Alle innlegg Sukkerforum

Plastisk kirurgi

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 12:47

Hvordan hadde dere reagert om daten deres avslørte at h*n ville bli redusert de neste ukene pga plastisk kirurgi? Er det fortsatt slik at man stigmatiserer de som driver med sånt, eller er det helt i orden?

For ordens skyld kan det nevnes at denne jenta overhodet ikke trenger noen plastisk kirurgi for hun ser råbra ut, men hun hun er tydeligvis perfeksjonist i forhold til egen kropp. På en måte er det attraktivt, da jeg da vet at hun har et bevisst forhold til det å bevare sin egen fasade, men på en annen side er det også litt... rart? Jeg vet ikke helt hva jeg mener om det.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 13:44

Om jeg hadde datet en mann som sa at han skulle legge seg under kniven, ville jeg følt meg ganske trist...

Det ville fortalt meg mye om hvordan han så på seg selv og hvordan "samfunnet" hadde krøpet inn i ham.
Det ville fortalt meg mye om hvor lite han har følt seg elsket og hvor sprikende hans bilde var fra mitt bilde.
Det ville fortalt meg mye om hans egenverdi som menneske og hvor vanskelig ting ville blitt for oss to sammen.

Så jeg ville reagert med tristhet. Og om jeg skulle tenkt det samme om meg selv? Tristhet....ikke vellykkethet.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 13:55

Wow. Jeg hadde forventet litt forskjellig, men at noen kunne være så fordømmende basert på så lite info - vel, det er sjokkerende. Selv her inne, der den politisk korrekte skinnhelligheten er mer påtrengende enn noe annet sted jeg har lest eller oppholdt meg.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 13:58

Hva kan jeg si? Jeg er nok ofte såkalt manglende "politisk korrekt". Du ba om vår mening, og du fikk min.

Men jeg glemte å legge til: Om man f.eks har hatt brystkreft og eller andre sykdommer som gjør at kroppen er svært annerledes, og at man har behov for å føle seg "normal" igjen, så har jeg stor forståelse for det.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 14:03

Jeg fikk din ja, men jeg nekter rett og slett at du kan være så dømmende overfor mennesker basert på kun så lite info. Se for deg at du møter en fyr som virker veldig bra for deg på alle måter, så forteller han deg at han av foreløpig ukjent årsak skal foreta en kosmetisk operasjon. Vil du da reise deg og gå, tenke at han ikke har selvstendighet, ikke har blitt elsket og har lav egenverdi? Isåfall er det skummelt fordomsfullt. Håper ikke jeg kjenner noen sånne.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 14:07

Jeg sa at jeg ville blitt trist, jeg. Jeg sa ikke at jeg ville reist meg og gått uten et ord eller uten noen spørsmål.

Om du mener det er rett ord å bruke, ja, så er jeg så fordømmende. Trist muligens, men sant.
Er godt at du ikke kjenner meg da, Mrs Wæ :-)

(mann 44 år fra Sør-Trøndelag) ma. 3 jan. 2011 14:11 Privat melding

Hmmm...Wæ spør etter meninger/synspunkt fra andre om en gitt setting. Når hun får det, inngir hun seg på en diskusjon på fremlagte synspunkt/meningsytring..............Hallo?

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 14:13

Z: Det er ikke noe i ditt svar som tyder på at du hadde tenkt å stille noen spørsmål. Du har jo allerede skrevet at inforen forteller deg mye om hvor lite han har følt seg elsket, og mye annet tull. Dette er kanskje nyheter for deg, men den infoen du sitter med forteller absolutt ingenting om hvor elsket vedkommende er. Du tar det for gitt at dine fordommer også gjelder denne mannen, hvilket vitner om at du er en særdeles lite åpen og mottakelig person. Denne måten å møte mennesker på, ligner på den måten religiøse møter mennesketyper de ikke liker på. Og by the way så er jeg en Mr, og ikke en Mrs.

alpha: Ja, hallo selv. Er ikke dette et debattforum? Er det overraskende for deg at man da diskuterer hverandres synspunkter?

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 3 jan. 2011 14:14

Men wæ,

det er ikke så lite informasjon du utgir, men veldig tydelig og vesentlig: Du sier damen ser råbra ut, men likevel vil betale og ta medisink risiko og ha dårlige dager, for å se bedre ut.

Jeg har forståelse for at folk gjør inngrep for å kvitte seg med "skavanker" som gjør at de føler de skiller seg ut negativt, fra arr, skjemmende føflekker eller påfalende merkelige trekk. Det er trist på sin måte; at man opplever det slik; at de ikke føler seg "bra nok", men jeg forstår det.
Men en dame som ser råbra ut? Det synes jeg bare er tragisk.
Hun vil sannsynligvis trenge veldig mye bekreftelse i et forhold.

Skjult ID med pseudonym **Milla** ma. 3 jan. 2011 14:17

Kjenner til et par som møttes et par uker før dama tok brystreduksjon. Er mange år siden, og de er ennå sammen.

Tror det kommer litt an på årsaken til operasjonen....hvordan jeg ville ha reagert. Var på pga ren forfengelighet kunne det nok fått meg til å føle meg usikker ift personen, og om han stilte samme kravene til meg som til han. Har vedkommende tatt mange operasjoner? Er det noe som er veloverveid?

Uansett, hadde jeg likt personen og det var gjensidig, så burde det vel ikke ha så mye å si?!

Du trenger vel ikke mene så mye om det om dama er bra forøvrig :P Kos deg med datinga du!

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 14:26

Det kommer vel helt an på hva som skal gjøres og hvor mye.. :-)

Har mange venninner i samme aldersgruppe som meg (25-30) som har fikset på alt fra nese, til bryster, ører, lepper, rynker og figur. Så lenge de ikke overdriver, eller ødelegger seg selv, synes jeg det er helt ok.

Mange føler seg mer som seg selv etter gjennomført operasjon, idet de kanskje tidligere har følt seg "gjemt" bak en for stor nese, utstående ører eller fraværende pupper.

Er det trist fordi det er et symbol på overfladiske verdier? Hele samfunnet vårt i dag gjenspeiler jo disse verdiene, så at noen har behov for å foreta justeringer er egentlig ikke så rart synes jeg.. Nå har jeg ikke operert noe selv, men jeg trener jo mer enn strengt tatt nødvendig og spiser helt sikkert litt mindre enn jeg bør, nettopp pga de mer eller mindre definerte krav som stilles til oss rent visuelt. Selvbruner, makeup, designertøy- og sko havner også under samme kategori.

Er det ok å bruke 5000 på en kjole eller et par sko, men ikke ok å bruke samme beløp på å forstørre leppene et par måneder? Og hva med tannbleking? Er det også et tegn på at man ikke har følt seg elsket, eller har lav egenverdi?

