Alle innlegg Sukkerforum

Kjæreste vs. prosjekt

Vis siste innlegg
(kvinne 38 år fra Oslo) on. 8 des. 2010 11:21 Privat melding

Den siste tiden har jeg hørt mange kommentarer fra venner og bekjente om deres "mindre gode halvdel". Synes det virker som om mange ser på en partner som et prosjekt....eller til og med oppussingsobjekt. Kan gi noen eksempler:

- Hørt på jentekveld med venner og venners venner: "Nei, jeg kan ikke spise noe snop. Han liker ikke at vi spiser snop" (Han var da på et lengre utenlandsopphold i forbindelse med jobb, og jenta var normalbygd).

- Nei, jeg kan ikke være med ikveld. Han synes vi burde bli i bedre form - så vi skal ut og jogge.

- Gleder meg sånn til jul. Da skal jeg endelig få kjøpt noen bra klær til han. Ikke at han har dårlig smak altså, men han trenger seriøst noen nye stilige klær.

- Nå skal jeg hjelpe han så han får betalt ned mastercardregninga slik at han kommer seg til tannlegen. Herregud de tennene, det kommer sikkert på 40 000,-

- Nå har jeg endelig fått han til å bestille time hos frisøren. Jeg liker ikke den sveisen han har nå, så jeg har bedt han endre den.

Er dette vanlig? Det er ihvertfall ikke vanlig for meg. Har dere noen absolutte krav som dere "påvirker" partneren til å forholde seg til, eller har dere noen ganger fått beskjed til å endre dere for den andre?

Nysgjerrig her!

(mann 44 år fra Akershus) on. 8 des. 2010 11:32 Privat melding

Å kjøpe klær og kommentere frisyren til sin mannlige halvdel ser jeg ikke problemet med. Jeg er selv utrolig dårlig til å shoppe klær (men visstnok flink til å kommentere det andrep plukker ut, og dermed ganske kjekk å ha med i butikken), så det setter jeg faktisk pris på - så lenge de "nye, kule klærne" ikke er stikk i strid med smaken min.

Men å skulle endre på personligheten, det synes jeg er å gå for langt. Da burde man jo heller finne en med personlighet man liker...

(mann 44 år fra Rogaland) on. 8 des. 2010 11:57 Privat melding

"En kan ikke forandre på noen andre utenom seg selv"

Men ja, det er nok forholdsvis vanlig hos mange. Mye lettere å forbedre på trening/snopevaner/andre enn seg selv...

Jeg støtter gjerne min partner med å oppnå noe hun strever etter og kommer villig med innspill der det passer, men å forme henne inn i en form som "passer" meg blir helt feil.
Bare kjekt om hun innimellom kjøper klær til meg som hun digger, men jeg kommer ikke til å gå med rosa strikkegenser altså... ;)

Oppsummert :
Hvis hun gjør småting som "passer den jeg er", topp!
Hvis hun prøver å omskolere meg til en person jeg ikke er, fail! Da har hun forelsket seg i en drøm og ikke meg...

Skjult ID med pseudonym Lewis on. 8 des. 2010 12:00

Ikke skal man forandre andre, men man kan jo hjelpe dem i å .. tilpasse.. seg litt? :p

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 8 des. 2010 13:02

Noe av det jeg er ute etter med et forhold, er jo at vi kan bli noe mer enn vi er hver for oss, så felles prosjekter bør man jo ha. Jeg har heller ingen problemer med at en kjæreste vil shoppe klær med/for meg - jeg er ingen moteløve selv, så all den tid hun ikke prøver å overstyre meg er det bare bra.

Men slike prosjekter bør jo være ut fra et gjensidig ønske. Hvis grunnen til at man for eksempel begynner å jogge er at partneren mener man bør komme i bedre form, ikke at man selv også vil det, så blir det den enes prosjekt. Akkurat på samme måte som folk jeg kjenner har sluttet å røyke etter press fra kjæresten, for så å begynne igjen når forholdet er over.

