Alle innlegg Sukkerforum

Skal det mer til for menn enn for damer?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym fallerlett fr. 14 jan. 2011 20:41

Skal det mer til for at en mann faller for en dame og ikke bare vil ha henne til sengs...enn for en dame å bli betatt og klar for noe seriøst?

Må en mann se an og få bekreftet hennes personlighet...mulig betatt med en gang men slipper ikke følelsene løs så fort...?

Synes jeg faller mye fortere enn det jeg føler mennene gjør?

Og da trekker de seg...dersom de merker det....? Må liksom skjule det da...??

Har sikkeret vært mange tråder om temaet....er menn og kvinner veldig forskjellige på akkurat denne biten helt i starten? Eller er det noen ganger en dame har tent en flamme i hans hjerte bare etter første møtet?

(mann 34 år fra Rogaland) fr. 14 jan. 2011 20:51 Privat melding

damer blir vel oftere mere forelsket føler jeg....

Skjult ID med pseudonym Gummo fr. 14 jan. 2011 20:52

Som oslomann på 32 er mitt inntrykk:

Her på sukker er det sykt mange kandidater å velge mellom, og det er veldig lett å skaffe dates med mange forskjellige. Dette er noe nytt med nettdating - teknologien gjør at veien til 5 relativt interessante dater er mye kortere.

Resultatet av dette er at de fleste aktive brukere av sukker er mer avventende til å forplikte seg til et seriøst forhold. For det første har man gjerne behovene for sex, kroppskontakt og intimitet dekket allerede, og for det andre ser man naturlig nok etter beste mulige partner blandt flere - og ofte må man kjenne hverandre en stund før man vet om den andre er noe å satse på for meg.

Det trenger ikke være noe negativt med dette, ppå mange måter er det bra fordi folk ikke går inn i dårlige forhold bare fordi den andre "er der" like mye som før.

Men det betyr at datingkulturen har forandret seg. det som gjelder nå er å treffe mange og la ting gå en stund før man forplikter seg. Derfor er det kanskje best å bare være litt tålmodig. For når du finner en fyr som er villig til å forplikte seg av de du treffer her inne, så er det større sjanse for at han mener det.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 fr. 14 jan. 2011 20:54

Faller ikke lett jeg, men pokker så tror en del av mennene jeg har møtt i forbindelse av og bli kjent osv at jeg har følelser og må ta "praten" aaaaalt for tidlig.. Har hendt at jeg har reist meg og gått... For så store egoer er ikke for meg.. hehe.. (holder meg et ego, og det er meg ;o) *tøyser altså... litt* ;p

Jeg lar meg ikke imponere bare fordi fyren har lyst på hanky panky altså...

(mann 39 år fra Vestfold) fr. 14 jan. 2011 20:55 Privat melding

Når man vurderer en potensiell partner har man alternativene ja, nei og kanskje (verdt å møte en gang til). Jeg opplever at jeg har de jeg møter i kanskje-posisjon mye lenger enn de har meg i kanskje-posisjon, så du kan være inne på noe @TS.

(mann 34 år fra Rogaland) fr. 14 jan. 2011 20:56 Privat melding

det tror jeg du gjør! =)

Skjult ID med pseudonym Even fr. 14 jan. 2011 21:01

Helt riktig Gummo. Ingen tvil om at datingkulturen på nettet er annerledes og at ting har forandret seg.

Før var det liksom enten useriøst-ons-på-byen eller bli-kjent-seriøst som ofte skjedde skjelden, det var i mindre grad en mellomting.

Her på sukker er det derimot ikke noe klart skille mellom useriøse og seriøse forhold fra starten. Det er heller slik at ting vanligvis starter som et løsere forhold og utvikler seg til å bli mer seriøst og forpliktende over tid hvis ting funker bra.

I nettdating er det derfor en lite effektiv strategi for en jente å "holde igjen" sex dersom hun ønsker et seriøst forhold. Da er det stor sjanse for at relasjonen brytes og erstattes av en annen før den får mulighet til å utvikle seg.