:-)

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 14:26

Vibe: "Jeg har forståelse for at folk gjør inngrep for å kvitte seg med "skavanker" som gjør at de føler de skiller seg ut negativt, fra arr, skjemmende føflekker eller påfalende merkelige trekk. Det er trist på sin måte; at man opplever det slik; at de ikke føler seg "bra nok", men jeg forstår det.
Men en dame som ser råbra ut? Det synes jeg bare er tragisk."

Det er ikke nødvendigvis noen motsetning mellom å se råbra ut, og det å ha "skjemmende" føflekker eller arr. Hun er veldig sunn og veltrent, men enkelte ting kan ikke trenes eller spises bort.

Har full respekt for at det er delte meninger om dette, men jeg må si jeg reagerer når noen kan være så ekstremt fordømmende. Det er jo et langt skritt å gå fra å synes det er unødvendig, lukseriøst eller jålete - til å gjøre seg opp tanker om at vedkommende ikke har følt hvordan det er å bli elsket, eller har store mindreverdighetskomplekser. Det er jo svært mange som trener mye i den hensikt å se bra ut, og i prinsippet ser jeg ikke helt den store forskjellen i forhold til eget selvbilde. Enkelte ting kan ikke trenes bort, som for eksempel et arr.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 14:30

Lasheffect: Du klarer nok å formidle mine tanker på en bedre måte enn det jeg selv gjør. Ser som sagt ikke den prinsippielle forskjellen på kosmetisk kirurgi, og det å bruke masse tid og resurser på klær, sminke, trening og alt mulig annet vi gjør for å se bra ut. Jeg tviler på at det er forfengelighet i seg selv som får enkelte til å dømme andre som lite elsket og med lav egenverdi - men heller at det er nettopp kirurgi det er snakk om. I 2011 er det fortsatt veldig tabubelagt, noe som er litt paradoksalt med tanke på hvilken verden vi lever i.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 3 jan. 2011 14:56

Wæ,
her synes jeg debatt-teknikken din svikter fullstendig. Hvis du er interessert i folk synspunkter, må du sørge for relevant informasjon. Du velger å si at damen ser "råbra" ut, punktum. Du sier ikke noe som helst om at "men hun har et arr" blablabla. Da kan du ikke trekke det frem som en joker mot de som da mener at hun sannsynligvis har lav selvfølelse, og kritisere folk fordi de svarer basert på den infoen du legger frem.

Som sagt, jeg har forståelse for at folk gjør enkelte grep år de er utenfor en viss (bredt definert) normal.
Men når de ser råbra ut, vil jeg tro at de har et annet problem enn det de opererer.
Som feks at de ikke føler seg så mye verdt basert på hvem de er som personer, eller at de kjeder seg, eller er for selvopptatte.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 15:13

Vibe, det jeg kritiserer er folk som trekker konklusjoner om et menneske helt ute av det blå, uten å tenke over at det faktisk kan finnes gode grunner til å gjøre inngrep. Jeg synes ditt svar over her var bra, og det var ikke meningen å trekke frem noen "joker" for å sette deg på plass. Jeg legger ut minst mulig info om denne spesifikke jenta, rett og slett fordi jeg ikke ønsker at hun skal bli gjenkjent/kjenne igjen seg selv (sukkerbruker).

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 3 jan. 2011 16:00

<<Hvordan hadde dere reagert om daten deres avslørte at h*n ville bli redusert de neste ukene pga plastisk kirurgi? Er det fortsatt slik at man stigmatiserer de som driver med sånt, eller er det helt i orden?

Hva legger du i redusert? Som i "fysisk begrenset etter operasjon"...eller redusert i størrelse/fasong/vekt/annet?
At det stigmatiseres endel rundt plastisk kirurgi kan jeg vel ikke benekte, så jeg får nok snakke for min egen del. ;-)
Og for min del hadde en "perfekt utseende" mann som vil perfeksjonere seg ytterligere dessverre havnet i kategorien Z nevner. Jeg er enig i at det uansett handler om selvfølelse, men jeg kan også forstå at mange inngrep og korrigeringer er hensiktsmessige for den som gjør dem. Og jeg har ingenting med det, for det er ikke MIN kropp det er snakk om. Jeg har jobbet innen et område der jeg har støtt på disse "etiske" spørsmålene mange ganger, og jeg har blitt spurt til råds av mange. (Nei, jeg er ikke plastisk kirurg)
Og jeg har pleid å spørre:
-Hva er den bakenforliggende årsaken til at du velger å gjøre dette? Og hva vil det gi deg?

Jeg tror definitivt kroppens skavanker kan være en hemsko og en lidelse for enkelte mennesker i det daglige, og at det kan skape begrensninger som gjør hverdagsfokuset vanskelig. Og utenfra kan det være lett å vifte med positivitetsstaven og si: "Du er så fin i deg selv."
Utenfra...er det veldig enkelt å være i hvem som helst sine sko. Og løse hvem som helst sine problemer.
Jeg har enda ikke rådet noen til...eller rådet noen fra. Det får være opp til hver enkelt.
:-)

Det jeg stusser på, er når "tilsynelatende" perfekt utseende mennesker perfeksjonerer seg ytterligere...
Hva er målsetningen? Og når er de fornøyde?
Hva skjer når "alt" er fikset, og de fortsatt er tomme på innsiden?
For jeg tror ikke problemet ligger i det ytre...

*Just thinking loud...my 50 cents*

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 16:40

"Det jeg stusser på, er når "tilsynelatende" perfekt utseende mennesker perfeksjonerer seg ytterligere..."

Perfeksjonen avhenger veldig av øyet som ser. Desto mindre "perfekt" du selv er, desto lavere er din terskel for å synes at andre er perfekte. Er du overvektig, er de normalvektige "perfekte". Har du stor nese, er sikkert de med normal nese "perfekte", i hvert fall mer perfekte enn deg. Selv bruker jeg ikke ordet perfekt. Perfekte mennesker finnes ikke.. selv de vi omtaler som verdens vakreste kvinner, jobber hardt for å holde fasongen, hudtonen og smilet. Enten det er med eller uten kirurgi. Du er ikke "perfekt" selv om du ikke er "defekt".

Jeg vil f.eks påstå at jeg er en ganske normalt pen jente uten "skavanker", som likevel lett kunne vært et par kilo tynnere, hatt mer definerte muskler, litt større pupper, litt fyldigere overleppe osv.

Det betyr ikke at jeg er misfornøyd og usikker, det betyr at jeg er opptatt av å ha en kropp som er både estetisk og funksjonell. Det samme gjelder de av mine venninner som har valgt å få pyntet litt på utseendet. Ikke er de dumme heller, idet du finner alt fra diplomater til jurister, farmasøyter og selvstendig næringsdrivende blandt de som har latt seg fikse på.

