Alle innlegg Sukkerforum

Le av amerikanere...!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 4 jan. 2011 22:41

Se på NRK2 nå om "Tea Party bevegelsen"

...jizzzess...latterlig...og skremmende...

Skjult ID med pseudonym Blygen ti. 4 jan. 2011 22:42

Palin er en smule forblåst......

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 4 jan. 2011 22:46

Her det faktisk enkelte som er værre.....hjelpe....

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 4 jan. 2011 22:48

Helt skremmende hvordan noen tenker....

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 4 jan. 2011 22:52

Er jo ikke så merkelig, da, i et land som i stor grad er grunnlagt og bygget opp av religiøse fundamentaliser...

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 4 jan. 2011 22:59

Jeg så den dokumentaren for ett års tid siden, husker jeg diskuterte det med kreti og pleti i tiden etterpå, men har visst fortrengt hva det hele handlet om.....

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 4 jan. 2011 23:02

Man blir like blåst som omgivelsene. Hadde jeg vært afghansk politimann ville jeg vært analfabet, opiumsnarkoman, fanatisk religiøs, pengeutpresser og kvinneundertrykker. Egentlig ganske flaks jeg er født her.

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 4 jan. 2011 23:04

Kanskje du kunne vært Krekar BW?

Er jo ikke heeelt objektiv denne da, men må være fryktelig vanskelig å lage noe objektivt ut av slike blåste folk...

(mann 36 år fra Oslo) ti. 4 jan. 2011 23:07 Privat melding

mer skremmende er det at partier. spesielt ett ser opp til disse gærningene her i norge

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 4 jan. 2011 23:10

Tror ikke akkurat kostholdet dere gjør at de tenker "klarere" iallefall;) Og det er skremmende hvor lett man adopterer autoriteters holdninger uansett hvor latterlig de er....Og gjemme seg bak King??? Kjenner jeg får frysninger av det flagget...

Skjult ID med pseudonym -Taz- ti. 4 jan. 2011 23:11

Det er klart Hoxen, men du kan si hva du vil, så potensielt farlige som disse amerikanerne er, kommer aldri de du mener bli...

(mann 36 år fra Oslo) ti. 4 jan. 2011 23:14 Privat melding

det tror jeg de kan få muligheten til og bli i det de får makten til det, de har allerede dratt lua over øynene på folk med frykt og spittelse. og bare det at de ser opp til disse menneskene bør få folk til og våkne litt.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 4 jan. 2011 23:15

Hoxen:
Jeg ønsker det omtalte partiet dødt og begravet, men jeg tror likevel at velgerne deres er såvidt påvirket av norsk og europeisk kultur til at det ikke blir en blåkopi.

(mann 36 år fra Oslo) ti. 4 jan. 2011 23:20 Privat melding

vel du har et veldig godt poeng i at vi kommer fra en annen kultur. men det at det ikke betyr at de blir en blåkopi. betyr ikke at de i så måte er like farlig for OSS her i Norge. og det tror jeg en del av oss vil merke i det frykten og splittelsen som de driver med er så overveldende at det er vanskelig og få snudd det. Som vi ser i USA hvor vanlige arbeidere kjemper mot egen velferd.

og nå så jeg en plakat som kalte Obama en Marxisit.. snakk om å være kunnskapsløs a gitt.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 4 jan. 2011 23:28

Hoxen:
Forskjellen på Norge og USA er at mens de i USA faktisk går rundt og innbiller seg at alt vil bli bedre dersom staten blir en nattevekterstat, mens de i Norge mener at problemet er at staten ikke fungerer godt nok. I Norge er det, tross alt, bare byråkratiet de vil bli kvitt, ikke velferdsordningene, i USA er det ordningene som sådan.

Men er helt enig i det du skriver om splittelse og frykt.

(mann 36 år fra Oslo) ti. 4 jan. 2011 23:36 Privat melding

vel det blir en lang diskusjon om vi skal snakke om nevnte partiet(r) holdning til velferd. i min verden er de helt klart i mot den gode velferdstaten vi har i dag og alt annet som blir sagt er tåkelegging. men godt vi kan være enig om hvor skummle de er. skulle ønske vi bare fikk med oss de resterende 20 ett eller annet prosentene som har fått lua dradd ned over øya.

