Alle innlegg Sukkerforum

Overvekt av overvektige på byen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym OsloNights lø. 29 jan. 2011 04:59

Jeg går ut på byen for å se etter en attraktiv dame å bli kjent med. De finnes, ingen tvil om det. Men andelen slanke er skuffende liten.

Fedmeepidemien gjør det vanskeligere å finne seg en dame man kan tiltrekkes av.

Jeg var ute med en russisk dame i Norge for ikke lenge siden. Hun mente de norske damene var søte, men at de i gjennomsnitt var mye fetere enn de hun så når hun gikk ut på byen i Moskva. Hun mente at i Norge måtte det være en smal sak å sjekke opp en nordmann, siden konkurransen fra de norske damene var forholdsvis liten rent fysisk. I hjemlandet var det ikke så vanlig for damer av "norsk gjennomsnittsstørrelse" å gå ut på byen - de holdt seg for det meste hjemme. Da syns jeg det har gått for langt - alle bør kunne kose seg på byen.

Men hva kan vi gjøre med fedmeepidemien? Her er et forslag:

Vi mennesker har våre lyster. Vi digger feit mat. Og vi digger sex. Begge deler tilfredsstiller oss.

Når vi har sex kan vi ikke spise feit mat. Samtidig trener vi. Forslaget går derfor ut på å legge forholdene bedre tilrette for at nordmenn finner hverandre og kan kose med hverandre. Her er det mye som kan gjøres.

Samtidig bør usunne fedevarer som potetgull, ostepop og andre ulumskheter fjernes fra butikkhyllene - men det bør fortsatt være mulig å kjøpe slikt via slike automater som man kjøper sigaretter fra.

Skjult ID med pseudonym =) lø. 29 jan. 2011 05:34

Vill nog svara på denna med att det är lika mycket feta män där ute!

Skjult ID med pseudonym rosmarin lø. 29 jan. 2011 07:52

Kanskje du heller skal prøve å importere fra Russland, OsloNights?:)

Hva karakteriserer du som overvektig? 5,10, 15 eller 20kg for mye?

Skjult ID med pseudonym Tikktakk lø. 29 jan. 2011 08:04

Synes litt overvektige damer er pent jeg! Tiltrekkende er dem også og så liker jeg å se gravide damer. Det gir verden mening for fremtiden!

Skjult ID med pseudonym pu lø. 29 jan. 2011 08:15

Det er like mange overvektige menn, men det er fortsatt like mange overvektige damer.

Skjult ID med pseudonym smårund lø. 29 jan. 2011 10:20

Men igjen..... så tror man at de med noen kg for mye sitter og hiver innpå potetgull og cheezdoodles. Jeg er helt klart i kategorien lett overvektig, men det finnes aldri sånne produkter i huset mitt. Trener 3 g. i uka og drikker skummet melk gjør jeg også. Alle KAN gjøre noe med vekten. Også jeg. Og gudene skal vite at jeg har prøvd og prøver. Men for meg å leve et vanlig liv, og spise og drikke som de fleste andre, betyr vektøkning. Jeg må konstant slanke meg, og ligge unna alt digg. Og likevel fører det bare til at vekta da holdes stabil. Så da blir spørsmålet: Hvor kjip og usosial livskvalitet skal jeg ha over hvor lang periode i forhold til at jeg har noen kg. for mye?

Jeg kan godt skjønne at ikke alle klarer å tenne på overvekt. Men jeg tror det henger sammen men at vi kulturelt har "lært" at disse personene er usunne. Og DET er slett ikke alltid riktig. Jeg tror mange flere ville syntes lubne damer var deilige om ikke pressen linket det til burger, potetgull og manglende trening hele tiden!

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 29 jan. 2011 10:28

Det er nå å gå for langt å skulle styre folks matvaner, med å låse inn mat som har sukker og høyt fettinnhold! Og mange menn foretrekker damer med runde former.

(kvinne 37 år fra Oslo) lø. 29 jan. 2011 10:48 Privat melding

<---Fet uten potetgull og fedevarer.. Beveger seg gjør a og! Myk og i form er a og...
Kan det hende at noen bare er sånn..

Nei er du gal.. Jeg må da lyve.. Alle mennesker på jord skal jo være tynne.... skal de ikke??

Eller?

Ikke?

;O)

Skjult ID lø. 29 jan. 2011 11:06

Forbauser meg hvor mange her inne som hevder de er slanke/normale. Men er faktisk noe helt annet....

Skjult ID med pseudonym K37 lø. 29 jan. 2011 11:21

Helt enig med smågodt, har det akkurat på samme måte. Trener, spiser aldri kaker eller chips m.m., beveger meg en del: Men hvis ikke jeg konstant lever av grønsaker og svært fettfattig/sukkerfri og proteinrik kost, hvis jeg drikker et glas vin eller spiser en helt vanlig middag med andre - straks vektøkning. Bad luck, sånn er det. Så får jeg leve så naturlig som mulig og holde vekten stabil, og glede meg over at det heldigvis finnes mange andre faktorer som skaper kontakt, tiltrekning, innhold og mening i livet og relasjoner, end om jeg hadde hatt ett eneste mål i livet: å bli kvitt de 5-8 kg jeg antakelig veier for mye.