(mann 43 år fra Oslo) on. 8 des. 2010 13:04 Privat melding

Eneste kommentaren min er; hvis noen skal fikse tenna for 40.000,- så du stein hakka dum hvis du ikke legger den jobben til Thailand e.l. for 25-30 lapper får man da en 2 ukers reise samt fiksa tenna. De legene er i tillegg mye bedre enn en eller annen gjøk på bøgda i Norge ;-)

Men i alle forhold vil det nok være tendenser til et eller flere små prosjekter hele tiden ;-)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 8 des. 2010 13:08

man må jo aldri presse noen til å endre seg, man må være lur og få de til å ønske det selv;) Når en person innser at han ønsker endring er muligheten større.. Press lager bare motstand..
Men jeg synes eksemplene til Milla høres helt rar ut hehehe.. men så er jeg allergisk mot tøfler og da.. Atsjo!

Skjult ID med pseudonym meg on. 8 des. 2010 13:35

Tja. Jeg følte aldri noe press til å endre meg i et forhold som varte i mange år. Og det var deilig. Aldri noe om at jeg burde trene, aldri noe om at jeg burde ha mer sexy undertøy eller hva det måtte være...

Men så ble jeg til slutt byttet ut med en yngre modell med siste skrik i mote og masse sminke. Verdier han nok ikke hadde, men det er rart med det. Menn er visulle skapninger. Kanskje burde jeg nå i etterpåklokskapens lys, lagt meg litt mer i selen for å være attraktiv.... Kanskje..

(mann 44 år fra Akershus) on. 8 des. 2010 13:46 Privat melding

@irene: som regel pleier dere ikke å pålegge oss noe som helst. Dere bare nekter oss sex helt frem til vi blir desperate nok til å "ville" endre oss :p

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 8 des. 2010 13:52

Det er faktisk viktig@meg:) jeg jobber litt med saken selv. Min x var ikke den typen, han likte faktisk best naturlige jenter som så sporty ut.
Og en mellomting er kanskje best, jeg har ikke tenkt begynne bruke timer på badet for en mann, men litt innsats må til. Men jeg skal måtte ville det selv;)
Og det vil jeg, er nok ikke mange der ute som min x.... huleboern hehehe..Selv om hun nye greide få ham langhåret og i en blomstrete skjorte ... usj.. men så er hun østlending og da;) Men kredit skal hun ha hehehe

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 8 des. 2010 13:53

BS@mr melis...ikke alle:) Om jeg greier bruke sex som et pressmiddel så er jeg med feil mann;)

Skjult ID med pseudonym Z on. 8 des. 2010 15:46

Nei fyttikatta så overfladisk. Sånt velger jeg bort :-)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 8 des. 2010 20:25

Man kan vel ikke endre personlighet, men man kan endre vaner.

Selv prøver jeg jo alltid å tilpasse meg litt; hvis han synes jeg ser fin ut slik eller sånn, så går jeg for det
- om ikke det er stikk i strid med min identitet den dagen.

Må jo si at noen venninner har kommet veldig langt med noen uslepne diamanter av noen menn, der store mengder cola, øl, grandiosa og røyk er byttet ut med franske gourmetretter, vin og spinningsko.
Eller omvendt en "mr Monsen-light mot ekteskapet" til en entusiastisk brudgom og familiepappa.

De har ikke vært like eksplisitte som Millas eksmpler, men jobbet langsiktig og hatt en strategi.
*Innser at jeg har litt å lære*

(mann 45 år fra Oslo) on. 8 des. 2010 22:52 Privat melding

Man har da begge et ansvar å ta vare på seg selv og være attraktiv for sine partner hele tiden.
Jeg er ikke satt i stein og jobber daglig med å forbedre meg hvis ikke blir jo livet monotont og kjedelig.
Men det kan bli for mange utfordringer noen ganger.

