Alle innlegg Sukkerforum

Vær realistisk..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 20:54

Hadde det ikke vært bedre dersom "mindre attraktive" mennesker begynne å date hverandre og være fornøyd? Hvorfor skal ALLE sikte på de beste og fineste profilene med de fineste bildene også ender man med å bli dumpet og såret? Lar seg selv bli et leketøy sier jeg da. Men kanskje det er fordi vi mennesker har en trang til å sikte på ting vi ikke kan få? Kan ikke dere her på forumet begynne å date hverandre istedet for å syte og klage over at dere ikke får mailer osv osv...

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 20:58

Du får begynne og så kan du fortelle åssen det gikk:)))

(mann 40 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 21:01 Privat melding

Date mindre attraktive personer.... ? Er egentlig ganske subjektivt hva som blir regnet som attraktivt. Og på den måten kan man jo si at det er noen for alle..

Skjult ID med pseudonym Xradon sø. 19 des. 2010 21:02

Jeg er ikke så kresen. Sist dame jeg datet var middels og vi er bestevenner. Å ja dette å ta de beste, aller søteste er individuellt. Jeg tenner ikke på knallsøte damer. Dem er rett og slett for søte og kansje litt for dum i hodet til at jeg blir tiltrukket av de mentalt.
Vel søte bilder på sukker, treffes på date så viser det seg at personen har annet ansiktstrekk enn det vi forestilte oss. Dette er jeg klar over og jeg lar meg ikke gå i fellen. Så det er svært viktig å vise bilder hvordan man egentlig ser ut enn å vise frem noe som er pyntet i et billedredigeringsprogram.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 21:02

Fått for mange henvendelser fra "mindre attraktive", eller, 123?

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 21:06 Privat melding

Smaken er som baken og takk for det...
Men jammen er det vanskelig å danne seg en mening utfra noen bilder.

Og det rare er at min fantastiske sjarm dessverre ikke gjenspeiler seg på bilder..he..he..

Skjult ID med pseudonym bangalter sø. 19 des. 2010 21:07

"Jeg tenner ikke på knallsøte damer. Dem er rett og slett for søte og kansje litt for dum i hodet til at jeg blir tiltrukket av de mentalt."

Hvorfor skulle knallsøte damer være noe dummere enn andre? Tror du intelligens har noen sammenheng med utseende? Det er vel heller gjerne litt motsatt. I og med at pene mennesker ofte har bedre trening i sosiale sammenhenger (pene har flere venner, og blir kontaktet mye oftere), noe som trolig har gitt dem god trening av den emosjonelle intelligensen. Høyere sosial intelligens, altså.

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 21:08

Hehe ikke min heller@2be.... min anes best når det er helt mørkt:) Og slike profilbilder er ikke lov.....

Skjult ID med pseudonym Lady sø. 19 des. 2010 21:11

Uffda..... Jeg kan ikke erindre at jeg noen ganger har klaget over for lite henvendelser i innboksen min...

Hvis du er av den oppfatning av at pene og søte damer er dumme bør du vurdere din sosiale intelligens:)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 21:12

Tror ikke det går an å generalisere slik heller bangalter.. de peneste trenger kanskje ikke bruke så mye sjarm på å bli likt.. og derav mindre øvelse..? See? blir feil uansett...

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 21:17 Privat melding

Nei takke seg til sjarmen... det slår aldri feil Irene...;)

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 21:17

Veeeel.. smaken er som baken ja, men det sitter faktisk folk her som aldri får mail mens andre får haugevis av mailer og kan velge og vrake. Syntes fordelingen er skjev bare. Dere sier jo at utseendet er ikke alt osv osv.. men ofte så sikter dere jo bare det alle andre også syntes er pent. Jeg syntes at man først skal se på seg selv og faktisk være realistisk å tenke om man faktisk har sjans før man sender en mail til en person. 1.sparer masse tid, 2. slipper å bli såret.

Skjult ID med pseudonym bangalter sø. 19 des. 2010 21:18

Generaliserer ingenting, Irene. Jeg sier at det gjerne kan være motsatt, og begrunner dette. Det finnes selvfølgelig ikke en fast regel her, men nå er det nå en gang slik at øvelse gjør mester - og sosial mestring er noe pene mennesker jevnt over mer trening på allerede fra de er små. Jeg kan iallefall ikke finne ett eneste plausibel argument for at pene jenter skal være dummere enn andre.

Det har alltid slått meg som en slags fattigmanns trøst for stygge gutter som bare er bitter fordi de aldri får de peneste jentene uansett. Da duller de seg inn i en slags oppfatning av at jo penere de er, jo dummere er de. På den måten er det vel enklere å distansere seg fra det faktum at de ikke har draget.

(mann 41 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 21:18 Privat melding

Jeg sikter kun på det flotte kvinnevesenet jeg virkelig vil date. Prøver å se litt forbi profilbilde, ser jeg en dame som viser god holdning igjennom bildet sitt, er jeg nok solgt. :) Det er jo no dritt egentlig, for synes det er skikkelig vanskelig å få svar.. Men det kan man syte om i andre tråder har jeg sett... ;)

Holdning er nemlig driit sexy. Den gode holdningen altså. Da har det pluteslig ikke så mye å si hvordan fasong denne kroppen har... Hverken over eller nedenfor halsen...

hm.. hadde vist ikke så mye med tråden å gjøre... måtte bare får ut litt her nå... haha.. ;)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 21:19

Skal jeg være ærlig, synes jeg det er lettere å få kontakt med de som i mine øyne er litt mer attraktive enn de som kanskje objektivt sett er på mitt nivå, jeg...

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 21:24 Privat melding

Man vet aldri hva andre ser etter, så hvorfor begrense seg ved å utelukke de man faktisk liker. Det høres trist ut i mine ører.

Og hvordan vet man egentlig hvilket nivå man er på selv mener du. Hvis man bruker 1-10 skalaen, tror du folk flest gir seg selv riktig tall, sett med flertallets øyne? Komplisert. Ja tar heller kontakt med de jeg liker, og tar meg da tid til det.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 21:26

@ qwerty, å? dette var en merkelig fenomen... Hvordan svar får du da? Avvisende eller at de har lyst på en date med deg?

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 21:27

Vi er ikke uenig bangalter.. jeg bare generaliserte omvendt.. siden du mente det gjerne var slik:) Poenget var vel at generalisering blir feil uansett:) Selv om man har statistiske utslag som tilsier at det er noe sannhet i det du sier:)
Det å koble iq til utseende er bare latterlig og noe mange bruker for å "hjelpe" seg selv som du påpeker.. Men av og til så ser det faktisk ut som noen pene har alt.. vakkert ytre, god til å synge, smart og med godt hjerte... URETTFERDIG!! Genetisk perfeksjon...

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 21:30 Privat melding

Aha, da er det slik man rangerer seg selv :D
Har man høy iq får man sjekke opp de stygge guttene, og har man problemer med putteboksen er det bare å forsyne seg fra fruktfatet.

*Damnit* knis*

Skjult ID med pseudonym corinna sø. 19 des. 2010 21:31

Hmm, så konklusjonen er at man skal være glad for at man ikke er knallsøt med for bra profil, da:P

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 21:32

Viktig å vurdere seg selv i en helhet, både intelligens og utseende.

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 21:35 Privat melding

@ 123
Da får vi være enig i å være uenig. Men jeg tror du trakk det korte strået der.

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 21:36

Kanskje det corinna,jeg fikk nettopp en slik flørt nå.. det plinget i boksen for en sjelden gang: "du er søt".. men DA FORSTÅR JEG JO!! Det er for at han synes jeg er søt og derfor mindre smart og derfor holder det med en teit flørt? Nå skal jeg huske krysse av for ikke mulig motta de derre grrrr.. men det sto jo ikke knallsøt da....men timingen var perfekt:)

(mann 49 år fra Østfold) sø. 19 des. 2010 21:37 Privat melding

@123
Betyr dette at jeg bør ringe alle de vakre og smarte jeg kjenner og be dem holde seg unna?

Skjult ID med pseudonym corinna sø. 19 des. 2010 21:41

Helt riktig irene! Han tror sikkert du er en dum dummie han kan leke litt med, og slipper å sjarmere og jobbe hardt for å få;-)

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 21:41 Privat melding

Lurer egentlig hva min profil og bilder utstråler..får stort sett mail av elskhovsyke gutter som kun er interessert i en kort flørt..til og med noen som innrømmer at de har dame, kun vil ha litt på si..

Syntes i grunn jeg har en helt alminnelig profil, men noe må jo værrra noe feil her!

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 21:43

hehe sikkert.. men han får aldri vite det sikkert muhahahahaha, men det er vel det som er utingen med å tro:)

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 21:44

ja faktisk BruceW, hva er sannsynligheten for at ei søt 20 åring ville ha datet deg for eksempel?.. Syntes at man nå skal være realistisk.

På samme måte om at veltrente attraktive menn med høy utdannelse, ville datet runde damer med et usundt kosthold?

Veeel... det er vel sikkert noen få tilfeller, men hvor stor er sannsynligheten egentlig? Noen forstår jo ikke en avvisning heller, det har jo blitt nevnt på andre tråder at man måtte i mange tilfeller blokkere for å bli kvitt vedkommende. Hvorfor heller ikke prøve seg på en/ei på eget nivå? Iallfall noenlunde iallfall... :)

Skjult ID med pseudonym corinna sø. 19 des. 2010 21:45

@irene: Nei, det er best at gutta ikke finner ut hvor dumme vi egentlig er før de er fanget;) Dessuten så skal man ikke tro... Man skal vite!

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 19 des. 2010 21:47

@123
Jeg vet hva du mener og jeg er til dels enig på generell basis, selv om gråsonene er mange og folk er så forskjellig skrudd sammen mht preferanser. Man skal aldri si aldri vet du.

20-åring?? Akkurat der er vel heller ikke jeg så veldig interessert ;)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 21:48

123:
Vanligvis sånn midt imellom, så lurer jeg dem på en date senere... :-)

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 21:50 Privat melding

@123
Nå er jeg ny her, men på andre sider har jeg blitt kontaktet av mange veltrente menn, og jeg faller muligens innenfor din beskrivelse.

Men nå er det ikke sånn at veltrente menn er på toppen av min ønskeliste. Ihvertfall ikke om det er det eneste de har å flagge med.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 21:53

Det sies jo at menn generelt ikke er kresene på hvem de har sex med, men kjæreste objekt er noe helt annet... (ikke ta dette personlig) jeg ville bare diskutere.

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 21:57

Er da ikke noe nytt dette 123... men de fleste har litt selvinnsikt og har speil. Resten får vel bare prøve seg;) til det går opp for de... Jeg synes foressten at det er merkelig at de fleste sier menn går ned 2 hakk på skaalaen her inne for å få svar på førstemeldinger... Jeg må virkelig ta en ny date med speilet selv jeg....

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 21:57 Privat melding

Ingen fare :)

Men poenget mitt blir likevel det samme. Man vet aldri hva andre folk ser etter, både i henhold til utseende og kvaliteter. For meg holder det ikke å se bra ut om det andre faller gjennom, og det finner man jo kun ut ved å ta kontakt. Det er nå min erfaring.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 22:00

_oOo_:
Liker holdningen din!

Skjult ID med pseudonym _oOo_ sø. 19 des. 2010 22:04

Takk :)

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 22:11 Privat melding

Forresten ville jeg blitt skikkelig forbannet om noen innledet et forhold til meg uten å synes at jeg var et råskinn. Du nevtne lenger oppe at man sparte tid og slapp å bli såret, men det blir jo helt motsatt.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 22:16

_oOo_ noen liker å leke med andres følelser for å styrke eget selvbilde. "YES" nå dumpet jeg nettopp ei dame. Status vetu...

Lurer på om det er faktisk bedre å ta noen som er "mindre attraktiv" enn seg selv? Da slipper man å bli såret? Vet ikke---

(kvinne 38 år fra Hordaland) sø. 19 des. 2010 22:22 Privat melding

@123

Så du mener at et kastesystem hadde gjort seg her på sukker? Men fortell meg først hvordan jeg skal skille ut de mennene som er på samme nivå som meg, når jeg ikke aner hvilken nivå jeg tilhører?

Og vet du med sikkerhet hvilke damer som er på ditt nivå?

Kansje vi skal begynne med fargekodesystem her inne, hvor sukker bestemmer hvem som er:
Rød - uspiselige
Gul - middels stygge
Grønn - normal
Blå - pene
Lilla - vakker

;)

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 22:22 Privat melding

Det vil jo falle på sin egen urimelighet da...

Jeg vil jo finne en som er helt uimotståelig i mine øyne, driver ikke å måler opp mot hvem som er mest attraktiv..

Og jeg skal være det i hans øyne selvfølgelig.

