å bare gi F og så smitte noen som *kommer* til å bli plaget? Hva med andre ting man ikke merker før...hmmm...man prøver å bli gravid og ikke kan lengre, da? Er det greit om du får clamydia fordi det er så vanlig, og siden du ikke merket det fikk du ikke behandlet det?"

MrMelis; Selvsagt er det ikkje greit å bare kjøre på og drite i om folk blir smitta. Man skal selvsagt informere partnere om det på forhand, så de kan ta avgjørelsen selv om de vil utsette seg for smittefare eller ikkje. Forstår ikkje kor du trakk denne slutniingen fra. ? .

Til opplysning blir man forresten ikke steril av herpes.

Smittet?; Tenker det må vere vanskelig for jenta å ta opp dette med deg. Forstår dermed godt at hun utsetter det til dere blir mer seriøse. Hun har da ikkje lysst å bli dumpet utelukkede på grunn av sykdommen. Ettersom dere fortsatt bare er på "dealern", og datestadiet, skylder hun deg jo emm ikkje å fortelle deg om det, FØR det blir aktuelt med et forhold, eller FØR dere skulle ha ubeskyttet sex.

Hun vil vel vite kor hun har deg før hun forteller deg om det. Ikke vits i å fortelle noe om du snart forsvinner ut døra uansett.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 17:32 Privat melding

@Eva: jeg snakket ikke om herpes, jeg snakket om din generelle holdning om at det ikke er så farlig fordi mange ikke merker noe til det. Hvis du prøver å *LESE* det jeg skrev, så kanskje du får det med deg...

Skjult ID med pseudonym Sykepleier ti. 7 des. 2010 17:38

Hva med gutta?.. alle snakker om alle jenter har det.

Hehe.. Merkelig åssen menn ikke tror de får noen sykdommer her. For alt du vet TS er det du som går og lurker med det eller noe annet, og hun er clean. Siden kanskje exen henner aldri hadde utbrudd når de hadde seg.

Tenkt over den saken? OM åssen å være på den siden av saken? Fortjener ikke du kjærlighet og sex fordi du har herpes?

Merkelig innstilling på folk så lenge man er frisk. Jeg har mennesker rundt meg i jobben min som er blitt veldig ydmyke når de først har opplevd åssen det er å ha et eller annet.

Jaja.. bare husk å test dere uansett. Begge to. Så får dere det på papiret.

Skjult ID med pseudonym jente27 ti. 7 des. 2010 17:44

Skjønner argumentene, men nå vet vi jo ikke om hun ER smittet... Er dumt å dumpe henne fordi du tror kanskje at hun kan være smittet!!!!

Bare min mening...

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 7 des. 2010 17:46

MrMelis; Holdningen er at eg selv ikke ville brydd meg om EG ble smitta av sykdommer eg ikke kom til å legge noe særlig merke til, dersom eg var skikkelig forelska i en fyr og ville starte en framtid med han.

Om eg fortsatt kun var på dealern som "smittet?" er, ville eg nok ha valgt bort personen for en uten smittefare ja. Skal man inngå et forhold med noen med smittefare, må man ialelfall ha en følelse av at det kommer til å bli verdt det.

Selvsagt er det viktig å si fra om smittefare dersom den som kan bli smittet kan merke noe av det. Folk må få velge selv om di vil utsette seg for smittefare, så langt det er mulig. Sykdommer som ikke merkes, men som kan gi konsekvenser for muligheten til å få barn må selvsagt også sies fra om.

Skjult ID med pseudonym TilInfo ti. 7 des. 2010 18:05

Iflg legene så går det mange rundt uten å vite at de er smittet, det betyr at Ts selv kan være bører uten å vite det selv - men det var ikke poenget i denne mailen nå...

Har man ubeskyttet sex kan man smitte og bli smittet.
Har man oralsex kan man smitte og bli smittet.
Har man oralsex med munnsår kan man smitte og bli smittet.

Man vet ikke om man har det før man har hatt utbrudd !!
Det betyr at det er mange som uforskyldt gir Herpes2 videre.

Du selv kan ha det uten å vite det!

Du som vet at du har det bør føle det som din plikt å si ifra....

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 7 des. 2010 18:11

Hadde jeg vært smittet av herpes2, håper jeg at noen hadde fortelt meg det. Hvis du mistenker at hun kan være smittet er det din plikt å opplyse henne om det.

Bare fortell henne sannheten, slik at hun kan gå å sjekke seg!