(mann 40 år fra Oslo) on. 8 des. 2010 23:19 Privat melding

Hallo - dere som har vært i forhold - kjenner sikkert til litt hverdags "neg-ing".... En kjærlig negativ kommentar sagt med et lite smil på lur...

Men igjen - så trodde jo jeg selv at jeg var kul da ei jente på byen sa at jeg var "fet".... Tenkte "Heyheyhey - det er kule meg...." før man etter et par tidelssekunder innser at hun faktisk mente jeg var feit... Dumme hønsehjernen var hun..

Skjult ID med pseudonym Binders to. 9 des. 2010 00:04

hehe... takk for latteren X-reveur! :)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 9 des. 2010 09:24

Hmmm så cluet er å finne en som er nesten bra nok og så bare forme resten? Er det derfor noen finner seg kjæreste fortere enn andre, for de ser mer på potensialet? hehe.. *jeg vil uansett ha en som jeg liker som han er!*

(mann 44 år fra Akershus) to. 9 des. 2010 09:59 Privat melding

@irene: om man i det hele tatt former en person til "å bli et bedre menneske", så ender du opp som en boot camp. Når du har forbedret personen går de videre til noen som aksepterer dem for den de har blitt, eventuelt noen som kan trene dem til å bli enda bedre ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 9 des. 2010 11:39

hehe da venter jeg klokelig til noen har formet de;) Nei da er dere bare tverre og vanskelig og umulig å møte på noen plan for dere sier : Ingen skal forandre på meg igjen!!! Og prøve forsikte hinte til at må kunne møtes på midten i viktige saker... Hehe og så må jeg lappe sammen den skrøpelige deigen...en ferdig hevet en trodde jeg... *Vente til de er ferdig stekt og herdet da kanskje*

(mann 44 år fra Akershus) to. 9 des. 2010 11:48 Privat melding

irene: eller velge en som er perfekt fra før, sånn som jeg :p

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 9 des. 2010 11:54

Kanskje det enkle ER det beste?:) Jeg er og perfekt..men pluss og pluss blir minus... hmmm du vet at menesket trenger flyt ikke sant? Og for å oppnå det må man kunne holde på med noe som er akkurat passe utfordrende, gir mestringsfølelse og som man ser effekt av..Kanskje du kan late som du ikke er perfekt så kan jeg forme deg uten at det egentlig er mot din vilje?
*konsentrere seg om pensum!!!!!*

(mann 44 år fra Akershus) to. 9 des. 2010 12:12 Privat melding

Pensum? Form og farge? Har de virkelig gitt ut bok i hvordan forme sin partner? :p

Det som er dumt er at jeg er SÅ perfekt at jeg ikke KLARER å late som om jeg ikke er det...:S

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 9 des. 2010 12:15

Hmm vel da er du ikke perfekt for meg..for noen svakheter må du ha som jeg kan i det minste mobbe deg litt for...
Ellers blir det jo kjedeeeeeliiiig;)

(mann 44 år fra Akershus) to. 9 des. 2010 12:32 Privat melding

Kverulant! :p

(mann 40 år fra Oslo) to. 9 des. 2010 12:51 Privat melding

Har jenta grunneleggende gode egenskaper som man setter pris på, så kan de komme seg unna med ganske mye annet. Har ingen "merkelige" krav til en partner utover det at hun skal ha et eget liv, og være i stand til å ta vare på seg selv.

Prosjektet - er oss - ikke partneren aleine!

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 9 des. 2010 12:52 Privat melding

Godt sagt, X!

(mann 44 år fra Akershus) to. 9 des. 2010 13:17 Privat melding

X-Politiker... :p

Skjult ID med pseudonym X-Reveur to. 9 des. 2010 13:39

MeMelis: Jeg kan ikke lyve... Klarer heller ikke å snakke varmt om ting jeg ikke tror på selv.... Så politikerkarrieren min ville blitt kort.