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 22:22 Privat melding

Jeg tror ikke vi bor på samme planet..hehe. Jeg kjenner ingen som syns det er kult å måtte dumpe noen. Uansett hva man føler for dem.

Og det er ingen garanti for at man ikke blir dumpet om man velger noen man ikke liker. Tror heller ikke man kommer fra det uten å bli litt såret. Ikke engang en stygg en vil ha meg-følelsen er sikkert kjip..hehe

Skjult ID med pseudonym corinna sø. 19 des. 2010 22:23

Handler det ikke egentlig bare om å finne kjemien med en person, og ikke gå etter utseende?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 22:24 Privat melding

Jeg melder meg som frivillig mindre attraktiv...noen jenter som er i samme kategori? ;-)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 22:26

jeg satser på finne en som er styggpen:))))

Skjult ID med pseudonym corinna sø. 19 des. 2010 22:29

Ehm, styggpen? Da håper jeg du mener stygg på utsiden og pen på innsiden, eller vi du ha Mr. Asshole?

(mann 49 år fra Østfold) sø. 19 des. 2010 22:34 Privat melding

Samma faen, jeg melder meg ;))

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 22:34

neida:) Noen er så langt fra modellpen at de blir skikkelig barsk pen, mannemenn, full i arr og faenskap;)) pen på innsiden ja.. det er nesten slik... sjarmrende og full av faen) hehehe Og Skalla selvfølgelig.. som egentlig er det eneste kriteriet..

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 22:36

Satser på det var til meg Bruce? eller til elfrodo? Idag er du iallefall veldig velkommen.. jeg er sulten og lat;)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 19 des. 2010 22:36

bruce stikker av med kaka som vanlig... :-)

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 des. 2010 22:41

_oOo_ du vet jo ikke hva de sier bak ryggen din. Du må jo innrømme at det er bedre å dumpe noen enn å bli dumpet selv? Man kan fortelle andre at man selv har dumpet noen enn at man blir dumpet. Vi har jo hørt om historier at damer sitter igjen med masse følelser og spørsmålstegn når mannen sporløs forsvinner, tror du virkelig at disse mennene ønsker damene godt og dermed ha det godt selv? Neppe!

Akkurat det siste avsittet er jeg usikker på, kanskje du har rett i det du sier? Det hadde iallfall vært veldig kjipt :p

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 22:41

håper ikke d var en som bangalter laga:)

Skjult ID med pseudonym Frøken sø. 19 des. 2010 22:42

Jeg har bare kasta meg ut i det med begge beina - uten å vite helt eksakt hva jeg ser etter utseendemessig.
Er mer opptatt av personligheten. Skal ikke stikke under en stol at jeg helt sikkert har kikket på profilene til "kjekkasene", men jeg har ikke blitt nysgjerrig på en eneste en av dem. Så langt :-P
Men jeg må igjen si meg enig med _oOo_!
Man må jo bare prøve. Vi har alle våre "greier". Feks så scroller jeg fort forbi de som har avbildet seg selv i bar overkropp - muskler eller ikke. Skjønner ikke helt poenget, joda, du kan godt ha det i albumet ditt.
Men det er bedre å legge ut bilder hvor man "ser ut som seg sjøl". Mange menn her inne som snakker om den kjemien, var til og med en som mente at vi kvinner gnåler så mye om kjemi. Vel, enten så klaffer det, eller så må man leite videre.
Jeg syns ikke man skal ta til takke med noe som man egentlig ikke vil ha, man må jo ha trua på seg sjøl. Så klart risikerer man å bli såra, men det er jo nettopp da det er viktig å ikke la seg knekke. Er man glad i seg sjøl på en "sunn" måte, så legger man erfaringen bak seg å går videre, sjøl om det kan være litt sårt og vanskelig.
For du kan jo være så heldig å treffe en som du passer godt sammen med og som du syns er attraktiv.

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 22:47 Privat melding

Hmmm... jeg synes jeg er meget attraktiv i min kategori, dvs med litt ekstra kjøtt på bena. Så jeg vil jo helst se menn i min kategori. Flotte gutter med litt ekstra kjøtt på bena.. Altså.. om jeg skulle vært heeeelt nøye..

Jeg kan ikke (tror jeg) bli betatt av noen som jeg ikke føler meg i match med...

Men self jeg avskriver ingen, hverken over eller under... Poenget er at man vet ganske kjapt om man kan basere på noe i forskjellige faser av "det nye bekjentskapet".

Som f.eks her inne da:
Man får en mail av en fyr. Han er ikke helt etter din smak ang bilder og teksten i profilen sier ikke mye interessant men noe ved han likevel. Jeg svarer, KAN jo hende han kan overraske... Og man vil jo ikke kaste bort muligheten til å bli overrasket... Men overrasker han ikke, etter hva som passer din sosiale måte og kommunisere på så er det over. Og overrasker han med at man har faktisk litt flere fellestrekk enn standard, så må man bli bedre kjent.. osv...

Så er det han du virkelig liker utseende på... Han du finner ut at HAN er det noe ekstra med med en eneste gang. Du liker tekst, hva han står for. Smilet, blikket... (og vet at han mest sannsynlig har mange jenter i din kategori og over og under etter seg). Men man gjør da et forsøk.
Men i mitt tilfellet så gidder jeg ikke å selge meg selv billig, så om han dabber av fordi du er deg selv, så er ikke det stress.. he`s loss ;o)
Og noen gang blir man bedre kjent og møtes.. Og så er det andre faktorer som spiller inn om man går videre eller ikke..

Så er det menn man aldri kan bli tiltrukket av. Pga mange faktorer. Alle har sine preferanser. Og noen kan ikke brytes. Men disse mennene prøver likevel, selv om profilen min (f.eks) sier litt om åssen jeg liker en fyr.. Og han absolutt ikke er i noen kategorier der.
Men hyggelig at man blir sett ja.. Men jeg svarer ikke alltid.. For får man et kompliment av de gutta som sikter opp til meg, (i dette tilfelle er lissom jeg over i "kategori") og jeg skriver takk, det er hyggelig å høre. Så tror de det er invitasjon til videre dialog. Men et enkelt takk, ER sjelden det...

Så det er ikke lett å bestemme hva som er over eller under ens kategori. Kun jeg vet åssen jeg er i et forhold, hva jeg gir som elsker, venninne, og partner in crime. Og om en fyr tror han er "over" meg fordi han har sixpack på magen, men ikke så pent ansikt.. så er jeg nok ikke så keen på han ;p
For jeg liker pene/ ansikter, men gir blanke *F* i sixpack

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 23:15

Sylvester:
Åååå, så bitter...

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:21

Helt idiotisk sylvester. Om jeg ser på utseende til de fleste som sender til meg så skulle det tilsi at jeg er en treer på skalaen, og det er jeg ikke. Det der er noe menn sier for at kvinner skal se "lavere" og få oftere øye på dem selv...

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 19 des. 2010 23:23

Du skulle sett mine besøkende du, irene... I say no more...

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 23:25

Er jeg den eneste som stort sett har flotte besøkende? Hmm - kanskje jeg er høyere enn jeg trodde? :-P

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:27

hehe har ikke vært innom deg jeg ;) Men pass deg! ellers gjør jeg nettopp det og da vi du være en femmer på skalaen;) siden vi jenter hopper opp to nivå:)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:30

Mulig det qwerty:) jeg får besøk av flotte unge menn innimellom men bare brev fra farsfigurer med julenissepreg...:)

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 23:32 Privat melding

Full forvirring her nå...jeg har ikke visst om denne skalaen jeg...
Hvor er det man får sjekket på hvilken skala man ligger da? Ligger det en liste et eller annet sted, eller må man prøve det ut selv....

(mann 49 år fra Østfold) sø. 19 des. 2010 23:34 Privat melding

De har det ved siden av vekta hos fastlegen din.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) sø. 19 des. 2010 23:34 Privat melding

Kvinne81 får sagt det!

Jeg tror grunnene til at mange sikter så høyt er:

1) De leser egentlig ikke profilene, men spontansender meldinger når profilbildet er tiltrekkende nok

2) Mange av profilene er veldig intetsigende, og "humor", "høyer einn mæ" og "kjemi" står som en treenighet når
det gjelder kvaliteter i en partner

3) Stående invitasjon i slutten av teksten: spør hvis du lurer på noe :):):):)

Pascals veddemål!

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:34 Privat melding

qwerty? har jeg besøkt deg noengang?? Nysgjerrig.. du er jo alltid anonym her inne?

Skjult ID med pseudonym Taz sø. 19 des. 2010 23:34

hoy hoy!! Har besøkt Sooky, ergo flott :-D

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:36 Privat melding

fra 123:

_oOo_ du vet jo ikke hva de sier bak ryggen din. Du må jo innrømme at det er bedre å dumpe noen enn å bli dumpet selv? Man kan fortelle andre at man selv har dumpet noen enn at man blir dumpet. Vi har jo hørt om historier at damer sitter igjen med masse følelser og spørsmålstegn når mannen sporløs forsvinner, tror du virkelig at disse mennene ønsker damene godt og dermed ha det godt selv? Neppe!

Jeg tror folk jeg bryr meg om respekterer meg såpass at de ikke sier nedsettende ting om meg eller forsvinner sporløst. Kanskje er jeg naiv. Kanskje krever jeg litt av eller leser omgivelsene mine før jeg slipper dem inn i varmen.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 23:36 Privat melding

Må gå oftere til fastlegen jeg da, har ikke sånn i den private sektoren...
Eller var det vekta du sikta til;)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:37

@2 be... er bare noe som har kommet fram jevnlig i klageinnlegg på forum. At menn må ned 2 hakk på atttraktivitetsskalaen for å få napp... Så om du ser på gjennomsnittet av de som kontakter deg, så kan d sette deg 2 hakk under og VOILA:)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 23:38

Kvinne81:
Tror ikke det, men vi har match på 86, så det kan jo skje... :-)

(mann 49 år fra Østfold) sø. 19 des. 2010 23:39 Privat melding

Irene, siden du er en innertier, og jeg har besøkt deg.. ehh?

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 23:39 Privat melding

Irene: å dæven...det er så dårlig fatt altså

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 19 des. 2010 23:40

Vel, skal det stemme må jeg ned på -2 eller no :-/

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:41

hehe bruce:) Du får sagt det slik at alle blir fornøyd du :) Jepp noen sprenger skalaen..

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 19 des. 2010 23:43

Jada, Taz, du er flott! Og siden jeg har besøkt deg, er du way out of my league, siden vi kvinner alltid sikter høyere! ;)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 19 des. 2010 23:43

Å fornekte at det er forskjeller i attraktivitete er bare dumt. Det er dessverre slik, og det er noe av det mest urettferdige som finnes: At mennesker som har lite av visse kvaliteter faktisk har mindre sjanse for å finne seg en make - med alt det det innebærer; å bli elsket, få barn etc -enn personer som er "vellykket" etter de samme kriteriene (fra pen til ressurrsterk mht evner og økonomi). Det diskuteres at folk trikser med bilder, lyver på alder og høyde og whatnot; hva er det om ikke annet å prøve å bli mer attraktiv? De vet at om de "bare er seg selv" så svekkes oddsen. Det er helt forferdelig. Men slik er det.

Men med tanke på hvor mange sutretråder det er fa menn som skriver og aldri får svar, og jenter som responderer at de på ingen måte blir nedrent av mail, så kan det jo virke som det er et slags 80/20 fenomen; at 80 av guttene går for 20% av jentene. Og kanskje det er omvendt også; 80% av jentene går etter 20% av guttene? Selv føler jeg oppriktig at jeg ser etter mennesket bak, men jeg tror ikke det er mange menn som gjør det. Det har jeg sett ut fra bildene jeg legger ut. Skal man maxe sjansene er det bare å ta på noe glam, sminke, vise litt hud. Som om det er sånn man våkner om morgenen. Folk er overfladiske så det holder på nettet, og verst er det sannsynligvis i Oslo (der det er mye overlfadiskhet IRL også). Tror mange ville vært tjent med å følge 123s råd, men så satser man heller på lottogevinsten.

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:44

Det er en stygg og trist verden det her...Men heldigvis er det værst for mennene;)) men elfrodo.. du som ikke er anonym.. sier du at damene som kontakter deg er gjnnomsnittlig -4? Da er ikke mitt tretall så lavt likevel da:)))
Men slutt å surr max er 1o og min er 1--- med unntak av Bruce såklart;)

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:47 Privat melding

Tror ang meg selv så er jeg nok rangert fra nederste til høyeste alt etter som hva gutta liker..

