Alle innlegg Sukkerforum

Ditt tap! (Eller hvordan var det..?)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 19 des. 2010 23:01

Ditt tap!

Dette er en setning og en tankegang som stadig går igjen her... For meg er det ulogisk. Det sier seg vel selv at om jeg tenker DITT TAP så har jeg tapt og dermed er det MITT TAP?

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:06 Privat melding

Niks.. for det er kun du som vet hva du selv er verdt.. Og ingen får deg for mindre enn det du er verdt.. :)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:07

hmmm om man tenker "ditt tap" så er det jo for at man kanskje så at det kunne vært noe der som den andre ikke får gleden av, ei heller en selv.. en tap tap situasjon heller kanskje?:) med en uvitende? som da ikke føler tap og derav kanskje ikke egentlig har tapt og derfor gir jeg deg rett Lilleulv:)

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 19 des. 2010 23:09 Privat melding

Så da blir det i grunn en vinn, vinn situasjon:)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 19 des. 2010 23:11

Egentlig.. det bare føles ikke slik:)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 19 des. 2010 23:28 Privat melding

Vi er alle verdifulle. Det handler ikke om det.

Men her inne har jeg dessverre ingen "verdi i meg selv" . Om ingen finner meg attraktiv her - vel så er jeg ikke det. HER. Om jeg får negativ respons og og tenker "ditt tap!" vel, så vil jeg åpenbart noe mer enn denne personen vil. Og det er vel strengt tatt MITT tap?

Så når noen sier "Ditt tap!" til meg, tenker jeg Yeah right! :) Jeg tror at de fleste sier det for å trøste seg selv mer enn noe annet. Alternativt må det bety dat man anser den velger å henvende seg til av lavere standard enn seg selv. Og DET er vel ikke særlig sjarmerende? Så uansett hva grunnen er, tar jeg aldri notis av den kommentaren... ;-)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 19 des. 2010 23:35

Det er vel litt en slags "overlevelsesmekanisme", tror jeg. Men jeg mener også det er et poeng i det, de fleste av oss mener vel at vi er vanvittig gode kjæresteemner og vi lever vel som regel også i troen på at vi vil finne oss noen, da, så om det ikke blir henne/ham som får dette vanvittig gode kjæresteemnet, ja, så blir det en annen.

Skjult ID med pseudonym The One ma. 20 des. 2010 00:22

I utgangspunktet er jo egentlig den kommentaren en litt barnslig uttalelse for for å ikke miste "egenverdi", men sett at denne som sier det ser et potiensiale i form av et godt kjæresteforhold som en ikke ser selv. Da er jo kommentaren sann. Jeg går jo glipp av drømmekjæresten kanskje!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 20 des. 2010 11:18

@The One

Javisst. Vi gjør vurderinger på både tynt og feil grunnlag hele tiden. Men får du mer eller mindre lyst til å bli kjent med en som sier: "Ditt tap" ? Jeg synes det er meningsløst å si det. I beste fall er det "vårt tap". :-)

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) ma. 20 des. 2010 17:41 Privat melding

Jeg taper ALDRI, jeg lar bare andre vinne.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 des. 2010 19:49

Jeg tror nok du er inne på noe., Lilleulv, for det er vel den som sier nei som selv vet hva han/hun vil ha. Men kvinne81 har jo et poeng i at vedkommende kanskje ikke vet hva han/hun egentlig går glipp av.

Men det er jo litt sunt å tenke slik da; at man vet med seg selv at man ahr noe å by på som ikke motparten kjente til.

Kanskje det varierer fra case til case? At det ikke alltid er slik eller sånn.
Et par av mine gamle flammer har sikkert tenkt det om meg - at det er mitt tap.
Og har rett, det var bare det at timingen var feil - jeg var ikke klar for noe forhold eller for hva jeg måtte ofre der og da. Noen menn (og sikkert kvinner) klarer ikke mobilisere følelser for et nytt forhold kort etter et brudd, og oppfører seg som drittsekker mot de de treffer da - men det kan jo tenkes at de faktisk da går glipp av noen de ville hatt det supert med om de bare hadde tatt tiden til hjelp eller møttes i en annen fase. Da blir det kanskje begges tap, men drittsekken er det vel ingen som synes er noe tap, når det er det vedkomende viser seg som?

Skjult ID med pseudonym The One ma. 20 des. 2010 21:57

@Lilleulv

Selvfølgelig har du rett. Det å si at det er ditt tap er jo ikke direkte sjarmerende og vil vel i de alle fleste tilfeller være spikeren i kista. Litt uenig med deg i at det er i "beste fall vårt tap", det må jo være i "verste tilfelle vårt" tap ;-)

Har vel inntrykk av at du tenkte på de som skriver det her inne på Sukker når de får avslag. Dersom tilfellet er slik som vibe beskriver stiller saken seg litt annerledes. Jeg har selv vært i et par tilfeller hvor damen ikke har villet mer hvor jeg har tenkt (ikke sagt) at det er ditt tap. Og egentlig har jeg jo hatt rett fordi de ville tilbake igjen, men da ville ikke jeg. Da var det jo hennes tap, ikke sant?