Alle innlegg Sukkerforum

Menn som søker yngre damer

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Matilde on. 22 des. 2010 00:14

Jeg lurer på en ting.. Når jeg klikker meg inn på profiler til menn som er lik meg selv både aldersmessig og utseendemessig, så opplever jeg ofte at jeg er ”for gammel” for dem, og jeg er 32. Det er mange menn på min alder (og vel så det!) som har satt max aldersgrense til 32 år. Det har ikke så stor betydning for biologien. En kvinne kan fint få barn til hun er i førtiårene. Faren for syndromfeil osv er veldig liten gjennom 30 årene, så jeg fatter det ikke helt.

Jeg har hatt 3 lengre forhold til menn som har vært en del eldre enn meg, og når jeg ser tilbake på det nå, så tenker jeg at det ikke var bra, vi var ikke likeverdige i og med aldersforskjellen. Jeg vil ha noen på min egen alder som matcher meg, men opplever stadig å være litt ”for gammel” for min egen målgruppe. De vil helst ha en dame i tjueårene. Hva tenker dere andre?

Skjult ID med pseudonym sannheten on. 22 des. 2010 00:26

Vel, det samme går igjen hos noen damer i førtiårene som søker menn som er langt yngre enn dem selv. Det er i hvertfall motstridende med tanke på reproduksjon.

Skjult ID med pseudonym Taz on. 22 des. 2010 00:31

Det jeg tenker er at jeg ser veldig mange damer som har sin egen alder som absolutt nedre grense mens de kjører gjerne 10-15 år oppover......så sånn man reder ligger man. Kvinner søker eldre menn, menn søker yngre kvinner, det er genetisk og man ser det klart i naturen også.

Når det er sag så tror jeg nok at jeg vil føle meg mest hjemme med ei på egen alder ;-)

Skjult ID med pseudonym løsningen on. 22 des. 2010 00:33

Jeg er selvfølgelig helt enig med de på din egen alder (rundt 32) som helst vil ha noen på 20. Vi menn er på mange måter litt på etterskudd. Vi er barnslige og umodne til vi runder 50, det er jeg helt sikker på. For å ha en kvinne på eget nivå, må vi litt ned i alder. Så har vi det fysiske aspektet. Dama må være attraktiv. Som mann på 42 er det FULLSTENDIG uaktuelt med en dame på 45 - det blir for gammelt. 42 - njaaaa - hvis hun holder seg godt. 35 er kanskje realistisk for meg, men 29 ville også vært helt fint.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 22 des. 2010 00:39

Jeg synes naboens døtre på 14 og 16 tilsammen har en perfekt alder. Neste år vil jeg være like gammel som dem.

Skjult ID med pseudonym Powpow on. 22 des. 2010 01:50

Jeg hadde ikke hatt noe i mot å vært sammen med ei som er like gammel eller litt eldre enn meg. Men det er selvsagt diverse forutsettninger som da må ligge til rette for at vi skal matche uavhengig av alder. Forutsettninger som er mer sjelden i min aldersgruppe enn hos de jentene/damene som er yngre enn meg.

Men skulle du være ei koselig jente/dame på rundt min alder 28-32 (er selv 28), uten barn, litt barnslig noen ganger og elsker film og litt nerdete interesser som tv-spill, osv. og som ønsker å bevise at jeg tar feil, så for all del si ifra, for jeg søker deg. ;)

(PS, andre aldersgrupper er også velkommene)

(mann 49 år fra Østfold) on. 22 des. 2010 02:06 Privat melding

Er da damer i tredveårene her som søker ti år yngre gutter også.. La nå folk være i fred med sine preferanser. Det er en privatsak :)

Skjult ID med pseudonym Anners on. 22 des. 2010 09:39

Dette er bare en diskusjon Bruce. Ikke en privatsak å ta opp noe som ikke er konkret, men som tar opp meninger fra folk så man kan danne seg et generelt syn på hva folk mener. Om man syntes det er en privatsak, så er vel kanskje ikke denne diskusjonen helt "your cop of tee"? Uansett.

Har selv hatt 2 lange forhold med kvinner som er 3 og 4 år yngre enn meg selv. Etter å ha bodd sammen en stund, ble aldersforskjellen tydligere og tydligere. Selvom vi kanskje var på samme plan på mange saker, merket jeg at jeg ikke var så lysten på å gå på bråkete utesteder hvor man knapt kan holde en samtale og ikke høre hva en selv tenker. De fleste sier at menn henger litt etter kvinner, men livserfaring og hvor man er i livet sier hundre ganger mer om din mentale alder enn den fysiske.

Er ganske barnslig, naiv og på visse omrd utrolig umoden selv, men har funnet ut at et matchtall eller fysisk alder sjelden sier noe om en partner kan matche deg eller ikke.

Kan jo skjønne at menn foretrekker yngre kvinner med tanke på det fysiske. Det unge og atraktive er noe som ligger i det mennesklige innstingt, men det er da jagguh mange flotte kvinner på min alder også (28) og oppover.
Dessuten kan man ikke basere et potensielt langt forhold bare på det overfladiske.

Noen konklusjon i denne diskusjonen tviler jeg på at kommer ..

God Jul :-)

(mann 65 år fra Østfold) on. 22 des. 2010 10:00 Privat melding

@Duchampion

Hør hør

Samme erfaring her

Skjult ID med pseudonym Anners on. 22 des. 2010 10:04

Godt poeng Duchampion, men da må du gå igjennom den samme prosessen med de uerfarne igjen og igjen. Er ikke det litt kjedelig da?

(mann 33 år fra Oslo) on. 22 des. 2010 11:11 Privat melding

Jeg tror mennsket som det eneste dyret med evnen til bevisst tenking og refleksjon er i en konstant kamp med sine mer primitive og eldre instinkter. Disse to sidene ved mennesker sier ofte motstridende ting. Ja, på det bevisste planet så er det best med en dame på sin egen alder med samme nivå av modenhet og felles interesser. På det primitive ubevisste planet henger det fortsatt igjen mye fra urtiden da ting var veldig annerledes enn nå.

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 22 des. 2010 11:59

jeg tror det ligger ganske ubevisst i meg at jeg vil ha yngre damer.. aldri vært intressert i damer som er eldre.. eller høyere.. jeg blir bare ikke interessert i dem og får automatisk ikke de samme følelsene...

Skjult ID med pseudonym Dag on. 22 des. 2010 12:55

Som Harald E. sa på tv i går, han og "han der nede" har ikke lenger venner på samme alder..

