Alle innlegg Sukkerforum

damer er slemme - menn er snille

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Østfold) lø. 25 des. 2010 12:01 Privat melding

Siden vi nå er i julestemning ser vi det som vår plikt å oppfordre forumtrollkjerringene til å være snille med hverandre heeele året Vi gutta er som kjent mye greiere enn dere! Bare se beviset her:

OBS: Ingen kommentarer i denne tråden kan inneholde ordet "jeg". I så fall slettes den. Ha! :)

Hvis et rekrutteringsselskap har ansvar for ansettelser spiller det ingen rolle hvordan søkerne ser ut, men hvis et selskap står for ansettelsen alene viser det seg noen interessante fenomen.

Pene menn tjener nemlig på å legge ved et bilde av seg selv når de søker jobb, mens det motsatte er tilfelle for attraktive kvinner.

Kvinnelige jobbsøkere blir sjeldnere innkalt til jobbintervju hvis de har lagt ved bilde av seg selv, viser en undersøkelse fra Ben-Gurion-universitetet i Israel, ifølge dn.se.

Forskerne lot et panel bedømme bilder, og lot dem velge ut dem som så minst og mest attraktive ut. Bilder der etnisk opprinnelse kunne påvirke arbeidsgiverne ble plukket ut.

Det viste seg at de som ble sett på som pene, også så smarte ut, ifølge panelets vurderinger.

Deretter sendte forskerne inn jobbsøknader med likt innhold, med og uten bilder.

– En forklaring vi mener vi kan belegge er at kvinnelig misunnelse spiller inn. Det var i hovedsak kvinner som gjorde det første utvalget av jobbsøknader, og det virker som om de velger bort vakre kvinner, samtidig har de en tendens til å foretrekke de pene mennene, sier en av forskerne, Bradley Ruffle.

En annen forklaring som trekkes frem er at det kan være at kvinner som sender med et bilde av seg selv ikke anses som seriøse, da de kan mistenkes å markedsføre seg selv gjennom sitt utseende.

Skjult ID med pseudonym BruceW lø. 25 des. 2010 12:32

Du jukser. Snufs. Ellers meget innsiktsfull og utfyllende, til tider lyrisk kommentar :)

Skjult ID med pseudonym Jackass lø. 25 des. 2010 12:33

Et triks kan da være - dersom du er kvinne - å sende inn søknaden uten bilde. Oppgi egenskaper som antyder at du kanskje ikke er en konkurrent utseendemessig. Det bør være nok til å appelere til kvinner i konkurranseposisjon.

Deretter mailer du ganske raskt direkte til en mannlig person i ansettelsesposisjon der du spør hvordan det går med behandlingen av søknaden din. Hovedpoenget er at du har med en diskret facebook-link (eller LinkedIn-link) i signaturen.

Den mannlige personen kan ikke unngå å klikke på facebook-linken din. Der ligger det selvsagt et flott profilbilde, gjerne et der du er litt penere enn i virkeligheten og samtidig ser profesjonell ut. Litt Celina Midelfart. Og der det vises at du er singel. Det burde sørge for at han fatter interesse, ikke anses som useriøs fordi du legger ved bilde (det var jo han selv som fant fram til bildet ditt) skummer raskt gjennom søknaden din, legger godviljen til og forhåpentligvis putter søknaden din i 'intervju-kandidater'-bunken.

Skjult ID med pseudonym frk frøken lø. 25 des. 2010 16:11

Mange søknader på bordene hos noen. Hørte en gang om en kar som hadde så mange søknader å lese. Han tok 50% av de og bare kastet de i søppelbøtta uten å lese de.

Folk med uflaks trenger vi ikke i denne bedriften sa`n !
;)