Alle innlegg Sukkerforum

Et ÅPENT forhold - kan det funke for deg ?

Vis siste innlegg
Skjult ID fr. 21 jan. 2011 12:04

Vi lever i 2011 en tid hvor kvinner og menn er likestilt, begge parter krever mere ønsker mere ut av sin partner.
Nå har jeg lest mange tråder på sukker.no og hatt noen runder rundt middagsgbordet i festlige lag, det som bekymrer
meg er at alle er så sex fikserte. Alle vil, skal , må ha sex i alle varianter.

ER VI KOMMET DITT AT VI BØR HA ÅPNE FOHOLD ?

Da mener jeg friheten til å ta en liten kosestund her og en der, eller blir det helt feil ?
Will Smith og Sting begge disse har slike forhold, kan det være det "nye" ekteskapet ?

Jeg vet jeg hadde blitt skuffet/såret om min kjæreste luftet noe sånt, men ville uansett tenkt på muligheten.

(mann 43 år fra Oslo) fr. 21 jan. 2011 12:16 Privat melding

Et forhold er mer enn kun sex...det er mest følelser, mest om å være "den" spesielle og den utvalgte.

Jeg skulle aldrig akseptere et åpent forhold...kall meg gammeldags, men jeg lever heller alene resten av livet

men...jeg er ikke så pass moralist at jeg dømmer dem som vil ha åpne forhold...kanske dom vet noe jeg ikke vet, og kanske jeg vet noe dom ikke vet?
opp til enhver å leve livet sitt som dom ønsker å ha det...men, i et forhold så bør begge partene vare enige i hvordan man lever sammen og vilke regler gjelder..

Skjult ID med pseudonym **Milla** fr. 21 jan. 2011 13:05

Hadde aldri funket for meg!

Men så har ikke jeg behov for sex i ALLE varianter heller da.....hehe.

Mener forøvrig at jeg så fru. Smith på tv hvor hun sa de hele tiden jobbet med å holde den andre parten interessert, og at hun brukte mye tid på forholdet. Er jo mulig de sier de har et åpent forhold for å ha noe å jobbe for..... Stå på for forholdet så den andre personen ikke vandrer....... Var slik jeg forsto det da :)

Hadde jo vært interessert å høre fra noen som har vært i åpne forhold.....

Skjult ID med pseudonym pipp fr. 21 jan. 2011 13:16

Det hadde nok ikke fungert for meg. Da kunne jeg fortsatt singel-livet mitt og hatt elskere.

Det går jo faktisk an å ha sex i "alle varianter" med en og samme person også...

Men for de som er enige om det, og fikser det å ha et åpent forhold, og får det til å fungere, så er jo det helt flott.

Mange hevder at vi ikke er skapt til monogami og utroskapsstatistikken er jo ikke lystig lesing akkurat, så åpent forhold er kanskje en løsning for enkelte for å holde ekteskapet levende?

(mann 43 år fra Oslo) fr. 21 jan. 2011 13:28 Privat melding

Klart vi er skapt for monogami...hvordan ellers forklare følelser som kjærlighet og sjalusi, den ene følelsen får deg til å bli hos en og den andre for å hindre at andre prøver seg på "henne".

Da jeg var gift (8 år) så skjedde det noe rart...jeg klarte ikke å se noe vakkert i noen annen, det kunde jeg gjøre før jeg bli gift og etter at jeg var skilt, mens da jeg var gift så ble alle andre grå og kjedelige.

Det kan hende at mange starter forhold med noen dom egentligen ikke passer sammen med og at det er grunnen til utroskap og brudd...men finner man "den rette" og får dom rette følelsene på plass, så forsvinner intresset for alle andre.

men, uansett...angående sex i alle variasjoner...jeg tenker da ikke på forskjellige posisjoner men mer med..tja, med gule, brune, hvite, blonde, brunetter, tykke, tynne, høye, lave...og så videre ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 21 jan. 2011 13:32

Jeg tenker noe helt annet igjen hehe..men ja vi er forskjellig:)

må si meg enig i PJH1 sin oppfatning.. min lange forhold var av samme karakter, ingen andre kunne måle seg med mannen min og jeg hadde heller ikke antennene ute for å måle heller.. var egentlig ikke før en stund etter bruddet jeg kunne "se" igjen.. Men håper jeg finner den følelsen, noe annet ville blitt feil..

