Alle innlegg Sukkerforum

Noen som har lyst på kalkun i morgen?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym kongen to. 30 des. 2010 22:36

Yes, da var min flotte 5 kilos kalkun klar for morgendagen. Bare til å putte den i ovnen og kose seg med noe godt i glasse mens den herlige lukten sprer seg i huset..

(Er litt spent siden jeg ikke har mekket kalkun før, men det ser ut til å være lett nok )

Gleder meg :)

Skjult ID med pseudonym sooky to. 30 des. 2010 22:38

Prøv å glasere kalkunen innvendig og utvendig med honning, balsamico, masse hvitløk og fersk timian. Og stek den uten den kjedelige stuffingen. Mer fantastisk, saftig og god kalkun får du ikke! :)

Skjult ID med pseudonym kongen to. 30 des. 2010 22:41

Hadde planer om å droppe stuffing ja. Vil ikke ha tørr kalkun, og er ikke villig til å putte den i oppvaskemaskinen for å ungå det. (Ref en eller annen artikkel i en eller annen avis..)
Honning høres litt rart ut... er det noe bra da? Blir ikke det en rar smak?

Skjult ID med pseudonym Pompel. to. 30 des. 2010 22:43

Håper den får plass i ovnen, da.

Skjult ID med pseudonym kongen to. 30 des. 2010 22:49

@Pompel: Hehe.. ovnen er nok stor nok.. ..håper jeg.. hehe..

@KokkenTor: hønnibunny til dessert høres bra ut. Har du en oppskrift? :)

Skjult ID med pseudonym sooky to. 30 des. 2010 22:49

Det smaker jo ikke honning :) den blir karamelisert! Bare masse deilige urter og hvitløk :)

Skjult ID med pseudonym sooky to. 30 des. 2010 22:51

Pffft, KokkenTor. Hadde du smakt min mat, hadde jeg aldri blitt kvitt deg igjen ;)

Skjult ID med pseudonym -Taz- to. 30 des. 2010 22:54

beg to differ frøken Sooky ;-)

Ifjor så begynte jeg 3 dager før hvor jeg la kalkunen i en lake med kanelstenger, stjerneanis, svart pepper, hvitløk, appelsin, karve, allehånde, løk, honning, lønnesirup, sennepsfrø, ingefær, sukker og salt. Det lukta jul i walk-in-closeten i et par måneder...hehe...

DEN var saftig (takk til Nigella Lawson), nå skulle man derimot ikke gjøre noe med den innvendig, hverken stuffing eller pensling, men med Sooky sitt tips blir den nok ENDA bedre :-D

Men husk å pensle jevnlig for å få det riktige resultatet.. Kalkun er lett, men mye kan gå galt og enkle grep kan gjøre den mye bedre.

Skjult ID med pseudonym sooky to. 30 des. 2010 23:01

Ja, den MÅ smøres godt innvendig, så kjøttet får masse smak. Prøver forgjeves å frelse mine foreldre til å kutte ut den j.... stuffingen, den ødelegger hele kalkunen. Syns oppskriften din hørtes interessant ut Taz :)

(kvinne 35 år fra Oslo) to. 30 des. 2010 23:24 Privat melding

Snitt skinnet på stramsider der det er mest kjøtt, og dytt inn timian/rosmarin og meierismør/melange i større mengder.. Så slipper man å styre så mye med pensling.. og skinnet bli sprøtt..

Tro meg.. denne dama kan henne turkey!

Skjult ID med pseudonym -Taz- to. 30 des. 2010 23:24

Du kan jo kikke her Sooky http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/596587

Den ble valgt ut etter å ha gått gjennom hva Jamie, Nigella og et par andre kjendiskokker hadde å tilby. På programmet sa hun at den skulle stå et par dager, men her sto det visst 24 timer eller noe.

*isj at det ikke blir noe kokkelering i år*

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 30 des. 2010 23:27

jeg så en dritkul variant engang... da tredde de kalkunen eller var det kylling? ned på en halvdrukken øl og inn i grillen hehehe.. ble visst saftig og god:)) Pinnekjøtt står på menyen i morra,kalkun er oppskrytt.. Og denne damen innrømmer gjerne hun vil ha en mann med bedre kokkeskills enn henne selv:)

(mann 30 år fra Akershus) to. 30 des. 2010 23:37 Privat melding

I morgen klemmes det til med And.

Men jeg er mere skeptisk til vinen som skal passe bra til Donald, vinmonopoløren gikk nemlig rundt seg selv, før han i ren fustrajonspanikk mistet noen flasker oppi kurven min..

godt det finnes rødbrus og vodka

Skjult ID med pseudonym -Taz- to. 30 des. 2010 23:47

Det er kylling Irene, det er bra :-)

Er det noe som forøvrig virkelig er oppskrytt så er det pinnekjøtt...jøje meg, kokt ullgenser :-/

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 30 des. 2010 23:49

kålrabistappen er best egentlig....:) sauer er alrighte dyr... *østlendinger*

Skjult ID med pseudonym sooky to. 30 des. 2010 23:53

Lurer på hvem som har foret Taz med kokt ullgenser og påstått at det var pinnekjøtt...