Skjult ID med pseudonym fallerlett fr. 14 jan. 2011 21:03

Takk til alle menn her som har svart...da har mine antagelser vært riktige...derfor er det så vanskelig å få til et forhold synes jeg...man detter fort av lasset hvis man avslører at man har litt følelser..

Men er det bare søtt at vi får følelser...?? Vet ikke om det er helt sant da? Hva skal til for at dere faller da? Kom med noen hint...veldig interessert i å vite hva som gjør at en mann endelig faller.

Er det viktig å gi inntrykk av at man ikke dater andre eller er det bare med til å skjerpe konkuranse instinktet?

Andre hint / "feller" man kan snuble i?

Skjult ID med pseudonym Even fr. 14 jan. 2011 21:20

Fallerlett:

Det jeg lurer på er HVORFOR du faller lett?

Fordi hvis det er fordi du føler behov for en kjæreste der, en til å "fylle tomrommet", gjøre livet ditt fullstendig osv...så vil mange gutter miste interessen.

Jeg traff en sånn jente for 1,5 år siden, vi startet som elskere og jeg likte henne, vi hadde kjemi osv... Så merket jeg at hun fikk "følelser" - dvs. hun ville ha meg for seg selv.

Men jeg merket så klart at det egentlig ikke var meg hun likte, hun ville bare ha en kjæreste for seg selv. Jeg var ok, jeg var bra nok for henne, hyggelig nok etc...og hun ville ha en fyr for seg selv - følelsen av trygghet osv. Men det var liksom...åssen kan jeg si det...noe litt "jeg er ikke bra nok alene" og egoistisk over det...det var en slags "needy love".

Jeg bare tenkte: "jeg vet ikke hva ekte kjærlighet er, men det hun føler for meg nå er IKKE ekte kjærlighet!"

Og jeg tror dette gjelder begge veier. Hvis folk merker at du "elsker" dem fordi du TRENGER, så er det turnoff. Hvis du er deg selv nok og ikke trenger, men liker HAN fordi han er unik, fordi du virkelig dypt inne tenker og føler at dette er noen du kan passe sammen med...da blir det noe annet.

Hvis en jente hadde elsket meg fordi hun virkelig så meg som den jeg er - ikke fordi hun trenger nope fra meg - da hadde det vært massiv supernove turnon.

Men det er så mange jenter som har overfladiske følelser...de er "forelsket", men egentlig bryr de seg ikke one shit om hvem jeg egentlig er og hvordan jeg har det. Sorry mack, jeg gidder bare ikke å "gi bort" meg selv på sånne premisser.

Noen som skjønner hva jeg mener her?

Skjult ID med pseudonym Even fr. 14 jan. 2011 21:25

Det jeg mener er forskjellen mellom å elske noen fordi man vil ha noe fra dem, og å elske noen bare for den de er - UTEN å ville ha noe tilbake.

Ekte kjærlighet krever ikke noe tilbake. Ekte kjærlighet klarer bare å elske - ubetinget!

Skjult ID med pseudonym fallerlett fr. 14 jan. 2011 21:28

Skjønner hva du mener og det var fint skrevet...men det er vanskelig å få mannen til å forstå det da..at han er unik og uerstattelig....for det er ofte man faktisk føler så sterkt allerede i starten...tar faktisk litt tid å komme over det dersom han dumper deg fordi du har fått følelser og han trengte mer tid før han også var der følelsesmessig...

Men jeg har også opplevd menn som faller for meg for tidlig..det er turnoff..føler ikke at han kjenner meg og at jeg ikke på en måte har fortjent hans kjærelighet enda...men da har det vært noe annet ved ham også som gjør at han ikke er rett...kjemien var ikke der...

Det med å fylle tomrommet vet jeg ikke om jeg kjenner meg helt igjen i....er det kjemi får man forhåpninger og forventninger om noe mer...er villig til å åpne hjertet...ikke nødvendigvis forelsket på første, andre eller tredje daten..men det føles godt, det kribler og det er noe spennende i luften...