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 21 jan. 2011 13:34

Og nei.. et åpent forhold ville da blitt feil, i min verden, men med tanken på at om vi ikke har det vi trenger der vi er, så er det jo et valg man har, så derfor er døra alltid åpen, men ingen returbilett;)

Skjult ID med pseudonym Henning fr. 21 jan. 2011 13:40

Lol...folk her på sukkerforumet er nok ikke representative for gjengs oppfatning om dette. de som har eller vil ha åpent forhold dater generelt mye og har ikke tid til å skrive på forumet.

Men jeg har inntrykk av at det er blitt mer vanlig ellers ja.

Har selv hatt en erfaring med åpent forhold og jeg likte det godt. Er man ung og ennå ikke fått "rast fra seg" vil jeg anbefale folk å prøve det.

Det er også en ting man kan gjøre i en periode, og hvis forholdet holder seg bra på tross av at andre er i bildet, vet man at man har et godt fundament. Fordi da vet du at dere har noe mer enn bare ekslusivitet og eierskap - at båndet mellom dere bygger på noe dypere. Da kan dere kjøre eksklusivt senere.

(mann 31 år fra Buskerud) fr. 21 jan. 2011 13:40 Privat melding

Hadde jeg nok aldri klart jeg heller nei.....
Litt for monogam for sånt... :P
Når jeg blir forelska så forsvinner alle andre jenter fra synet mitt... :P

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 21 jan. 2011 13:47

*håper ikke det er henning jeg skal på date med i helgen*

Skjult ID med pseudonym Eva fr. 21 jan. 2011 14:03

viss man skal ha et åpent forhold kan man ikkje like gjerne bare ver singel da? Går vel nesten for det samme.

Skjult ID med pseudonym Silje_26 fr. 21 jan. 2011 14:08

Jeg hadde aldri klart å være i et slikt forhold, men som det er sagt over her; for de som klarer det uten at det ødelegger for en eller begge parter er det jo flott.

Skjult ID med pseudonym kjekkas fr. 21 jan. 2011 14:18

jeg ville aldri klart å være i et slikt forhold om jeg virkelig elsket henne.

Skjult ID med pseudonym iAmTiddy fr. 21 jan. 2011 14:33

Helt enig med PJH1, et forhold er mye mer enn sex (for meg). Spørsmålet er vel om man ønsker pose og sekk, altså både et nært fint forhold og samtidig muligheten til å kose rundt.

Jeg tror spørsmålsformuleringen din er helt feil, jeg tror ikke "vi" har kommet noe slikt sted. Enkelte har nok kommet et slikt sted, men jeg har fortsatt inntrykket av at de er i et sterkt mindretall.

Og om det fungerer for dem, så flott for dem. Spørsmålet er vel heller om du føler deg truet eller føler deg tiltrukket av dette.

Skjult ID med pseudonym kameleonen fr. 21 jan. 2011 14:45

Ett åpent forhold ville ikke vært interessant for meg.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 21 jan. 2011 15:15

Nei.

(mann 33 år fra Akershus) fr. 21 jan. 2011 15:26 Privat melding

Veldig bra å lese at det er flere oppegående personer her som er imot åpne forhold:) jeg kunne heller aldri tenke meg det. Hadde jeg funnet en jente jeg ble veldig glad i, vile jeg helst våknet opp og sett hennes ansikt og inn i hennes vakre blikk hver morgen:)

(kvinne 29 år fra Finnmark) fr. 21 jan. 2011 15:46 Privat melding

Et åpent forhold er helt uaktuelt for min del, og jeg hadde nok blitt betenkt om en eventuell partner hadde foreslått det. Andre får gjøre hva de vil. :)

Skjult ID med pseudonym paranøtt fr. 21 jan. 2011 15:46

"Veldig bra å lese at det er flere oppegående personer her som er imot åpne forhold:) jeg kunne heller aldri tenke meg det."

så de som er for åpne forhold er mindre oppegående?

jeg føyer meg til det noen har sagt; man må finne det som passer seg, men å dømme noen fordi de velger annerledes blir dumt.