Skjult ID med pseudonym Lady on. 22 des. 2010 13:10

Det er jo ikke noe nytt at menn på 40+ søker damer som er inntil 18 år yngre og maks deres
egen alder. Jeg tror neppe de får det siden de gjerne har noen unger på slep.. Men nå er jo nettet
"drømmernes marked" så de kan jo fortsatt leve i håpet:)

Selv har jeg som motto at mine ekser blir ikke nevnt. De er historie og har ikke plass
i mitt liv:) Happy hunting:)

Skjult ID med pseudonym Matilde on. 22 des. 2010 13:22

Jeg har alltid blitt jaktet av eldre menn, og de 3 lengre forholdene jeg har hatt, har vært til menn som var minst 8 år eldre. Da jeg var i tjueårene synes jeg det var helt fint, men jeg reflekterte ikke så mye over det den gangen... jeg trodde at jeg ville ha eldre menn. Men det er vel også lettere å gå for de som allerede jakter på en.

Nå som jeg har blitt mer voksen, bevisst og klokere så ser jeg anderledes på saken.

Det er litt rart å gå inn på profilen til en mann som er akkurat like gammel som meg selv (eller til og med eldre), og som synes at jeg er for gammel for ham..

(mann 40 år fra Oslo) on. 22 des. 2010 13:28 Privat melding

Lady: Fantastisk....

Men har du barn, så vil en eks alltid være en del av livet til en.... Uansett... For et barn har alltid en mor og en far.... Og barn skal kunne snakke like greit om mamma når de er hos meg, og jeg skal også kunne snakke om mamma og hvor snill hun er.... :) Mine barn opplever at mamma og pappa er venner. For mine sønner har verdens beste mødre... :D Litt på siden av saken - men what the heck - når sporet ikke jeg av en tråd sist..?? :)

Skjult ID med pseudonym Matilde on. 22 des. 2010 13:49

Jeg snakket litt med en kompis om dette. Han er 40 og vil ikke ha en dame særlig mye over 30, for han liker å føle seg som den voksne parten i forholdet...

Jeg vet egentlig ikke...det er derfor jeg spør;-)

Skjult ID med pseudonym mann on. 22 des. 2010 13:59

@ Mathilde

Til spørsmålet ditt på toppen, HELT ÆRLIG:
Selv er jeg i begynnelsen av 30åra, og jeg finner jenter mellom 25 og 30 mest aktuelt, og ikke minst mest attraktivt. (Vel, strengt tatt er jo jenter i begynnelsen av 20årene mest attraktivt, uansett hvor gammel man er selv.....)

Synes det er noe som skjer med jenter i alderen 28-32 år, sånn cirka. Det er liksom litt sånn "siste stopp". De har blitt modne, ja, og har dessuten (forhåpentligvis) funnet seg selv, og kommet seg i fast jobb osv.
Men samtidig har de også blitt mindre lekne til sinns! De er nå så KJEMPEKLARE for et fast stabilt forhold, at de liksom har mistet noe på veien.... Så mye alvor, liksom! Det er litt turnoff.

Og så kommer vi jo ikke utenom utseende! (Trenger vel ikke si mer om det, antar jeg?)

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 22 des. 2010 14:10 Privat melding

Interessant spørsmål egentlig. Kan ikke helt forstå hva en 45 årig mann har til felles med en 22 årig jente, uansett hvor ung man er til sinns.

(mann 41 år fra Akershus) on. 22 des. 2010 14:24 Privat melding

@mann..

Komisk nesten at man kan ha så store forskjeller i hva man synes om damer.. :)

Søket mitt spenner seg fra 28 til 42. Og når jeg "leter" så titter jeg stortsett i sjiktet mellom 34 og 40. Synes voksne damer, som er trygge på seg selv, ja.. jeg vet damer på 25 kan være trygge også.. Men er noe med ei dame på si 36.. ahhh me like.. ;) ...Er noe med den selvsikkerheten de utstråler... Måten de nyter livet... Vet ikke hva det er jeg.. Mista litt tråden nå... hahaha... Drømte meg bort litt! :)

Skjult ID med pseudonym ogsåmann on. 22 des. 2010 14:27

@mann

Holder med deg i dette, det er nok sant uansett hvor politisk ukorrekt det måtte være.

Det er også en slags spiral som nevnt ovenfor. Når en er i 20 årene, og jentene som da er på din alder er attraktive for deg, da velger de heller noen som er eldre. Man er som mann da ikke så attraktiv for dem man finner mest attraktiv. Når en da blir eldre er en plutselig attraktiv for 20 åringene, slik at de som er på din egen alder ofte ikke er så interessant lenger (litt stygt sagt kan en kanskje si at jenter hadde sin "storhetstid" i 20 årenene, mens menns begynner litt seinere ? :)).

Jeg merker selv at det optimale for meg, som en mann som er rett over 30, er om jenten er fra litt over 20, til en 26-27. Det er også jenter i denne aldersgruppen som tar mest kontakt her på sukker i mitt tilfelle. Det finnes selvsagt unntak, men her snakker vi om generellt sett.

Skjult ID med pseudonym mann33 on. 22 des. 2010 14:35

@ TS

I tenåra og deler av tjueårene opplevde jeg at mine jevnaldrende jenter, som var de jeg likte best, stadig foretrakk de litt eldre gutta. Den ene etter den andre av jentene jeg var interessert i valgte seg en fyr som var 4, 6 eller 8 år eldre enn både meg og henne. Selv var jeg ikke interessert i 15 år gamle jenter når jeg selv var 18 – 20, de var jo yngre enn lillesøsteren min, og siden både størsteparten av mine jevnaldrende og selvsagt også de litt eldre jentene ville gå opp i alder og ikke ned, så var konkurransen knallhard.

Så kom jeg til slutten av tjueåra og starten av trettiåra, og opplever at nå som jeg har en høy utdannelse, har en god jobb, romslig økonomi, mer erfaren og mer selvsikker (det kommer også gjerne med alderen), så er jeg plutselig veldig attraktiv for mange jenter på rundt 24 – 30. Og samtidig begynner mine jevnaldrene blant jentene, og også de som er litt eldre, og ”nå skulle finne seg en på sin egen alder” – og derfor er jeg nå også åpenbart attraktiv blant dem også, noe jeg ikke var før. Men hvorfor skal jeg velge en 34-åring når jeg kan få en 24-åring, alt annet likt? I mine øyne er dette akkurat slik det alltid har vært. Svært mange jenter foretrekker eldre gutter og menn, på bekostning av sine jevnaldrende blant gutta som også kan være interessert, helt til de selv finner ut at de begynner å bli utkonkurrert av de yngre damene når de bikker omtrent 30. Og mange av mennene blir utkonkurrert av de eldre gutta inntil de når 28 – 30 eller så selv, og selv blir en av de ”eldre gutta” som utkonkurrerer de yngre. Slik er det bare. TS, du har tydeligvis nå gått fra å være en av de som for åtte - ti år siden utkonkurrerte de eldre jentene - som sikkert stilte akkurat samme spørsmål som deg her - til å bli en av de som i økende grad blir utkonkurrert selv. Kjipt.