Lykke til ;)

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 7 des. 2010 19:19 Privat melding

Dette er jo et lite dilemma da, men jeg hadde nok valgt å fortelle henne hva jeg har hørt, og oppfordret henne til å teste seg.
Og i mellomtiden inntil svaret hadde foreligget, så hadde jeg holdt meg unna seksuell omgang med henne.
Og hvis det så skulle være tilfelle at hun var smittebærer av Herpes2, så hadde jeg nok takket for meg, og ønsket henne lykke til videre.

Jada Dere jenter lengre opp i tråden her, jeg hadde hvertfall ikke ville vært sammen med noene der jeg ble oppmerksom på denne type kjønnsykdom.
Og unnskyld meg, men hva har det med saken å gjøre om man blir steril eller ikke, for dette er plagsomt og ubehagelig uansett, og jeg hadde heller ikke ville gått inn i et forhold på disse premissene.

Til info, så finnes det opptil flere tusen single damer her i landet som passer innenfor hver enkelt single manns målgruppe, og da blir jeg litt overrasket over at det er noen som mener at TS bør tenke seg godt om før han gjør noe dumt her.
Fordi dette kan jo være den store kjærligheten, og at han kanskje kan gå glipp av noe bra.
Ja sikkert, men utvalget er rikholdig, så jeg skjønner TS veldig godt her hvis han velger å fly til neste blomst.

Og min mening er ikke å velge bort noen som har en eller annen form for sykdom, eller skade av noe slag, men å velge bort noen som har en eller annen form for kronisk sykdom med smittefare, ja det har jeg stor forståelse for.....

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 7 des. 2010 19:24

Smittet?
du vet jo ikke om hun har det, men siden du sitter med den infoen du har - om eksen og hans andre partner - synes jeg du bør si det til henne, og spørre om det er noen sannsynlighet for at hun har fått det (det vet hun vel uten å teste seg hvis det har gått en tid).

Det feigeste du gjør, er å droppe henne og komme med en annen unnskyldning enn sannheten, som gjør at hun føler hun har det problemet i tillegg (manglende kjemi=er uelskbar)

Har en venninne som er sammen med en med herpes (hun vet ikke at jeg vet, men jeg vet fordi han var sammen med en annen venninne for ørten år siden, det var ikke noe problem for henne å unngå smitte, det gjelder vel nåværende kone også). Han selv hadde blitt smittet ved første ligg stakkars. Hans nåværende kone har aldri nevnt det med et ord, unger har de fått og alt er fryd og gammen, og da tenker jeg at det kan ikke være så ille, de tar vel sine forholdsregler.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 20:32 Privat melding

@buddha: om man ble steril eller ikke...Nå må jeg si at jeg er ganske lei av folk som ikke klarer å lese hele innlegg engang før de trekker en slutning og går videre. Det gikk på holdningen til Eva, som mente at det ikke var noe problem med kjønnssykdommen siden det var så mange som hadde uansett. Da spurte jeg henne om hun syntes det var greit å bli smittet av andre ting som også er vanlig, slik som clamdydia - SOM MAN KAN BLI STERIL AV. Herre gud...

Skjult ID med pseudonym Fnutt ti. 7 des. 2010 20:33

Med tanke på at så mange har det kanskje du rett og slett skal teste deg selv først? Kanskje dere ender opp med å ha det begge to, og da er det jo ikke noe problem : )

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ti. 7 des. 2010 21:54

Enkleste er vel å be om at dere begge tar en SOS-test - før det blir aktuelt med køyejumping... En veldig tidlig sukkerdate av meg gjorde det med MEG! To uker med nerver, for å ta en pisseprøve... (Er litt mer omstendelig for henne... menmen....) Nå var det jo hun som ønsket at vi tok en slik test - men det er jo bare for å være sikker osv... Det er en ærig sak....

Bare nevner at vi slutta å date før timeavtalen var unnagjort... men ble jo sertifisert... :)

Begrunnelsen kan jo være så enkel at vi bor i Norge - og vi er et land hvor ONS forekommer oftest... så deretter har vi jo en relativt stor spredning av SOS.... for vi bruker vel ikke beskyttelse vel?

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 7 des. 2010 22:10 Privat melding

Mr Melis?????
En liten smule hårsår eller?
Bare for å rette opp i at du hengte deg opp i det jeg skrev ang, sterilitet i mitt innlegg, og som du tydeligvis hissa deg opp nok til å bruke store bokstaver, så må jeg bare påpeke at jeg merka meg ikke engang at du hadde skrevet noen innlegg der du nevnte noe om sterilitet.

Min kommentar var myntet på Eva, og jeg beklager at jeg overså at du også hadde nevnt dette ....

Btw, så leser jeg nok ganske grundig starten på trådene jeg kommenterer i, men jeg innrømmer nok at enkelte innlegg fra enkelte personer kan bli skumlest noen ganger.