Et åpentforhold handler ikke alltid å knulle rundt, eller å arrangere swingerfester i nabolaget. selvom det også funker for noen.

Folk som er nysgjerrige på alternative samlivsformer bør sjekke ut ordet polyamori, som mener man kan elske fler samtidig.

Å diskutere om menneskeheten er født monogam er litt som å spørre hva som kom først av høna eler egget syns jeg. Er det noe vi har lært oss å være gjennom kulturen vi fødes inn i? Er det biologisk? Er det kjønnsbestemt?

(mann 33 år fra Akershus) fr. 21 jan. 2011 16:02 Privat melding

paranøtt. Hvis man tror det er ok at alle i verden skal ha åpne forhold, ikke ha følelser for hverandre annet enn seksuelle og spre sykdommer osv. ja da er man mindre oppegående. Å være monogam eller ei mener jeg ligger i psykologien, er enig i PJH1 sine argumenter og.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 21 jan. 2011 16:09

Til TS.

Ja, vi lever i 2011 og selv om jeg lever i 2011 og kvinner og menn på mange måter er likestilt, kjenner jeg meg ikke helt igjen i at jeg krever mer av min partner. Jeg ønsker meg egentlig bare dette, jeg:
At vi elsker hverandre og at vi derfor vil hverandre vel, gir hverandre frihet og støtte til å utvikle oss og leve godt.

Slik jeg ser det, handler det ikke om å få og få, men minst like mye om hva jeg er i stand til å gi. Å degradere et forhold til et forhold der sex er hovedingrediensen, blir for meg tvert imot å kreve mindre kontra å kreve mer.

Jeg forstår at mange single lever som om de lever i "forhold med flere partnere". Vi har friheten til å ta en liten kosestund her og en der som single. For noen føles dette feil også som singel. For andre er det fristende med en fortsettelse av en slik livsstil i en eller annen form etter at man har funnet sin partner.

For meg blir et fritt forhold derfor en utvanning av substans. Jeg mister hele grunnlaget og hele grunntanken ved ønsket om å leve med en mann, ha en kjæreste og dele gode og vonde dager basert på fri vilje og dyp lojalitet.

Du skriver at om din kjæreste hadde foreslått noe sånt så ville du vurdert muligheten. Jeg ville nok forlatt ham. Ikke fordi jeg ville fordømt ham, men fordi det så tydelig signaliserer at han og jeg er på totalt ulike planeter. Dessverre.

Skjult ID med pseudonym paranøtt fr. 21 jan. 2011 18:01

er det ingen som tror man kan være istand til å ha sterke følelser for mer enn en person av gangen? åpne forhold handler jo ikke bestandig om at det kun er sexuelle følelser der. akkurat som det finnes mange varianter av monogame forhold, finnes det mange varianter av de andre typene også....

Skjult ID med pseudonym Z fr. 21 jan. 2011 18:07

Klart jeg kan ha sterke følelser for flere enn ett menneske. Men det er ikke poenget mitt.
Jeg sier at for meg handler det om hva jeg er i stand til å gi også.

Og jeg VIL ha hverdagene i et forhold. Jeg VIL ha strevet som binder oss nærmere hverandre. Jeg VIL ha de dårlige dagene der vi støtter hverandre, backer hverandre. Jeg VIL ha alle aspekter ved et kjærlighetsliv.

Dette ikke er noe jeg kan dele med mange. Jeg tror faktisk ingen kan.....men det er noe jeg tror.

