Alle innlegg Sukkerforum

Oppfordring

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 10 jan. 2011 13:17

Jeg var tidligere i dag innom facebook og tittet på noen bilder fra en fest hvor en fyr jeg kjenner hadde blitt tagget, og vips, der kjente jeg igjen ikke bare én men to jenter her fra Sukker. Så ikke bare har vi åpenbart en felles bekjent, men de to var tydeligvis ut i fra bildene også venninner. Dette er langt fra første gang slikt skjer, noe lignende skjedde også seneste for to eller tre uker siden, og jeg tror jeg i løpet av to år som aktiv har kjent igjen minst 20 - 30 sukkerjenter fra andre steder. Både egne venner, kollegaer, tidligere kollegaer, venner av venner og en og annen tilfeldig bekjentskap fra fester, jobbmøter, dansekurs, utesteder, ja og til og med gata og på t-banen. En av superbrukerne her var til og med hjemme hos meg på nachspiel en gang, sammen med noen felles venner av oss, da jeg plutselig kjente henne igjen som en jente jeg faktisk hadde sendt en førstemelding bare 3-4 uker tidligere. Jeg valgte å la være å lage en sak av at hun aldri hadde tatt seg bryet med å sende meg et svar, selv om jeg skal innrømme at det var litt fristende gitt situasjonen der hun satt og drakk min vin og spiste min mat på min fest. En annen tidligere bruker som jeg skrev litt med en kort stund, men hvor ting bare rant ut i sanden, støtte jeg plutselig på i et formelt jobbmøte. Det var da greit at ingen av oss hadde vært ufine mot den andre, for å si det slik. En tredje, som jeg datet én gang, viste seg å være exen til en gammel bekjent som jeg omtrent hadde mistet kontakten med, og de ble visst nok senere sammen på nytt. Da er det også greit å ha oppført seg skikkelig, siden vi nok har mange felles bekjente. Jeg har også opplevd flere andre lignende episoder.

Oppfordrer alle til å oppføre seg skikkelig mot folk her inne, selv om det ”bare” er en nettdatingsside. Det er faktisk virkelige mennesker bak profilene, og du vet ikke når eller i hvilken situasjon du plutselig støter på dem ansikt til ansikt. Det får være opp til den enkelte hvordan de velger å avvise de som de finner uinteressante, om det er med skriftlige avslag, blokkeringer eller bare manglende svar, men husk at dere faktisk kan komme til en dag å møte dem likevel. Kanskje på andre siden av bordet i et jobbintervju, som den nye kjæresten til en god venn, eller – som jenta i den ene historien min – til og med som gjest i deres hjem. Samtidig bør selvsagt alle tåle å bli avvist på et sjekkested, uten å bære nag. Du kan ikke forlange at noen andre skal falle for deg, du kan bare håpe det.

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 10 jan. 2011 13:42

Morsom lesning, og noe til ettertanke :)

Skjult ID med pseudonym bollox ma. 10 jan. 2011 14:23

kan skrive under på den; en av de få sukkerdatene jeg har vært på viste seg å være med en jeg hadde mailet med i jobbsammenheng dagen før (han kunde, jeg/firmaet jeg jobber for leverandør).
men jeg oppfører meg da alltid pent ;o)

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 10 jan. 2011 14:56

Jeg kom nettopp på en annen lignende situasjon jeg opplevde like før jul. Den er helt sann, og det er nesten så jeg begynte å tro på sjebnen da det skjedde. Jeg hadde sendt en melding til en jente her inne, og over de neste to - tre dagene var hun innom profilen min flere ganger, men uten å svare. Antar hun til slutt bestemte seg for at jeg ikke var interessant nok.

