Alle innlegg Sukkerforum

Vanskelig å skape et godt førsteinntrykk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 14:55

En ting jeg har irritert meg over i lang tid nå, er hvor vanskelig det skal være å vekke interessen hos jenter jeg skriver til.
Det virker som at de fleste såvidt åpner posten sin, for så å bare slette den uten å i det hele tatt se på innholdet. Jeg kan selvfølgelig ikke vite om det er sånn det foregår, men tar meg friheten til å bruke litt fantasi her.

Det som er greia da.. Jeg vet, ja faktisk så er jeg ganske skråsikker, at jeg er en ålreit fyr. Jeg får ofte høre veldig positive ting om utseendet mitt, og komplimentene strømmer inn om personligheten min. Det er ikke sjelden at jeg er midtpunktet på fester, og får i ettertid, selvfølgelig, høre hvor kjekk jeg er også videre. Jeg har null problemer med å skape en kjemi ansikt til ansikt, og folk flest trives utrolig godt i mitt nærvær. Jeg kan gå bort til ei helt tilfeldig dame på byen og ende opp med å prate med dem i timesvis, med full kroppskontakt og alt som følger med. Men, jeg er ikke av den typen som liker one-nights og lar det bli med flørten på byen fordi det er morsomt!

Så, hvorfor skal det da være så vanskelig å oppnå kontakt på nettet? Når alle sier at det er mye mer personlighetsfokus her, siden man kan bli kjent med og trygg på folk før man møter dem? Etter en stund så blir man lei av å skrive lange, personlige og interessante mailer til hver eneste person man tar kontakt med. Dessuten er det en stor fordel å faktisk la det være litt ting usagt hvis man håper på en interessant date.

I tillegg da, så var det dette med utseendet.. Jeg er helt utrolig lite fotogen, og ser helt anderledes ut på alle bilder som blir tatt av meg. Det er faktisk såpass ille, at folk nesten ikke kjenner meg igjen på bilder. Det første som pleier å bli sagt når jeg er på date er "Oi, du ser helt anderledes ut i virkeligheten".

Men, nå gidder jeg ikke å skrive mer..

Poenget mitt er: Den mailen du sletter over en lav sko, kan være fra den personen du har lett etter hele livet ditt! Gi folk en sjanse, selv om dem ikke ser så supre ut på profilbildet, eller har skrevet en uinteressant tekst.

Ha en fin dag videre folkens, og lykke til i letingen etter den rette! :)

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 26 jan. 2011 15:10 Privat melding

Vet ikke hvilket aldersskikt du legger deg på, eller landsdel du beskriver. Men det er klart vi av og til gjør raske valg, og i blant sikkert for raske. Det slår alle veier. Selv de som sier de aldri får post velger bort en rekke personer som de IKKE henvender seg til. Hun er for pen, han er for kul, han har for mye MC-dila, hun har for mye sminke. Og det skjer i løpet av noen sekunder.

Helt enig at det kan være greit å ta seg ett minutt og prøve å finne ut om førsteinntrykket kan justeres. Dette er en todimensjonal verden som ikke kan gjengi perfekt. Samtidig er det en påminning til oss om at vi har bare noen tilmålte sekunder. Vi ryker ofte ut før vi kommer til det som vi anser for å være våre største fortrinn... Synd men sant. Så da gjelder det å få sagt og vist det viktigste først.

Om du skriver til meg, og jeg skal love å bruke litt ekstra tid på profilen din! :-)

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 15:29

Jeg skal nok være den første til å si meg skyldig i å skippe videre når jeg ser et bilde av ei "perfekt" dame. Men dette er fordi jeg har inntrykket av at dem aldri svarer uansett, og at dem bare er ute etter sånne som profilen min ikke sier at jeg er :) Selv om jeg burde vite bedre, da jeg har datet ett par jenter som jeg tidligere så på som langt utenfor min "liga". Det har selvfølgelig også noe med generell selvtillit i gjerningsøyeblikket å gjøre.

Jeg snakker hovedsaklig om 20-30 årsgruppen, som antagelig kan sees på som den aller verste gruppen når det kommer til forhåndsdømming. Men det er vel som med jobbintervjuer; får du ikke jobben så er det på grunn av de 5 første sekundene med førsteinntrykk. Det er en vanskelig oppgave vi har foran oss her på nettet!