Det finnes ikke nødvendigvis noen definert målsetning for hvordan man ønsker å se ut, annet enn en litt bedre eller muligens yngre versjon av seg selv. :-)

Og helt seriøst, finnes det noen som synes at f.eks Ahslee Simpson var penere før hun fikset nesen? Eller at Demi Moore ikke ser bra ut..? (http://www.thehollywoodgossip.com/wp-content/uploads/2006/06/ASHLEE-SIMPSON-2.jpg)

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 16:45

Bra innlegg, Tingeling.

Når jeg skriver "redusert" så snakker jeg om fysisk forfatning etter operasjon, og ikke redusert i forhold til størrelse. En litt morsom uklarhet der, som i denne situasjonen klart kunne ha en dobbel betydning.

Jeg tenker også at en person som skal fikse på "det perfekte" først og fremst har indre problemer. Samtidig ser jeg ikke på disse problemene som noe annerledes enn de vi alle sliter med. Vi ønsker jo alle å ta oss godt ut, og de fleste av oss er villige til å lide litt for skjønnheten - selv om vi ser både frisk og sunn ut fra før. Jeg synes jenter som tar vare på sin kropp er attraktivt, og er langt på vei å foretrekke foran jenter som nærmest slutter helt å bry seg når de har fått seg kjæreste. Finnes mange av disse.

Og det er jo ingenting annet sosiale normer som avgjør hva som er akseptert og ikke. Er det egentlig noen stor forskjell på å gjøre små justeringer kirusirgisk, i forhold til å gjøre dem hos frisøren eller fotpleieren? Usikker.

Skjult ID med pseudonym vettskremt ma. 3 jan. 2011 16:49

TS
hvorfor gidder du å lage en tråd i ett diskusjonsforum når du bare skal krangle med de som faktisk sier sin mening? kansje en ide å la vær å spørre da?

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 16:58

Slutter aldri å la meg forundre hvordan folk henger seg opp i at folk velger å bruke debattforumet til å debattere. Jeg burde kanskje blitt en chatter istedet, snakket om meg selv og mitt, fnis og fnas og tjo og hei. Virker til tider som den eneste aksepterte kommunikasjonsformen her inne.

Og by the way så har jeg ikke "kranglet" med noen andre enn Z - noe du vil se om du faktisk gidder å lese hva som er skrevet i tråden. Har gitt Lasheffect, Tingeling, Vibe og flere kudos for gode innlegg, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i alt de har skrevet.

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 19:02

Jeg synes man har et ansvar ovenfor andre når man velger å legge seg under kniven bare for å endre på utseende sitt. Det høres kanskje strengt ut, men hva slags signal sender man ut til sine søstre/mødre/døtre som kanskje ligner en, når man velger å drastisk endre seg. Indirekte sier man at du er ikke god nok, pen nok.

Min egen oppvekst var preget av min mors, mine tanter og venninners kritiske syn til eget utseende og vekt. Og alle som en er vakre normalvektige kvinner. Min mor har slanket seg hele livet, og snakker alltid om at "hvis bare rompen var litt mindre skulle hun kjøpt seg en ny bukse" ol. Hun bruker størrelse 38. Noen ganger 36. Hun opererte ikke brystene før jeg var noen og 20, og det var ikke det at operasjonen gjorde at min selvtillit sank, for den har jeg kjempet hardt for å bygge og holde på. Den kom bare som en følge av at hun ikke klarer jobbe med å være fornøyd som hun er. Det er hun fremdeles heller ikke.

Jeg trodde jeg var tykk hele oppveksten, og fikk stadig og får stadig kommentarer fra ovenfornevnte som "Har du tatt av? Jo det har du" Jeg har en rimelig stabil vekt, men har vel heller lagt på meg litt siden begynnelsen av 20-årene enn omvendt. Disse kommentarene som jeg antar er komplimenter er med på å opprettholde fokus på vekt, men jeg har gitt dem opp. Vekt er alt de tenker på og det hjernen tenker på renner munnen over med. Er dette trist? Ja det syns jeg.

Jeg har tatt et oppgjør med min egen selvtillit og mitt eget selvverd. Jeg nekter videreføre den ekle selvfølesen jeg har voskt opp med. Om jeg er så heldig å få barn en gang skal de føle seg vel i sin egen kropp.

Du syns kanskje jeg gjør mye oppstyr av at en du liker skal operere seg, men jeg synes ikke det er en liten bagatell. Jeg synes det er et tegn på at hun kanskje mistrives i egen kropp, og kanskje kommer til å fortsette med det etter operasjonen. Jeg vet ikke. Jeg kjenner henne ikke. Men jeg liker det likevel ikke.

Skjult ID med pseudonym Blygen ma. 3 jan. 2011 19:11

En del mennesker går under kniven av psykologiske grunner like som av fysiologiske eller sosiale grunner.
Jeg ville aldri angrepet noen som hadde valgt det. Men heller prøvd å forstå hvorfor personen ville gjort det. Kun mulig med samtaler med denne personen. Ser at jeg selv kunne tenkt å få sugd ut en del år med usunn mat... ;))

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 19:15

Det er korrekt som Wæ sier.
Det er bare jeg som er fordømmende og får ham til å håpe han ikke kjenner noen som meg!

:-)

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 19:15

Forstår hva du mener Jente29. Tror nok likevel at dine opplevelser representerer et slags ytterpunkt her. Pusher man sine problemer over på sine nærmeste er det klart dette kan skape problemer, spesielt om det er ungdom i pubertetsalder inn i bildet.

Finnes likevel en del inngrep som er en god del mildere. For eksempel fjerning av enkelte føflekker, arr, strekkmerker og lignende. Angrer litt på at jeg valgte overskriften "Plastisk kirurgi". Burde heller kalt den "Kosmetisk inngrep". Plastisk kirurgi forbindes vel i større grad med litt mer alvorlige inngrep i bryst, nese, ører, lepper og lignende.

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 19:27

Jeg vil vel ikke akkurat påstå at en liten brystforstørrelse, innsprøyting i leppene, fettsuging osv er det man kaller en drastisk forandring. Hvis min mor, søster eller bror har lyst til å slanke seg, bleke tennene eller fjerne et par rynker, skal de da få lov til det uten at JEG lar meg fornærme?!

Det handler jo ikke om å få et helt nytt utseende, men å rette på de elementene man ikke er helt fornøyd med. Hvis min søster velger å farge håret mørkt, blir jo ikke jeg fornærmet fordi jeg er blond? Samme gjelder hvis hun velger å fikse på nesen. Alle er jo sine egne, unike individer uansett..

Tror jeg ville forsøkt å bidra til å øke min mors selvtillit fremfor å fokusere på meg selv, hvis jeg var i din situasjon.. Noen ganger er det faktisk greit å gi komplimenter til de som fisker etter det. Skal ikke alltid så mye mer til.. :-)

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 19:28

Jeg tror ikke min oppvekst er så uvanlig, men jeg var nok veldig var.