Uansett, jeg var på vei til en juleforestilling i moderne dans på kunsthøyskolen noen dager senere da en jente som går rett foran meg pluttselig faller på isen. Jeg skynder meg selvsagt bort til henne og spør om det går bra med henne, og hun er heldigvis uskadd. I det jeg hjelper henne opp synes jeg at det er noe kjent med henne. Det viser seg at vi skal på samme forestilling, så vi slår følge og går og prater litt, hun virker hyggelig og vi har en fin tone, men jeg synes jeg kjenner henne igjen fra Sukker her og stiller et tilsynelatende uskyldig kontrollspørsmål om hva hun driver med (sukkerjenta hadde en veldig uvanlig jobb som sto oppført i profilen). Det viser seg, nøyaktig som jeg trodde, at det er akkurat samme jenta som jeg skrev til bare 4-5 dager tidligere. Det var nok en påminnelse om at v lever i et lite land, og selv den største byen her er egentlig bare en småby hvor du ofte vil støte på folk igjen og igjen :)

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 10 jan. 2011 14:59

Ja, og fortsettelsen Oslomann????

Lot du bare henne gå? Ingen kaffe? Ingen telefonnummer? Ingen avtale om date? Ingen søt musikk? What? :)

Skjult ID med pseudonym miss ma. 10 jan. 2011 15:23

Atter en gang skulle jeg ønske at det fantes en 'liker' knapp her =)

Bra innlegg.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 10 jan. 2011 15:29

Det har kjedd meg også mer enn en gang, oslomann.
De folk treffer på sin vei på vei opp, treffer de gjerne også på nedturen.
Og det faller meg da helt naturlig å si takk, men nei takk :-)

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 10 jan. 2011 15:34

@ sooky

Jeg lot henne bare gå ja. Jeg tenkte på om jeg skulle prøve meg, til tross for at hun hadde latt være å svare meg her på Sukker, men så dukket plutselig venninna hennes som hun skulle møte opp og de begynte å skravle, og da det ble farvel. Og etter raskt å ha hentet billettene måtte jeg løpe for å møte hun jeg skulle se forestillingen sammen med (en venn, ikke en date). Og deretter så jeg henne ikke mer, selv om jeg holdt utkikk etter henne etter forestillingen. Så den sjansen røk, hvis det da i det hele tatt var en sjanse. Men men, hun hadde jo allerede avvist meg en gang her inne, så jeg hadde vel egentlig en følelse av at hun ikke var interessert, til tross for den hyggelige tonen mellom oss (men det kunne jo bare skyldes at jeg viste omtanke da hun falt).

Samtidig har jeg jo en gang tidligere sjekket opp en jente jeg tilfeldigvis kom i prat med på gata, som bare et par uker tidligere hadde latt være å svare meg her på Sukker (også den gangen kjente jeg henne igjen et minutt eller to ut i samtalen), og vi er fortsatt venner den dag i dag, nesten to år senere, selv om jeg ganske snart innså at hun ikke passet for meg som kjæreste. Så jeg vet jo at det egentlig ikke er noen grunn til å ta en avvisning her på Sukker personlig. Det er jo ikke du som person som blir avvist, bare profilen din. Eller det kan bare være dårlig timing. Men en ting er å vite det i teorien, en annen ting er å føle det, og denne gangen var det manglende svaret her inne nok til at jeg ikke prøvde meg da jeg møtte henne ansikt til ansikt noen dager senere. Hvis det i det hele tatt var en sjanse da selvsagt, men det får jeg vel aldri vite nå.

Skjult ID med pseudonym Driver ma. 10 jan. 2011 15:57

@Z gikk som så ofte før, rett til sakens kjerne! (kl.15.29)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 10 jan. 2011 16:15

@Driver

*Z happy* :-)

Skjult ID med pseudonym Aino67 ma. 10 jan. 2011 16:28

Bra innlegg!