Pinnekjøtt er ok det, så lenge du kun spiser det en gang i året!

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 30 des. 2010 23:56

sikkert en vestlending som ikke ble kvitt ham på annet vis... redd han skulle slå seg ned for godt. Men taz er glad i jul og tradisjoner.. kunne ikke leve m å få "pinnekjøtt" hver julaften... trist historie i grunn...

Skjult ID med pseudonym -Taz- to. 30 des. 2010 23:59

Min tidligere "svigerfamilie" hadde det på 2.juledag, jøje meg som det lukta i det man gikk inn døra. Overlevde og ville nok overlevde det i fremtiden, men hold det LANGT unna julaften sier jeg bare!

Slutter ikke å forundre meg over nordmenns evne til å opphøye fattigmannskost til noe eksepsjonelt (saudehaude, rakfisk, syltelabber, pinnekjøtt m.m.) ;-)

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 31 des. 2010 00:02

Du er bare snobbete Taz;) Hehe men du utjevner det med tafsingen;))

Skjult ID med pseudonym sooky fr. 31 des. 2010 00:08

Saudehaude faktisk! Hahaha

Smalahove er faktisk en delikatesse, og mitt nyttårsforsett i år blir at jeg skal smake det!

Hadde en østlending med på julebordet i år, hun måtte faktisk gå hjem etter å ha prøvd pinnekjøtt, hun ble så dårlig. Østlendinger med svake mager, hehe

Skjult ID med pseudonym sooky fr. 31 des. 2010 00:10

Og pizza, fajitas, taco, sushi og alt det der, er jo IKKE fattigmannskost! :)

Rakørret med rå løk og poteter er nammenam!

Skjult ID med pseudonym -Taz- fr. 31 des. 2010 00:18

Nå er jo det spesielle at det er snobbene som er med på å trekke frem denne fattigmannskosten. Det er forsåvidt ikke fattigmannskost lenger all den tid mye av dette nå koster skjorta, men i sin tid så dukket alle disse "delikatessene" opp som en følge av at man måtte ta vare på alle delene av dyret. Man måtte også komme på måter som konserverte kjøttet.

Jeg mener hvem vil EGENTLIG spise råtten fisk? fisk som har ligget i syre? dyrehoder? dyrebein? osv.

Når det gjelder saudehaude så smaker det jo ikke noe annet en røkt, kokt kjøtt. Holder man seg til kinnet så er det jo ikke noe spesielt med å spise det.

Skjønner forsåvidt den stakkars vevre østlendingen ;-)

Skjult ID med pseudonym sooky fr. 31 des. 2010 00:22

SMALAHOVE!

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 31 des. 2010 00:23

@kongen
Krysser fingrene for at du lager et magisk kalkunmåltid imorgen, og at kvelden blir en strålende suksess.
:-)

Jeg spiste lutefisk for første gang siden jeg var 5-åring i år. Det var yammi! Virkelig.
Jeg spiste også pinnekjøtt for første gang i år. Yammi! Ikke noe ullgenser her, altså.
Rakfisk....njah. Men gravlaks med dillstuede poteter og hjemmelaget sennepssaus er heeeeeelt ålreit. :o)
Men at smaken endrer seg...det er nok det viktigste jeg har lært.
:-)

Imorgen blir det kalkun, og min venninne skal lage for første gang. Så vi gjestene stiller selvfølgelig med assistanse på alt hun måtte behøve. Tross alt er det en venners kveld, og alle bidrar med glede til suksessen.
(Setter vår lit til champagnen om det skulle bli totalt katastrofe)
Jeg skal forhåpentligvis ha med meg årets beste Waldorfsalat, som er mitt felt...:-)

*Og som Sooky har jeg en intensjon om å smake smalahove neste år. Må jo tro på kjennerne...;-))

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 31 des. 2010 00:24

råtten fisk og muglet ost? jotakk

Skjult ID fr. 31 des. 2010 00:25

Rakfisk er nam nam
Lutefisk er nam nam
Pinnekjøtt er nam nam

jøss akkurat som meg ;)

ribbe er blæææ

Skjult ID med pseudonym kongen fr. 31 des. 2010 17:25

Da står den i ovnen.. Gleder meg :)

(kvinne 41 år fra Oslo) fr. 31 des. 2010 17:33 Privat melding

Her blir det thaimat - namnam!

Godt nytt år!

Skjult ID med pseudonym kongen lø. 1 jan. 2011 00:49

Maten ble konge den :)
Godt nytt år :)