Og der fikk jeg plutselig en genial idé til et datingkonsept: Få tildelt bordnummer på en kafé, uten å vite noe som helst om den man skal møte. Da snakker vi genuin blinddate!

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 15:30

Og jeg får for så vidt ikke skrevet til deg siden du er utenfor rekkevidde med matchtall, men ellers tusen takk for tilbudet :) hehe

Skjult ID med pseudonym mixit on. 26 jan. 2011 15:43

Vel har det på samme måte kjekkas ;)
Føler vel at jeg duger mer IRL enn her..Sukker ble bare skuffende for min del. Jeg er jente :P
Jeg er ikke veldig fotogen. Men venninner og tidligere menn komplimenterer meg hele tiden for den jeg er :)

(kvinne 32 år fra Akershus) on. 26 jan. 2011 15:45 Privat melding

Det datingkonseptet finnes jo allerede, men er vel ikke så utbredt i Norge kanskje.. Speed dating, du får google det! ;-)
Jeg er tydeligvis innenfor målgruppen din, og ser ikke på meg selv som den verste til å forhåndsdømme, men jeg velger nok bort en del jeg også, basert på førsteinntrykket. Men jeg svarer de fleste som skriver til meg, og om ikke annet så takker jeg ihvertfall for et evt. kompliment :-)
*og så har magefølelsen min vært ganske sikker tidligere, så den stoler jeg på*
Lykke til ;-)

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 on. 26 jan. 2011 15:52

Hmmm.. Fått høre jeg er fotogen, men penere i virkeligheten... Men det blir "krøll" uansett.. Møter ikke folk som egentlig synes jeg er "under" dem, dvs om jeg har gjort det, så har de feil bilde av seg selv anyway.. hehe (jeg har alltid rett* kremt)
Men får nå bare være meg selv om det passer folk eller ikke..
Ikke vits å gi opp fordet..

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 15:53

jente-86: Ja, speed dating er en helt genial greie. Men liker ikke tanken på at man bare får 2 minutter å prate. Da kommer man forbi førsteinntrykket, men ikke langt nok til å vekke interessen. Bare stress :)
Også kommer det nok snart en liten mail til deg ;)

mixit: Det er nesten "godt" å se at det ikke bare er meg ;) Men da har sikker du, akkurat som meg, bare skrevet til feil gutter :)

Skjult ID med pseudonym mixit on. 26 jan. 2011 15:58

Syns også noen ganger det er vanskelig å velge ut bilder. For enkelte bilder kan jeg mene jeg ser bra ut på, men mine venninner eller kamerater syns jeg er fin på helt andre.
Jeg har bilder som mine venninner og søster har valgt ut. Og ett bilde jeg selv har valgt ut fordi jeg mener det får frem jeg egentlig er.

Ja mulig det er det vi gjør feil ;)
Er ikke barebare dette med nettdating...

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 16:07

Lanillen: Jah, som jeg nevnte litt lenger opp her, så ser jeg også først på bildet før jeg i det hele tatt klikker meg inn på profilen til noen. ALLE forhåndsdømmer på en eller annen måte, og altfor mange lar det være med førsteinntrykket og gidder ikke å prøve å se forbi bildet :)

Kvinne81: Ingen som har snakket om å gi opp her (tror jeg? hehe) Jeg har også venner som er meget fotogene, og når jeg møter dem IRL så er det et slag i trynet med underteksten "du SKULLE vært fotomodell!"

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 16:11

mixit: Det eneste bildet jeg virkelig liker av meg selv, hvor jeg da også føler at jeg ser ut som jeg pleier å gjøre, så har jeg på meg solbriller. Noe som da er strengt forbudt på Sukker... :P Men når jeg tar av meg solbrillene så får jeg alltid høre at jeg har utrolig pene øyne :) Ikke lett det der altså!

Skjult ID med pseudonym jente-86 on. 26 jan. 2011 16:14

Du får finne opp en ny form for speed-dating da vettu :-) Samme prinsipp, men med lengre tid på hvert bord.. 20 min kanskje? (..kan ikke være for lenge heller, i tilfelle man kræsjer helt med vedkommende..) ;-)

(mann 31 år fra Buskerud) on. 26 jan. 2011 16:14 Privat melding

@kjekkas
Syns speed dating høres stress ut ja.... du møter ei ny jente hvert andre minutt...
Det vanskeligste når man skal skrive poster til noen er jo åpningen. blir jo det samme på speed datinga.
Tror ikke jeg hadde passet inn på det vertfall. ny åpning hvert andre minutt, jeg hadde blitt gal! :P
Da foretrekker jeg nettet hvor jeg kan bruke litt tid på å skrive ting ^^
Eller møte jenter gjennom venninner. For da har venninnene alltid sakt masse fint om meg på forhånd :P