Ja det er vel en forskjell på å endre på hud vs beinstruktur og volum her og der.
Det har jeg ikke så mye erfaring med, så der vet jeg ikke helt om det kan være så "farlig"
Men siden du spør går jeg utifra du ikke synes det er helt uproblematisk?

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 19:34

Synes ikke nødvendigvis det er helt uproblematisk, nei. Det handler vel i det store og hele om måtehold. Ville aldri oppmuntret en kjæreste til å gjøre inngrep i pupper eller beinstruktur, nei.

Lasheffect: Alt er jo relativt. I forhold til fjerning av en føflekk, er jo innsprøytning i lepper, pupper eller hofter relativt drastisk. Det er nok likevel mer vanlig enn mange tror.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 19:35

.....forstår at jeg hakke sjans!
Jeg er meg på godt og vondt og ville som sagt blitt supertrist ved et slikt inngrep. Jeg har tenkt litt på dette i dag faktisk - på denne tråden. Og jeg innser det: Jeg hakke sjans! Jeg vil aldri bli, og ønsker heller aldri å bli noe glansbilde på utside om det krever inngrep. Jeg mener fremdeles at det er HELT feil innfallsvinkel. For meg. Og jeg tror mange andres ønske om å leve opp til, være bra nok, bli likt av en gutt osv driver oss i helt feil retning.

Konsekvensen ble at jeg slettet profilen min i dag. Sikkert ikke så dumt uansett. En indirekte takk til deg, TS :-)

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 19:37

Lasheffekt

Jeg forteller fra mitt ståsted fordi dette har påvirket meg veldig i oppveksten. Jeg har følt meg så stygg at jeg avviste alle som prøvde seg på meg frem til for ca 2 år siden. Jeg hadde min første kjæreste for ca 1 år siden, og jeg er 29. Det har tatt meg lang tid å endre tankegangen jeg har vokst opp med. Og forresten, de inngrepene du nevner er mye mer enn min mor har gjort. Jeg kan ikke skjønne hvordan du kan bagatellisere det så veldig.

Jeg har prøvd å hjelpe min mor med selvtilliten, men det skal nok mer enn komplimenter til. Ihvertfall fra meg.
Rart at du tror jeg fokuserer meg meg selv bare fordi jeg prøver å gi en vinkling på hvordan plastisk kirurgi og oppheng i utseende kan påvirke andre. Tror ikke de som kjenner meg vil kalle meg selvsentrert.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 19:43

Z: "Konsekvensen ble at jeg slettet profilen min i dag. Sikkert ikke så dumt uansett. En indirekte takk til deg, TS :-)"

Jeg beklager om jeg har sagt noe som har støtt deg. Vil selvfølgelig ikke at du skal forlate Sukker på grunn av denne tråden. Du må huske at selv om mange kan akseptere at andre tar et valg om å gjøre et inngrep, betyr ikke det det samme som at vi vil oppfordre eller kreve inngrep. Langt derifra. Du er nok helt fin akkurat som du er, og om du selv klarer å se dette - er det helt topp!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 19:48

Du har ikke sagt noe som har støtt meg. Du bare fikk meg til å tenke litt, og det er jo flott!
Jeg ville ikke takket deg om jeg var sarkastisk eller ikke mente det. Takken var ekte og oppriktig, Wæ.

Jeg vet ikke om jeg forlater sukker, jeg kommer til å skrive på forumet når jeg har lyst, men ingen vil finne meg :-)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 3 jan. 2011 19:52

Synes jente29 hadde et innlegg til ettertanke og er redd mange undervurderer hva "et lite inngrep her og et lite der" gjør med oss. Jeg tror ikke det er veldig uvanlig, og jeg tror heller ikke man trenger å være veldig vâr for å la seg merke med det. Din mor og hennes likesinnede skulle hatt en skikkelig wake up call, jente29.

Hva vi kvinner forteller hverandre og lar samfunnet fortelle oss, er noe vi bør være bevisste. Og der har voksne kvinner og menn et ansvar, særlig for sine døtre. Og det handler ikke bare om at man bør være pen, men at det er det viktigste av alt, uansett evner og personlighet. Og hvis man ikke er pen, er man mindre verdt og i alle fall ikke verdt å elskes.

Og derfor er det også grusomt å bli gammel; da er man ikke lenger pen.
For noen "idealer" som formidles.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 19:55

Z: Du får ha et godt nytt år, i alle fall. Uansett hvilket valg du tar. <3

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 20:04

Takk Vibe
Det er godt når noen ser.

Jeg har ikke gjort min mor oppmerksom på hvilken effekt hennes selvsyn har hatt på meg. Vi har et ok forhold, men snakker ikke om de viktige tingene. Jeg har vært sint på henne, men mest av alt syns jeg synd på henne.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 20:07

Likeså til deg, Wæ. Så får vi håpe at du aldri treffer meg, for slike som meg skal du holde deg unna vettu ;-)

Så til deg som vurderer plastisk kirurgi:
Tenk over hvorfor du ønsker å gjøre dette.
Gjør du det for deg selv, eller gjør du det for andre?
Gjør du det fordi du ønsker å bli likt bedre av noen, eller ønsker du å like deg selv bedre?
Hvor lenge har du følt som du gjør, og hvor har disse tankene og følelsene kommet fra?
Tror du på tro og ære at du vil føle deg bedre etter en operasjon, eller vil dette være en forbigående følelse?
Hvor mye av det du ønsker å endre ligger på det mentale, på et "savn" som kommer fra ditt indre?

Se deg rundt. Mennesker i alle fasonger og med alle slags utseende blir elsket. Kropp vil alltid være i endring. Ditt indre liv, din energi og din personlighet er det som er mest deg. Hva skal til for at du verdsetter og pleier dette fremfor å hele tiden skulle bli bedre i ditt ytre? Du er så uendelig mye mer enn din kropp. Til syvende og sist blir mennesker glad i DEG, ikke i et utseende som har endret litt på.

Vi har alle et valg. Mitt valg er å "hoppe av" utseendekarusellen og bare være meg i håp om at det holder.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 20:12

Du er nok uansett i feil alderssjikte for min del, så det er ingen fare der :)

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 20:20

Det er veldig lett å være politisk korrekt og idealistisk når man snakker om slike ting. Dessverre er verden skrudd slik sammen i dag, at man konstant er nødt til å forholde seg til visuelle påvirkninger, forventninger og normer. Sånn er det bare. Man kan si så mange ganger man vil at man ikke er enig i de verdiene som formidles, men når alt kommer til alt ønsker de fleste å bli oppfattet som "pene". Mennesket har et iboende behov for å bli akseptert og funnet attraktivt.

Jeg mener ikke å bagatellisere, men der jeg bor og blandt mine venner og bekjente er "mindre" inngrep ganske utbredt, og overhodet ikke tabu. Og nei, det er ingen som ligner oppblåste barbiedukker, eller en krysning mellom and og menneske. Det er små justeringer som gjør at disse jentene smiler når de ser i speilet, og føler at de kan gå med hevet hode ut i en verden som tross alt stiller enormt høye krav til selvpresentasjon.