Skjult ID med pseudonym Blygen ti. 4 jan. 2011 23:37

Er vel ikke akkurat Tea party den gjengen assosierer seg med. Tea party er jo den mest ekstreme konservative gjengen der borte. Ser man litt på det de står for så er det faktisk et stykke unna hva de på "ytre høyre" i Norge faktisk står for....

Tea party står for innskrenkning av menneskelig frihet til selvstendige valg....

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 4 jan. 2011 23:42

Blygen:
Men det er jo nettopp det som viser forskjellen på den norske og den amerikanske kulturen - vi har rett og slett en helt ulik oppfatning av hva frihet består i. Amerikanerne, og i hvert fall Tea Party, står for en ekstrem variant av mulighetslikhet, mens de aller fleste i Norge legger langt større vekt på resultatlikhet. Når perspektivet er at vi alle er like overfor Gud og at det er denne likheten som definerer vår lykke, vil ethvert forsøk på å endre på denne guddommelige virkeligheten være et angrep på vår frihet.

Det omtalte norske partiet står nok nærmere dette perspektivet enn det for eksempel jeg gjør, men det er en himmelvid forskjell - med unntak av Det Lille Folkepartiet er det vel ingen i Norge som for alvor tror at det ikke er samfunnsmessige strukturer som annullerer denne konstruerte likheten overfor Gud eller marked eller hva det nå er.

Skjult ID med pseudonym Blygen on. 5 jan. 2011 00:02

@QWERTY, og godt er det...

Skjult ID med pseudonym -Taz- on. 5 jan. 2011 00:04

Når jeg ser det qwerty skriver så er jeg glad jeg har humor å falle tilbake på, den diskusjonen med ei dame hadde jeg nok ryki fort ut av ;-)

Skjult ID med pseudonym sannheten on. 5 jan. 2011 00:50

Jeg synes roboter er flotte, jeg. Det finnes mange oppgaver som kan gjøres langt mer presist, effektivt og sikkert av en robot kontra et menneske. Likhetsidealet er vel heller ikke å forakte...

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 5 jan. 2011 00:54

Det idealet er vedtatt i janteloven og er naturstridig.

Skjult ID med pseudonym sannheten on. 5 jan. 2011 00:57

Ja, Janteloven liker jeg også veldig godt. Den sørger for å holde folk på plass i rekkene der de hører hjemme.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 5 jan. 2011 17:24

Taz:
Problemet er at det ikke er mange damer som holder følge på den heller... Tror jeg må få meg litt humor.

Skjult ID med pseudonym Brucew to. 6 jan. 2011 11:38

Don Johan

Det er allment akseptert i den vestlige verden at privat vold er primitivt og uintelligent. Det er også forbudt ved lov bortsett fra i selvforsvar, og da kun om liv står på spill. I norge har feminismen tatt helt av, og mange menn har maks en testikkel igjen. Derfor blir de fleste norske menn handlingslammet når folk uten disse sperringene blir irritererte. Og siden holdningen til norske myndigheter er slik at alle anses som enkeltindivider og lovlydige i utgangspunktet, kan ikke politiet stille mannsterkt i ved alle fotballkamper hvor ikke-vestilge land spiller. Det er nemlig rasisme i manges øyne.