Og det gjelder jo kanskje de fleste.. Som man sier så polistisk korrekt, som også stemmer... "smaken er som baken" osv osv... alle har sine preferanser.. Poenget er jo at når man treffer på et vedkommende som har deg som "smak" og du har vedkommende som "smak" så skjer det sagår ;)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 19 des. 2010 23:49

ok, misforstod litt nå...var det ikke nedover jeg måtte gå da...så hvis besøkende damer er ca 1 ut fra mine preferanser så må jeg under skalalen for å finne min make?

Nå skal det sies at besøkende damer er en del høyere enn det. Men når det gjelder førstegangs mailer fra damer er de enten bildeløse eller utseendemessig litt uheldige... det er dessverre harde fakta :-(

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:49 Privat melding

@vibe

Attraktivitet går jo ikke kun på hvordan du ser ut idet du kommer ut av dusjen med vått hår. Om det virkelig er så ille for en person at ingen vil ta h*n med illtang er det da mange ting en kan gjøre istedet for å finne en man ikke liker. Hva med en makeover hos frisøren, lære seg å spille gitar, bli et sosialt vesen, jobbe med seg selv etc.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 23:49

Vibe:
For at det skal kunne bli et forhold, må man jo faktisk være interessante for hverandre, og her betyr vel det å ta kontakt med noen du oppfatter som attraktive selv, ikke noen du kanskje vil ta til takke med. Jeg har prøvd den strategien, men når jeg sitter der og rett og slett ikke klarer å se på henne som attraktiv, blir det ganske meningsløst.

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:50

Er helt enig med deg Kvinne 81:) Jeg vil gjerne være en høydare for min mann... ikke alle andres;)*bare litt*

(mann 49 år fra Østfold) sø. 19 des. 2010 23:53 Privat melding

Denne attraktivitetsskalaen er ganske mainstream. Greia er at det også finnes både damer og menn med spesiell smak eller fraværende estetisk sans. Dette gjør at hvem som helst med et varmt hjerte og litt sjarm kan slumpe til å finne seg en som vanligvis ville søkt etter partner i de øvre lag.. Noen damer liker f.eks mye eldre menn. Noen menn tenner voldsomt på ekstremt overvektige damer. Så smaken er av og til en smule delt.

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:53 Privat melding

@irene;) Og vi vil vel ha en fyr som er høydare for oss og (vel som prøver hvertfall)? Jeg vil ha i pose og sekk jeg.. En som synes jeg er kjempelekker, og som jeg synes er kjempelekker... ;)

(mann 43 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:53 Privat melding

Livet er urettferdig Sooky :-(

*curse these handsome looks!!*

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 19 des. 2010 23:55

Meneh, hvis jeg skal holde meg til min skala (som jeg tydeligvis satt til en 7 er ;)), så må jeg da se etter 7ere, men for meg vil jo de være 10ere, for de jeg tenner på er for meg 10, uansett hva andre mener, betyr det da at jeg må gå enda 2 ned, og havne sammen med en 5, som vil alltid være en 5 for meg, og aldri 10, eller kan jeg gå etter 7erene, som i mine øyne er 10, og ta sjansen på at han ikke ser på meg som mindre bra enn han?Eller at sånne som du TS skal dømme meg for å satse for høyt?

Puh, forvirrende dette her! :)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:57

Ikke sant kvinne 81.. men det er da det begynner bli tricky:) Men i følge Bruce så er det håp for alle:)))

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 23:58 Privat melding

Forvirrende..hmmm... mulig en skal bare forbli singel

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 23:58

Sooky:
Det betyr at du bare skal gå for dem du tenner 70 prosent på...

Skjult ID med pseudonym _oOo_ sø. 19 des. 2010 23:58

hehe sooky, jeg tror du må finne deg et mattegeni som kan regne ut for deg om dere er en god match for hverandre.

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 20 des. 2010 00:02

Sooky da! Du skal derfor blindt se på utseende.. om du er 7 skal du opp 2 hakk og se etter en med utseende 9 og håpe at sjarmen tar siste skrittet til 10:) Men han vil jo ikke ha deg siden du er 2 hakk under og i rl vil han kunne fange noe bedre... Det er jo derfor sukker fungerer så bra:) Det er en uløselig labyrint og vi er i et forskningsprosjekt om "lært hjelpesløshet"... så kan vi stagnere sure og bitre når medlemskapet er blitt gratis:)

Skjult ID med pseudonym Taz ma. 20 des. 2010 00:02

men så lenge den man går inn på selv har satt seg til 7, UTEN at du vet det, Sooky, så må går det jo. Da sikter du i realiteten ikke høyere. For deg så er han en 10'er, men han selv oppfatter seg som en 7'er. Altså perfect match! :-)

*forøvrig 7 etter at damene snakka meg opp fra 5 her en lørdagsnatt* altså perfekt match, det finnes et håp! :-D

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 20 des. 2010 00:04

Irene, det høres ut som vi er kommet til den rette plassen her :)

Qwerty, hvor i mattestykket fikk du det til?Og hvordan tenner man 70%? ;)

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 ma. 20 des. 2010 00:05

@irene;) Jeg er faktisk forberedt på at jeg skal blir gammel alene jeg.. Har ikke noen fremtidsdrømmer som inngår en mann eller barn. Om slike ting kommer inn i livet mitt, så er vel det bare en bonus.

Jeg trives med meg selv. Og skal hvertfall sørge for å fortsette med det. Og blir det for gæli kan jo jeg bli cougar ehehhehe.. ;p

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 des. 2010 00:06

Sooky:
Jo, når du sier at de du tenner på er 10ere for deg, så må jo de du tennet 70 prosent på være 7ere?

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 20 des. 2010 00:10 Privat melding

Og, hvordan ser man at han oppfatter seg selv som en 7er? Og, kan vi stole på hans dømmekraft? Ser jo at Taz her var helt ute å kjøre på sin rating...

Hva om han har satt seg selv feil og er i virkeligheten en 8 er, og egentlig for pen for meg, men siden jeg syns 7ere er tiere, vil jo ikke en 8er nå riktig opp, og er dermed styggere enn 7erne....

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 00:11 Privat melding

@Kvinne81
Om du ikke finner deg en bra mann må jeg riste oppgitt på hodet av menn.

Men utenom det, er det ikke litt vel mye fokus her på at det er utseende som "bestemmer" hvor attraktiv man er? Ikke at utseende ikke betyr noe for meg, for jeg har helt klart mine preferanser, men det er jo bare første brikken som skal passe i puslespillet. For meg er det som regel andre ting gjør at følelsene begynner å krølle seg. Er det ikke sånn for alle?

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 20 des. 2010 00:14

Jammen Qwerty da, jeg sier at 7erene er 10 ere for meg, så da blir jo 7 100%, og 70% blir jo da 4,9 på skalaen....

Skjult ID med pseudonym Taz ma. 20 des. 2010 00:15

*klør seg i hue og aksepterer fullt ut at han aldri var noe særlig god i matte*

Skal kalkulator bli et fast invetar i sjekkingen fra nå av? Jammen bra man har det på telefonen slik at man alltid er klar til å sjekke ;-)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 des. 2010 00:16

oOo, enig i at det er mye man kan jobbe med; men med hånden på hrertet - en mann på 1,68 blir ikke veldig mye mer attraktiv _på_nettet_ av å spille gitar. En kvinne på 120 kilo får ikke flere mailer av at hun er en fin person.
Det er det som er problemet med nettdating; at det ikke er så lett å formidle - og sist, men ikke minst; at folk ikke *ser* etter de kvalitetene - det er det som er mitt poeng. Vi gir ikke hverandre sjansen en gang.

Bruce, nettopp det at det er noen som skiller seg ut mht preferanser, gjør at mange lever i håpet om selv å trekke vinnerloddet. Men folk glemmer ofte å ta en lng kikk på seg selv. Menn sier "ARve Tellefsen fikk barn da han var 60, og Chaplin da han avr 80. SÅ da kan jeg også vente til jeg blir gammel". Jada, det var Arve Tellefsen og Chaplin det, en berømt fiolinist og verdensberømt komiker og begge temmelig velbeslåtte. Ikke en vanlig mann. Eller at George Clooney drar unge damer. Men hey, det er George Clooney, ikke Jan Johansen.

Qwerty, jeg er helt enig i at det å "ta til takke med noen" man egentlig ikke appelleres av, ikke er noen god strategi.
Men er det det man gjør hvis man faktisk bestemmer seg for å ikke konkludere for hardt mht høyde, alder, antall år på skole eller om noen har et fjellbilde eller NY-motiv i albumet sitt (som man kan få inntrykk av at folk har allergi mot)?
Vil du si det er "å ta til takke med"?
Tre av mine langvarige fohold ville aldri blitt noe av, hadde jeg truffet dem på nettet - fordi profilene deres hadde falt utenom kravspeken (pga hhv høyde, alder, utdannelse, lite fotogen). Men IRL hadde hver av dem karisma som appellerte til akkurat meg. Samtidig som jeg jo har datet typer med bra profil, uten NOE kjemi IRL.
Derfor ser jeg noen ganger gjennom fingrene (sist avr det alder jeg ikke gadde henge meg opp i) - selv om det kan være ting ved en profil jeg tenker at det ikke er noen innertier; fordi jeg vet det er mye mer bak en profil enn det som kommer frem. Jeg ser ikke det som "å ta til takke med".

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 00:17 Privat melding

@_oOo_ : Åh du er sød daaaa ;) Takk for sist BTW ;)

Og så i like måte.. Vi fortjener bra menn ;)

We have to repeat the succsess ;) Men neste gangen må vi booke større sted ;)

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 20 des. 2010 00:18

Taz, bare hold deg til meg du, jeg er ikke så hakkende gale på matematikk! ;)

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 00:18 Privat melding

taz

sooky har jo allerede regnet det ut for deg, men husk å trekke fra to siden du er mann og da må du kun gå for 2.9

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 20 des. 2010 00:21 Privat melding

Tror det var en og annen matte time jeg gikk glipp av også...
Men fikk noen morsomme bilder i hodet da..et øyeblikk, tar så opp kalkulatoren og spør om hvilken skala vedkommende befinner seg i, beregner så sitt eget tall..deretter hvilket tall vedkommende er i dine øyner og så til slutt hvor han plasserer deg...regne..regne.. også VOLLA MATCH=....

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 00:22 Privat melding

Kvinne 81

ja, ja og ja hehe..
jeg er med :)

Skjult ID med pseudonym Taz ma. 20 des. 2010 00:28

Det er bra Sooky for jeg detter fort av her merker jeg...*hmmmm*

Men, to recap, kvinner sikter høyere, menn sikter lavere så i utgangspunktet er det en ren umulig for at det skal skje noe her inne.

HVIS jeg hadde vært noe for Sooky så hadde jeg vært en 10'er for henne, selv "er" hun 7, jeg har satt meg selv til 7, men jeg bør sikte etter 5'ere hvis jeg skal følge den "generelle regelen", men skal jeg følge utregningen med prosenter her så bør jeg gå etter 2,9.....

er det rart man er singe, man trenger jo en doktorgrad for å regne ut hvem man kan date o_O

;-)

(kvinne 37 år fra Akershus) ma. 20 des. 2010 00:28 Privat melding

Hvis det er sånn at man skal velge fra egen liga, og jeg mener jeg er en lavere liga enn det andre mener jeg er, da vil jo jeg velge fra en annen liga enn den ligaen jeg faktisk er i og da blir det jo feil, for han jeg velger da vil jo få brev/flørt fra ei i en høyere liga og da kanskje han tror han er i den ligaen og vil da kontakte ei i en høyere liga enn det han er i.
123, HVORDAN HAR DU TENKT AT VI SKAL LØSE DETTE???
Eller hva om jeg faller for en som egentlig er drit stygg, må jeg da ligge unna? Kjenner forresten en fotballdommer (med andre ord, veldig godt trent) somliker fyldige jenter. Er det egentlig lov eller blir det feil i systemet ditt da. Og hvilken liga er jeg i?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 des. 2010 00:30

_oOo_:
Men her er vel spørsmålet mer om det i det hele tatt å treffe noen på nettet, og det er få steder som er så overflatiske som her. Selv forsøker jeg å se om det er noe i profilen, også utenom profilbildet/albumet, som jeg synes virker interessant, selv om det ikke er veldig lett. Og siden mange nok er ganske mye vanskeligere å få med på en date enn det i hvert fall jeg er, skjønner jeg poenget.

Vibe:
Det spørs jo hvor hard man er på kriteriene, da. Jeg har nok noen relativt ufravikelige kriterier, men er heller ikke fremmed for å møte ei jente som både borgerlig, ganske opptatt av kropp og trening og en halvmeter lavere enn meg om det er andre kvaliteter ved henne jeg liker. Terskelen er kanskje høyere for å ta kontakt, men når først kontakten er der, er det ikke det som betyr noe.

