Alle innlegg Sukkerforum

hjertesukk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym snilljente lø. 1 jan. 2011 17:58

Det er ikke lenge siden jeg meldte meg inn her, og siden jeg er ei ganske vanlig jente regnet jeg ikke med særlig med oppmerksomhet. Men slik gikk det ikke, mennene her inne er kjempeflinke til å ta initiativ! Men, jeg kan jo ikke bli kjent med alle som kaster et hjerte på meg eller flørter i forbifarten. Det er heller ikke alle brev som treffer blink.
Nå skal jeg ikke syte over at folk ønsker bli kjent med meg, det er jo helt topp, men det som får sukkene til å hagle er at jeg merker at jeg bruker mer tid på de som er sure fordi jeg avviser de enn å leite etter noen jeg har lyst til å bli kjent med.

Jeg lurer, hvorfor må så mange menn slenge surt med leppa og ha meg til å forklare og forsvare hvorfor jeg ikke vil bli kjent med de? Jeg bruker tid og tanke på å skrive et vennlig avslag, der jeg forklarer i korte trekk hvorfor jeg ikke føler det er riktig å gå i gang med noen korrespondanse, og får noen surmaga svar tilbake der jeg anklages for å være bl.a overfladisk, fordomsfull og selvgod, og evt får jeg varianter av "hvordan kan du vite at jeg ikke er den rette når du ikke kjenner meg en gang".

Når noen skriver til meg, så vet jeg vanligvis ganske fort om dette er noen jeg kan trives sammen med, om det er noen jeg har lyst å finne ut om jeg passer sammen med, eller om det er noen som er uaktuell. Ord avslører mye, særlig når de uttrykkes med et følelsesspråk så inderlig fjernt fra mitt.

Hvorfor er det så vanskelig å akseptere, eller i det minste respektere, at noen føler det blir feil å skrive videre?

Andre kvinner som opplever det samme? Menn som føler seg truffet? Er det slik at jeg bare må slutte å svare de som jeg kjenner ikke er helt "min type", for å ikke helt miste gnisten her inne?

Noen råd til en som er ganske så ny i nettdating?

Skjult ID med pseudonym lise lø. 1 jan. 2011 18:02

gjør det enkelt.
Svar høflig som du pleier, men blokker etterpå. Da slipper du slike tilbakemeldinger.

Dessuten så forsvinner dere fra hverandres lister, og det bør jo være en fordel for begge. Ingen grunn til å se profiler som ikke er interessante :)

(kvinne 38 år fra Oslo) lø. 1 jan. 2011 18:02 Privat melding

Jepp, er enkelte som ikke liker å bli avvist og dermed sender melding(er) tilbake for gang på gang beviser at jeg avviste med god grunn.

Men så er det også en del flotte mennesker her som er ærlige og spiller med åpne kort, og gjør meg skikkelig glad ved å si hvordan ting ligger an!

Skjult ID med pseudonym Leppa lø. 1 jan. 2011 18:49

Stadig dukker det opp tråder hvor man klager over at man ikke får svar på førstemeldngen. Har lagt merke til at det er flest menn som klager.

I utgangspunktet synes jeg det er rimelig å forvente svar når man gir en annen et kompliment. I det minste et takk. Det er ren høflighet. Får man et kompliment IRL takker man jo. Det er ingen grunn til at det ikke skal fungere slik på nett også.

Men når det er sagt, skjønner jeg jo at mange vegrer seg for å takke og så avvise. Nettopp av "frykt" for å få tilbakemeldinger slik TS beskriver. Konsekvensen av dette er jo at mange ignorerer det som faktisk er et hyggelig kompliment. Og det er jo en trist utvikling.

Så jeg håper at folk - uansett kjønn - tar avslaget som en voksen og ikke kommer med slike tilbakemeldinger TS og mange andre opplever. For slike sutrete tilbakemeldinger bidrar bare til det vi alle misliker; Å bli møtt med stillhet.

