Alle innlegg Sukkerforum

Mine og dine barn....

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Hedmark) on. 15 des. 2010 12:16 Privat melding

Noen her som har erfaringer med mine og dine barn? har dette bydd på problemer??
Det er stor forskjell på oppdragelse av unger, jeg tenker endel på dette da sannsyneligheten er stor for at man finner seg noen med barn.
Jeg for min del er opptatt av å få en god oppførsel og oppdragelse på barna mine, og stille krav til de i forhold til alder.
Slik at de er best mulig rustet til å møte "verden", synes jeg registrerer mye bortskjemte unger og slappe foreldre rundt omkring.
Og generelt sett veldig dårlige på å se sine egnes "feil"

Noen meninger rundt dette temaet??

(kvinne 38 år fra Møre og Romsdal) on. 15 des. 2010 15:17 Privat melding

Ser ikkje på meg selv som en streng mor, men heller en sliten mor som gjerne kan være i overkant sint innimellom, Kan ha noe med at jeg er fulltis alene mamma og jobber 100% i en jobb som krever en del av meg. Men ungen mine har klare grenser og begge er nå såpass store at dei bør og vet hvordan dei skal oppføre seg blant folk.

Jeg gjør nok bare mitt ytterst beste og det får holde.. Noen som har noe i mot min oppdragelse så får dei enten si frå eller snu seg vekk.. :-) Jeg tåler å høre det...

Men når vi snakker mine og dine barn som i eit forhold, blir det noe helt annet, då bør og må en faktisk få lov å sette grenser begge parter til alle ungene, da er det nemlig to voksne i huset med to forskjellige måter å oppdra egne barn på, det er da kompromiss kommer inn i bildet og dei voksne må gå sammen og justere på reglene så dei blir mest mulig like.

Eit forhold med mine og dine barn fungere ikkje om det til en kvar tid skal være slik : se hva ungene DINE gjør nå, nå må DU ta ned i ungene DINE, Ungene DINE hører ikkje etter osv....

En annen ting er at jeg holder ungene unna så langt det lar seg gjøre til jeg er 150% sikker på at det er noe seriøst før jeg introduserer ungene.

(kvinne 41 år fra Vestfold) on. 15 des. 2010 15:39 Privat melding

Mitt siste forhold ble avsluttet mye pga problemer med mine og dine. Forholdet varte i 3 år, der det stort sett var kun jeg som firte på mitt vante, men grensen må jo gå et sted. Jeg er ikke av den aller strengeste sorten, men er opptatt av grenser, forutsigbarhet og plikter/goder utifra alder. Praktiserer stort sett 5-1 med ros og irettesetting.

Hos oss ble hans mangel på ønske om å ta del i en normal oppdragelse på hans minste vår undergang. Vi hadde begge tenåringer som vi samarbeidet godt om, og der begge kunne involvere seg på sin måte uten konflikter. Men den yngste fikk gjøre akkurat som hun ville, når hun ville det. Dette ble full kræsj i forhold til hva jeg kunne leve med, og de store ble ofte nedprioritert og tilsidesatt, noe som var veldig tungt å stadig være vitne til.

Jeg mener de voksne bør forsøke å finne en felles plattform, både gi og ta, kompromisse etter alle barnas beste. Deltidsforeldre som skal "ta igjen" all tapt tid på en helg, med null grensesetting trives hvert fall jeg dårlig med. Mener også at denne form for demping av egen dårlig samvittighet ikke er til det beste for noen barn!

Man bør ha tatt opp dette temaet, før man involverer seg altfor dypt i et forhold. Og i det minste, før barna blir involvert.

(mann 65 år fra Østfold) on. 15 des. 2010 17:13 Privat melding

@snupp

Helt topp

(mann 65 år fra Østfold) on. 15 des. 2010 17:17 Privat melding

@cec76

Har prøvd noe liknende sjøl, men da var det eldste gutten til eksen , som var helt å holdent "feilfri og uangribelig"

Ikke morsomt

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 15 des. 2010 17:32

Ja synes det er bra instillinger her over:) Selv slet jeg litt med min x og hans 4 barn.. der fantes ikke rutiner, regler, konsekvenser eller forutsigbarhet.. Det ble ekstra vanskelig når vi fikk en felles.. Da klarte jeg ikke lenger takle at han visste best og bare la det stå til. For det skinte gjennom på alle plan at det ikke var et velfungerende opplegg.Det eneste jeg greide få igjennom før jeg dro var at man spiser ikke nugatti til frokost lunsj og kvelds...hehe
Ikke lett eller heller riktig komme inn i en familie med sine vaner og blande seg for mye..men når man har egne barn i tilegg så må man bli enig om kjøreregler, uansett hvor kjedelig det høres ut.