Klart man skal fokusere på evner, personlighet, godhet osv, men vi kan ikke late som om det visuelle ikke har noen betydning. Både sønner og døtre må lære å sette pris på seg selv, sånn at de tar vare på både kropp og evner. Det er ikke noe motsetningsforhold mellom et sunt,velpleiet og estetisk ytre, og en skarp hjerne med empatiske og sosiale egenskaper.

Poenget mitt er vel egentlig, at jeg tror mange glemmer å se realiteten i øynene. Plastisk kirurgi og kosmetiske operasjoner er her. Og de forsvinner ikke. Prosedyrene blir mer og mer vanlige, mindre smertefulle og lettere tilgjengelige.

"Jeg synes ikke det er viktig å være pen, men jeg vil gjerne være det" . . . . .

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 20:25

Du er sexy, Lasheffect.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 20:36

"Poenget mitt er vel egentlig, at jeg tror mange glemmer å se realiteten i øynene. Plastisk kirurgi og kosmetiske operasjoner er her. Og de forsvinner ikke. Prosedyrene blir mer og mer vanlige, mindre smertefulle og lettere tilgjengelige."

Jeg tror det er motsatt. Jeg tror mange lammes av denne realiteten som er så utseendefokusert. Jeg sier ikke at det ikke er flott å være pen. Jeg sier ikke at det ikke er bra å ta vare på seg selv. Jeg sier ikke at det er dumt å være attraktiv. Jeg synes likevel dette er en skremmende utvikling. Vi har mange "tilbud" rundt oss til å fikse oss selv for å bli mer billedskjønne, men vi trenger ikke å benytte oss av tilbudene av den grunn. Jeg synes menn med helt normale kropper er pene. Jeg synes kvinner med helt normale kropper er vakre. Jeg prøver på ingen måte å være verken politisk korrekt eller idealistisk. Jeg liker bare helt normalt, snille, gode og vanlige sjeler! Så enkelt.

For meg er det helt uaktuelt å vurdere noe sånt.
Og om det gjør meg singel for resten av livet.....vel, så får det bli sånn :-)

(Men sånn blir det selvsagt ikke)

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 20:38

Lasheffect

Nei man må ikke operere seg for å bli likt, sett på som pen eller attraktiv.
Det er der jeg mener man har et ansvar selv for å la være å fikse på alt mulig.

Det er ikke sønner og døtres oppgave å utstyre seg selv med noen som helst egenskap, men foreldres ansvar å gi en god oppvekst og et sundt miljø. Ansvar for seg selv kan man først ta når man er gammel nok.

Dersom dine venner var vokst opp i et samfunn hvor de fikk vite at de var fine akkurat som de var, enten det er av foreldre, medier, gutter eller venniner, hadde de færreste trengt gjøre noe mer enn å ta på seg noe flatterende, gre håret og kanskje ta på litt maskara for å kunne "gå ut med hevet hode"

Realiteten er den man lager selv

Skjult ID med pseudonym Driver ma. 3 jan. 2011 20:52

Jeg ser absolutt ingenting i @Z sitt innlegg kl.13.44 som kan kalles dømmende eller fordømmende. Når det gjelder å dømme noen på bakgrunn av veldig lite info, tar nok TS kaka selv. Tror jeg kjenne barnehagebarn som argumenterer mer saklig....

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 21:00

Man MÅ ikke operere seg (det har jeg da på ingen måte verken sagt eller insinuert) men det er ikke noe galt med de som gjør det, og det er ikke nødvendigvis et tegn på hverken det ene eller det andre - annet enn at vi lever i et visuelt samfunn.

Man er alltid et produkt av sin samtid, og nei, realiteten er ikke noe man lager selv. Du kan fint si "hvis", men her er det ikke snakk om "hvis". Her er det snakk om hvordan ting faktisk forholder seg, og det er det som er realiteten. Til gjengjeld kan man selv velge hvordan man forholder seg til den. På samme måte som man selv velger hvordan man vil forholde seg til livet: Tar du til takke med det du får, eller vil du jobbe for å oppnå det du mener du fortjener?

Og Wæ: Takk.. ;)

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 3 jan. 2011 21:07

Klapper for @Z sitt innlegg 20.07!

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 21:17

Jeg sier "hvis" fordi du er med på å lage realiteten for deg å dine venner. Du mente tidligere at jeg bare kunne gi min mor noen komplimenter så ville hennes problemer forsvinne, men ser ikke ut til å se viktigheten av å støtte opp om dine venner, ved å komplimentere dem, og da mener jeg ikke "nei så fin den nye nesen din er" men ekte, gode, varme komplimenter. Og for at komplimentene skal ha noen tyngde kan man ikke selv ha fjernet og puttet på hist og her.

Minner meg om michael jackson sin sang "don't matter if your black or white" hehe ikke særlig tynde der

Jeg er glad i kroppen min, og gjør ikke så mye for å endre den. Skal kanskje trimme litt mer i januar hehe, kanskje dra frem skiene, men skal ikke ta noen suppekur, atkinsdiett, legge meg under noen kniv eller noe annet drastisk. Ellers prøver jeg ta på antrekk som er flatterende på min kropp, og smile mye.

Skjult ID med pseudonym ?? ma. 3 jan. 2011 21:27

"Jeg vet ikke helt hva jeg mener om det" avslutter Wæ sitt innlegg med..
Etter å ha skummet meg nedover tråden her så synes jeg Wæ hadde mye meninger om emnet.... :S

Hvorfor Wæ i det heletatt stiller spørsmålene er for meg en gåte? ..om det ikke er for å kunne krangle litt.. eller øve seg på å forsvare denne daten, i tilfelle det skulle bli flere dater ;)

Det som virkelig tar kaka, er bagatelliseringen av Jente29 sine erfaringer. Ikke bare er det noe egenopplevd hun her deler med oss, men hun minner oss også på andre aspekter rundt temaet. Blant annet at voksne har et ansvar ovenfor barn og ungdom. Ikke bare innenfor egen familie, men i samfunnet generelt..

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 21:32

Greit om du leser da, istedet for å bare skumme. Det går faktisk fint an å reflektere over noe, uten å nødvendigvis ha gjort seg opp bastante meninger om det.

For eksempel har jeg stilt meg bak Jente29 sine meninger, som er sterkt negativt vinklet i forhold til tema. Hennes innlegg var et bra og viktig bidrag i tråden.

Skjult ID med pseudonym ?? ma. 3 jan. 2011 21:44

Beklager Wæ. Mulig det er som du sier 21.32, men da føler jeg ikke du har klart å få fram budskapet ditt.

"Forstår hva du mener Jente29. Tror nok likevel at dine opplevelser representerer et slags ytterpunkt her".. for meg virker det som en klar bagatellisering i en "Jeg vet bedre enn deg"-holdning. Beklager igjen. Bare slik JEG oppfattet det.