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 7 des. 2010 22:12

""@buddha: om man ble steril eller ikke...Nå må jeg si at jeg er ganske lei av folk som ikke klarer å lese hele innlegg engang før de trekker en slutning og går videre. Det gikk på holdningen til Eva, som mente at det ikke var noe problem med kjønnssykdommen siden det var så mange som hadde uansett. Da spurte jeg henne om hun syntes det var greit å bli smittet av andre ting som også er vanlig, slik som clamdydia - SOM MAN KAN BLI STERIL AV. Herre gud...""

MrMelis; Virker ikkje som du heller er så flink til å få med deg kva som blir sagt alltid. Eg sa ikkje at det "ikkje var noe problem med kjønnsykdommer siden det var så mange som hadde det uansett". Eg sa at det ikkje sikkert var så mye vits i å velge bort ei med kjønnssykdommer siden omtrent alle andre også har det. Det er en forskjell.

Avgjørende er om sykdommen er farlig eller plagsom for folk. Og har heller aldri sagt noe om at man kan overføre sykdommer til folk uten at man først opplyser dem om at man har dem. Peonget mitt er absolutt ikkje at man kan overføre sykdommer så mye man vil fordi alle andre har dem.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 22:23 Privat melding

@Eva: det er en grunn til at det heter sykdom. De bør bekjempes, ikke godtas. Problemet med herpes er at det er veldig vanskelig å teste etter, så min mening er at om hun driver og har seg med en som er frem og tilbake med en som allerede har, så burde han ikke rote seg borti henne.

@Buddha: ok, da beklager jeg. Ble bare litt lei av enkelte andre som helt klart ikke gadd å lese før de svarte ;)

(mann 45 år fra Hordaland) ti. 7 des. 2010 22:24 Privat melding

@ TS

Her er mine synspunkter:

1. Test deg for antistoffer for HSV.
Med ca 85 % av sannsynlighet har du antistoffer. Mest sannsynlig har du HSV1. Dersom du har antistoffer, uavhengig av om disse kommer av at du har HSV1 eller HSV2, er du så godt som imun mot begge formene for HSV. Etter det jeg forstår er det svært sjeldent man finner HSV1 og HSV2 i samme kropp.

2A: Dersom du har antistoffer mot HSV
Da vil jeg tro gevinst/risk-ratioen med å ha ubeskyttet sex klart tilsier at du bør gjøre nettopp det. Du vil trolig f.eks være enormt mye større relativ gevinst knyttet til å bruke bilbelte når du kjører bil enn kondom når du har sex.

2B: Dersom du ikke har antistoffer mot HSV
Du må foreta en konkret avveining der du må vektlegge hvor godt du liker denne jente, hvor mye bedre du synes det er med ubeskyttet sex enn beskyttet, hvor hardt rammet av HSV2 denne jenten er (risikoens grad) hvor kjedelig du synes det ville vært å få HSV2 (risikoen art) mv. Utenom i begynnelsen av og under selv utbruddene tror jeg risikoens grad er liten. Mest sannsynlig finner du løsning under punkt 2A.

Et alternativ du kan vurdere er å søke å pådra deg HSV1 fra annet sted slik at du derved forflytter deg fra punkt 2B til 2A.

Ovenstående med alle mulig forbehold om at jeg ikke har snev av medisinsk utdannelse og derfor på ingen måte er kompetent til å gi råd. Jeg skriver bare hvordan jeg ville tenkt. Det er mange leger her, og de kan formodenlig mer om dette enn meg.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym trine ti. 7 des. 2010 22:35

Mr.Melis - at det er veldig vanskelig å teste for herpes er nytt for meg. Jeg hadde en sår liten kul ved siden av lille trine som jeg gjorde gynekologen oppmerksom på. Hun tok prøve med en vattpinne som ble sendt til dyrking. Noen uker senere fikk jeg sms, og heldigvis var det ikke noe annet galt enn enn betent hårsekk. Så så veldig vanskelig var ikke det nei;)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 7 des. 2010 22:56 Privat melding

@trine: så vidt jeg vet kan herpes, som med kjønnsvorter, kun diagnostiseres 100% ved et utbrudd. Man kan finne antistoffer, men visstnok ikke smittefare. Men, om man har et utbrudd, som gynekologen din da sikkert regnet med, så skal det være enkelt.

Men - jeg er heller ikke lege, så jeg støtter meg bare på informasjon jeg har lest.

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 8 des. 2010 00:03

Enig med @MrMelis
Vanskelig å få 100% sikkert svar hos lege når man ikke har utbrudd.
Og mange som aldri har utbrudd. De vil heller ikke vite at de er smittet.