Nei, gi meg EN MANN! Det er alt jeg trenger, og er han den rette, er han en perfekt munnfull :-)

Skjult ID med pseudonym Medium fr. 21 jan. 2011 18:12

Kunne aldri akseptert et åpent forhold, trenger og vil kun ha en kvinne i mitt liv.

(mann 27 år fra Vestfold) lø. 22 jan. 2011 21:42 Privat melding

Jeg mener sex ikke er noe som kun må være mellom to personer i et sterkt kjærlighetsforhold. Dette er noe vi mer har "lært" oss med samfunnets normer og regler for hva som er riktig og galt. Siden det er store forskjeller på kjærlighet og kåthet, hvorfor skal et bra forhold ende fordi du er skikkelig kåt en periode og har sex med en jente du ikke har noen kjærlighets følelser for? Vi mennesker er faktisk IKKE bygd for å ha sex med kun en person!!!!

Selvfølgelig, du SKAL ha respekt for "bestekjæresten" din og ikke knulle alle du ser bare fordi du kan. La oss si 90% av tiden din går til kjæresten din, mens de resterende 10% går til andre jenter du kun har seksuelle følelser for. Men åpne forhold funker ikke for alle, noen blir nok veldig sjalu eller ødelagt av tanken på at partneren har sex med andre. Men folk må få gjøre som de vil!

Skjult ID med pseudonym En dame lø. 22 jan. 2011 22:00

For meg funker ikke åpent forhold.
Jeg ønsker ikke å ha sex med en som tilhører en annen om ho syntes det er aldri så greit og jeg vil ikke dele min partner med andre.
Hvis han jeg er sammen med ikke syntes jeg er nok så er han heller ikke den rette mann for meg.

Det funker for noen og om begge i forholdet syntes det er greit så er det jo ingen problem.
Men da får man være åpene om ting med alle også de man går til sengs med.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 22 jan. 2011 22:02

Hva i all verden har åpne forhold med at vi lever i 2011 å gjøre?

(mann 33 år fra Akershus) lø. 22 jan. 2011 22:19 Privat melding

"Hva i all verden har åpne forhold med at vi lever i 2011 å gjøre?"

Det lurer jeg på og. De fleste mennesker blir nok såret om kjæresten har seg med en annen...

Skjult ID med pseudonym En dame lø. 22 jan. 2011 22:24

For ikke snakke om at jeg ville funnet det sårende at min partner syntes det var greit å dele meg med andre

(mann 35 år fra Østfold) lø. 22 jan. 2011 22:33 Privat melding

kan liksom forestille meg praten rundt frokostbordet i et åpent forhold...

-ja kjære, hvordan var han Gunnar i natt da?
-joda, var helt grei han, han hadde en kjempe liten en, men han gav meg en skikkelig bra understells-behandling.. hva med gro da? var hun bra??

hahahaha

2011 eller 2098, fast forhold er fast forhold...

men som flere skriver over her, hver sin smak... hehe

Skjult ID med pseudonym Henning lø. 22 jan. 2011 22:41

EH! EH! Tommy!!! HALLO!

>>Hvis man tror det er ok at alle i verden skal ha åpne forhold, ikke ha følelser for hverandre annet enn seksuelle og spre sykdommer osv. ja da er man mindre oppegående.<<

Hvor i all verden har du dette fra???

Når begynte åpent forhold å bety dette? Hvem sa at åpent forhold betyr å ikke ha følelser for hverandre???

Slutt å putt meninger i andres munn de ikke har sagt. Det er usaklig og dårlig debattkultur - det er trolling. Slutt å putt meninger i andres munn de ikke har sagt, slutt å argumenter mot stråmenn. Sluu, please. Alle andre sluutt i samme slengen. Hvis alle i hele verden bare permanent, en gang for alle hadde SLUTTET å PUTTE MENINGER I MUNNEN PÅ ANDRE DE ALDRI HAR SAGT, så hadde det vært mer kjærlighet i verden. Uavhengig av samlivsform. Det hadde vært mer forståelse mellom mennesker.