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 16:18

jente-86: Trenger ikke et stort arrangement for å speed date heller, bare noen som sparker deg hardt i bakenden og sender deg til rette plassen :)

Terje87: Sånn to-minutters speed dating hadde jeg bare fått en følelse av desperasjon av. Nesten så man får følelsen av å løpe fra dame til dame på byen etter å ha fått avslag :P

Skjult ID med pseudonym aladin on. 26 jan. 2011 16:20

Hvorfor ikke anmode sukker om utvide til speed-dating i forkant under sukker-fest.

Begynne tidligere, speed-date max 5 minutter ..20 første på machingen tilsvarende kortet

Gjensidige matcher kunne da lyse på topp inne på festen.. muligens..

Eller egne dager for den saks skyld..

Bare en ide.

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 16:31

aladin: Jeg mener å huske at dem arrangerte noe speed date-saker når jeg var registrert her for første gang (ett par år siden), men uansett burde det jo ikke være vanskelig å overtale dem til å gjøre noe sånt :)

Skjult ID on. 26 jan. 2011 16:49

hehe...støtter den med lite fotogen.
Har vært på noen sukkerfester, og det har skjedd mange ganger at folk ikke kjenner meg ikke igjen fra bildet. Ganske kjipt egentlig :)

Skjult ID med pseudonym Kjekkas on. 26 jan. 2011 17:09

Vel, jeg blir heldigvis som regel kjent igjen, selv om det motsatte har skjedd..

(mann 43 år fra Oslo) on. 26 jan. 2011 18:00 Privat melding

Tja...personligen så prøver jeg ikke å lage et godt første-inntrykk på nettet...og eventuelle meldninger jeg sender til dem jeg er intressert i er korte og enkle.

noen svarer, andre gjør det ikke...og det er på svarene som jeg legger i litt mer av meg og mine tanker, jeg ser ikke noe mening i å bruke mye tid i å lage perfekte meldninger som ingen kanske leser....kort og enkelt, og blir det ikke et svar så er det ikke så stort tap der...

Jeg selv svarer til alle...men, så får jeg heller ikke 50+ meldninger i døgnet¨som enkelte jenter kanske får...jeg skjønner at dom ikke kan legge i tid på oss alle og går videre....den som svarer, får et bedre og mer velskrevet meldning tilbake, en der jeg prøver å gi litt mer av meg og et litt bedre inntrykk..

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 26 jan. 2011 18:13

Synes speeddate egentlig virker som et artig konsept. Man får ikke tid til å drite seg ut, men tid til å få et aldri så lite førsteinntrykk. Og hvis man ved "oppsummeringen" ser at en av dem man har fattet interesse for også har fattet interesse for deg, så er jo det i hvert fall et utgangspunkt for at det ikke blir helt daft å møtes igjen. Dessuten ville det kanskje gjort at sånne som meg, som ikke nødvendigvis er så veldig kresne på kvalitet, ville blitt tvunget til å tenke at "hun er en flott dame" i stedet for å tenke at "hun er en dame", if you catch my drift...

Skjult ID med pseudonym jentå on. 26 jan. 2011 18:23

@ TS

jeg er en av de som du beskriver. Åpner ikke alle mailer jeg får inn av flere grunner:

1) innboksen er nesten full
2) sjekker besøkende opp mot innboksen. Er det en jeg finner interessant, åpner jeg mailen og ser innholdet
3) du må ha ett tiltalende profilbilde, gjerne ett der du smiler. Ja det er overfladisk men slik er realiteten her inne.
4) ikke send standardmail.

Nå kan jeg ikke si at jeg er noen ekspert men slik har det funket for meg og bekjente:)

Skjult ID med pseudonym jente-86 on. 26 jan. 2011 18:56

@qwerty
Der har du jammen et godt poeng, kanskje man skal prøve å få sukker til å arrangere noe sånt (igjen?) da :-)

Skjult ID med pseudonym marini on. 26 jan. 2011 21:55

TS
Ja, slik er altså nettverdenen, og ingen har sagt at den er rettferdig...
Tips: Få en kvinne til å ta masse bilder av deg!