Skjult ID med pseudonym fallerlett fr. 14 jan. 2011 21:33

ok, skjønner, men kan man si det i starten da? Blir vel ikke trodd?

Skjult ID med pseudonym Even fr. 14 jan. 2011 21:33

Men mer konkret for å svare på spørsmålet ditt: Hvis en jente skulle fått meg til å falle, så hadde det vært gjennom å elske meg ubetinget akkurat som jeg er - uten å ønske noe annet enn mitt beste - uten å trenge noen ting tilbake, uten å trenge noe forhold.

Hadde en jente virkelig hadde elsket meg sånn...helt oppriktig...akkurat som jeg er...varm, rolig, harmonisk, empatisk omsorgsfull kjærlighet...uten å ønske noe tilbake...bare ren glede over meg slik jeg er...uten noe forventninger...bare totalt i nuet!

Det ville vært totalt uimotståelig

Skjult ID med pseudonym Even fr. 14 jan. 2011 21:37

Det har ingenting med hva du sier å gjøre. Du må virkelig mene det. Hvis du virkelig mener det vil han merke det uten at du trenger å si noen ting.

Men det kreves en veldig trygghet på deg selv. Du må klare å elske noen uten å trenge å få noe igjen. Det er en stor og skjelden ting, ikke noe du bare kan knipse i fingrene og bestemme deg for.

Skjult ID med pseudonym Even fr. 14 jan. 2011 21:39

Jeg sier bare: en sånn dame hadde jeg fallt totalt for. Men jeg har aldri møtt en sånn dame...hun eksisterer foreløpig bare i drømmene!:)

Skjult ID med pseudonym fallerlett fr. 14 jan. 2011 21:41

Er trygg på meg selv....er en voksen dame...så jeg er ikke redd for å vise det....da får det bare briste eller bære liksom...

Liker det du skriver Even...godt at det er sånn synes jeg...har oppleve ekte kjærlighet .... men det er mange mange år siden...min første store kjærlighet ...og det var på den måten der....som du beskriver...det er vakkert, helt enkelt.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt fr. 14 jan. 2011 23:35

*tar bølgen for Even*
Suverent skrevet! Veldig, veldig bra!

Skjult ID med pseudonym jente lø. 15 jan. 2011 11:48

Even.... jeg synes du er fryktelig naiv når du ønsker deg ubetinget kjærlighet av en jente du ganske nylig har møtt, og at hun skal "elske deg som du er". Det er det bare mora di som gjør. Du må bare finne deg i, at for ei jente må du ha noe å tilbye henne... feks trygghet og kjærlighet, hva er det som er så ille med det? Her inne på sukker møter du stort sett jenter som er motiverte/behov for en kjæreste, synes du det er så fælt? Du skal liksom bare bli elsket for en fantastiske personen du er, av et annet menneske som ikke egentlig trenger noen, ja da er du ganske naiv. Det er ikke sånn virkeligheten er. Det er et"bytt-bytt".samfunn... du må ha noe gi til denne damen også, hvorfor er det så grusomt at hun er glad og lykkelig over å ha funnet en kjæreste??? Det er faktisk ikke sikkert du er så perfekt, du burde være glad for at hun er motivert for å leve med dine negative sider også.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 15 jan. 2011 11:56

Even.
Jeg forstår helt hva du sier!

Og med det du sier, får du meg nesten betatt av deg! ;-)

Og om jeg ikke skal fleipe, så tror jeg du er helt inne ved essensen av hva dette handler om.
Men jeg er samtidig litt "urolig" for at vi tåler det ekte, tåler å bli elsket helt som vi er. For det er vi ikke vant til....
Man tror ofte at man må bli likt for noe. Det holder ikke å bare være seg selv...da må det være noe "muffins".
Enten det, eller så føles det så "sterkt" at man blir redd og begynner å lage "støy" for å takle. Og da er det jo kjørt.

