Alle innlegg Sukkerforum

sædbanken er tom!

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Østfold) lø. 8 jan. 2011 12:07 Privat melding

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10037249

Hadde de bare ansatt noen "budeier" så ville vel lageret fyllt seg opp ganske kjapt. Fin jobb for "tørrlagte" sukkerjenter?

(mann 32 år fra Oslo) lø. 8 jan. 2011 12:10 Privat melding

Likte særlig VG's overskrift på denne saken: "Sædbanken nesten tom - trenger drahjelp fra norske menn". Holder ikke tilbake på ordspillene denne gangen heller, nei. :P

Skjult ID med pseudonym Freshman lø. 8 jan. 2011 12:13

Vent litt......skal bare få på meg jakka....hiver meg inn i bilen og reiser...
Hvor ligger denne banken?
Har den noe hovedkontor.....he he...?

(kvinne 37 år fra Oslo) lø. 8 jan. 2011 12:15 Privat melding

Hehe.... har vi en sædbank????? Trodde kvinnfolka måtte til danmark for å fikse slikt jeg... Eller ut på byen og lure en tulling...

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 8 jan. 2011 12:32

Dette er vel ikke akkurat uventet. Hvis du som mann tenker på å fungere som donor i dag så må du være forberedt på at det kan dukke opp en ungdom på døra din om 18 år som forteller deg at du er faren, ettersom vi ikke lenger har anonym sæddonasjon i Norge.

Skjult ID med pseudonym Brucew lø. 8 jan. 2011 12:35

Så gutta risikerer barnebidrag også?

Skjult ID med pseudonym avlsstut lø. 8 jan. 2011 12:35

Jeg hadde aldri kunne tenkt meg å donert sæd......
Bloddonasjon er helt ok, for det redder jo liv, men en sæddonasjon, nei det hadde jeg ikke ville gjort.

Jeg liker ikke tanken på at det skal vokse opp barn med mine gener, eller med andre ord; halvsøsken til mine egne barn, og som i verste fall i fremtiden kan ende opp i et forhold med hverandre.

Vi bor i et lite land, og på tross av at sjansene er minimale, så er det ikke en umulighet for at den slags kan skje, så nei takk......

Skjult ID med pseudonym Tralala lø. 8 jan. 2011 12:38

Det er ikke rart sædbanken sliter

http://www.youtube.com/watch?v=0YB48vIPPXc

Skjult ID med pseudonym Egentlig. lø. 8 jan. 2011 12:41

Fremdeles usikker på om jeg har lyst til å spre genene mine i det hele tatt. Sliter nok med dem som det er selv egentlig...
Selv om jeg jo gjerne skulle kunne se tilbake på livet og vite at jeg har bidratt til fremtiden på et vis.

Det er vel sånn i sædbanker at kvinnene, fra papirene, ser seg ut en lege på 195, med høy intelligens og bra utseende. Så sæden min ville vel bare bli liggende brakk selv om jeg bidro.

Jada, i kjipt humør idag. Sorry.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 8 jan. 2011 12:46

Sædbanken i Norge er noe helt annet enn ymse fertilitetsklinikker. For å få behandling, er man nødt til å være et par - er usikker på hvordan de definerer det, men du kommer ikke langt som singel dame i hvert fall. Og du kan ikke velge donor heller, de har ulike kategorier på høyde, øyenfarge osv., og du får sæd fra noen i samme kategori som mannen.

Jeg ville aldri gitt sæd. Jeg ville gjort det tidligere, men ikke etter at kristenfolket fikk gjennom vilja si slik at barn som er unnfanget på denne måten, når de fyller 18, har krav på å vite hvem sæddonoren er. Hva pokker slags religiøs biologiske er ikke det, da...?

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 8 jan. 2011 12:52

@ BruceW

Nei, du får ingen plikter som donor og kan aldri bli dømt til å betale barnebidrag. Og du har heller ingen rettigheter. Men når barnet fyller 18 har det rett til å få vite hvem som er faren, og du kan derfor som mann kunne oppleve at han/hun tar kontakt og kanskje ønsker å bygge opp et familieforhold. Og hvem har vel hjerte til å avvise sitt eget barn da? Selv om du etter loven ikke er "faren"? Det er jo ikke sikkert at ungen har en "far" en gang, ettersom lesbiske par også har rett til assistert befruktning nå, men det er så.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/hod/tema/bioteknologi/saddonasjon.html?id=438032

Skjult ID med pseudonym Tralala lø. 8 jan. 2011 12:57

Det må være kjipt å ikke ha mulighet til å påvirke eller sørge for at barna får en bra oppvekst.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 8 jan. 2011 13:03

Forøvrig har jeg selv både venner og familiemedlemmer som sliter med å få barn, og har mye sympati med ufrivillig barnløse. Det er ikke alle som har noe som helst skyld selv for at de ikke klarer å få barn, som for eksempel har ventet for lenge, for så mye kjemikalier, tilsetningsstoffer og kunstige hormoner vi i dag får i oss gjennom mat, drikke, kosmetikk og selv luften vi puster inn så er det en del som tar skade av dette og som kan bli infertile eller i det minste lite fruktbare. Dessuten holder det jo at kun én i et par har lav fruktbarhet for at begge skal bli skadelidende, og jeg synes ikke at de som ønsker barn skal tvinges til å gå fra sine partnere som de kanskje elsker av hele sitt hjerte, men som ikke kan få det. Så hadde jeg kunne vært helt anonym skulle jeg absolutt vurdert å bidra, men ikke slik det er i dag tror jeg. Selv om du ikke kan stilles til økonomisk ansvar i fremtiden, så vil du kunne stilles til ansvar på andre måter, både moralsk og følelsesmessig, den dagen din ukjente sønn eller datter står på døren din og ønsker seg en far i livet sitt.

Skjult ID med pseudonym Tulling lø. 8 jan. 2011 13:04

Ut på byen og lure en tulling, ja. Positivt utgangspunkt! Svaksynt tulling kanskje?

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 8 jan. 2011 13:05

Og ja, selvsagt, så må det være rart og trolig litt vanskelig å vite at du har et barn der ute som du ikke har noen sjanse til å sørge for har en bra oppvekst, og som kan leve eller dø uten at du en gang får vite om det.

Skjult ID med pseudonym katte lø. 8 jan. 2011 13:16

@kvinne81
Hvilke utesteder bruker de kvinnfolkene for å lure en tulling?
Jeg har tydeligvis ikke vært på de utestedene, og tenker meg ut ikveld...

Skjult ID med pseudonym Brucew lø. 8 jan. 2011 13:27

Hadde lurt meg..

Skjult ID med pseudonym Brucew lø. 8 jan. 2011 13:30

Viveca.. om man på landbrukshøyskolen lager en kunstig ku hvor budeier kan øve seg.. Da kan man slå to fluer i en smekk ved å lage kua hul slik at en spermdonor kan legge seg inni den, ta vekk en spene, og dytte donatoren ned i hullet. Dette må da være noe for programmet "Skaperen".

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 8 jan. 2011 13:46

Lang utdannelse

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 8 jan. 2011 14:03

Hva er problemet Bruce, føler du at "gullet" blir for ofte "feilplassert" hehe:))

Skjult ID med pseudonym Blygen lø. 8 jan. 2011 15:26

Pokker meg ikke rart at det er tomt når man ikke an være anonym....