Skjult ID med pseudonym Matilde on. 22 des. 2010 14:37

mann:
Noe av det jeg ser etter i et forhold er jo nettopp denne lekenheten (kanskje fordi jeg er veldig voksen selv og trenger mer lekenhet og mindre alvor:)
Og når det gjelder attraktivitet: En kvinne forfaller da ikke mer enn en mann!! Jeg synes at jeg er flottere idag utseendemessig og her mer utstråling enn da jeg var i tjueårene.

Skjult ID med pseudonym mann33 on. 22 des. 2010 14:45

@ ogsåmann

Ja, det er helt åpenbart at mange menns attraktivitet øker med alderen, i det minste til et visst punkt. Tror ikke det så mye skyldes utseende, for vi får jo rynker og mageflesk vi også, som det at vi blir mer erfarne, metalt sterkere og mer selvsikkere. Egenskaper som de fleste kvinner liker i menn. Selv dater jeg for tiden en råfin 24-åring, lett en åtter på skalaen, som jeg vet med hånden på hjertet at jeg aldri hadde hatt sjans på for ti år siden. Jeg tror nesten at menns kollektive ulempe på kjøttmarkedet er at vi når vi er yngre ikke klarer å konkurrere med våre eldre brødre (mange unntak selvsagt, men grovt sett), mens kvinners kollektive ulempe er at de går fra å være de som utkonkurrerer sine eldre medsøstre, til gradvis selv bli en av dem som blir utkonkurrert. Så da er det vel nærtliggende å trekke den slutningen at menn senere kommer på høyden attraktivitetsmessig, til ulempe når de er yngre men til fordel senere. I og for seg ikke noe nytt det vel, uansett hvor mange diskusjonstråder det startes om dette her eller andre steder.

Skjult ID med pseudonym mann33 on. 22 des. 2010 15:02

@ Matilde

Jeg er helt enig i at en kvinne ikke nødvendigvis forfaller raskere enn en mann fysisk sett. Men heldigvis for oss menn så pleier dere kvinner i større grad enn oss å vektlegge andre ting enn bare utseendet når dere tiltrekkes av en partner, generelt sett. Som selvtillitt, suksess, ambisjoner, etc. Jeg sier ikke at dere ikke vektlegger utseendet også, selvsagt gjør dere det, og jeg sier ikke at ikke vi menn også vektlegger det indre så vel som det ytre, men jeg tror ganske enkelt at vektingen er forskjellig.

Bare for å ta noen tall ut av løse luften for å illustrere dette (det går selvsagt ikke egentlig an å regne dette ut i prosent, det er helheten som teller, men det illustrerer likevel poenget mitt), så vektlegger kanskje vi menn kvinners utseende 60 prosent og hennes personlighet 40 prosent, mens for dere kvinner er det kanskje i gjennomsnitt 50 – 50. Hvis vi alle med alderen forfaller noenlunde likt fysisk, så tilsier det at vi menn likevel kommer gradvis bedre ut siden personligheten da relativt sett bare blir viktigere og viktigere. Når vi i tillegg typisk gradvis får styrket de personlige egenskapene som kvinner seg ut som å tiltrekkes av, som økt selvtillitt pga mer erfaring og modenhet, og jobb og karriere som kanskje ikke er så viktige for alle jenter i seg selv, men som viser at vi har ambisjoner og er sterke nok til å lykkes – noe som jeg tror menn flest ikke ser i like stor grad etter hos en kvinne (vi ser nok oftere etter egenskaper som ungdommelig, omsorgsevner, empati m.m.) – ja da tipper vekten enda mer i vår favør med alderen.

Skjult ID med pseudonym mann on. 22 des. 2010 15:18

@ Matilde

For ordens skyld: jeg har ikke hevdet at kvinner forfaller mer enn en mann. Men kommer jo likevel ikke utenom det at kvinners utseende falmer med årene har betydning for hvor attraktiv hun virker. Sånn sett har naturligvis ei jente på 22 et fortrinn fremfor dama på 32.

Ja, ok, om du synes at du er flottere idag, utseendemessig, enn da du var i 20årene...vel, deg om det. Jeg kan jo ikke motbevise det, all den tid jeg ikke har sett før- og etter-bilder av deg :)
Men jeg kan likevel si, på generelt grunnlag, at jeg selv ikke kan komme på én eneste jente/kvinne som så bedre ut som 32åring enn som 22åring! Sorry! :)

(kvinne 37 år fra Akershus) on. 22 des. 2010 16:13 Privat melding

løsningen:
Så menn blir ikke mindre attraktiv med årene eller? Dere er nå plaget med tyngdekraften dere også, og øl-vom.

Duchampion:
Dra alle under en kam du, det er alltid like lurt. Jeg er jente selv så jeg vet hva jeg snakker om, vi syter mindre og mindre jo eldre vi blir, fordi vi blir tryggere på oss selv. Ser hvordan det kan være et problem for deg, men ikke tro at unge jenter er lettere å ha med å gjøre enn eldre, da kommer du til å gå på en smell. Eldre jenter vet bedre hva de vil ha, nettopp p.g.a erfaring, og vi er ikke redde for å fortelle dere det.

En annen ting. Hvorfor er det en annen tråd på dette forumet om jenter rundt 30 som måtte vise leg for å kjøpe vin på polet, om de rundt 30 ser gamle ut. Man forfaller da ikke idet man passerer 30, håper jeg ihvertfall, isåfall skal jeg utnytte de siste 3 mnd maksimalt.

Skjult ID med pseudonym Lasheffect on. 22 des. 2010 16:25

Jeg er 25, og foretrekker uten tvil menn som har passert 30. De utstråler en trygghet og selvsikkerhet som er vanskelig å finne hos mine jevnaldrende.. og den utstrålingen er kanskje det mest sexy som finnes. :-)

(kvinne 31 år fra Akershus) on. 22 des. 2010 16:48 Privat melding

@ X-Reveur

Så fint at du sporet av litt der, for det var så godt å lese at det faktisk er noen her i verden som klarer å bruke hodet! I min jobb (barnehage) ser jeg altfor mange som må høre på at mamma og pappa slenger dritt om hverandre over hodet på dem..(eller totalt isfront..enda verre..) det verste er at de tror barna ikke får det med seg.. Flink er du! :-)

Skjult ID med pseudonym ogsåmann on. 22 des. 2010 17:34

@mann33: Der var du i grunn spot on! Tror du nevner de fleste store faktorene.