Skjult ID med pseudonym -Taz- ma. 10 jan. 2011 16:36

Et innlegg til ettertanke MEN hvis et uåpnet og ubesvart brev på sukker får deg til å ta andre valg i jobbsammenheng enn du ellers ville så vil jeg si at det heller er avsender enn mottaker som har issues man bør tenke på ;-)

Skjult ID med pseudonym Blygen ma. 10 jan. 2011 16:37

Meget bra... kjenner meg godt igjen.. har sett venner, bekjente, felles venner, nåværende og tidligere kollegaer, og ikke minst familie her inne.... Verden er egentlig mye mindre enn man tror :)

(kvinne 42 år fra Oslo) ma. 10 jan. 2011 19:47 Privat melding

Og selv om man ikke treffer på dem man har avslått, er det godt å vite, for selvrespektens skyld, at man har oppført seg ordentlig. :-)

(mann 46 år fra Vestfold) ma. 10 jan. 2011 20:25 Privat melding

Bra innlegg, selv om det burde være en selvfølge..at man viser vanlig folkeskikk..:)

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 10 jan. 2011 20:27

Ja, absolutt. Det også. For min del er vel det kanskje den viktigste grunnen til at jeg alltid tar meg bryet og skriver en liten personlig hilsen tilbake når jeg får en melding, selv om jeg avslår. I det minste så lenge det står noe mer en "hei" i den meldingen jeg har mottatt, og det ikke er en av de der ferdiglagde, teite flørtene.

Skjult ID ma. 10 jan. 2011 20:35

@oslomann
eh....hva er galt med ""hei eller bare en de der ferdiglagde, teite flørtene?
Jeg skjønner også at det kansje ikke er det mest spennende meldingene å få, men de betyr jo ikke noe annet enn at personen ønsker å ta kontakt. Jeg synes man bør svare de også. Om de påfølgene meldingingene ikke blir noe bedre er saken noe helt annet....

Så det ser ut som at "For min del er vel det kanskje den viktigste grunnen til at jeg alltid tar meg bryet og skriver en liten personlig hilsen tilbake når jeg får en melding, selv om jeg avslår" ikke stemmer allikevel :)

Skjult ID med pseudonym -Taz- ma. 10 jan. 2011 20:38

de ønsker å ta kontakt ja, det var en ganske tam innsatts synes du ikke det? Hva skal gjøre en nysgjerrig der? Hvis den som først tar kontakt ikke evner å komme med så er ofte ikke mye ta tak i...

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 10 jan. 2011 20:46

Jeg har vanligvis ikke problemer med å komme med en åpningshilsen til de her inne, men det er en her som gjør meg helt stum. Finner for bare meg ikke en eneste ting å skrive, men uansett, kommer jeg aldri til å sende en ferdiglaget flørt av den grunn. Da går man heller i tenkeboksen en tur, eller avventer, til man har noe personlig å si.

Er helt enig, flørt, er en tam innsats....

Skjult ID med pseudonym lise ma. 10 jan. 2011 20:47

@taz
Hvis du møter noen på byen og de bare sier hei.
"Hva skal gjøre en nysgjerrig der? Hvis den som først tar kontakt ikke evner å komme med så er ofte ikke mye ta tak i..."

Skjult ID med pseudonym Venter ma. 10 jan. 2011 20:49

Så det er derfor du ikke svarer meg, Sooky? Jeg gjør deg stum!

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 10 jan. 2011 20:50

@ skult ID

Tja, jeg skriver svar de fleste gangene jeg får flørter også, om ikke alltid, men jeg synes vel egentlig det blir litt rart å svare et "hei" med "jeg tror dessverre ikke vi passer sammen". Eller "liker du torsk?" med det samme. I så fall er det vel mer natutlig å enten bare svare hei tilbake, eller bare et "nei, ikke noe særlig" til spørsmålet om jeg jeg liker torsk. Men begge tilfellene ser jo ut til å oppfordre til videre samtale selv om jeg ikke er interessert i det, for erfaringsmessig sender da som regel jenta en ny melding like etterpå. Og hva skal du svare ovenfor en som bare setter et hjerte på deg, enten gult eller rødt? For det er jo også ofte et forsøk på kontakt (skjønt noen ganger bare et "bokmerke" for vedkommende som setter det også). Skal du markere dem som uinteressant? Eller måtte sende et skriftlig avslag til f.eks. et gult hjerte? Jeg synes det blir veldig rart, men jeg forstår jo at du har en annen mening.