Skjult ID med pseudonym mann33 to. 6 jan. 2011 13:36

Da jeg selv gikk på skole her på østkanten i Oslo så var det stadig slagsmål mellom norske og utenlandske elever, og det på en skole hvor det den gang fortsatt bare var 10 – 15 % innvandrere. Jeg har senere møtt noen av de iranerne og afghanerne som jeg gikk på skole med den gangen, i voksen alder, og vi har faktisk en ganske lik forståelse av hva som skjedde. Det var ganske enkelt ingen som stilte krav til dem, ingen som ga dem regler som det ble forventet at de skulle holde. Foreldrene deres kunne ofte ikke norsk og hadde overhode ikke peiling på hva som foregikk, og hvis de en sjelden gang skjønte det og truet med straff så fortalte barna foreldrene sine at hvis de ga dem ris, så ville barnevernet komme. Og lærerne gjorde stort sett ingenting, fordi de syntes det var ubehagelig. Dessuten sa flyktningbarna til dem at foreldrene deres ville gi dem juling hvis lærerne sa noe, så da holdt de kjeft og ungene fikk fritt spillerom. Så det ble masse bråk. Noen ganger var det vi norske som startet, men veldig ofte var det flyktningbarna, men uansett hvem som egentlig sto bak så var det alltid – alltid – vi norske barna som fikk skylden av rektor og lærere. Selv når de visste at det var flyktningbarna som faktisk hadde startet det, så fikk vi klar beskjed om at vi bare skulle finne oss i å bli slengt dritt til og i noen tilfeller kastet ting på eller spyttet på, fordi det var så synd på dem, og vi derfor måtte vise forståelse for at de hadde det vanskelig og kunne gjøre slikt. Så ble det slåssing var det vår skyld, og vi som ble straffet. Og da noen av oss guttene etter hvert begynte å gi uttrykk for at vi ikke likte utlendinger generelt (med noen unntak, vi hadde jo enkelte venner blant dem også), fordi vi jo stort sett bare hadde dårlige erfaringer, så ble det enda verre, for da var vi jo rasister i tillegg. Det er litt rart i dag å tenke på at jeg som et 11-12 år gammelt barn faktisk offentlig ble stemplet som en hardbarket rasist av rektoren på barneskolen min må jeg si, men slik var det.

Dette er jo noen år siden nå, men jeg tviler på at særlig mye har endret seg. Med en slik holdning i samfunnet så er det kanskje ikke så rart at folk vokser opp og blir tafatte og feige når de blir vitne til vold fra andre med mørkere hud og fremmede navn som ikke følger de samme reglene? Vi blir jo allerede fra barndommen truet med rasiststempelet hvis vi tar igjen? Nei, enig med deg. Mye man kan si om amerikanerne, men de tør i alle fall forsvare seg og sine.

Skjult ID med pseudonym kit to. 6 jan. 2011 18:07

Nå har jeg ikke sett programmet, men deler av tea-party er i allefall konsekvente? De ønsker ikke å betale skatt, men de vil helle ikke ha noe fra staten bortsett fra en nattvekter stat. Dette i motsetning til høyresiden i Norge som heller ikke vil betale skatt, men forventer at staten løser de aller fleste problemer.

Skjult ID med pseudonym Brucew to. 6 jan. 2011 18:24

De synes det er greit med offentlig brannvesen, skoler og politi, men ikke offentlig helsevesen. Pussig.

(mann 49 år fra Østfold) to. 6 jan. 2011 18:57 Privat melding

Hva har vi sagt om blå neglelakk, unge mann?

Skjult ID med pseudonym Blygen to. 6 jan. 2011 19:31

Vanskelig å ta en mann seriøs når han har blå eller er det lilla neglelakk.... ;))

Skjult ID med pseudonym kit fr. 7 jan. 2011 10:25

BruceW, det er langt fra alle amerikanere som synes offntlig skole er bra. Det er en del som holder hjemmeskole.

Men blir litt oversendt over den enkle generaliseringen over hvordan amerikanere er. Det er ekstremt store forskjeller på amerikanerne.

Skjult ID med pseudonym sid fr. 7 jan. 2011 10:45

Hva ønsker egentlig Tea Party - hvem skal drive skoler, sykehus, bygge infrastruktur og alt annet staten vanligvis gjør? Skal alt være privat? Og ingen retningslinjer? Og hvem holder lønningsposen?

Skjult ID med pseudonym kit fr. 7 jan. 2011 11:08

Sid, tea party er veldig mye forskjellig. Så hvilket svar du får er avhengig av hvem du spør. Men slik jeg har forstått de, onsker de mindre offenlige løsninger og mer private. Lønningsposen holder vel arbeidsgiver, som de fleste andre plasser

Skjult ID med pseudonym sid fr. 7 jan. 2011 11:56

Ja, men hvem blir arbeidsgiver hvis private skal gjøre alt? At folk lokalt slår seg sammen og f.eks. bygger en skole og en veistubb ... ?