@Elsi81: Det at eldre jenter vet hva de vil ha er absolutt et godt poeng, og det er sjarmerende det og :)
Men det er ofte slik som med alt her i livet, en kan ikke få i pose og sekk :D

En ting som i alle fall virker veldig bra for både kvinner og menn mot tidens tann, er vekttrening og riktig kosthold. En kan da se ut som en 20 åring leeeenge ;)

Skjult ID med pseudonym flygeekorn on. 22 des. 2010 19:13

Er normalt at gutter søker yngre jenter, men er ikke unormalt at gutta går på en eldre jente heller.
I mitt tilfelle så er de fleste brevene og sjekking irl fra gutter som er yngre enn meg.

Skjult ID med pseudonym frkfryd on. 22 des. 2010 19:34

Henger meg på den @flygeekorn...;) Og jeg er 42!!

Skjult ID med pseudonym pølsevev on. 22 des. 2010 19:54

@bene: "Interessant spørsmål egentlig. Kan ikke helt forstå hva en 45 årig mann har til felles med en 22 årig jente, uansett hvor ung man er til sinns".

...............og jeg kan ikke skjønne hva menn og kvinner har tilfelles uansett alder.

Skjult ID med pseudonym Taz on. 22 des. 2010 20:33

Må desverre si meg ganske gjenkjennende i Duch sitt lengste avsnitt, man må bare lære seg å kjenne igjen dette før man havner i saksa ;-)

Skjult ID med pseudonym ogsåmann on. 22 des. 2010 20:38

@Duchampion

Du har noen poeng der Duch, interessant når du sier det på den måten :D Og ja, drit lei av å høre om xer :D Forstår ikke HVORFOR en skal i det hele tatt nevne x'er, eneste det kan medføre er drit, men det virker som de fleste damer absolutt må ta opp temaet.

(kvinne 62 år fra Telemark) on. 22 des. 2010 20:50 Privat melding

skjønner at menn tiltrekkes av yngre kvinner, det er utsiden som gir tilgang til innsiden, selv foretrekker jeg yngre menn, mine 3 fohold har vært til menn 10-16 år yngre og alder har aldri vært et tema for andre enn alle andre rundt oss.

men synes nå at der er litt drøyt når fleste parten av menn 45-50 år søker etter kvinner fra 20 år, hva søker de da, en ny datter?

(mann 45 år fra Møre og Romsdal) to. 23 des. 2010 00:46 Privat melding

stiller gjerne opp sammens med ei på 32 jeg:-)

Skjult ID med pseudonym sooky to. 23 des. 2010 00:59

@duchampion

Mine opplevelser er nå rake motsatt. Menn lurer alltid på exene, og spør og graver....

(kvinne 37 år fra Akershus) to. 23 des. 2010 02:10 Privat melding

Duchampion
Merker jeg syns litt synd på deg nå, om det virkelig er den oppfatningen du har. Noen gang tenkt på at det kanskje er typen jente du blir tiltrukket av mer enn alderen som er skyld i at du må høre om ekser. Det er vanskelig å ikke nevne en eks ettersom man gjerne vil fortelle hva man har gjort i livet og de en gang har vært en del av livet og om du ikke tåler det så har du et problem, men det har ikke noe med alderen å gjøre om man velger å syte over eksen eller ikke. Enig med sooky, veldig mange gutter spør og graver og da kan dere ikke forvente annet enn et svar.

Skjult ID med pseudonym snøhvit to. 23 des. 2010 10:28

Interessent vinkling fra Duchampion her ... jenter: vi bør kanskje heller sutre over ex'er oss jenter imellom enn å belaste en stakkars ny mann med det ( det gjelder forresten også menn som sutrer... så er det sagt).

Er damer på 32 gamle? Skjerp dere! Jeg er 49, men holder meg meget godt og har draget på menn som er yngre enn meg fortsatt. Har opp igjennom tiden hatt yngre kjærester men også en som var betydelig eldre enn meg.

Her er min erfaring, lytt til en klok " gammel " kvinne :
Når alt kommer til alt så vil den yngre part, før eller siden , våkne opp og se at gravitasjonskraften slår til og tenningen på den eldre forsvinner...det er dømt til å skje dessverre. Og du begynner selv å se etter en som er yngre igjen.

Nei, sats på en som er +- 5 år din egen alder. En som har omtrent samme erfaring og modenhet som deg selv. Gi meg en mann som fortsatt er 18 år i hodet og som har nyskjerrigheten og lekenheten fortsat... som ikke har parkert i sofaen og som tar en utfording på strak arm...de finnes... I know..
God Jul! Nissen kommer snart og her danser hybelkaninene i hjørnene... who cares? Livet leker:-)

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 des. 2010 10:54 Privat melding

Dutch er litt enig med elsi her da men bare litt. gnål om xer kan man fort bli kvitt. Bare si hvor er du nå og betyr det så mye, nei. Man kan fort skape noe nytt og noe eget hvis man vil.
Alder har mest å si om dama er i 30 årene eller ikke. Det er blant mange i 30 årene et stort fokus på å finne barnefaren og da er det plutselig helt andre kriterier en når hun var i 20 årene eller er i 40 årene.
Nå er det naturligvis noen damer som går i familimodus i 20 årene og men den kvantitative mengden er i 30 årene. Men det er mange typer damer og menn der ute og det handler nok mer om å finne rett kategori en alder.
Men det kommer nok mer av personlige preferanser selv har jeg kommet frem til at -5-7 er passe for meg selv
men at vedkommende er like supersosial som meg er nok enda viktigere.

Skjult ID med pseudonym Jepp to. 23 des. 2010 11:30

Akkurat den biten er damer for naive til å skjønne.

(mann 41 år fra Akershus) to. 23 des. 2010 11:37 Privat melding

Er det ikke bare å si det som det er da? Neeei, vil ikke høre om din gamle historier/utskeielser. Må da kunne gå ann..

KOMMUNIKASJON!

Ser ikke problemet egentlig..

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 11:39

@duchampion

Som igjen bringer oss tilbake til den gode gamle:

Sally: We are just going to be friends, OK?
Harry: Great, friends. It's the best thing...You realize, of course, that we can never be friends.
Sally: Why not?
Harry: What I'm saying is - and this is not a come-on in any way, shape, or form - is that men and women can't be friends, because the sex part always gets in the way.
Sally: That's not true. I have a number of men friends and there is no sex involved.
Harry: No, you don't.
Sally: Yes, I do.
Harry: No, you don't.
Sally: Yes, I do.
Harry: You only think you do.
Sally: You're saying I'm having sex with these men without my knowledge?
Harry: No, what I'm saying is they all want to have sex with you.
Sally: They do not.
Harry: Do too.
Sally: They do not.
Harry: Do too.
Sally: How do you know?
Harry: Because no man can be friends with a woman that he finds attractive. He always wants to have sex with her.
Sally: So you're saying that a man can be friends with a woman he finds unattractive.
Harry: No, you pretty much want to nail them, too.
Sally: What if they don't want to have sex with you?
Harry: Doesn't matter, because the sex thing is already out there, so the friendship is ultimately doomed, and that is the end of the story.