Men jeg forsto først og fremst at denne tråden handlet om utseende, og at average joes burde holde seg til average janes og slikt. Nå har jeg skjønt at jeg er relativt liberal her, i hvert fall om man skal dømme etter visse utbrudd om hvor stygge damene her visst nok skal være, men det handler også om hvorvidt man er fysisk tiltrukket av noen. Og det er det som er poenget mitt - selv om man ligger lavt på skalaen selv, betyr ikke det at man finner personer av motsatt kjønn på tilsvarende nivå på skalaen tiltrekkende, uansett hvor mye man prøver.

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 20 des. 2010 00:32

Jeg har sendt masse meldinger til grisefine damer her nå om at de må finne seg noen kjekkere. Men de nekter!! What to do... what to do...

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 00:35 Privat melding

@ vibe

Jeg gir ikke så mange en sjanse. Men de jeg gjør er sikkert ikke de samme du gjør, nettopp fordi folk har forskjellige preferanser. Skal man bare gi opp fordi man ser seg selv på en viss måte mener du?

Jeg kjenner en rålekker jente som kun dater lavere menn. 168 hadde vært hot i hennes øyne.

Jeg kjenner flere utrolig kjekke menn som foretrekker damene sine 10-20 kg over gjennomsnittet, og noen mer.

Jeg kjenner en dame som alle sikler etter, som kun bryr seg om menn kan danse. Og hun har "danset" med mange "aper"

Og for min egen del hadde jeg ikke datet en mann på 168 da jeg er en killer for høye menn. Men om valget sto mellom en halvkjekk som kunne spille gitar, kunne kle seg og kunne le eller hva nå annet som er bra, og en halvkjekk+ som ikkekom med så mye er jo ikke valget så vanskelig. Alle kan forbedre seg selv, om man er i en dårlig situasjon sosialt eller i dating.

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 20 des. 2010 00:36 Privat melding

Tror åpningsmailene mine heretter skal være

Hei, du er 10 for meg, har du satt deg selv som 7? Går jeg langt over streken nå, eller er jeg 10 for deg og?

Tror du det blir suksess TS? ;)

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 20 des. 2010 00:37

Sooky, vi kan ikke snakke sammen mer. Du er altfor fin ;)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 des. 2010 00:45

Sylvester:
Merkelig at du fortsatt er her, da, med tanke på den suksessen du oppviser...

Skjult ID med pseudonym Taz ma. 20 des. 2010 00:47

altså, er det ingen som tar meg seriøs eller Minigul???? ;-p

uff nå blei det så mye tenking at jeg tror jeg tar kvelden *gruble gruble*

PS; sjekk besøkene dine Sooky, nå gikk du forbi på høyresiden her, kanskje du får maaaange nye besøk ;-)

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 20 des. 2010 00:48

*tror jammen jeg ble kalt en ape*

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 20 des. 2010 00:48

Neida, Bruce! Egentlig er jeg bare en 4er, men siden jeg er 10 inni meg, havner jeg på 7 :)

Så, ingen grunn til å dumpe meg nå!

Skjult ID med pseudonym 123 ma. 20 des. 2010 00:50

@elsi81 jeg forstår frustrasjonen din. Det var bare en idee jeg hadde, men mulig det er vanskelig i praksis å gjennomføre. Etter å ha lest innleggene her. Det er vel et problem som ikke blir løst, at de "mindre attraktive" får rett og slett ikke mailer uansett.

Jeg tar det som et kompliment når folk skriver til meg uansett utseende. Det hender at noen skriver kjempe lange mailer også, og viser at de har brukt mye tid. Noe jeg syntes er litt trist da de kunne like godt gi oppmerksomheten til noen andre hvor de ville ha fått den samme oppmerksomheten tilbake.

Jeg plasser ikke meg selv for å være på top 10 skalaen, men når man får selv mange mailer mens andre ikke får noe, så blir det nesten litt urettferdig. Derfor ville jeg skape denne diskusjonen.

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 20 des. 2010 00:51

Like før jeg løfter deg opp og dumper deg ned sengen din! Uskikkelige pike!

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 20 des. 2010 00:53 Privat melding

Hihi! Thats the way I like it!

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 20 des. 2010 00:53

Den siste der var til Sooky.

@123
Det var sikkert velment å lufte temaet, men dette er så touchy at ingen kommer til å innrømme for seg selv at ting er som de er.

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 20 des. 2010 00:53

Næææææææi! Kan man ikke reservere seg mot å bli høresideeksponert her inne?

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 20 des. 2010 00:55

hmm er ting som de er? Denne apen går i seng......

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 20 des. 2010 00:58 Privat melding

Natta ape! Denne frøkenen gjør det samme!

Kos dykk! ;)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 des. 2010 01:00

oOo, ja, det er alltid noe variasjon fra hovedmønsteret, men hvis du går litt tilbake i trådene vil du se mange diksusjoner rundt dette - da er høyde for menn noe som typisk går igjen og flertallet av kvinner vil ha menn som er høyere enn seg selv, og mange vil ha dem høyere enn snittet. At du har en venninne som liker lavere menn, endrer ikke på det.

Hvis vi endrer litt på eksempelet ditt: om valget sto mellom en halvkjekk som kunne spille gitar, som kan le, eller hva nå annet som er bra, og en dritkjekk+ som også kan spille gitar, men som ikke ler og som ikke har noe annet å fare med - hvordan ville du visst det ut fra en profil? Det er endel egenskaper som er vanskelig å kommunisere i en profil. Som Irene og andre er inne på over her. Veldig mange ville gått på date med sistnevnte, men ikke førstnevnte.

Mitt poeng er - og det har vært debattert her før - at profiler er veldig endimensjonale og yter ikke folk rettferdighet.
Jeg snakker jo ikke om å gi opp - vet ikke helt hvorfor du tolket det slik, eller om jeg var uklar- men jeg snakker om å forstå at profiler ikke=mennesket. Jeg har vært på date med typer med kanonprofiler og virkelig tenkt at dette er så bra som det kan få blitt - til vi møtes og det er bare ikke den personen jeg trodde ut fra profilen. Og jeg har vært sammen med menn som ikke ville appellert på nettet, men som gjør det IRL. Og det er en vitkig påminnelse for meg selv.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 des. 2010 01:13

qwerty,
når ble utseendet det eneste man vurderte i et forhold?
Du sier det jo selv; det er enkelte kriterier som er ufravikelige, men så er det noen som ikke er like viktige - når det kommer til stykket. Og så er det en forutsetning at man må like utseende. Men utseende på bilde kan være noe annet enn en person live. Hadde aldri giddet å sjekke ut Jerry Seinfeld sin profil,han har for meg et helt nøytralt utseende, men kunne garantert falt for fyren hadde han sjekket meg opp på en bar (uten at jeg visste hvem han var).

Om man er en "2er" - hvordan nå en 2er ser ut - betyr det ikke at man bare faller for 2ere, men det er faktisk et visst mønster i det - mange par faller for folk de anser som innenfor sitt nedslagsfelt. Ser man på alle parene som finnes, så er det jo endel som har fått seg partenre uten å være noe frukfat. Men de tilhører parsegmentet, ikke den evig single populasjonen på nettet i Oslo.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 01:15 Privat melding

Vibe
Jeg er helt enig med deg i at det er vanskelig å få gode inntrykk på nettet, både via profil og skriftlig samtale. Det er vel også vanskelig for "de pene"

Det med å gi opp var i forhold til at "stygge" skulle slutte å kontakte folk de likte for det kom likevel ikke til å gå. TS sin påstand. Ja det er sikkert vanskeligere for lave menn og tykke damer, men det fins likevel mange som vil date de om de knaller til med andre ting. Om man så får mange nei er vel greit.

Jeg ser på meg selv som attraktiv, men tror ikke alle andre gjør det fordet. Jeg får masse nei, og jeg "deler ut" masse nei. Det er vel derfor vi er her.

Jeg tror ikke vi er så uenig i at nettdating er vanskelig, og jeg tror heller ikke vi er så uenig i at man skal like den man dater.

Skjult ID med pseudonym 123 ma. 20 des. 2010 01:21

Jeg syntes mange av dere prøver å forsvare dere med at smaken er som baken osv.... Jeg syntes det er på tide å innse realiteten at det finnes noen mennesker som har en slik "mal" for å være den perfekte drømmemannen/drømmedamen for de aller fleste. Det er helt klart at det finnes sære tilfeller, hvor menn blir tiltrukket av rundere damer osv.. Men helt ærlig, hvor ofte er det menn skryter av at de har sjekket opp ei rundere ei?

Syntes det er bedre å prøve å løse problemet her på sukker, innse fakta, se på seg selv istedet for å opprette et forsvarsmekanisme med å si at smaken er som baken, og prøver seg på de beste og fineste her også syte over at dere ikke får svar eller blir dumpet. Den harde fakta er jo det det at mange får nesten ingen mailer, mens andre blir nedproppet av mailer.

en kommentar til, jeg legger ikke ut bilder som er redigerte, men faktisk bilder som likner på meg i rl. De som legger ut store og klare bilder av seg selv får flere mailer enn de som legger ut diffuse og uklare bilder. Man ser det godt på et bilde om det er redigert eller ikke. Så det er motsatt til det som blir nevt her tidligere, at de som har redigerte bilder får flest mailer osv.

(kvinne 41 år fra Hordaland) ma. 20 des. 2010 01:22 Privat melding

Det ikke finnes noen regler eller tallrekkker for hvem som faller for hvem.
Ofte tror jeg det er usikkerhet hos den ene part som ødelegger potensielle forhold, framfor de "pene" sin motstand mot de "mindre heldige " eller omvendt.

Skjult ID med pseudonym flygeekorn ma. 20 des. 2010 01:28

Løsningsmiddelet her er alkohohol.
De attraktive kvinnene/mennene må drikke så mye at de får lyst på stygge menn/kvinner. hehehe... :p

Skjult ID med pseudonym 123 ma. 20 des. 2010 01:29

@sylvester mulig vedkommende hadde en dårlig profil tekst? jeg snakker generelt om et helhetsinntrykk og ikke bare utseende og bilder.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 01:33 Privat melding

123

man løser vel ingen problemer ved å finne seg en man ikke liker.

Skjønner ikke denne formen for veldedige forslag.

Nå skal jeg få skjønnhetssøvnen min ;) god natt

Skjult ID med pseudonym Fjell ma. 20 des. 2010 01:45

Det er nok sant som sylvester sier. Selv om du som mann er høy, kjekk etc, så får du ikke så veldig mye post og hjerter.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 20 des. 2010 06:19 Privat melding

Synes man bør skrive til de man er tiltrukket av, jeg. Om man ikke får svar, så får man ikke svar. Hvis man skulle være så heldig at man er pen, har man så klart litt større valgfrihet og det er jo bare naturlig at man er mer kresen. Hvis man ikke er så heldig, men er et nydelig, fantastisk menneske ellers kan det sikkert være en idé å satse på flere områder enn nettdating. Nettdating er jo dømt til å bli overfladisk i utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym lola ma. 20 des. 2010 09:54

Ooooh, its hard 2 be a nissemann ..... :))

(kvinne 37 år fra Akershus) ma. 20 des. 2010 10:55 Privat melding

Mange som har forstått det her, men 123 henger fortsatt etter og lukker ørene for alt som blir sagt, håper for hans del at han er pen for han har ikke evnen til å kommunisere og lytte.
Noen som har vurdert å skrive en bok om dette eller, denne tråden har jo blitt så lang at man må sette av en hel dag for å komme igjennom.

Skjult ID med pseudonym Birdy ma. 20 des. 2010 11:30

Vibe har etter min mening catchet den store svakheten mht nettdating. Og det er umenneskeliggjøringen. Vi som nettdatere bidrar dessverre til en fremmedgjøring av mennesker når vi siler som vi gjør.

Vi klikker oss igjennom profil etter profil. Vi vraker etter utseende, vekt, høyde eller andre enda mer banale faktorer. Vi glemmer helt at gjennom våre krav og handlinger på nettet bidrar til at "mottakeren" endrer sitt syn på seg selv. Noen få kan få økt selvtillitt. Men de fleste får bare bekreftet det de har visst hele tiden om seg selv.

Hver og èn av oss har fantastiske menneskelige kvaliteter - på godt og vondt. Men siden vi tillater oss å sile etter overfladiske og banale faktorer, vil disse menneskelige egenskapene gå tapt for andre. Derfor hevder jeg at nettdating kan virke fremmedgjørende for mennesket.

Det har i tidligere tråder blitt reist kritikk mot folk som har bløffet på f.eks. vekt, alder og høyde. Ja, det er kanskje ikke så lurt, for løgnen vil på et tidspunkt bli avslørt. Men det er jo en høyst menneskelig reaksjon i et høyst umenneskelig system.