Skjult ID med pseudonym Chris lø. 1 jan. 2011 19:18

Jeg er mann og har som TS påpeker skrevet det jeg mener er hyggelige og høflige brev og flørter til jenter, men har også opplevd å ikke få svar fra dem jeg skriver til. Er det bare meg (og min tankegang) som da trekker sluttninger som "nei vel da var det ikke noe interesse fra den kanten"? Hadde man måttet svare på alle meldinger man fikk her inne. Tror jeg enkelte ikke hadde kunnet gjøre annet enn å være konstant pålogget for å svare hver eneste høflig og personlig tilbake. Godt råd fra "Lise" De man ikke ønsker noen kontakt med, kan man blokkere først som sist.

Og til dere gutta. Slutt å syte fordi dere ikke får svar, ta det som den mannen dere burde være. Kommer ingen vei med å mase i voksen alder.

Skjult ID med pseudonym Nerd lø. 1 jan. 2011 19:30

Har du gitt ett avslag trenger du selvsagt ikke å bruke mer tid på flere meldinger eller mental tid på å forsvare dine valg. Flott at du svarer og lykke til.

Jeg vil også ha en normal jente :)

Skjult ID lø. 1 jan. 2011 19:36

@chris
Det tar faktisk ikke så lang tid å gi ett standard avslag, så å bruke tiden som unnskyldning er rett og slett bare en dårlig unnskylding :)

Skal i samme slengen gi deg ett godt tips. Send en ny melding til den personen som du ikke får svar fra en måned senere. Er sikker på at du vil bli like overrasket som meg over hvor mange som faktsk svarer på andre forsøk. ( for meg så er det 1 av 4).
Da forstår man at damene har mange grunner for å ikke svare og at ikke svar nødvendigvis ikke er det samme som ikke interessert....

(mann 42 år fra Telemark) lø. 1 jan. 2011 19:53 Privat melding

Er av den oppfatninga at de som ikke svarer gjør det fordi de ikke gidder, som skjult id over meg sier så tar det faktisk ikke så lang tid å sende et svar.
Det finnes selvfølgelig nyanser her og alle faller ikke i kategorien giddalause fordi de ikke svarer, men hyppigste årsaken til det er nok at folk ikke gidder.
En bør ikke forvente at alle skal svare med egne svar heller, et standardsvar bør være tilstrekkelig.

Men til de jentene som faktisk svarer med egne svar vil jeg si, dere er meget posotive og av det seriøse slaget.....jeg håper jeg får kontakt med en av dere.

STÅ PÅ.

Skjult ID med pseudonym crassus lø. 1 jan. 2011 20:00

Jenter som ikke svarer alle kan da være like seriøse de. Noen her inne er mere populære enn andre, og dessuten leter de fleste her etter den ene spesielle så hvorfor bruke tid på de som ikke er av interesse. Vi må respektere begge "leire" uavhengig av deres valg.

Skjult ID med pseudonym snilljente lø. 1 jan. 2011 20:17

Tusen takk for mange fine svar, og ikke minst tipset om blokkering. Hadde ikke fått med meg den funksjonen jeg:)

Angående det å svare på alle flørtemeldinger og brev, så mottok jeg over førti henvendelser i løpet av et døgn (faktisk ikke et fullt døgn en gang), og det tar faktisk litt tid å finne de rette ordene til den enkelte om det skal gjøres personlig. Det er en utfordring å være vennlig uten å være inviterende, men jeg synes noen av de meldingene jeg har fått har vært så utrolig koselige at de fortjener et svar, selv om det kanskje ikke er svaret de ønsker. Er også oppdratt til å være høflig og behandle folk med respekt, selv om de kanskje ikke fortjener det (om ikke annet for å beholde selvrespekten). Jeg har jo lurt på om jeg tar feil, at stillhet kanskje er det beste om jeg ikke er interessert, men ser i denne tråden at det er litt ulike meninger om det.

Uansett, det er langt flere okei menn her inne enn det er av den slitsomme sorten, bare så det er sagt:)