Skjult ID med pseudonym jente-86 to. 23 des. 2010 12:51

@Duchampion

Min beste venn er en mann. Om han har/har hatt lyst på meg en gang i tiden vet jeg ikke, men det bryr jeg meg egentlig ikke om heller. Vi har aldri hatt sex, og kommer aldri til å ha sex. Det vet han at jeg mener, og han vil fortsatt være min venn. Ergo, vi klarer å bare være venner.
At mange gutter/menn gjerne kunne tenke seg litt mer trenger da virkelig ikke være noe problem.. Eller er dere SÅ ensporet? ;-) Jeg kan ihvertfall godt synes en fyr er attraktiv og være litt nysgjerrig på hvordan sengevalsen ville vært med ham, men er han ikke interessert tilbake klarer jeg fint å bare være venner.. Selvbeherskelse kalles det :-)

Når det gjelder prat om ekser er jeg enig med flere her, det er slitsomt å bli sammenlignet enten det er på godt eller vondt. Ingen har så veldig lyst til å høre om det livet du har hatt før, med en annen mann/dame.. Men jeg er også enig med sooky, min erfaring er at gutta spør om ting de egentlig ikke vil vite svaret på!

(Min elleve år eldre ekskjæreste ville for eksempel vite hvor mange jeg hadde hatt sex med før ham.. selv om han ikke taklet å høre svaret..da kan du ha det så godt! ;-)...)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 13:04

Fikk nylig en mail fra en mann som er to år eldre enn meg. Ser i profilen hans at han har satt max alder til tre år yngre enn seg.

Ergo er jeg egentlig for gammel i fht preferansene han har satt seg.
Han kunne ta kontakt, men jeg kunne da ikke tatt kontakt med ham uten å føle at jeg egentlig var utenfor målgruppen. For meg er det en gigantisk turn off, at han egentlig vil ha yngre damer.
Særlig når han har så liten selvinnsikt at han ikke skjønner at han bør være glad for å få kontakt med søte damer på egen alder, da han ellers ikke fremstiller seg spesielt attraktiv. Han ser eldre ut enn han er, både i ansikt og kroppsfasong. Likevel skal han altså ha foxy damer minst tre år yngre enn seg selv.

Get real.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 13:06

BruceW, den er bare helt fantastisk!
Trodde jeg var den eneste som hadde memorert When Harry met Sally.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 13:07

"Min beste venn er en mann. Om han har/har hatt lyst på meg en gang i tiden vet jeg ikke, men det bryr jeg meg egentlig ikke om heller. Vi har aldri hatt sex, og kommer aldri til å ha sex. Det vet han at jeg mener, og han vil fortsatt være min venn. Ergo, vi klarer å bare være venner."

Enten lyver du, han er homo, eller så har han en penere jente å ha sex med.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 13:10

@Vibe
Må innrømme at jeg var nødt å finne teksten på nettet. Husket den ikke heeelt ;)

(kvinne 31 år fra Akershus) to. 23 des. 2010 13:13 Privat melding

Jeg lyver ikke, og han er ikke homo.. hvem han har sex med aner jeg ikke, for det er ikke min business :-)

Det du sier er altså; menn/gutter og damer/jenter KAN være bare venner, så lenge han eller har en mer attraktiv jente å ha sex med..?

Har du begynt å motsi deg selv @BruceW? ;-)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 13:15

Hehe, nei, det var jo perfekt avskrift. Skal kopiere den av her jeg. "You pretty much want a nail them too", er kongelig.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 13:21

@jente-86
Neida, har full kontroll her :-) Han kan være venner med deg så lenge han har noe annet fint på lager å ha sex med. Om hun ditcher han blir du hans neste mål om du er den mest attraktive blant de single jentene han kjenner. Så vidt jeg kan se er sjansen stor :)

(kvinne 31 år fra Akershus) to. 23 des. 2010 13:21 Privat melding

@Duchampion

Gjelder det venninner som ringer når klokka er knulletid også? Eller er det plutselig helt greit å høre livshistorien til noen så lenge det er ei jente..?

Har opplevd en liten ting til ettertanke der:

Ute en lørdagskveld.
Min nevnte bestekompis og min nevnte eks kjenner hverandre godt. Likevel blir eksen sjalu når kompisen gir meg en klem. Samme kveld prøver ei bifil jente å sjekke meg opp, hun var så pågående at jeg til slutt syntes det var ubehagelig. Det syntes eksen min var helt greit, for hun var jo jente! (..men da sporer jeg vel kanskje over på en tidligere tråd om preferanser på soverommet...)
DET er ihvertfall ikke logisk i mitt hode!

Skjult ID med pseudonym sooky to. 23 des. 2010 13:21

@Duchampion

Jeg syns også litt synd på deg, lyst å komme og få en klem? ;)

Skjult ID med pseudonym Matilde to. 23 des. 2010 13:24

jente86 og BruceW: Dette er en seriøs tråd.

Skjult ID med pseudonym jente-86 to. 23 des. 2010 13:26

@BruceW

Takker, men av ren stahet spurte jeg faktisk nevnte bestekompis nå, om hvem han driver og har seg litt med om dagen.. (vi kan fint snakke om sånt, selv om jeg egentlig synes det er too much information..)

Gjett hva, han har ingen for øyeblikket, ikke hatt på et år! *og jeg har fortsatt ikke fått noen tilnærmelser..merkelig*

:-P

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 13:26

@jente-86
Menn med litt baller ser ikke på damer som konkurrenter. Akkurat som jeg ikke blir sjalu om dama mi faller for en kjole i butikkvinduet. Det er ikke noe man konkurrerer med, bare noe lekkert man unner dem ;)

Skjult ID med pseudonym jente-86 to. 23 des. 2010 13:30

@Matilde

Så bra! Det er jeg også, selv om vi sporet av temaet litt.. :-)

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 13:30

@jente-86
Det hadde jeg også svart om jeg var han og hadde en elskerinne.

@Matilde
beklager. Du har rett. Skal slutte nå.

Skjult ID med pseudonym Matilde to. 23 des. 2010 13:32

Hold deg til saken jente86, pjatte kan du gjøre andre steder.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 13:35

Hehe, nei, det var jo perfekt avskrift. Skal kopiere den av her jeg. "You pretty much want a nail them too", er kongelig.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 13:36

Gult kort, Matilde.

Du er antagelig for gammel for meg, mentalt. For å holde oss til tråden.

