Alle innlegg Sukkerforum

Datatabber

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym katte to. 13 jan. 2011 22:24

Hvilke store tabber har dere gjort på dataen?

(mann 49 år fra Akershus) to. 13 jan. 2011 23:31 Privat melding

Kjørte noe sånt som "find . -exec rm -rf {} \;" på en server. Men noe gjorde jeg galt, så den begynte å slette mye mer enn jeg mente den skulle (sånn omtrent hele disken). Nå klarte jeg å stoppe galskapen p.g.a. alle feilmeldingene som blafret over skjermen og fikk meg til å forstå at noe var galt. Med litt ekstern hjelp ble systemet gjenopprettet nokså greit.

(mann 34 år fra Oslo) to. 13 jan. 2011 23:34 Privat melding

Tja i en alder av 8 år, klarte jeg å snu om den fine røde knappen... som er på baksiden av stasjonære datamaskiner (i alle fall var det slike før)... nevnte jeg at datamaskinen var påslått?

Den snur altså spenningen maskinen forventer å få fra 230V til 110V.... det sa poff også ikke så mye mer :-)

Skjult ID med pseudonym -Taz- to. 13 jan. 2011 23:49

som alltid synes jeg at TS også kan komme sine erfaring, ikke bare spørre andre ;-p

Jeg var ansvarlig for et spørreskjema som skulle til 12.500 husstander i Sverige. Det var et postaltskjema på ca. 20 sider.....jeg glemte å inkludere to sider av skjemaet, to av de viktigste sidene.....hurra....billig....høy i hatten...

(mann 28 år fra Hedmark) to. 13 jan. 2011 23:56 Privat melding

Tippa en kaffekopp i laptoppen. Kan vel si såpass som at det ikke gikk så fryktelig bra :P værste var at det var jobb-pc'n :/ surt fjes på kontoret til sjefen da ja...

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 13 jan. 2011 23:58

Tja, jeg kjøpte meg en PC med Windows Vista - tabbe nok i seg selv, det...

(mann 31 år fra Buskerud) to. 13 jan. 2011 23:59 Privat melding

Skulle støvsuge pcen. Så tenkte jeg at jeg kunne jo ta prossessorvifta også... Når jeg tok den av så fulgte prossessoren med, uten at jeg hadde låst den opp... så da bøyde noen pinner seg, og jeg klarte ikke bøye de tilbake.... :-(

Skjult ID med pseudonym X fr. 14 jan. 2011 00:00

Logget meg in på Sukker.no

Skjult ID fr. 14 jan. 2011 00:06

Den største tabben jeg har gjort med dataen, var vel den gangen jeg dro med meg en dame hjem fra byen en sen natt, og kløna velta et glass rødvin oppi laptopen.......

Skjult ID med pseudonym -Taz- fr. 14 jan. 2011 00:23

Vil nå si det var en tabbe med daten og ikke dataen...hehe...

Skjult ID fr. 14 jan. 2011 00:30

Neida det var en datatabbe, ikke en datetabbe.... måtte "straffe" henne i 3 dager til ende :)

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 14 jan. 2011 04:45

Vi skulle få storbesøk fra ledelsen i USA. Vår sjef ville vi skulle stille spørsmål til denne bigshoten, men hun måtte godkjenne alle spørsmålene først. Jeg ble selvsagt dritsur av dette sensuridiotiet og ville skrive av meg all aggresjon og komponerte et langt svar med eder og galle og Stalin og Pol Pot og det som verre var. Så skulle jeg slette mailen og komponere noe politisk korrekt og moralsk oppbyggende. Så fant fingrene mine ut at SEND er like gøy som DELETE. Jeg hev meg prompte på telefonen til support og kjæreba dem om å slette oppsigelsen min, men den var visst allerede mottatt av øvrigheta. Så jeg med mine plutselige 14 cm på sokkelesten og en fot NAV-kista prøvde å forklare min hang til å skrive av meg frustrasjoner, som selvsagt ikke nødvendigvis trengte å ha noe å gjøre med gjeldende situasjon og slett ikke noe med min dypt respekterte sjef å gjøre. Resten forsvant i en rød tåke.. og det siste hun sa før jeg svimte av var at det skulle nok gå bra og at flere burde skrive av seg sine generelle frustrasjoner og SLETTE sakene.

Så kom den store dagen og et par spyttslikkere stilte spørsmål av typen: "how can I be as succesful as you" osv.. Så fyren ble litt stille etterhvert, gliste godt, og sa "Guys... Do you have any real questions that are not orchestrated?"

Skjult ID med pseudonym katte fr. 14 jan. 2011 08:19

Skulle oppgradere egen boks fra 32- til 64-bits på en litt hårete, uoffisiell måte.
Det gikk bra før helt mot slutten, da 32-bits bibliotekene skulle fjernes, og også 64-bits bibliotekene forsvant...
Fikk dog såvidt reddet systemet uten å reboote.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 14 jan. 2011 17:28 Privat melding

Jeg gikk inn på sukker og håpet på å treffe noen - største datafeilen *jeg* har gjort :p

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 14 jan. 2011 18:26

Å slette Orkla fra børsen var nok den tabben med størst konsekvenser.

Også var det en søndag mens jeg lå på sykehuset at jeg en tanke om å teste potensielle svakheter i køstyring av telefonsamtaler. For å teste dette tok jeg kopi av telefonsystemet til et av landets største mediakonsern, og satt opp et identisk testmiljø. For å lage telefonkøer uten å trenge altfor mange telefoner begynte jeg med å sperre telefonlinjer. En time senere ringte en kar og lurte på om jeg lå i ustabilt sideleie. Det viste seg da at jeg hadde sperra telelinjene på originalen istedenfor testsystemet, og hele konsernet hadde blitt uten telefon.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 14 jan. 2011 21:39 Privat melding

Jeg kjørte en kommando på en server som het noe ala "dhclient release" og deretter "dhclient renew". Deretter så logget jeg ut....det var skikkelig smartass å gjøre. Not! Trodde jeg var på en annen maskin da jeg gjorde dette (ting ser veldig likt ut når det er kommandobasert), så det var ikke med vilje. Det var ganske ukurrant ettersom jeg da hadde bedt om ny IP til serveren og ikke visste hva den nye ble. Vanskelig å logge seg på igjen når man ikke har fysisk tilgang og befinner seg i gokk. Rev nesten av meg håret.

Har også sittet og knølet med et program jeg laget selv som lå på samme server som nevnt over, hvorpå jeg av mangel på erfaring laget en uendelig while-løkke som ble ganske krevende for OSet som selvfølgelig kræsjet.

Men okei, man gjør bare sånt 1 gang. :-P....

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 14 jan. 2011 21:59

Noen timer kjøring pga fjernconfig av brannmurregler har det jo blitt.... Klok av skade setter jeg alltid på et script som vil tilbakestille til kjørende config etter 5 minutter før jeg setter i drift en ny config. Skulle jeg bomme rykker man tilbake til start om 5 minutter, og bommer jeg ikke kan jeg avbryte scriptet før det kjører.

Skjult ID med pseudonym Blygen lø. 15 jan. 2011 00:03

Sendte en mail med ekstremt lettkledde kvinner samt diverse litt intime bilder av disse til en kamerat...men bomma på mailadressen.... endte opp hos en kvinnelig kollega i katolske Spania.........