For meg handler det å reflektere om å tenke litt over hva andre deler av sine meninger før man kaster seg over, og argumenterer (ufint) i mot... Dårlig dag i dag?

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 3 jan. 2011 21:50

@Lasheffect (16.40)
Nettopp DET var poenget mitt, ved å skrive "tilsynelatende" perfekte mennesker som perfeksjonerer seg...
Hvor går grensen?
Hva er skjønnhetsidealet?
Hva er perfekt?
Hvem kan definere det perfekte?
Osv...

Som jeg skrev...når er man fornøyd? Og hvem påvirker dette?
Jeg legger merke til at mange tråder i forum nå går i retning av selvtillit og selvfølelse. Like interessant kunne det vært å se på forskjellen mellom disse to. For det er en vesensforskjell på selvtillit og selvfølelse.
Enda mer spennende kunne det vært å se på dette med selvinnsikt med det samme. Vel..

Jeg kan sette meg ned og være trist over andre menneskers valg, som de gjør i sine liv. Jeg kan sørge over tapte idealer og at samfunnet dytter i retning av perfeksjonisme og overfladiskhet.
Jeg velger istedet å ivareta mine egne følelser og idealer, og jeg velger å forholde meg til det som er rundt meg. Jeg trenger ikke være en del av det...men jeg trenger heller ikke sette meg i høysetet for hva som er riktig for andre å gjøre. Jeg håper alle mennesker opplever lykke, jeg...lykke i sitt eget liv, over sin egen tilværelse og glede for å være til. Akkurat som de ER...eller som de velger å være. Hva andre velger å gjøre er uansett ikke noe jeg har kontroll over, og jeg har ingen fasit på hva som er riktig eller viktig. Jeg vet bare hva JEG synes er riktig og viktig for meg selv, mitt moralske kompass, mitt verdisyn og mine overbevisninger.

Jeg har innsett at jeg ikke kan gjøre andre lykkelige.
Andre kan heller ikke gjøre meg lykkelig.
Og det er konklusjonen jeg igjen trekker ut fra det f.eks jente 29 skriver.
Enhver har ansvar og eierskap til sitt eget. Og som jeg skrev i mitt innlegg så har jeg ikke noe med endringer andre mennesker gjør i sitt liv. Men jeg pleier å spørre:
-Hva er den bakenforliggende årsaken til at du velger å gjøre dette? Og hva vil det gi deg?

*Virkeligheten/sannheten er den man velger å se gjennom egne øyne.*

Skjult ID med pseudonym ?? ma. 3 jan. 2011 21:50

Driver skriver det så bra 20.52.

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 21:52

??: Jeg sitter da ikke her og sender budskap. Jeg diskuterer temaet, på lik linje med andre som skriver i tråden.

Det jeg skrev til Jente var ikke på noen måte nedlatende eller ufint. Jeg tror ikke at hennes problemer er særlig representative for hva som skjer med omgivelsene om noen gjør kosmetiske inngrep på kroppen sin. Jeg ser helt klart problemstillingen og jeg advarte i samme innlegg selv mot å eksponere spesielt ungdom i pubertetsalder mot slike ting. Hun representerer uansett et slags ytterpunkt og ikke den jevne. På motsatt ytterpunkt er Lasheffect, som har et svært liberalt forhold til det hele og hevder at det ikke er det minste tabu i hennes omgangskrets. For de aller, aller fleste er nok virkeligheten et sted midt imellom disse to.

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 21:56

"Forstår hva du mener Jente29. Tror nok likevel at dine opplevelser representerer et slags ytterpunkt her. Pusher man sine problemer over på sine nærmeste er det klart dette kan skape problemer, spesielt om det er ungdom i pubertetsalder inn i bildet."

Jeg synes Wæ stiller med ganske åpent sinn, og oppfattet ikke kommentaren over som nedlatende. Jeg tror heller bare at han ikke kjenner seg igjen i mitt univers, som nok mange menn ikke gjør.

For å komme med en kommentar til til innlegget over vil jeg bare si at mine omgivelser nok ikke har opplevd at de pushet ut noentingsomhelst, men heller har vært ureflektert og blind for hva de har kommunisert ved å være så opphengt i sitt eget utseende.

Skjult ID med pseudonym skjultid ma. 3 jan. 2011 22:09

Hvorfor gidder dere å bruke metervis på innlegg om dette temaet. Dette er fullt lovlig, har 18 års aldersgrense, og folk betaler stort sett for det selv, så sant det ikke er alvorlig medisinsk.

Om folk gjør det uansett av hvilken grunn, er det utrolig mange besserwissere her.

Slutt å bry dere, og fei heller for egen dør.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 jan. 2011 22:12

"slutt å bry dere"

Det er slike utsagn som får meg til å føle at jeg tilhører en annen klode eller en annen tidsalder :-)

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 22:12

Jente29:

Du forenkler og banaliserer litt av det jeg skriver her, og det er synd, for da går noe av meningen tapt.. man fjerner ikke noens problemer "bare" ved å gi dem komplimenter, men man kan gjøre situasjonen bedre ved å være støttende og ikke la seg fornærme personlig av familiemedlemmers fokus på eget utseende.

Jeg stoler like mye på et kompliment fra en med restylane i leppene som en uten. I de aller fleste tilfeller er man forsåvidt også uvitende om noe er endret eller ikke, og da blir det jo vanskelig å reservere seg.. Og hvorfor reservere seg mot positive ord, uansett kilde? Du nevner Michael Jacksons ord.. disse ble da definitivt ikke mindre relevante fordi han skiftet hudfarge.

Som nevnt over, har jeg verken forstørret, glattet ut eller rettet på noe, og har ingen planer om å få foretatt noe i nærmeste fremtid. Men jeg gjør det som kreves for å holde kroppen fast, og jeg bleker tennene, smører inn huden, kjøper dyre kjoler, høye sko, og går til frisøren jevnlig. Av nøyaktig samme grunn som noen velger å gjøre andre ting. Skjønnhet. Hvem vet, om noen år får jeg kanskje behov for å forstørre leppene litt, og fylle inn noen av smilerynkene? Og hva så? Jeg blir veldig overrasket hvis noen kommer og forteller meg at jeg mangler selvtillit, selvrespekt eller forstand av den grunn..

Kvinner i 2011 gjør det de vil. Punktum. Det handler ikke om selvobjektifisering, det handler om at man er bevisst sin verden og sine egne forventninger i denne.

Og Tingeling: Jeg er enig i stort sett hele ditt siste innlegg, på nær en ting: Virkeligheten er ikke noe vi som enkeltmennesker kan kontrollere - det eneste vi kan kontrollere er våre egne liv. VI kan ha forskjellige perspektiver, ja - men realiteten vil fortsatt være den samme.. :-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 3 jan. 2011 22:17

Les gjerne den siste setningen en gang til, Lasheffect. :-)

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 22:17

"Jeg synes Wæ stiller med ganske åpent sinn, og oppfattet ikke kommentaren over som nedlatende. Jeg tror heller bare at han ikke kjenner seg igjen i mitt univers, som nok mange menn ikke gjør."