For å overleve silingen må man iverkesette visse tiltak. En mann på 168 leser i profil etter profil at mannen må være høyere. Og helst over 180 (noe som er høyere enn snittet for norske menn. Er krav som dermed ironisk nok begrenser markedet for disse jentene. Men det er en annen diskusjon). Disse kravene blir gjerne framsatt at jenter "helt nede" i 160 cm. Da er det ikke så rart at den korte mannen plutselig strekker seg til 170 cm på Sukker. Da blir han iallefall sett av noen flere. Akkurat samme logikk ligger til grunn når man egentlig er "stor og fyldig" men plutselig har bare "et par kilo for mye". For vi må vel være såpass ærlige at de fleste av oss siler vekk de "store og fyldige" Og jeg vil også påstå at svært mange jenter her siler vekk menn som er "minst 5 cm lavere". Og trolig også de som er jevnhøye.

Slik adferd mot andre er umennskeligjørende. Dessverre. Og da må man velge strategier for å overleve. For mange blir det å "pynte" på virkeligheten. Nettopp fordi nettdating ikke dyrker realitetene. Den dyrker et ideal. En fantasi. Derfor burde man ikke beskrive drømmemannen/drømmekvinnen. For det vil virke forstyrrende for oss alle.

Alle må få lov til å ha sine preferanser og krav. Men man må også være bevisst på hva disse dette innebærer - både for seg selv og andre. Det er vel i grunnen det jeg prøver å skrive noe om.

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 17:04

Jeg påberoper meg retten til å ha preferanse for menn over 180 selv om jeg er "helt nede" på 164 selv. Jeg siler i hytt og vær, og bedriver ikke veldedighetsdating. Jeg ønsker jo også at de som ikke er interessert i meg skal sile meg vekk, uansett om det er pågrunn av mine kilo, høyde eller noe annet. Jeg vil heller ikke bli veldedighetsdatet.

Det kunne ikke falle meg inn å bløffe, for jeg tenker finne en som liker hele meg. Nå er jeg ikke av de største men likevel over gjennomsnittet, og det pleier ikke være noe problem for meg. Det virker som noen av dere tror at man må være "normalvektig" for å ha sjansen på "vakre mennesker", men det er ikke min erfaring.

Skal vel ikke nekte for at det sikkert er hardt for noen på nettet, men man gjør det vel ikke enklere for dem ved å fake interesse. Er man ikke interessert i dem er det sikkert noen andre som er/blir det.

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) ma. 20 des. 2010 17:33 Privat melding

Vil jo ikke ha ei dame som ikke kan tenne alle pluggene mine.
Har du prøvd en bil som ikke går på alle pluggene? Fæle greier. :p

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 des. 2010 18:11

Vibe (langt oppe i tråden):
Jeg forsto det vel som at denne tråden opprinnelig handlet om utseende, siden andre faktorer er mye vanskeligere å måle "objektivt", i hvert fall hvis man går ut fra en skala som i denne tråden. Noen vil ha en kjæreste som tilbringer alle døgnets ledige timer på snaufjellet, andre vil ha en kjæreste som er ildsjel i en filmklubb. Men, selvsagt, ser poenget ditt og er ikke direkte uenig.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 des. 2010 19:29

rojens, og det tror du at du kan vurdere ut fra kun en profil?
Det er som å kjøpe bruktbil ut fra annonse. Du må jo testkjøre først:)

oOo, ser du virkelig ikke at det ikke er veldedighetsdate det vi snakker om?
Utelukker du fullstendig muligheten for at hjertets veier kan være uransakelige og man faktisk kan falle for en som fraviker det hodet tror man vil ha? Jeg har også høyde som en preferanse og jeg er 7 cm høyere enn deg. Men jeg hadde nok gått på date med en single Tom Cruise eller ung utgave av Al Pacino uten at det hadde snev av veldedighet.... :D

qwerty, den hadde vel utgangspunkt i utseende, men - selv om jeg ikke klarer å si det så konsist - mener jeg at 123 har et poeng; alle løper etter utseende, selv de som ikke er noen roser selv.
Og så peker jeg på alt det andre som gjør at man kanskje skal være litt åpnere når man titter på profiler. Ikke oppsøke dem man finner frastøtende, men stikke fingeren i jorden både mht eget utseende og se opp fra pc'en og rundt seg; hvor mange av ens beste venner, ekser eller attrakitve kolleger hadde man funnet verdig en hyggelig melding på nettet?

Birdy får sagt det på en veldig god måte - og får frem den negative effekten det får på oss mennesker; at egenskaper som er verdifulle og attraktive IRL, ikke tillegges noe verdi på nettet.

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 20:13

hmm mulig "vi" snakker forbi hverandre. Hvem som er vi i din definisjon er jeg usikker på.

Folk er vel også i forskjellige faser her. Om man har hengt her i ti år og fremdeles ikke funnet prinse(sse)n sin som MÅ være mellom 186 og 187 , og kun gå i flosshatt på onsdager, kan man kanskje ha mer nytte av rådene dine, enn alle average joes med helt rimelige ønsker. Jeg blir litt provosert av at dere, så vidt jeg kan se, ønsker at andre skal begrense seg heller enn å forbedre seg.

Regner ikke med vi blir mer enig fremover i denne debatten, Vibe, men det er helt greit for meg.

Skjult ID med pseudonym Birdy ma. 20 des. 2010 21:38

@_oOo_

Sett at du er ute på byen. Plutselig dumper det ned en kjekk fyr ved siden av deg. Dere begynner å prate. Han er morsom. Får deg til å le. Han har en utstråling du aldri har opplevd før. Du merker at du blir sjarmert. Men han er 170 cm. Han er omtrent like høy som deg når du tripper rundt i dine høyeste hæler. Han inviterer deg på date dagen etter.

Er det helt uaktuelt for deg å date han?

Nå ønsker ikke jeg i utgangspunktet gjøre dette om til nok en høydetråd, men du virket så kategorisk i ditt svar. Derfor hadde deg vært for meg interessant å lese ditt svar. :)

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 21:45

Nei, da er han nok ikke for meg. Vet dette er litt streng. Jeg har andre krav jeg heller kan fire på enn dette. Sikkert en teit unnskyldning, men jeg kan legge til at mennene i min familie er 193ish, og jeg har alltid likt høyde.

Jeg gidder egentlig ikke ha noe dårlig samvittighet, da mange av mine venner som er høyere enn meg ikke har dette som kriterie, og gjerne hadde datet ham.

Skjult ID med pseudonym Birdy ma. 20 des. 2010 22:05

Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet. Det er ditt suverene valg. Men det er problematisk at du tenker sånn hvis man setter det i større sammenheng. For veldig mange jenter tenker som deg her inne. Dere går etter gutta på over 180 cm. Og som nevnt før er snittet for norske menn under 180 cm. (Tror den ligger på 179 faktisk.) Dermed får disse gutta mest oppmerksomhet. Og konkurransen blir hardere for dere. For det er ikke urimelig å tro at de fleste gutta her er under 180 cm.

Derfor er dette problematisk på ulike nivåer. Du begrenser ditt eget utvalg (helt opp til deg) samt at du bidrar til hardere konkurranse.(kanskje ikke særlig lurt). Dermed øker sjansen for at du selv blir avvist. (og det er vel ikke ønskelig?) For de de høye og kjekke gutta kan velge. Og hvis du f.eks.tilhører den gruppa med jenter som er småvokste og lubne (par kilo for mye?) blir du med stor sannsynlighet sortert vekk av disse gutta. Hvorfor skulle de gidde å date deg? Godt mulig du har en herlig utstråling og er vanvittig sjarmerende. Men det driter de i. De kan velge fra... ja, nettopp en høyere kategori enn deg selv. Dermed er vi tilbake i problemstillingen TS tar opp.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 des. 2010 22:13

oOo, det jeg skriver handler nettopp om å IKKE begrense seg. Det er du som taler for begrensning.

Vi snakker heller ikke om average joes med alminelige ønsker, som feks høyde (som ikke blir like alminnelig, om man koølber det med kjekk, rik, morsom), men average joes (eller janes) som ønsker seg superwoman og superman. Skjønner? Det er det som er 123s poeng, til informasjon.

Jeg er helt enig i at folk kan ta et tak selv - men det trenger ikke være enten/eller. Men det virker som så mange avergae-joes -eller less-than average - forventer å kapre et alfaeksemplar av menneskarte som skal elske dem for den de er selv, med sine dårlige vaner og vommer og whatnot. Men den åpenheten elelr rausheten de altså forventer fra andre, er de ikke i nærheten av å utvise selv. Er sikker på at flere av de halvgamle, lubne gubbene som har kontaktet meg, ville hatt gode odds hos søte damer på egen alder. Men hun er ikke bra nok for dem. Og da forblir de single da.

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 22:17

Føler jeg gjenntar meg mye her nå.

Men jeg søker selvsagt noen jeg blir tiltrukket av, og om det da er 200 eller 2000 personer som matcher mine kriterier, er det likevel et godt nok utvalg. Dersom ingen her inne skulle matche mine kriterier (og da mener jeg ikke en lang liste sære krav) ville alternativet være å søke andre steder, heller enn å date noen jeg ikke syns er tiltrekkende.

Det at jeg er lav, og ikke slank kjennes ikke som noen begrensning for meg. Jeg får oppmersomhet, også fra kjekke fyrer. Jeg føler meg ikke sortert vekk eller at folk driter i meg. Jeg syns ikke at TS sin problemstilling er relevant for meg.

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 22:17

Den siste var til Birdie

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 22:22

vibe:
Jeg gir opp å diskutere dette mer. Jeg har sagt min mening og vi er tydeligvis ikke enig. Og den øverste setningen din gir ingen mening for meg.

Jeg er veldig glad i å diskutere, men kverulere gidder jeg ikke.

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 20 des. 2010 22:34

Aner jeg en underbevisst redsel for ostepopunderstell?

Skjult ID med pseudonym Birdy ma. 20 des. 2010 22:35

_oOo_

Men slik jeg forstår deg er det helt uaktuelt å date menn under 180 cm. Du søker menn i kategorien minst 180 cm. De som i utgangspunktet og i teorien er de mest attraktive men færrest av her. Og det er et segment du har dårligere odds i enn segmentene under denne kategorien. Du er trolig mer attraktiv hos menn fra 160 cm-180 cm. Men der vil du ikke være. Men det er der du har best odds.

Og det er jo noe av det TS prøver å skrive noe om. At mange kanskje hadde hatt godt av å reflektere litt over egne forventninger og krav.

Jeg synes nå TS sin problemstilling er svært relevant for deg jeg da. For de færreste av de høye kjekkasene på 185 søker nok ikke aktivt etter lubne korte jenter. De sorterer de vekk.

Vil bare tilslutt understreke at jeg skriver ikke dette for å være ufin mot deg. Men du har åpen profil her på forumet og jeg beskriver bare deg som du selv har gjort det. Det jeg prøver er å snu det du selv skriver og sette deg inn i TS sin kontekst.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 des. 2010 22:39

oOo, kall det kverulering - jeg kaller dette fullstendig goddagmann-økseskaft kombinert med nøærsynthet åp egen situasjon. Setningen som ikke gav mening for deg viser til at du anbefaler å sete absolutte grenser for - i ditt tilfelle - høyde. Mens jeg anbefaler på egnerelt grunnlag å ikke operere med for mange absolutt krav.

Om du har et utvalg på 2000 betyr fint lite, om disse mennene rangerer deg som nr. 2001, som birdie er inne på. Joda, da kan du dra et annet sted, men det samme vil jo da gjelde der - hvis man lever i den tro at nettet=virkeligheten og profil=mennesket. For det du ser ut til å glemme; de skal velge deg også. Det er nettopp det perspektivet 123 etterlyser................

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 22:48

@ Birdie

Jeg er vanskelig å fornerme, så det er helt greit :)

Jeg er godt klar over at mange foretrekker slanke jenter, men jeg tror ikke nødvendligvis det er en sammenheng mellom hvem som søker hva. Sikkert mange korte som vil ha slanke damer, mange høye kjekkaser har ikke noe imot noen ekstra kilo, og andre igjen foretrekker det. (det er min erfaring, og jeg lurer på hvor mange av kompisene dine du har spurt og fått ærlig svar fra om de vil utelukke en med ekstra kilo)
Så lenge jeg opplever grei respons fra den type menn jeg liker (har ikke fått kjæreste enda, men det har vel ikke du heller ;) ser jeg ingen grunn til å kontakte lavere menn.
Nå følte jeg meg i utgangspunktet ikke truffet av TS sitt innlegg, men syns flere i debatten dro frem damer med ekstra kilo som et eksempel på de som burde "moderere seg" og ikke plage de kjekke guttene.