Angående dette temaet: Åpent forhold betyr for meg Å HA FØLELSER for den andre. Å HA FØLELSER. MASSE FØLELSER. NYDELIG FØLELSER.

Kanskje for flere folk til og med. Ikke eierskap følelser, men EMPATISKE OG GLOVARME FØLELSER.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 22 jan. 2011 22:42

Så langt i livet har det vært fullstendig uaktuelt. Det frister ikke. Ser i utgangspunktet langt flere ulemper enn fordeler med det. Men å si nøyaktig hva jeg ville gjort om han jeg elsket hadde foreslått det, kan jeg ikke. Det er så lett å se for seg en en situasjon med blånekting og såret ego. Joda. Og godt mulig at det ville endt sånn. Men om kjærligheten var sterk nok (ja, faktisk), så kanskje... Hvorfor? Fordi jeg tror at om man først kommer så langt at man ber en partner om en slik drastisk mulighet/endring av forholdet, så er det ikke mulig for den som har spurt og å få nei og leve happy ever after. Man viser tross alt stor tillitt ved å ta det opp. Den tillitteten ville jeg ønske å vise meg verdig til ved å i alle fall VURDERE å imøtekomme hans ønsker, og i det minste ta det på alvor.

Så fikk jeg ta noen runder hvor jeg ville måtte jeg vurdert om vårt forhold var verdt mest, eller om jeg da tror jeg ville hatt det like bra som singel. Resultatet kan jeg ikke spå, men det måtte helt klart vært noe helt unikt i vår relasjon om jeg skulle gått inn for å prøve. Er litt overrasket over alle som VET så mye om egen framtid, hva som er aktuelt og ikke, før de kommer dit.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 22 jan. 2011 22:46

Helt ok for meg at du er overrasket over det, Lilleulv.
Men jeg VET at jeg er en enmannskvinne. Jeg har levd lenge nok til å ha lært såpass om meg selv.
Derfor VET jeg også at om en kjæreste hadde foreslått noe sånt, ville han ikke ha forstått "essensen" i meg.

Det må da være lov å vite noe om seg selv og ikke at man skal være åpen for alt her i verden?
Nei, jeg er glad for at jeg har tatt et standpunkt som føles rett for meg - og som min mann kan vite om fra starten.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 22 jan. 2011 23:16 Privat melding

Åpent forhold? Nei, takk - da er jeg heller uten...

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 23 jan. 2011 01:36

Hadde jeg vært gift med will smith,så hadde jeg nok vært med på det meste ;-)

Husker et intervju med han,der han sa at han oppvartet og var den beste kjæresten Jada kunne ha.
hun skulle ikke oppleve at en på jobben flørtet og oppvartet henne bedre enn han selv:)

nevnte vel og at de hadde regel om å si ifra om de var lysten på noen andre,og er det ikke slik,det som er forbudt er alltid spennende,men hva når det er tillatt.....?
nei vet ikke hva jeg hadde gjort i en slik situasjon,håper jeg ikke trenger å finne det ut:) utroskap er en annen ting,og det er uaktuelt:-)

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 23 jan. 2011 01:50

Et "åpent" forhold hadde aldri funket for meg i et fast og seriøst fohold. Jeg hadde overhode ikke likt at kjæresten min hadde seg med andre. Og dessuten, hva skulle jeg gjort hvis hun ble gravid? Be om en dna-test? Jeg kan knapt tenke meg en mer effektiv måte å drepe alt som er av romanse og tillitt i et fohold, enn å spørre om noe slikt, og samtidig ville jeg nok ikke følt at jeg hadde noe annet valg hvis jeg visste at hun hadde hatt seg med andre. Undertegner du først de papirene på at du er faren så er det ikke spesielt lett å få de omgjort senere, og du må regne med minst en million kr i ekstra utgifter de neste 18 årene enten ungen faktisk er din eller ikke og uavhengig av at ditt forhold til moren faktisk holder til barnet er myndig. Så da er det greit å faktisk kunne stole på kjæresten din nok til at du slipper å be om en slik test.