Takk for det, Jente29. Var ikke på noen måte meningen å være nedlatende, så bra du ikke oppfattet det slik. Jeg ville aldri bagatellisert problemene du har opplevd, fordi jeg vet at dette kan være et reellt problem for mange. Tror jeg har likevel mitt på det rene når jeg sier at det ikke er så forferdelig mange (og det skal vi være glad for) som har opplevd dette like sterkt som deg, og at det nok derfor ikke er en ting mange er veldig bevisst på når de vurderer inngrep. Men som sagt; supert at du kom med din historie for det setter ting i et litt annet perspektiv. Håper du har et litt mer avslappet forhold til kroppshysteri i dag enn du hadde i oppveksten :)

Skjult ID med pseudonym Blygen ma. 3 jan. 2011 22:21

@Z Du har ihvertfall et meget sunt selvbilde. Med egen innsikt. Du har mye rett i det du sier.
Er faktisk ikke det ytre som teller... (selv om et pent ytre ofte er det man tiltrekkes av).

Men utseende til et menneske er faktisk også subjektivt om det er pent eller ikke.
Når man er forelsket eller glad i noen så er ser man det gode i mennesket og da er det menneske vakkert for deg.

Men et godt selvbilde gir også et vakkert ytre.....

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 22:25

Jeg syns faktisk du er ganske drøy som mener at jeg er blitt fornærmet. Nå er jeg gammel nok til å tåle det meste, men når man vokser opp og som 5åring får høre voksne damer i nærmiljø klager over sin egen mage og kalle seg selv stygg (også 5åringer har mage og kan sammenligne med andres mager), når man som niåring konstant hører "hadde jeg bare vært sånn og sånn så kunne jeg gjort sånn og sånn" (hmm jeg tror jeg er litt sånn også) 13 15 16 18 21 du trenger vel ingen teskje... Og å tro at de som opererer seg ikke diskuterer det i forveien og i etterkant er naivt. Jeg er ikke blitt fornærmet!

Det du opererer på deg selv nå må du også stå inne for for din omkrets og fremtidige barn. Gjør det du vil med deg selv, men du får ikke tro at ingen rundt deg påvirkes av dine valg.

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 22:27

Tingeling;

*Virkeligheten/sannheten er den man velger å se gjennom egne øyne.*

Jeg forstår denne setningen som at virkeligheten/ sannheten avhenger av perspektivet..? Det jeg mener er at virkeligheten i seg selv ikke formes av den enkeltes perspektiv, men at den enkeltes tolkning av virkeligheten kan variere avhengig av vinkelen den blir sett fra.

Innmari filosofisk dette, men du virker oppegående, så tror du fanger den.. uansett om du er enig eller ikke ;-)

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 3 jan. 2011 22:28

Jeg har lest meg gjennom tråden nå, og må si at enkeltes bagatellisering av kosmetiske inngrep er ganske så skremmende. Jeg tenker på hvilket samfunn vi kommer til å ha om 10-20-30 år, og hvilke press unge kvinner og menn kommer til å føle på kroppen sin da. Vi MÅ ikke glemme at vi er forbilder for neste generasjon, og når vi går ut å sier at det ikke er "greit" å ikke være perfekt, hvilke budskap sender vi fra oss da?

Jeg må si at jeg blir skikkelig glad inni meg når jeg leser innleggene fra Z, Tingeling og jente29. Dere er kvinner som aksepterer den naturlige kroppen, og jeg ser det blir sjeldnere og sjeldnere vare.

Tenker med gru på det sorteringssamfunn vi beveger oss frem mot. Med denne utviklingen, er det kansje ikke så mange år frem til vi begynner å kosmetisk pynte på våre barn og?

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 jan. 2011 22:30 Privat melding

"Tror jeg har likevel mitt på det rene når jeg sier at det ikke er så forferdelig mange (og det skal vi være glad for) som har opplevd dette like sterkt som deg, og at det nok derfor ikke er en ting mange er veldig bevisst på når de vurderer inngrep. "

@TS

Av denne uttalelsen din fremkommer det at du ikke har pratet særlig mye med tenåringsjenter i ditt liv? ;)

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 22:31

Takk Wæ

Jeg har et bevisst forhold til kroppshysteri, for jeg vil ikke bli som min mor, og vil heller ikke være med på å gjøre mine problemer til andres. Man kommer jo ikke ifra det uten "arr", men det er ok.

Hører jeg ordet suppekur fnyser jeg hardt ..hehe

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 3 jan. 2011 22:36

Vi legger selv betydning til vår virkelighet, basert på våre verdier og erfaringer...med mer. Jepp, det var det jeg mente, og vi farges av "vår egen virkelighet"...som igjen gjerne blir vår målestokk for hva som er rett/feil. :-)
Så dersom jeg og du opplever samme situasjon kan vi begge gjenfortelle virkeligheten. Men forskjellig, ut fra hva vi vektlegger. Så realiteten er dermed ikke den samme.
See?

*Men dette ble vel et sidesprang. ;-)*

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 22:37

Jente29:

Jeg vet jeg er direkte. Mulig jeg er drøy også. Dog er det viktig å skape reaksjoner innimellom for å kunne få en fornuftig debatt. Og jeg er fullstendig klar over hvilke prosesser du henviser til mtp barn/ voksen.

Kanskje du skal lese gjennom innleggene fra start til slutt en gang til? Jeg fremhever jo nettopp, at vi alle er produkter av vår samtid - med andre ord blir vi løpende påvirket av alt fra direkte omgang med andre mennesker, til visuelle inntrykk vi får på internett, film, via magasiner etc. I tillegg til dette kommer det verbale, som dessverre har fått mindre og mindre betydning. Jeg er ikke noe unntak fra dette, og det jeg gjør og sier får naturligvis sin plass, og vil helt sikkert bidra både positivt og negativt til hver sin tid.

:-)

Skjult ID med pseudonym ma. 3 jan. 2011 22:40

Sooky: "Av denne uttalelsen din fremkommer det at du ikke har pratet særlig mye med tenåringsjenter i ditt liv? ;)"

Stikkord her er "like sterkt". Alle tenåringer, uansett kjønn, har jo til en viss grad opplevd dette med kroppspress. Noen har opplevd det i langt større grad enn andre. Jente29 allerede fra femårsalderen, om jeg forstår henne riktig.

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 22:41

Jente29:

Jeg vet jeg er direkte. Mulig jeg er drøy også. Dog er det viktig å skape reaksjoner innimellom for å kunne få en fornuftig debatt. Og jeg er fullstendig klar over hvilke prosesser du henviser til mtp barn/ voksen.