Skjult ID med pseudonym jente-86 to. 23 des. 2010 13:36

hmm.. interessant tankegang Bruce :-)
I mitt tilfelle ligger det mer bak denne historien som gjør at det argumentet ikke holder mål, men skjønner at det er sånn man tenker i de fleste andre tilfeller.. ;-)

*Svinger meg inn igjen på riktig tråd, og håper Matilde tilgir avsporingen* :-)

Skjønner godt at menn velger yngre damer, generelt sett er jenter tidligere ute med ting enn gutta.. men selvfølgelig må det gå en grense et sted.. De fleste jenter er jo ute etter en kjæreste, ikke en ny far :-)

Skjult ID med pseudonym Matilde to. 23 des. 2010 13:41

Dette er en seriøs tråd, så enkelt er det.

Har BruceW, jente86 og Duchampion lyst til å prate om noe annet kan dere slå dere sammen et annet sted.

Ber om ingen flere avsporinger her.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 23 des. 2010 13:43

Så hva har vi lov til å skrive her, i fall jeg kunne tenke meg å delta i debatten?

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 13:58

Jo mer penger/makt en fyr har, desto større aldersforskjell godtar jenta, korrigert av hennes egen makt/pengebase. Derfor godtar generelt en etablert kvinne i 30-årene mindre aldersforskjell enn yngre jenter som ikke er så godt forspent.

Andre veien godtar en høyprofilert mann generelt mindre aldersforskjell desto mer attraktiv dama er. Så en 26-årig kvinnelig sjuer har like mye draget på en milliardær på 45 som en 45-årig nier.

Så GENERELT (og unntakene er nesten for mange til å konkludere) sett kan vi trekke konklusjonene:
Den mest populære mannen er 40 år og milliardær. Den mest attraktive kvinnen er en 26 årig skjønnhet.
Alle konkurrerer instinktivt om disse. Altså nok en gang: generelt.

Bruker man riktig hode stiller saken seg antagelig annerledes.

Håper dette var i takt med trådens intensjon.

(mann 45 år fra Oslo) to. 23 des. 2010 14:04 Privat melding

Etter å ha skummet tråden på alder av de som diskuterer her så har man et lite felles utgansgspunkt men man kommer ikke bort i fra at det er dessert, mcdonalds ogg lasurgenerasjonen som sitter og diskuterer her.
Man kan gjerne si som brucew her at gutter og jenter ikke kan være venner grunnet sex det stemmer nok for oss i dessertgenerasjonen men glasurgutta kjører vel så mye i to filer at det ikke er noe problem for de å være bare venner. Samt det finnes mange aseksuelle menn og kvinner.

@Ts

Menn har bestandig vært interresert i yngre kvinner og det er blitt diskutert opp og i mente flere ganger men det generelle hovedtrekket har bestandig ligget der.
Poenget er at dette ikke er helt greit når man er i begynnelsen av 30 årene da vi i hovedtrekk begynner å tenke ulikt igjen da vi menn ikke har en biologisk klokke som tikker og går.

Som 30 årig mann begynner man å få en grei inntekt og penger å leke med og man tiltrkker seg lett damer fra 19 år og oppover man har da mindre intensjoner med å slå seg til ro en man har ett par år senere når man er lei partylivet og gjerne ser for seg et mer stabilt liv.

Vi blir liksom sittende på gjæret når vi virkelig vil inn fra 15-16 årsalderen derfor er vi ikke helt villig til å gi opp plassen til noen yngre når vi kommer i 30 årene og kan leke konger. I bunn og grunn så er vi så simple og enkle.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 14:35

At menn søker yngre damer seksuelt er gjerne biologisk, MEN når det overhodet ikke blir noe sex på disse fyrene da?

Da holder det ikke å "skylde på biologien" - for disse typene har jo ikke drifter nok til å gå for de som faktisk kan ha sjanse på!

BruceW har et poeng mht penger, men det kompenserer tilsynelatende ikke bare for alder, men også utseende og høyde. Men vi snakker her om menn UTEN verken utseende, penger, status eller noe som helst!
Flertallet av menn som kontakter meg, er 4-8 år eldre, har mindre utdannelse, er mer ordinære utseendemessig, er i tilsynelatende dårligere form (bærer mer preg av alderen enn jeg gjør selv), og har dårligere økonomi, og har langt færre "tilbud" enn jeg. De få jeg har truffet i denne aldersgruppen viser seg som regel å ha mindre livserfaring enn jeg, og mindre reflekterte enn meg. (Har et toårig forhold med en som var 10+ år eldre, møttes utenfor nettet, noe av det som appellerte var hans livserfaring som hadde gjort ham klok, men det har ikke flertallet tydeligvis). Jeg føler faktisk at de ikke har noe som helst å by på som jeg ikke fikser selv. Og likevel vil de ikke ha pene damer på egen alder og elevr i sølibat år ug og år inn. Om de må ha yngre damer for å få 'an opp, skal de jammen få slite etterhvert som disse damene deres når sin prime.

Faller ytterst sjelden for yngre menn, heldigvis kan man si, så få det er som ser oppover, men det er noe utrolig tiltalende med de på egen alder eller yngre som både er uredde, har selvtillit og seksuell apetitt på damer på egen alder.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 23 des. 2010 14:48

Er det virkelig så dårlig stelt med karene der ute? Føler meg plutselig veldig langt opp på stigen ;) For min del må damene helst være pene på utsiden og i hvertfall på innsiden. Det skader slett ikke om de er så reflekterte som f.eks Vibe heller. Så får alder og alt mulig annet bare være som det er.. sånn stort sett ;)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 14:52

Virkelig BruceW, du er seriøst blant topp 10% av menn over min alder mht holde seg ung, humor og generelt det å være oppegående
( bare synd du er ferdig med unger;)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 15:01

Duchampion,

det er noe som heter tipåhalvfiredamen og begrepet indikerer jo at dere får sex om dere slakker på kravene. Og så har du hele spekteret mellom drømmekvinnen og denne nattens rose. Det kan overføres til også denne arenaen - kvinnene disse mennene går etter kan velge og vrake, da blir det I ALLE FALL ikke noe på forfalte drømmerne. Prøver de seg på noen som er LITT oppnåelige, har de større mulighet. Så da nytter det ike skylde på biologien.

Skjult ID med pseudonym jente-86 to. 23 des. 2010 15:48

*ler*

Du får jammen sagt det, @Duchampion :-)

Skjult ID med pseudonym mann33 to. 23 des. 2010 18:20

@ Duchamp

"... fyren de hadde sex med engang men som bare ble en veldig god kamerat..."han ville gjort alt for meg, som en bror". Nei han har renter på deg og håper å kunne bolle deg engang til."