Men denne tråden skulle ikke være om hvordan du avviser, bare hvorfor det kan være lurt å opptre på en skikkelig måte ovenfor folk selv om det er på nettet. Det skrev jeg også i hovedinnlegget øverst.

Skjult ID med pseudonym -Taz- ma. 10 jan. 2011 20:57

Lise, dette er ikke byen og blir aldri byen. Når en viktig del av sjekkingen her inne foregår skriftelig så bør man kanskje ha mer å komme med enn......hei........

De som har en bra profil gir jeg alltids en sjanse hvis jeg blir litt interessert, men "hei" er ikke at en gamewinner altså ;-)

ååååå...derfor jeg aldri har fått noe fra Sooky, da falt verden på plass igjen!

Skjult ID med pseudonym jørgen jr ma. 10 jan. 2011 21:02

@taz
Bare dårlig unnskyldning for at du mangler oppdragelse :)

Skjult ID med pseudonym -Taz- ma. 10 jan. 2011 21:11

Jørgenjr, det er mulig, men jeg er heller ingen sosialkurator som skal passe på alle og enhver.

Er man interessert, og vil ta kontakt, så burde man greie å trykke ut mer enn "hei"......enig?

Skjult ID med pseudonym Blygen ma. 10 jan. 2011 21:56

Bare man får noen meldinger snart også.....er dårlig med det....hjelper ikke mye på selvtilliten det liksom...
Men får vel ta et hint. Er vel ikke tiltrekkende nok, kjekk nok, rik nok (enda jeg ikke har skrevet noe om dette), har jo ikke barn og det er jo ikke tiltrekkende når man er i siste delen av 30 åra leste jeg i en annen tråd, og profilteksten min er vel sikkert rævva.....Får fortsette å være singel da og uten meldinger fra kvinner jeg høflig kan avvise...... :P

Skjult ID med pseudonym Bangalter ma. 10 jan. 2011 22:01

Taz: "Er man interessert, og vil ta kontakt, så burde man greie å trykke ut mer enn "hei"......enig?"

Hvorfor gjøre det mer komplisert enn nødvendig? Er ikke "Hei" lengre en sosialt akseptert måte å ta kontakt med andre mennesker på, eller er det egne "regler" på Sukker? Ett sted må man jo starte.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 11 jan. 2011 10:28

Det er åpenbart mange forskjellige oppfatninger om hvordan ting bør være her inne, sikkert like mange som det er sukkermedlemmer. En kort oppsummering av talløse tidligere tråder kan vel være noe slikt som at:

- Mange menn foretrekker å få direkte, skriftlige avslag når de prøver seg på en jente her inne, framfor bare å bli ignorert/ ikke besvart, skjønt også noen menn foretrekker det siste. Disse sier vanligvis at de også pleier å gi direkte avslag når de selv ikke er interessert i en jente som tar kontakt. Mange av disse mennene som foretrekker å få og gi skriftlige avslag har en tendens til å mene at alle (les kvinnene) burde oppføre seg på samme måte som dem, og synes de som ikke gjør det er uhøflige.