Kanskje du skal lese gjennom innleggene fra start til slutt en gang til? Jeg fremhever jo nettopp, at vi alle er produkter av vår samtid - med andre ord blir vi løpende påvirket av alt fra direkte omgang med andre mennesker, til visuelle inntrykk vi får på internett, film, via magasiner etc. I tillegg til dette kommer det verbale, som dessverre har fått mindre og mindre betydning. Jeg er ikke noe unntak fra dette, og det jeg gjør og sier får naturligvis sin plass, og vil helt sikkert bidra både positivt og negativt til hver sin tid.

:-)

Skjult ID med pseudonym Jente29 ma. 3 jan. 2011 22:41

Det er ikke det at du er direkte. Det er bare at jeg syns du skyter skivebom. Og at du virker umoden. Les gjerne tråden omigjen selv, jeg føler ikke at jeg trenger det for å henge med i debatten.

Å være resultat av sin samtid fritar ikke deg fra å tenke over hva du gjør. Virker som du syns det er like greit å bidra negativt som positivt, og unnskylde det med samfunn og samtid.

Skjult ID med pseudonym xxx ma. 3 jan. 2011 22:43

Deilig med silikonbryster om damen er happy og føler seg bedre :)
Hårextantion..why not..
Lange nailer..nice..klistret på de gamle

Kvinner er kvinner og menn er menn..

Skjult ID med pseudonym Jente_ ma. 3 jan. 2011 22:48

Det kommer jo helt anpå hva h*n skulle endre på. Måtte nok hatt forståelse for endringen hvis det skulle vært helt greit i min verden. Hvor godt kjenner du jenta det gjelder? Har selv venninner som har lagt inn silikon, redusert pupper, fjernet fett fra magen og lår. Selv om en jente ser råbra ut for deg, så betyr ikke det at hun føler seg råbra. De aller fleste har noe de er misfornøyd med, og dersom man har mulighet og råd til det så hvorfor ikke endre på det?!

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ma. 3 jan. 2011 23:03

Jente29:

Jeg tror på mangfold, og retten til å si og gjøre det man selv ønsker - så lenge det ikke går utover andre. Jeg tror ikke på utopier, og velger derfor å ta verden for det den er, i den grad det er mulig. Kall det gjerne umodent om du vil.. :-)

Skjult ID med pseudonym Bangalter ma. 3 jan. 2011 23:11

Du er borgerlig, mens Jente29 er sosialist. Fundamentale forskjeller på hvordan man ser på ting. Ingen av dere er umodne. Langt ifra.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 3 jan. 2011 23:59

Folk snakker om at inngrep får folk til "å føle seg bedre" uten å spørre om "hvorfor får det dem til å føle seg bedre?"

Fordi de som har noe å tjene på det forteller dem at de skal føle seg verre uten.
Når man ser hva folk er villige til å gjøre mht botox og ansiktsløftnigner og whatnot, i den tro at de blir penere, sier det litt om hvor hjernevasket og tilvent man blir. Og det er _ikke_som resultat av noe biologisk evolusjonsmessig higen etter ungdom el fruktbarhet, men resultat av manipulerende markedsføring av folk som skal tjene penegr på at du ikke er god nok.
Og når folk lar seg manipulere blir det altfor mye penger i denne indsutrien til at presset vil avta.


Bangalter, jeg er vel også på den borgerlige siden, selv om jeg er blitt litt mer betenkt den siste tiden, men deler bl.a. jente29s oppfatning her.

Lasheffect, synes du har en veldig merkelig holdning til samfunnet; som om ting utvikler seg helt uten menneskers innflytelse og holdnigner ikke har noe å si. Det eneste resultat av en slik tankegang er at man lar seg styre av kommersielle krefter.

skjultid - "slutt å bry dere"...er det mulig. Les Arnulf Øverland du.

Skjult ID med pseudonym Lasheffect ti. 4 jan. 2011 00:38

Vibe:

Menneskers holdninger har definitivt noe å si, og vi er alle med på å forme og tilpasse oss det til enhver tid gjeldende idealet. I det øyeblikket vi kan gjenkjenne speilbildet vårt som små barn, begynner vi å tilpasse oss idealbilder. Det starter med våre nærmeste og flytter seg utover i samfunnet. Idealer genrelt, og skjønnhetsidealer spesielt samt manuell tilpasning til disse, er ikke noe som er unikt for vår tid - det er noe mennesket i mange århundrer har forholdt seg til.

Og klart man lar seg påvirke av komersielle krefter - det er de som har tilgang til de fleste visuelle flatene vi møter hver dag. Du kan ikke unngå å la deg påvirke av noe som er plassert i synsfeltet ditt x antall ganger per dag. Det betyr også at du til en viss grad vil la deg styre, enten du innrømmer det eller ikke.

Jeg regner med at du også gjør en del ting hver eneste dag for å komme nærmere det du anser for å være vakkert - eller det du tror andre oppfatter som vakkert. Grensene for hva som er akseptert, vil variere fra miljø til miljø og generasjon til generasjon.

Vi er allerede i denne situasjonen, og folk fikser både på det ene og det andre. Ja - i mine øyne er det helt ok, så lenge det skjer i moderasjon og man ikke ødelegger seg selv (som jeg skrev helt i starten). Sistnevnte gjelder forsåvidt piercinger og tatoveringer også, da dette kan regnes som kosmetiske inngrep på lik linje med ting som er nevnt tidligere i tråden. Hadde vært interessant å høre deres holdninger til det også.. Er det nok en ting vi må skjermes mot, og som ikke er akseptabelt?

Skjult ID on. 5 jan. 2011 06:05

Hvis hun er råflott jente som du nevner! å det er din egen menig å dine øyne som ser henne råflott så er du nok ikke alene om det!!. Hva er da problemet? Det virker jo her som dette først og fremst går på hennes selvbilde å hun kan vel være råflott likevel. Alle vil vel se best mulig ut når alt kommer til alt!! Hva om dette kan hjelpe hennes selvbilde og livskvalite selv råflott!! så støtter du selvfølgelig hennes valg!! Det har sikkert vært et vanskelig valg for henne også . Hva "det nå er hun ska få orden på" sikkert for sin egen del først og fremst!!
Jeg hadde støttet henne fullt for jeg tror sånt stikker dypt inni sjela på dem det gjelder!! vi har alle noen skavanker men like forskjellig som oss mennesker.

selv om jeg ikke vet hva det gjelder annet en det som er skrevet over her!
så kan det være et liv fra lav eller ingen til høy selvfølelse.
Å hun føler seg råråflott etterpå!!! hva er vel bedre?

Skjult ID med pseudonym Tasselass on. 5 jan. 2011 08:02

Mr.plastic fantastic is waste.

Be happy with who you are. Ville aldri ofret et brøkdels av sekund på en tanke om inngrep fordi jeg er fantastisk i kropp og sjel :-)