LOL

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i den beskrivelsen ja, i forhold til jenter jeg har hatt sex med en gang men som bare ble venner. Jeg kan godt være en venn også, men det ene utelukker jo ikke det andre og jeg har som oftest et lite ønke om å bolle dem igjen en gang ja, uten at jeg nødvendigvis gjør noe med det ;)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 23 des. 2010 22:37

Duchamp, haha, ja, det kommer os jo alle til gode.
Facebook-ideen var vel opprinnelig motivert ut fra å dra damer.
George Constanza ble jo også dritsmart av å leve i sølibat.

(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 24 des. 2010 00:46 Privat melding

Duchampion
Hmm...noen som følte seg truffet her? Jeg jobber med bare gutter så den barnehage greia du snakker om henger jeg ikke helt med på. Og vi snakker vel heller ikke om jenter som er 4 år yngre, det er liksom ikke så veldig mye. Men de som er 20 nå blir også over 30 en gang og hva skal du da gjøre, dumpe henne og finne ei ny på 20?
Du høres ut som en ung utgave av en jeg kjenner på 43 år, om du ikke har lyst til å ende opp alene så bør du endre tankegangen din litt, men jeg har en mistanke om at du nok kommer til å få det best alene, du er jo rimelig fiendlig innstilt til det motsatte kjønn.
Og...det er fult mulig å ha kompiser, mine 2 beste venner er gutter, jeg kunne aldri vært i et forhold med en som ikke hadde akseptert det. Kjenner mange gutter som har jentevenner og det er da virkelig ikke noe problem for dem.

(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 24 des. 2010 10:45 Privat melding

så hvorfor går du da så veldig til angrep?

Vel vel, deg om det. God jul :)

Skjult ID med pseudonym Knerten fr. 24 des. 2010 15:03

Mann33 dekker vel mye av det jeg også tenkte når jeg så tråden her.. Jeg er 33 jeg også, og merker jo at rundt da jeg ble 30 så forandret ting seg, og enda mer etter jeg fikk meg en bra jobb og en veldig romslig økonomi. Det hjelper på selvsikkerheten at det går veldig bra, og det hjelper veldig med damene har jeg jo lagt merke til (ute i den virkelige verden i alle fall).

Jeg føler jeg henger etter da jeg har blitt avvist/dumpet av jenter til fordel for som regel en 2-8 år eldre mannfolk flere ganger helt siden VGS.. Som jeg sa til en av mine gamle flammer som var plutselig interessert i meg nå da for 2 år siden.. Jeg er kanskje blitt eldre, men når det kommer til jenter er jeg samme gutten jeg var for 8 år siden som du ikke synes var bra nok, og du er for ”gammel” for meg. Hun var ivrig på familie og barn.. Det hadde sikker jeg vært også, hadde jeg hatt en kjæreste eller 2 jeg kunne opplevd litt mer med de siste årene slik hun har.

Jeg har åpent for jenter opp mot min egen alder da jeg vet det finnes jenter på min alder som er der jeg er, men jeg bruker mest energien på de yngre, for jeg har mest troa på kan være en bra match for meg blant de og merker jeg er kresen på de på min alder som tar kontakt. Jeg er ennå sulten på litt opplevelse og eventyr sammen med en kjæreste noe jeg har hatt veldig lite av, etter det så er nok jeg klar for det samme som jentene på min alder nå er ;).

Ha en god jul!!

(kvinne 37 år fra Akershus) sø. 26 des. 2010 00:40 Privat melding

Duchampion
Ai...som du henger deg opp i ting, er det sånn at om noen har sagt noe en gang som du tok deg nær av så har man ikke lov til å ønske deg god jul? Hvor barnslig og kranglesyk er det egentlig mulig å bli?

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 26 des. 2010 12:13

Se her.. de har det så koselig atte, et par års forskjell gjør da ingenting:

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10020517

Skjult ID med pseudonym bebie sø. 26 des. 2010 13:23

Kom over et hjertesukk som sto i Hjemmet nr 11/2010

"Hva er det med menn"

Jeg har passert de 40 og er alene. Av og til treffer jeg menn som er mye eldre enn meg, og som har voksne barn. Mine barn er også snart voksne og på vei til å flytte ut. Jeg anser meg som ferdig med småbarnstiden, og ser frem til den dagen jeg kan tenke mer på meg selv, etter alle disse årene jeg har vært alene med barna. Jeg ser blandt annet frem til å reise mer og ta opp gamle hobbyer. Men de fleste av disse godt voksne og single mennene jeg har truffet, er klar til å gå inn i nye forhold med langt yngre kvinner og få barn med ny kjæreste. En del av dem er i 50-60 årene og har flere voksne barn. Men flere vil de altså ha. Skulle likt å høre andres mening om hvorfor menn på død og liv vil ha nye kull med små barn når de selv er i bestefarsalderen. Hilsen singel mor "

Jeg er veldig enig med singel mor. Er selv i 40 årene og opplever det samme her inne. Godt voksne menn i bestefarsmodus med knallrøde blader på "barn"

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 26 des. 2010 16:11

Kanskje de later som de ønsker seg flere unger for å være attraktive for yngre damer.

Skjult ID med pseudonym bebie sø. 26 des. 2010 16:33

Hva i all verden vil yngre damer med eldre menn ??? De har vel en far ??

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) sø. 26 des. 2010 16:53 Privat melding

Menn som søker yngre damer er trolig like vanlig som yngre damer som søker eldre menn.

Jeg som mann ser ofte damer i tidlig 20 alderen som har ønsker om menn mellom 30 og 40. Hva andre menn søker kan jeg ikke svare på.

Skjult ID med pseudonym Elsi ma. 27 des. 2010 22:06

Duchampion
Misforstått mye du. Prøver febrilsk å få meg til å virke som ei arbeiderparti rødstrømpe, men faktum er at jeg hater ottar og er så blå som jeg får blitt. Prøv å skriv noe med et snev av fornuft neste gang.

Bebie
Ille å si det, men tror faktisk det er mange som på en måte søker en "pappa".

Noen ganger funker det selvom aldersforskjellen er stor, men da må det være noe annet som trekker dem sammen. Tro for det meste at det byr på mer utfordringer enn moro.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 27 des. 2010 22:15

Tror vel ikke det er så veldig mange i Arbeiderpartiet som digger Ottar heller...

Skjult ID med pseudonym Elsi ma. 27 des. 2010 22:21

Det er godt mulig, men de to var ikke ment for å ha noen sammenheng, bare svar på flere ting som har blitt nevnt tidligere her.

(mann 49 år fra Troms) ti. 28 des. 2010 01:46 Privat melding

For min del går jeg ikke etter alder, men etter andre egenskaper og ønsker.

