Alle innlegg Sukkerforum

Vi hyller - Liu Xiaobo

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Vestfold) fr. 10 des. 2010 23:20 Privat melding

YES - en seier for mennesker og demokrati

http://no.wikipedia.org/wiki/Liu_Xiaobo

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 10 des. 2010 23:58 Privat melding

Eller skal vi takke Kina for å holde kontroll på 1.3 milliarder mennesker uten at det blir krig ut av det?
Jeg synest det er irriterende arrogant av Norge og gå rundt og preke til alle andre om hvordan de bør gjøre som oss, være som oss osv osv. Er da ikke tvil om at alt hadde gått rett til helvete om alle på jorden hadde hatt det like godt som oss!

(mann 39 år fra Vestfold) lø. 11 des. 2010 00:04 Privat melding

Så du mener det er riktig å fengsle folk for å ytre sin mening? Liu Xiaobo er bare en av mange undertrykte for å si det mildt.
Jeg er stolt av Nobelkomiteen som tar valgt langt dristigere enn nødvendig, for et langsiktig mål som ingen/få evner å se enda.

:-)

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 11 des. 2010 00:13 Privat melding

Jeg tror det finnes mange andre som fortjener en pris for fredsarbeid mye mer enn Xiaobo og Obama. Etter min mening har nobels fredspris blitt en syk spøk der politikk og kjendisfest er mye viktigere enn noe annet.
Alfred Nobel ligger sikkert og snur seg i graven, om det er igjenn noe av han :P

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 11 des. 2010 00:43

Hvilket langsiktige mål er det egentlig du tenker på, Seppas? Hvordan bidrar denne prisen til forbrødring, nedrustning og fredskonferanser?

De siste 20 årene kommer jeg på fire som har fortjent prisen - Gorbatsjov, FN, IAEA og Pugwash. Jeg har mye bra å si om Mandela, Aung San Suu Kyi, Menchu, Wangari, Ebadi osv., men det betyr ikke at de fortjener noen fredspris av den grunn.

Men, som Tom Lehrer i sin tid sa, da Nobelkomiteen ga prisen til Kissinger var det bare å gi opp politisk satire - virkeligheten overgikk fantasien - så de har store sko å fylle.