- Et flertall av kvinnene ser ut til å foretrekke å bli ignorert / ikke få svar når en mann de har tatt kontakt med ikke er interessert, skjønt det er også en del kvinner som på samme måte som mange menn foretrekker et såkalt høflig avslag. Flesteparten av de samme kvinnene som selv synes det er greit ikke å få svar foretrekker tilsynelatende også ikke å gi svar selv til menn de ikke finner attraktive. Argumenter som går igjen i andre tråder om hvorfor de ikke svarer er ”ta et hint”, ”et manglende svar er også et svar” og ”enkelte menn tar ikke et nei for ei nei og fortsetter å mase, eller blir direkte slemme og ufine når de blir avvist”. Og et lite mindretall av de yngste og peneste jentene får så mange meldinger, særlig når de er nye her, at de sier at de rett og slett ikke orker eller har tid til å skrive svar til alle. Noen synes også at det å bare trykke på et ferdiglagd og upersonlig ”høflig avslag” ikke er noe særlig bedre enn å ikke svare i det hele tatt. Det mindretallet av kvinner som foretrekker å gi og få direkte avslag derimot, ser imidlertid ut til å dele mennenes som synes det samme sitt syn på høflighet, selv om de vanligvis ikke er like bastante og høyrøstete om det.

- Noen, som meg selv, gir ganske blaffen og synes et avslag er et avslag uansett form. Jeg fikk for eksempel et såkalt ”høflig avslag” i går, og kunne ikke engang huske jenta. Ved en nærmere sjekk viste det seg at jeg hadde sendt henne en melding i begynnelsen av desember. Hvilken glede har jeg av et slikt avslag? Ingen. Samtidig bryr jeg meg jo ikke om avslaget heller, for jeg verken kjenner dama eller i det hele tatt husket henne før det svaret hennes, så det er meg totalt likegyldig.

(fortsetter)

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 11 jan. 2011 10:30

Det er nesten like mange tråder om hva du burde skrive som hvordan du ”bør” avvise noen her inne. Og igjen et uttall forskjellige meninger. For min del tror jeg ikke det egentlig pleier å bety så mye hva som står i den første meldingen, fordi hvorvidt du får et svar er helt avhengig av om mottakeren liker profilen din og bildene dine eller ikke. Noen vil være uenige i dette, og jeg har faktisk selv opplevd å ende opp med å gå på date med en 21 år gammel fotomodell herfra som søkte menn opp til 26 år, mens jeg var 32, noe jeg tror skyldes at jeg fikk henne til virkelig å føle seg bra allerede fra melding nummer én (det var ikke en onliner, for å si det slik). Men det var nok unntaket framfor hovedregelen. Jeg har selv også datet en del jenter som tok kontakt med meg først, inkludert minst et par som bare satt et gult hjerte og i alle fall én som kun sendte en flørt (slike som jeg selv pleier å omtale som teite og litt tafatte, men kommer de fra rett dame så gjør jo ikke det noe). Det er nok for meg, og sikkert svært mange andre her inne, avsenderen som teller og ikke så mye hva som står i den første meldingen, og selv et hjerte kan i blant funke.

Men personlig synes jeg uansett, for å trekke tråden tilbake til det med avvisningsmåter, at du i alle fall ikke kan forvente at mottakeren av meldingen, flørten eller hjertet du sendte skal behøve å bruke mer tid på å skrive et avslag til deg, enn du har brukt på å ta kontakt. Bruker du bare to sekunder på å sende et hjerte, en ferdiglagd flørt eller et enkelt hei uten noe mer, så synes i alle fall ikke jeg at du kan forvente at mottakeren bruker to minutter av sin tid på å skrive et personlig avslag. Men det er åpenbart noen, som skjult ID her opp, som er uenige i det også. Det får de bare være.

Skjult ID ti. 11 jan. 2011 10:37

Selv har jeg en oppfordring om ikke å leve seg for mye inn i dette virtuelle sjekkestedet. Et avslag skal ikke tas personlig. Høflighet på nett er ikke det samme som høflighet irl, nettopp fordi at det krever en virkelig motpart å være høflig mot, fremfor et bilde og noen setninger. Grow up

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 11 jan. 2011 13:51

Da er jeg ekstremt stygg Don Johan, for jeg har ikke opplevd noe i nærheten av dine beskrivelser, ikke har jeg ønske om det heller......