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 20 des. 2010 22:57

Vibe:
Ok jeg gjenntar. Jeg kontakter folk JEG liker, for å se om DE liker MEG. Jeg gjetter ikke på forhånd hva deres preferanser er, med mindre profilen nevner ting som utelukker meg. Dette har jeg lite å tape på da det å ta kontakt koster meg noen sekunder, og om de svarer tar man det derfra. Svarer de ikke eller svarer at de er uinteressert...neivel det har man ingen garanti for uansett om man kontakter den høye eller lave. Det tåler jeg fint.

Høye, slanke, vakre menn har likt meg flere ganger før, så hva er problemet.

Skjult ID med pseudonym Birdy ma. 20 des. 2010 23:13

Joda, det er nødvendigvis ikke noen sammenheng mellom hvem som søker hva. Men ting henger allikevel sammen på en måte her. For det er nå engang slik at det finnes visse visuelle egenskaper som er mer ettertraktet enn andre. Og det går selvfølgelig på utseende, høyde og kroppsfasong.

En høy kjekk og veltrent mann vil trolig klare seg bedre enn enn en kortere versjon av en mann. (det har jo du bekreftet) En vakker slank kvinne på over 175 vil av allmennheten bli oppfattet som visuelt mer velykket enn en kvinne på 165 cm med "et par kilo for mye".

Disse som har de ønskede visuelle egenskapene vil trolig ha det lettere på sjekkemarkedet. Og siden de kan velge, velger de selvfølgelig akkurat som du og jeg hadde gjort - hvis vi hadde hatt mulighet. Vi hadde valgt fra øverste hylle - tilsynelatende. Understreker tilsynelatende, for dette er nettdating.

Så selv om vi ikke liker å innrømme det, henger slikt sammen. Visuelt vakre mennesker har en tendens til å finne hverandre. Med rette. hvorfor skulle de lete i segmenter under de selv?

Jeg bruker "visuelt vakre mennesker" bevisst. For det er det som først og fremst fungerer på nettet. Om de er vakre på andre måter, er en annen sak. Vi får tro at de gode personlighetene er jevnt fordelt mellom høye, korte, tynne, tykke, menn og kvinner.

Du spør om jeg har kjæreste? Svaret gir vel seg selv ettersom jeg skriver her. ;) Men jeg er villig til å date slanke jenter på 180 cm og jenter på 164 med et par kilo for mye. (deg?) Hvorfor skulle jeg nekte meg det? Jeg vil jo det beste for meg selv.

Skjult ID med pseudonym Høypåpæra ma. 20 des. 2010 23:17

Jeg har følgende strategi: Sender en mail og får jeg svar er det supert. Hvis ikke så lukker jeg meg inne i et bøttekott en ukes tid, for deretter søke på nett etter den høyeste bygningen i byen.

Neida, jeg gjør nok ikke det. Syntes det er en helt fair sak. Jeg liker ikke alle, så hvorfor i all verden skal alle like meg?

Tror egentlig at det viktigste er at man ikke ta avvisning på dette stadiet så himla personlig. Kan man avvise så må man også takle å bli avvist.

Skjult ID med pseudonym Birdy ma. 20 des. 2010 23:27

....men jeg vet at jeg sånn generelt sett har bedre odds i ditt segment enn en slank vakker kvinne på 180. ;)

Nå trekker jeg meg fra diskusjonen. Og igjen; Jeg ønsker ikke å "tyne" deg for dine valg. For jeg er med på dette jeg også. Men litt refleksjon og kritisk tankegang i forhold til egne preferanser tror jeg er lurt.

Takk for en interessant meningsutveksling! :)

Skjult ID med pseudonym Elsi ti. 21 des. 2010 11:26

Er ikke alle som kan gjøre noe med vekta og selvom en gutt ikke kan gjøre noe med høyden så er det fortsatt ikke mer riktig å avvise feite folk enn lave folk, det er like overfladisk begge deler, men blir man ikke tillrukket en et stort eller lavt menneske så gjør man ikke det og da er det jo bare å holde seg unna. Men hva som er slank/feit, høy/lav er jo opp til hver enkelt å avgjøre.

Skjult ID med pseudonym Idyll ti. 21 des. 2010 12:59

Har bare lest overflatisk på emnet. Uansett hvilke kriterier en setter, så er det dømt til å mislykkes.

Jeg kan ikke bestille en kjæreste som har de spesifikasjonene som jeg ønsker, og samtidig bli forelsket. Det jeg blir betatt av hos ei jente, det er ikke èn ting, men hele pakken. Jeg har null problemer med å date ei som er enten lavere, høyere, mer formfull eller slankere, brun svart gul rød etc .. det som betyr noe, er at vi ser noe i hverandre i profilen og vil fortsette derfra.

Jeg skjønner jo at høyden har mye å si for jentene, men er det som har mest betydning for dem, da er det mest deres tap.

Skjult ID med pseudonym lola ti. 21 des. 2010 14:00

Kan ikke tape noe man aldri har hatt. Og om man hadde hatt, tror jeg neppe høyde var grunnlag for avskjed :)

Skjult ID med pseudonym Analytics ti. 21 des. 2010 14:13

Det som betyr noe for en kvinne er ikke hvor høy du er, det er hvordan du som mann får henne til å føle seg sammen med deg. Dette er 100% sikkert.

Grunnen til at mange sier de vil ha mye høyere menn er altså at de tror det får dem til å føle seg mer lykkelig. Noen grunner tatt litt utfra luften her og nå til det kan være at hun

1) har fått med seg at det gir dem status fra mange om man er sammen med en høy kar. Denne bekreftelsen fra samfunnet oppleves godt.
2) har opplevd et lite kick av å være sammen med høye karer tidligere, og dette kan skyldes mange ting. F.eks. om hun føler samfunnets og eget behov for å kunne føle seg liten, lett og femi kan dette være mer oppnåelig med en høy slank kar enn en slank kar som er omtrent like høy som henne selv.
3) kanskje har hørt sårende bemerkninger om sin dates høyde tidligere dersom hun for eksempel med høye hæler var høyere enn sin date. Dette kan ha satt sine spor.

Skjult ID med pseudonym Høypåpæra ti. 21 des. 2010 15:02

@Don Johan:

Klart alle kan gå ned i vekt, men prisen man betaler for det er ikke lik for alle. Mange får issues med selvbildet og egne evner etter å ha vært overvektig en stund, så de faktisk ikke er mentalt i stand til å ta av vekten på egenhånd. Noen har også stoffskifteproblemer som gjør det vanskeligere for dem. Tror dette er veldig vanskelig å forstå med mindre man har vært overvektig selv. Jeg har gått fra å være veldig slank (65 kg) til ganske overvektig (100 kg) en gang, og det gjør noe med selvbildet ditt. Du blir sett på som mindreverdig, og til dels ikke-eksisterende, og det merker man godt!

Nå er jeg verken tykk eller tynn og lever fint med det. Er over 30 år og har verken grått hår eller rynker. Har innsett at selv om jeg treffer en hunk på 30 år nå, så blir vedkomne garantert mindre pen med årene. Tipper han kan få både pondus, måne og rynker hvis han ikke har det allerede. Personligheten er nok mer konstant enn utseende.....

Skjult ID med pseudonym Max ti. 21 des. 2010 16:20

Dette med høyde dreier seg stort sett om lav selvtillitt. Når ei jente presterer å skrive noe sånt som dette i profilen: "Jeg må ha en kjæreste som er høyere enn meg. For jeg vil føle meg feminin og vil være jenta i forholdet", skjønner jeg jo at det dreier seg om ganske så liten selvtillit. Hun kunne jo like gjerne ha skrevet: "Jeg tror ikke på min egen kvinnelighet, så jeg må han en høy mann som kan styrke min selvfølelse".

Sett at en mann skrev følgende på sin profil: "Jeg må føle meg som en mann og jeg vil vise alle at jeg er maskulin. Derfor må jeg ha en kjæreste som ikke utfordrer min mannelighet. Hun må være lita og tynn. Helst 10 cm kortere"

Et slikt utsagn er vel ikke spesielt sexy, er det vel? Det lyser ikke god selvtillitt av dette. Og det er jo i praksis slik en kvinne fremstår når hun messer i det vide og brede om hvor viktig det er for henne å ha en høy kjæreste.

Don Johan: Du har et meget godt poeng. Det virker som om det er fritt fram for å drite ut menn generelt og i særdeleshet korte menn. Noen har til og med startet tråder hvor de nærmest klager over at disse fæle små mennene tar kontakt med de. Uff så grusomt det må være....

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 21 des. 2010 16:36

@Max
Du har ikke lest profiler på din side av gjerdet, antar jeg?
Liten/ slank, ikke høyere enn ... , osv. er standard profilinnehold hos gutta. Og vi finner dem som ønsker seg damer med former eller "mer å ta i" eller "ikke for tynn" osv.

Og det er helt greit, for da vet jeg hvem jeg ikke skriver til. Hvorfor i all verden er dette noe problem?

Og til alle generelt som klager på at noen ønsker seg høye menn; Tror dere dere kan tvinge frem en preferanseendring ved å klage på forumet?

Skjult ID med pseudonym Max ti. 21 des. 2010 17:10

@HeltEnkelt

Ja, som jeg skrev innledningsvis handler høydekravet om lav selvtillitt. Enten kravet går opp eller ned. Mann eller kvinne. Og du antar rett. Jeg har ikke sett profilene på min side av gjerdet. Naturlig nok.

TS startet denne tråden fordi han oppfatter at oppmerksomheten er skjevt fordelt. Og høydefokuset bidrar til dette. Og dette fokuset gjenspeiler den lave selvtilliten hos mange - både menn og kvinner.

For meg er dette bare en betraktning. Og jeg synes det er trist. For hvis det er slik at vi må definere og styrke vår kjønnslighet gjennom en partner, ja da bærer det den gale veien etter mitt skjønn.

Du ser på dette som klaging. Gjerne for meg. Jeg ser litt større på ting og ser dette i et større perspektiv.

(mann 37 år fra Vest-Agder) ti. 21 des. 2010 17:17 Privat melding

Ser meg selv om en 4'er og går utelukkende etter 7 og opp!

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 21 des. 2010 18:09

Så hvis jeg har misforstått Max rett, så henger det altså i det store perspektivet slik sammen at inntil vi alle har lært oss å se bort fra våre preferanser for å finne alt som går i to sko tiltrekkende så har vi alle dårlig selvtillit? Jøss. *ler*

Skjult ID med pseudonym Høypåpæra ti. 21 des. 2010 18:20

Jeg er ikke enig i at dette med høyde handler om at man har lav selvtillitt som kvinne. Jeg ville foretrukket en mann som ikke får meg til å føle meg størst, ene og alene fordi jeg som kvinne mener det er naturlig at mannen er størst fysisk. Om ikke større, så i alle fall ikke mindre. Det har nok med noe mer primitivt fysisk å gjøre enn at det er logisk... for det er det virkelig ikke. Tipper store sterke menn gjorde det bedre i steinalderen, fordi de kunne beskytte kvinnen bedre. Ja! Det er sikkert noe sånt. Vi vil føle oss beskyttet. *jupp*

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 21 des. 2010 19:30

@høypåpæra

Exactly

(kvinne 37 år fra Akershus) ti. 21 des. 2010 20:14 Privat melding

Don Johan:
Enkelte mennesker har en sykdom eller må gå på medisiner som gjør at de legger på seg, og om man skal dra den helt ut så kan man faktisk gjøre noe med høyden også.

Max:
Du skrev at TS startet denne tråden fordi han oppfatter at oppmerksomheten er skjevt fordelt.
Det han vel egentlig skrev var at mindre atraktive mennesker skal holde seg langt unna atraktive mennesker, og greia her går vel mer ut på hvem som kan avgjøre hva som er atraktivt og ikke. Det er individuelt og det er bra ellerså hadde jo alle gått for en og samme person. I mitt tilfelle er det lettere å få svar om du skriver noe som får meg til å le enn om du er drit pen.

Philo80:
Du er vel mer enn 4 så bør nok gå for 8 og oppover.

Skjult ID med pseudonym sannheten ti. 21 des. 2010 20:28

Det du sier om at mannen bør være stor og sterk for å beskytte kvinnen er helt ulogisk. Den største trusselen mot kvinner er deres egen partner og særlig deres ekspartenere. Derfor er det en fordel for damene å velge seg en liten og spinkel mann slik at de kan hanskes med ham hvis det skulle bli en krangel.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 21 des. 2010 20:32

@sannheten
Det er nedarvede instinkter vi snakker om. Og det du skriver er i beste fall unntaket som bekrefter det hele..

Skjult ID med pseudonym sannheten ti. 21 des. 2010 20:39

Nei, det er ikke noe unntak. Hvis en leser aviser og hører/ser på nyheter får en stadig historier om partnere og ekspartnere som er blitt en trussel. Da lønner det seg å ha valgt en liten og spinkel partner som en forhåpentligvis kan hanskes med.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 21 des. 2010 20:41

Jeeesus.. Du hører heller ikke på dagsrevyen "Og i dag kan me melda at øve 99,9987 prosent av kvinnene i landet he øverlevd heilt utan åtak frå partner og eksar."