Greit med matching osv, men noen ganger kan matchingen og absolutte krav faktisk sette en stopper for å se noen som kanskje matcher en selv bedre enn det man klarer å se bare ut av alder osv.

Min mening.

Skjult ID med pseudonym Oprah on. 29 des. 2010 13:46

@Duchampion

Hvis du er en mann med selvtillit og god selvfølelse, så blir du ikke kvalm, satt ut og lei deg av å høre om en film dama di har sett sammen med ex-en sin...! Hvis dama di er litt oppegående burde det holde å si ifra til henne 1 gang om at du ikke ønsker å høre om hennes x-er. Hvis hun ikke forstår dette - ja da er det kanskje greit med en dame som er noen år eldre som skjønner heeeeeelt av seg selv at x-er ikke er noe tema!

Skjult ID med pseudonym Røktern fr. 31 des. 2010 10:09

I min aldersgruppe er det ganske mange damer som søker yngre menn, tror de fusen har gått helt av oss?

Skjult ID med pseudonym ide fr. 31 des. 2010 10:33

Kvinner i alle aldrer søker yngre menn en seg selv, og rike bør de også være.
Da kan vel eldre menn søke Thai- kvinner...uten å bli hengt ut som ....

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 31 des. 2010 10:39

Eldre menn som har latt forfallet pågå i for mange år søker ikke thaikvinner fordi de vil , men fordi de må.

Skjult ID med pseudonym LovelyMan fr. 31 des. 2010 11:39

Jeg har maksgrense over min egen alder :o)!

(kvinne 41 år fra Hordaland) fr. 31 des. 2010 13:49 Privat melding

Jeg synes det er helt topp at menn på min alder og eldre som ønsker seg mye yngre kvinner setter aldersgrensen slik at jeg ikke dukker opp i søkene deres, og motsatt. Hvis en mann utelukker meg fordi jeg ikke er duggfrisk eller ungpikepen, fordi han er for usikker på seg selv til å tåle at jeg har en fortid, fordi han er redd for å være uttilstrekkelig...vel, da er det like greit at han finner seg det han søker, uten at det får meg til å føle annet enn en viss lettelse. Jeg føler meg ikke truet av yngre, penere kvinner, den mannen jeg søker vil jo ha meg!

Når det gjelder menn som ikke vil date jevnaldrende kvinner fordi hun har hatt noen før han, og ikke takler å høre om ekser uten å bli dårlig, så er det et typisk eksempel på dårlig selvfølelse, og forklaringen på hvorfor noen menn konsekvent velger seg mye yngre partnere (presiserer at det ikke gjelder alle;-).

La meg generalise litt over tema..
Kvinner flest finner trygghet og selvtillit attraktivt.
Mange (særlig yngre) kvinner forveksler riktignok det å være stor i kjeften med stor selvtillit. De trygghetssøkende kvinnene vil vanligvis pleie selvfølelsen til den eldre, "selvsikre" helten med beundring og hengivelse, noe som han finner svært behagelig, inntil han blir redd for å miste henne og blir kontrollerende og/eller klamrende, noe som fører til at hun begynner tvile på forholdet og klager til venninner som råder henne til å forlate han, og så har vi dramaet gående inntil det blir slutt og han sitter bitter tilbake og lurer på hvem sin skyld det var at det gikk galt. Vanligvis slår han seg til ro med at det var iallefall ikke hans.

En kvinne som har et sunt selvbilde og en indre trygghet vil aldri gå inn i et forhold til en mann som er så sjalu at han ikke kan høre om en eks uten å bli kvalm og uvel. Men alder er ikke alltid det avgjørende, noen kommer aldri ut av mønsteret med å bli sammen med bråkjekke, verdensvante menn med haltende selvbilder og komplekser herfra til helvete, som de først gjør sitt beste for å tilfredstille, inntil han blir overdrevent sjalu og hun mister piffen og begynner å syte osv. Hurra for den menneskelige psyke, så lett å lede, så vanskelig å endre;-)

Jeg tror vi først og fremst søker partnere vi TROR vi er mest kompatible med, og alder kan i mange tilfeller være en rettesnor det er lett å ty til. Min teori er at de som søker partnere med alder som avviker mye fra egen alder har en eller annen issue eller fetisj, og de om det:)

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 31 des. 2010 14:07

Dette er jeg helt enig i.

Skjult ID med pseudonym bebie fr. 31 des. 2010 14:40

@barefordi

Veldig bra skrevet.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 31 des. 2010 14:55

barefordi,
veldig rba sagt - og jeg tror særlig du på tampen treffer spikeren på hodet med
"Jeg tror vi først og fremst søker partnere vi TROR vi er mest kompatible med, og alder kan i mange tilfeller være en rettesnor det er lett å ty til. Min teori er at de som søker partnere med alder som avviker mye fra egen alder har en eller annen issue eller fetisj, og de om det:)"

Ad første setning:
På nettet blir alder noe av det første vi ser og vektlegges derfor mer enn det gjør i nesten enhver annen setting. Siden man sjelden vet alder til folk eksakt når man blir kjent, er det pussig - og villedende tror jeg - at folk er så bevisst på nettet hvilken alder de passer med.

Ad andre setting:
Både fetisj eller egen usikkerhet kan være forklaringer når det er store sprik. Men selv om det da er greit å ha en forklaring, er det synd at det er slik.

Men uansett:
Det som ellers vil korrigere mange i deres søk, er selvinnsikt. Alle synes jo David Beckham og Jessica Alba er pene individer, mend e fleste har realisme eller selvinnsikt nok til å være villig til å settle for noen som ikke er like fysisk attraktive eller ellykket. Men denne selvinnsikten er som blåst for mange menn, og særlig når det gjelder alder.

Ble nylig kontaktet av en mann tre år eldre enn meg. I profilen hans sto det at han ville ha max alder 4 år yngre, så jeg svarte med at jeg jo egentlig var for gammel for ham. Han svarte med at "alder er jo bare et tall".
Jeg svarte hvorfor det var bare et tall for meg, men ikke for ham og påpekte at hans seleksjon tilsa at jeg ikke skulle kontakte ham, men han kunne altså da strekke seg til å kontakte meg. Han blokkerte meg, så jeg får ikke sett om han justerte alderssøket fordi han jo kom i skade for å synes at en dame så gammel som tre år yngre enn ham, var interessant. Fyren hadde noen kilo for mye og var uflidd på bildet, men ellers utdannet og velformulert så han hadde tilsynelatende normal IQ. Likevel var hans å blåst når det gjaldt selvinnsikt at han ikke skjønte problemet. DET er det store problemet med alder og nett.

Ellers glad jeg normalt trives med menn som er eldre enn meg, så slipper jeg kave meg for mye opp over dette:) Godt nyttår.