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 15 jan. 2011 11:58 Privat melding

Min oppfatning er at menn henger litt lenger på gjerdet i vente på grønnere gress og kanskje derfor ikke tillater seg å falle så lett. Jeg selv blir fryktelig lett betatt av menn, men det tar lang tid før jeg blir forelsket. Men jeg er også av den typen som, når jeg først har funnet noen jeg liker veldig godt, så er alle andre menn helt uaktuell å engang vurdere. Det trenger ikke nødvendigvis være noen god egenskap. Det hadde til en viss grad vært deilig å kunne herje rundt uten å føle så mye, men det er kanskje mer genetisk betinget enn vi tror?

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 15 jan. 2011 13:37

Ser at det er en tråd her der konklusjonen er den motsatte - at menn faller mye raskere. Tror nok dette først og fremst er individuelt og at trikset er å finne en med samme "falletempo".

Skjult ID med pseudonym lion ma. 17 jan. 2011 10:59

@Even
Veldig bra og flott skrevet ;) Men er det reelt? Jeg vil ha en som elsker meg for meg. Med alle feil og mangler jeg har. Men også fordi jeg fantastisk. Jeg har det supert der jeg er nå. Men jeg vil likevel ha en å elske. Er jeg da needy? Vil jeg ikke elske ubetinget?
Jeg ville ikke syns det hadde vært noe fantastisk hvs jeg hadde blitt elsket og elsket, tatt imot hele tiden uten å vise takknemlighet?
Bare noen tanker ;)

Skjult ID med pseudonym Sosiognom ma. 17 jan. 2011 12:42

Tipper alt har med gjensidig respekt å gjøre over tid. Selvfølgelig er det å elske noen "uten å forlange noe tilbake" litt sant, men på samme tid ikke. Man trenger god økonomi om man vil holde fast på et samboerskap for eksempel. Ikke bare tillit og ubetinget kjærlighet.

Jeg tror det er en av de store grunnene til at folk leter så ufattelig mye. I alle fall de relativt unge, for de ser ikke dem de faktisk kunne levd med under alt presset om økonomi, sosial status, annerkjennelse fra familie og venner etc etc.

For når alt kommer til alt er det få par/samboere som overlever lenge om den ene parten er, av ulike grunner langvarig arbeidsledig.

Uten en viss form for økonomisk trygghet, er ikke "ekte kjærlighet" lenger et tema. Og skulle det være det, ja da drømmer vi nok. ;)

Og når det gjelder følelser tidlig i startfasen av en dater, tror jeg det er veldig viktig å skille "sukkerfolk" fra "ikke-sukker-folk"

(Og det med å "ikke holde igjen sex for ikke å miste gutten". Hva er det for noe? Det kommer jo helt an på hva du ser etter vel? Er man voksen nok til å ha sex, bør man være voksen nok til å diskutere det, respektere det og leve med det. Jeg er gutt selv, og skal ærlig innrømme at jeg ikke kunne tenkt meg en dame som åpnet opp relativt fort. Vil jeg ha en slik drar jeg en tur på byen. Skal jeg finne meg noe tidskrevende ville jeg ikke satset på en jeg danset senge vals med etter bare noen kvelder utenfor sukker.

Men det er vel bare meg, siden jeg ser på det som en faktor for mistillit senere i forholdet.

(Og jada, selv om jeg kan styre meg, faller jeg som regel fort når jeg møter folk. Men det trenger ikke nødvendigvis bety noe.)

Skjult ID med pseudonym marini ma. 17 jan. 2011 18:24

Min erfaring er at JEG ikke faller så lett, men at mennene blir forelsket lettere enn meg.
Jeg er heller alene enn i et forhold jeg ikke føler er noe særlig mer som et intimt liksomvennskap.
Men jeg leter etter den store kjærligheten da, og ikke alle gjør det, de finner den første og beste som kan fylle opp tomheten de har i seg når de er alene. Dette gjelder både kvinner og menn.