Skjult ID med pseudonym Elsi ti. 21 des. 2010 20:41

Man bør vel kanskje sjekke ut ev ekser da. Jeg vil helst slippe å bli angrepet av i skikkelig muskel dame, da er jeg jo skikkelig dømt

Skjult ID med pseudonym sannheten ti. 21 des. 2010 20:47

Du har rett - det er litt mye nynorsk i nyhetssendingene. Men poenget mitt er uansett: De fleste ulykker OG OVERGREP skjer i hjemmet.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 21 des. 2010 20:49

Vent litt. Skal bare ta rennafart med hodet først inn i veggen her. Snart tilbake.

Skjult ID med pseudonym sannheten ti. 21 des. 2010 20:51

Ok. Føler du deg bedre nå?

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 21 des. 2010 20:51

Står klar med plaster og uniform til unnsetning for den store barske mannen:))

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 21 des. 2010 20:53

Fikk bare flashback fra samlingen av absurde argumenter fra noen jeg kjenner ;D

Ha en strålende aften

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 21 des. 2010 20:55

Hmmm så løsningen er å finne seg en spinkel liten som man ikke liker i tilfellet han viser seg være psykopatisk? Visste verden var rar, men jeg lever på feil planet...

Skjult ID med pseudonym sannheten ti. 21 des. 2010 20:56

Hoisann, takk likeså. Kanskje vi kjenner hverandre - hva heter vedkommende?

Skjult ID med pseudonym sannheten ti. 21 des. 2010 21:00

@irene: Helt riktig. Det går jo også an å velge blant små og spinkle menn som man faktisk liker.

(kvinne 31 år fra Akershus) ti. 21 des. 2010 21:32 Privat melding

Phu.. Nå har jeg faktisk skummet gjennom hele tråden, og sett med litt objektive øyne høres det faktisk ut som om de aller fleste (med unntak av TS) er sånn nogenlunde enige.. :-)

De fleste vet hva de ønsker seg i en partner, men hva man faktisk faller for er ikke nødvendigvis helt etter den oppskriften (jfr. Duchampion's link laaangt her oppe).

Man har som regel noen utseendemessige..kall det krav.. som man vil at partneren skal ha. Det være seg tannstilling, øyefarge eller pondus. Alle mennesker jeg kjenner har en eller annen bitteliten ting de liker spesielt godt/dårlig.
Det trenger ikke bety at man bare ser på utseendet. Om man faller for personen er det (som de aller fleste også er enige om) til syvende og sist kjemien som avgjør.
Men man skal jo faktisk finne personen tiltrekkende fysisk også! Hjelper ikke med full klaff på andre områder, hvis man rett og slett ikke tenner på personen, for det er jo rett og slett dét det går på. Uten tenning, ikke noe fysisk forhold. (Og da tenker jeg ikke bare på selve sexen.) Da gjenstår kun et godt vennskap.

Jeg vet iallefall at jeg ikke faller for menn som er lavere enn meg eller like høy, de bør helst ha noen cm å gå på. Det har ikke noe å gjøre med at lave menn ikke er tiltrekkende, for all del, det er ikke lenge siden jeg datet en! Men rent bortsett fra det har jeg ingen spesielle utseendemessige "krav", bare at han har sjarm :-)
Mine ekser er vel omtrent så forskjellige som de får blitt, både utseendemessig og personlighet. (..kanskje med unntak av øyefargen når jeg tenker meg om..) Det finnes faktisk ingen fasit på sånt :-)

God jul! :-)

Skjult ID med pseudonym sannheten ti. 21 des. 2010 22:15

@jente-85: Det er mange måter å tenne på. Et par hadde en hyggestund som ikke var særlig lidenskapelig - men da mannen etterpå tørket av seg på gardinene hennes tente hun på alle pluggene...

(kvinne 31 år fra Akershus) ti. 21 des. 2010 22:29 Privat melding

Hahaha.. fin den ;-)

*håper jeg aldri ender opp med å ha ikke-lidenskapelige hyggestunder med min framtidige mann, da blir det jo faktisk ingen HYGGEstund*

Skjult ID med pseudonym Jackass ti. 21 des. 2010 23:19

Nedtur. Kanskje jeg har mistet sjarmen. Har plutselig under 70 i match med jente-86.

Skjult ID med pseudonym Max ti. 21 des. 2010 23:54

@høypåpæra

Så ingenting har endret seg siden steinalderen når det gjelder forholdet mellom mann og kvinne altså? Så min mor som var feminist på 70-tallet og som kjempet for at kvinner skulle løsrive seg fra vedtatte sannheter om at kvinnen må beskyttes og forsørges av mannen, har kjempet forgjeves? Så disse kvinnene som lærte sine døtre at de kan velge som de vil - både mht karriere, sin seksualitet og i sitt valg av livspartner, har kjempet forgjeves? At vi strengt ikke har kommet det spøtt videre siden steinalderen? Er det det du mener?

Da har vel Harald Eia hatt rett hele tiden da? At det meste er arv og biologi og ikke miljø?

Det er isåfall en falitterklæring fra kvinnens side. Jeg håper - og tror - du er blant de få kvinner som mener dette.

Jeg har et lite håp om at du er ironisk....

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 21 des. 2010 23:57

Er det en falliterklæring at evolusjonen gjennom de de siste millioner av år ikke lar seg nevneverdig påvirke av et par tiårs likestilling? Du som kvinne i dag er den vinnende kombinasjonen av gener som naturen har pønsket ut siden tidenes morgen. Gratulerer!

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 21 des. 2010 23:58

Takk, Bruce! Og gratulerer til deg og :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 22 des. 2010 00:05

Kunsten å tolke og overfortolke er undervurdert. Helt klart. I tillegg kommer kunsten å legge meninger i andres hoder, og få de ned på papiret...i mange flere ord og betydninger. ;-)

En antagelse om steinaldermenns suksess med damer gir jo ingen fasit på hvordan realiteten faktisk ER idag, vel? Men er det så urimelig å anta at de fysiske forskjellene mellom kjønnene har betydning, da?
(Menn er jo ofte v e l d i g opptatt av at kvinner skal være feminine...osv)
Jeg leste innlegget til damen som en søt teori...med en erkjennelse om at vi jenter liker å føle trygghet. :-)

@Max
Hvor høy er du?

(kvinne 31 år fra Akershus) on. 22 des. 2010 00:08 Privat melding

@Jackass

Hva hadde vi før? :-)

Skjult ID med pseudonym sinnamann on. 22 des. 2010 01:20

Tror høyde har lite å si her inne. Jeg er 190, men har knapt besøk på profilen min. Lavere menn har ofte mer kjekkasutseende og det tro jeg selger bedre her inne. IRL gjør høyden min at jeg skiller meg ut og får masse oppmerksomhet. Får til og med ofte høre at jeg er pen. Her inne er det er stereotypt bilde av menn og kvinner som gir best respons. Barbert hode og tredagerskjegg er bankers for menn. Pupper er en slæger for kvinner. Har vært på date med kvinner herfra som blir positivt overrasket over at jeg er så høy selv om det står i profilen. Kvinner herfra som ikke har svart på mail har også tatt kontakt med meg på byen. Det er umulig å se hvor høy en person er ut fra et bilde derfor er det en myte at vi høye menn får så mye mer respons enn andre. IRL hjelper det, ikke på nett.

Skjult ID med pseudonym 123 on. 22 des. 2010 03:22

Har vært litt borte fra diskusjonen en liten stund. Forstod ikke hvem dere snakket om når dere nevnte TS, men det var tydeligvis meg. Hehe..

Noen av dere nevner kjemi har mye å si. Ja kjemien i rl har alt å si, det er da man viser hvem man virkelig er. Mailing og bak en dataskjerm gir uansett ikke realistiske bilder om et menneske. Men nå snakker jeg om å i det hele tatt få kontakt her med det motsatte kjønn her på sukker først og fremst.

Noe jeg ville tilføye er;

1. Menn går lettere til sengs med ei jente som nødvendigvis ikke trenger å være kjæreste objekt i hans øyner. Derfor hender det også at LAVE OG RUNDE damer også får mail, slik som oOo påstår at hun har fått flere ganger før. Men sannsynligheten for at han holder ut med henne i livets vei kan være problematisk. Med mindre hun var slank og pen da de ble kjent og hun i løpet av tiden har lagt på seg, så han rakk å bli kjent med hennes personlighet og elsket hennes positive sider. Nå skal jeg ikke snakke for alle mnen, men hva normale menn foretrekker.

2. Jeg sier ikke at dere ikke skal skrive til de dere syntes er attraktive, men husk at det finnes mange andre som også har fantastiske sider de kan tilby, men -10 cm lavere enn idealet (for kvinner som søker etter menn) eller har andre små feil. Mens eldre lubne menn må slutte og bombadere vakre yngre kvinner med mailer (for menn som søker kvinner), sannsynligheten for at dere får respons er minimal. Poenget mitt er at dere må være realistiske og ikke sende en mail bare fordi dere har bladd gjennom et par bilder og det var behagelig for øyet, ellers vil fordelingen fortsette å være kjev. Noen av dere gidder knapt å lese profilen riktignok. Da vil de heteste fortsatt få velge og vrake mens andre sitter med knuste hjerter og avvisning. Vurder en profil helhetlig, ikke heng deg opp i detaljer som høyde osv, vær reflektert og ærlig med deg selv. Hva er det du virkelig trenger, hva kan du tilby i forhold til andre konkurrenter? husk det er personligheten du skal leve med og ikke utseende i lengden.

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 22 des. 2010 08:56

Enig med siste til 123 her, selv om det finnes unntak.

Don Johan: A breath of fresh air :)

Skjult ID med pseudonym Max on. 22 des. 2010 13:32

@Tingeling

Om jeg hadde svart at jeg er kortvokst, ville du kanskje ha avskrevet meg som bitter. Om jeg hadde svart at jeg er høy, ville du kanskje ment at jeg bløffer.

Min høyde er etter min oppfatning ikke relevant i denne sammenhengen. Om jeg er lav eller høy; Du vil uansett ikke være enig med meg. Og det er helt fair.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 22 des. 2010 17:32

Sinnamann:
Nå ser man jo ikke høyden før man går inn på profilen, så med mindre profilnavnet ditt er 2meter eller noe i den duren, så skaper det ikke flere besøk.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 22 des. 2010 22:40

Jeg synes det blir for dumt å forklare sine preferanser med bare biologien. Det er ikke de samme personene på kloden nå som for 5000 år siden, og vi som er her i dag, forholder oss til en annen verden.

Ta feks fenomenet "lommebok". Ingen hadde det for 5000 år siden, men likevekl er det en parameter som i dag kan kompensere for mye for mange. Gjennom tidene har det vært attraktivt å være tykk, tynn, blek, brun - dette har ikke med sunnhet å gjøre, men med status. Høyde henger igjen der, tipper jeg, som en status-greie.

(mann 49 år fra Østfold) on. 22 des. 2010 22:48 Privat melding

Nå er du ute og sykler Vibe ;)
Rent biologisk er du fullstendig lik mennesker som levde for 5000 år siden. Mulig du er litt høyere siden du antagelig har sunnere kost. Det har ikke vært noen merkbare endringer på noen titalls tusen år.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 22 des. 2010 22:51

Vibe:
Mulig man ikke hadde lommebok, men den som kunne fremvise at han var i stand til å fø familien godt hadde nok noen fordeler når det kom til å skaffe seg familie...

(mann 45 år fra Oslo) on. 22 des. 2010 22:56 Privat melding

@bruceW
Det er ikke riktig mennesket er i stadig utvikling biologisk.
Vi blir påvirket av både arv og miljø.
Vi er mer omreisende noe som medfører at ulike genbanker blir mikset sammen og der med så utvikler vi oss.

@ Ts
Er jo løitt av det som er meningen da at man skal finne seg noe bra ikke bare finne seg noe bare for å finne.
Jeg leter etter alfahunnen og da ser jeg selvfølgelig oppover rangstigen. At man leke med noen andre tisper underveis er jo en annen sak.

Skjult ID med pseudonym Max on. 22 des. 2010 22:58

Du fremstår som en av de mest reflekterte og oppgående menneskene Vibe. Støtter deg fullt ut at det blir for dumt å bruke biologien som hovedargument når det gjelder relasjonene mellom mann og kvinne i slutten av 2010.

Og jeg synes det er ganke trist å se at noen her mener at biologien styrer det meste Det betyr jo at vi ikke har beveget oss fremover siden steinalderen på dette området.

Skjult ID med pseudonym sooky on. 22 des. 2010 23:01

Hehe, jeg vil ønske Wolfie lykke til med jakten på alphahunnen :)

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 22 des. 2010 23:04

@Wolfie
Jeg snakker om mutasjoner. Det er da endringer skjer.

@Max
Siden du er så moderne og kan styre dine nedarvede instinkter skal jeg gi deg en oppgave. Prøv å endre legning. Om du ikke klarer det er det jo trist i følge din argumentasjon.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 22 des. 2010 23:07

Vi er da i endring biologisk som alltid.. evolusjonen går sin gang med innvirkning fra miljø og arv... sakte menn sikkert vil menn få mindre hår på kroppen og:) Menn har fortsatt spor i seg fra huleboermannen, det er min x et eksemplarisk eksempel på.. hehe.. han kunne gå i fjellet i dagesvis uten tanke på barn, hus og heim...Men kom han hjem med fersk viltkjøtt? Neeeeida! For det var han for sivilisert til hehehe Og selv sitter jeg no her og rører i gryta... som seg hør og bør:))

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 22 des. 2010 23:10

Wolfie:
Forskjellen på mennesker og de nærmeste slektningene våre, er at vi, med enkelte unntak, praktiserer monogami, eventuelt seriemonogami. Derfor blir det litt søkt å snakke om alfahanner og alfahunner når det kommer til det å inngå seksuelle relasjoner, i hvert fall varige relasjoner.

Sånn sett minner vi egentlig litt mer om måker (på mer enn én måte, må jeg si, jf. Odd Børretzen).

Skjult ID med pseudonym Max on. 22 des. 2010 23:13

@BruceW

Din argumentasjon forutsetter at legning er kun arv. Og akkurat det er det ingen enighet om. Og med all respekt - jeg tviler på at du sitter på det endelige svaret min venn.

Og aprops oppgaven du gir meg: Det finnes folk som hevder å ha fått endret legning i "riktig" retning gjennom religiøse ritualer. Jeg er ingen troende mann. Men hverken du eller jeg kan sette oss over dette.

Mao er nok dette med biologi, arv. miljø og legning betydelig mer komplisert og nyansert enn du vil ha det til.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 22 des. 2010 23:14

BruceW,
selv om genmaterialet mitt er likt, så er jeg ikke lik mine forfedre - man kan ikke ignorere alle signaler og inntrykk man får fra man åpner øynene på sykehuset innpakket i et rosa pledd fordi du er jente og et bått fordi du er gutt. I steinalderen - som i endel afrikanske land - var det sannsynligvis ideelt med hengepupper - tegn på en fruktbar kvinne, en en kvinne som ikke fødte - men det betyr ikke at det er favoritten din i dag.
Å trekke inn homofili blir jo helt usaklig. Er amn homofil kan man ikke få barn, så genetisk er det en "feilpreferanse" fordi man ikke videefører arten. Men å falle for lavere menn eller rundere damer, rammer ikke prorekreasjonen på samme måte.

Qwerty,
Vi _vet_ ikke om høyde var steinalderkvinnenes preferanse. For å brødfø familien har vel kløkt vært en mer ettertraktet egenskap. Det var ikke mannshøyden som avgjorde om man klarte å knerte en mammut (har lest Hulebjørnens klan, vet du). Men proteiner gav høyde (eks: asiater i vesten blir høyere enn asiatene i Asia), og det kan tenkes at de som spiste proteiner også var med bemidlet, slik at det ikke avr høyden direkte, men symnbolet på velferd som var den ettertrakdede egenskapen.

Max, takk - og ditto:-)

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 22 des. 2010 23:18

Vibe:
Jo, men jeg tenkte på det du skrev om hvordan lommeboka fort blir en kompensasjon i dag - akkurat som gode evner til å få tak i mat for 5000 år siden var en kompensasjon for andre eventuelle svakheter. Greit nok, på den tida, med så enkle samfunn, i hvert fall her i nord, var det nok mer sammenheng mellom ulike parametre, men det illustrerer jo nettopp sammenhengen mellom ulike parametre i dag og i riktig gamle dager.

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 22 des. 2010 23:20

@Max
Jeg beklager at du ikke liker fakta.

@Vibe
For å komme til bunns og ende i hva jeg prøver å si: Du styrer ikke hvem du tenner på. Det er ikke bevisst. Det er instinkt. Sansesentrene i hjernen din gir totalt f hele likestillingen, Gro-dagen og pappaperm.

Skjult ID med pseudonym lola on. 22 des. 2010 23:23

Biologi og dess like skal man ikke kimse av. Årsaken til at dagens mennesker utvikler fobier mot edderkopper, slanger og andre krypdyr skyldes nedarvet læring, mens det nok er andre ting som er langt farligere for oss nå - så så veldig langt framover har vi ikke beveget oss. Det går ikke an å hoppe bukk over at vi har preferanser på bakgrunn av nedarvet læringshistorie.
Nå har jeg ikke lest hele tråden, men jeg vil tro det er naturlig for alle å se oppover på rangstigen, fordi det handler om overlevelse, styrke og sikkerhet for begge kjønn.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 22 des. 2010 23:25

er ikke homofillegning genfeil(;)? Eller forvirring og feilstimuli, men som da kan justeres? Egentlig er dere jo enig...Skulle tro dere var bergensere;)

hehe bruce "grynt grynt"

Skjult ID med pseudonym Max on. 22 des. 2010 23:26

@BruceW

Hva som er fakta beror på hva man selv tror på innenfor de ulike forskningsmiljøene som fokuserer på dette.

Du hevder å ha fakta. Vel, kom med de. Og gi oss samtidig referansene. Kanskje du klarer å endre mitt syn. Jeg er åpen for ny kunnskap.

Skjult ID med pseudonym sooky on. 22 des. 2010 23:27

Bruce W

Kan ikke si at jeg er helt enig med deg. Miljø har mye større innvirkning på hva du tenner på enn arv. Se til antikkens Hellas, da det var mote å være homofil, ja, de fleste hadde koner, men kvinner var plikt, og menn var nytelse.

Når du henviser til likestillingen, så har kvinner noe andre preferanser når vi ser etter make, enn hva søstrene våre hadde for bare 50 år siden....Så det!

(mann 45 år fra Oslo) on. 22 des. 2010 23:31 Privat melding

@ qwerty
Se sammenhengen da nick og snakk om alfahunner. Litt humor må man ha inn her og må lese mellom linjene og.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 22 des. 2010 23:32

BruceW, nei, det er jeg helt enig med deg i!

Men jeg tror
1) at man ikke alltid rasjonelt vet hvem de kan tenne på - hadde det vært så enkelt ville man abr trengt en dag på nettet. Alle leter etter den berømmelige kjemien, og de indikerer jo at det er noen faktorer som kanskje overstyrer alt. Det er ikke uten grunn at uttrykket "hjertets veier er uransakelige" oppsto:)

2) man tenner jo først og fremst på et menneske, ikke en profil, som er overfladisk. Profiler er veldig endimensjonale, slik at man godt kan våge å slakke litt på noen preferanser (en test kan jo være å tenke over hvem man har likt som man har møtt IRL; ville vedkommende vært interessant på nettet?)

3) det er sannsynligvis blant single et overskudd av mennesker som ser på hverandre og tenker "du er ikke bra nok for meg" (ut fra det som fremkommer her og hvor mange som er her i årevis). Alle vil ha noen som er bedre enn seg selv. Jeg er tilbøyelig til å tro at mange av de som er etablerte, ikke bare er mer motiverte (eller mer desperate) men også mer rause og med et "sunnere" og mindre overfladisk syn på mennesker.

Man kan altså ikek styre hvem man tenner på, det man kan styre er hvem man gidder å bli kjent med, og da kan det være greit å ikke bare være overfladisk, uten at man trenger å gå til motsatte ytterligheter.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 22 des. 2010 23:33

@sooky Kan jo hende de tente på kvinner men var påvirket av normer, gruppepress;) og at kvinnene som utvikles fortere ikke likte måten de gjorde det på og foretrakk hverandre;) Eller at mennene mot all formodning var diskriminerende og lot kjærringen gjøre alt arbeidet og var derfor lite "tilnærmelig" hehehe

Uansett så endrer behovene seg, for 50 år siden trengte de noe annet fra menn enn vi kvinner gjør i dag.. men hvem de hadde lyst på... det er en annen sak;)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 22 des. 2010 23:34

Sooky, interessant poeng. Det er visst også mange lesbiske kvinner i de arabiske landene. Det er blant de andre kvinnene de har selskap og finner fellesskap og ømhet.

Skjult ID med pseudonym Max on. 22 des. 2010 23:35

@Irene

Men sikkerhet i 2010 er vel noe helt annet enn i steinalderen? Det er vel ikke slik at kvinnen søker en stor mann som kan beskytte henne når en annen stor mann kommer med klubba og vil parre seg med henne?

Vel, når jeg tenker etter er det vel nesten sånn det fungerer på by`n. ;)

Men uansett; Hvis det er slik,betyr jo det at vi handler irrasjonelt sett utifra dagens samfunn? Ja, det var rasjonelt i steinalderen, men er det like rasjonelt i dag?

Hvor ligger rasjonale i dag når kvinnen ønsker en høy/stor mann som kan beskytte henne?

Så kan man da si at biolgien i en del tilfeller gjør at vi handler irrasjonelt?

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 22 des. 2010 23:40

Det er nettopp det vi gjør @ max.. vi er dyr og teknologien går for fort.. vi tror vi vet hva vi trenger.... men det gjør vi ikke, egentlig...Biologien er for treg, henger etter, derfor sliter vi:) Og derfor vil jeg ha en mannemann selv om en liten spinkel hyggelig mann sikkert hadde vært det lureste;)

Skjult ID med pseudonym Max on. 22 des. 2010 23:46

@Irene

Ja, men hvis det du skriver er riktig, betyr det at alle kvinner handler irrasjonelt når de søker en mann som er høyere. Og med all respekt - jeg tror mange kvinner som leser dette, på ingen måte er enig med deg.

Og det er heller ikke akkurat positivt for deg at du er bevisst på at du handler irrasjonelt og godtar det.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 22 des. 2010 23:51

jeg mener ikke at det er irrasjonelt, siden det er det jeg vil ha og kan trives med:) Hadde jeg vært fornuftig ville jeg kanskje måtte endret meg.. eller egentlig ikke, siden fornuften ikke hadde tilfredstilt hverken meg eller min mann på noen hold:) ei heller de rundt oss.. Og ville da falt på sin egen urimlighet som meget ufornuftig:)og derfor blir det slik, jeg er et menneskedyr, og aksepterer bioogien min for det den er:) Sorry Max

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 22 des. 2010 23:54

Men nå er jeg ikke av de som mååååå ha en 2 meter uansett;) Min def av en mannemann er sikkert ikke lik din;)

Skjult ID med pseudonym Max to. 23 des. 2010 00:01

@irene Hehe. For all det, ikke noe å beklage. :)

Men noen god match hadde vi nok ikke blitt. Noen ganger må fornuft være den ledende kraften. Særlig når den motsatte kraften i verste fall blir destruktiv. Og det er vel heller ikke tilfredstillende?

Nå har jeg egenltig ikke noe mer å komme med. Med mindre BruceW hoster opp revolusjonerende fakta om. arv vs. miljø mht legning da. ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 23 des. 2010 00:03

Selvfølgelig max...har da livsopprettholdende drifter jeg som alle andre:) Men i dagens samfunn har vi "råd" til å slippe være bare fornuftig:) Ikke rart vi sliter:)

Skjult ID med pseudonym sooky to. 23 des. 2010 00:07

For min del som kvinne, kan jeg ikke si meg enig med de andre om at jeg vil ha en stor, sterk, som beskytter meg. Jeg føler jeg klarer det helt fint selv takk! Han trenger ikke være stor, og sterk, men øm, morsom, og ha glimt i øyet. Kan han i tillegg kle seg, ligger jeg langflat! :)

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 10:48

@max
Denne er litt morsom og konkret. Forskere fjernet et gen kalt FucM på musefostere av hunkjønn. Artig gennavn. Musedamene ble lesbiske:

http://www.zmescience.com/medicine/genetic/gay-gene-found-lesbian-mice-study-0232321/

Ellers er det fullt av litt tørrere, men lesbart vitenskapelig stoff under her. Jeg droppet alle følelsesladede nettdiskusjoner, og religiøse siter.. som ikke akkurat er kjent for å forholde seg til virkeligheten.

http://www.skeptictank.org/gaygene.htm

http://www.guardian.co.uk/world/2008/dec/01/homosexuality-genetics-usa

http://esciencenews.com/articles/2008/06/28/homosexual.behavior.due.genetics.and.environmental.factors

http://serendip.brynmawr.edu/exchange/node/1925