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 29 jan. 2011 11:25 Privat melding

Huff, kjenner jeg ble litt provosert av denne tråden! Ikke fordi jeg selv kan betegnes som overvektig, men skal vi nødvendigvis alle sammen være så lik for å bli akseptert?

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 29 jan. 2011 11:25

Mitt inntrykk er at de overvektige er overvektige uansett hvor de befinner seg. Også i speilhus, uten at det nødvendigvis ser slik ut.

(kvinne 35 år fra Vestfold) lø. 29 jan. 2011 11:25 Privat melding

Er en av de få heldige jeg da.. Trykker i meg pottis, cola og sjokkis, alikevel holder vekten seg, eller synker.. Hadde jeg sluttet å spise det som lager fett til min kropp hadde jeg forsvunnet tror jeg..

(mann 43 år fra Oslo) lø. 29 jan. 2011 11:51 Privat melding

tja...vi kan jo begynne å lage dører som er smalere, slik at dom overvektige ikke slipper ut fra hjemmene sine og ut på gatene?

løsninger på alt ;)

men nei..det er bare å godta at det er forskjeller mellom mennesker, det skulle være utrolig kjedelig om alle skulle være Barbie og Ken.
for noen er det så mye mer vanskelig å gå ned i vekt enn andre, noen går opp i vekt utrolig fort..
noen er tynne uansett hva dom stopper i seg..vi har våre forskjeller og så lenge det ikke har helsemessige konsekvenser så er det jo helt sak samme hvordan folk ser ut som.

@Frk. Angel.
Jeg er omtrent det samme...slutter jeg å trene, så går jeg NED i vekt..det er trening som holder vekta mi oppe, og det er motsatt for dom aller fleste..vi er alle litt forskjellige bygget.

Skjult ID med pseudonym smårund lø. 29 jan. 2011 12:16

Ja... det der er helt sant, Pj1h. Jeg har jo bodd sammen med mennsker slik at jeg vet akkurat hva de spiser og hvor mye de trener. Og det er bare en ting å si: Livet er ikke helt rettferdig.

De som fortsatt kjører på med at dette er et enkelt regnestykke, er naive. De sier: : Man må forbrenne flere kalorier enn man inntar. Joda. Også tror de at en pose pottgull tilsvarer en joggetur på 1 time. For alle! Tull og tøys.
Man leser stadig i ukeblader: Dersom du går to holdeplasser ekstra til jobben og dropper en caffe latte hver dag, går du ned 12 kg. i året. HAHA!!!! As if!

Da skulle man tro at dersom mennesker spiste det samme og trente like mye, så skulle de gå opp/ned akkurat like mye...

Det finnes jo INGEN empiri som er i nærheten av å tyde på det???? Men bare man fikk hull på myten om at overvekt alltid er lik usunnhet, tror jeg mye hadde vært gjort.

Skjult ID med pseudonym En dame lø. 29 jan. 2011 12:23

Så @oslonight alle skal bli tynne slik at du kan finne de attraktive?
Og alle menn syntes at tynne damer er de mest attraktive?

Nå vet ikke jeg hva du tenker om som overvektig, men mannfolk liker stort sett forkjellige typer damer på lik linje med oss damer liker forskjellige typer menn. Og hva du mener er overvektig kan det hende andre mener er normalvektige, det er jo litt vanskelig å si siden du ikke har spesifert hva som er overvektig i dine øyne.

Og man kan være overvektig og alikevel veldig sunn og frisk, eller man kan være tynn og veldig usunn. Det er ikke alltid at det henger sammen. men da snakker jeg overvektig i klassen 5-10-15 kg for mye og ikke de som er amerika størrelse.
For noen år siden gikk jeg og ei venninne sammen om å gå ned, vi trente like mye og sammen, spiste det samme og like mye, hun gikk i løpet av 3 mnd ned 10 kg jeg gikk ikke ned noe.
Jeg må virkelig jobbe for hvert gram jeg skal gå ned men så er jeg også så heldig at om jeg gir beng og spiser sjokolade eller potetgull eller fet usunn mat i en periode så går jeg heller ikke opp.
Venninna mi derimot kan ikke gjøre dette for da fyker hun opp i vekt igjen.
Bare et eksempel på at det ikke alltid er like lett å gjøre noe med vekta.

Når det gjelder å legge usunn mat i automater tror jeg ikke akkurat det hadde hjulpet for det har da ikke fått folk til å slutte å røyke at mange butikker nå har røyken der.

Det eneste som vierkelig ville hjelpe var å gjøre sunn mat veldig billig og all annet dyr.
Hadde vært perfekt for meg for da kunne jeg fort halvert matregningene mine :)
Jeg er nok en 8-10 kg overvektig jeg men bryr meg sånn lite om du ikke finner meg attraktiv da, viser are at du ikke er mannen for meg og det er vel ikke et tap for hverken meg eller deg :)
Men ellers begynner fedme å bli et stort problem her i landet og det bør tas tak i, der er jeg helt enig i.
Nå om dagen er det bl.annet veldig mange sterkt overektige barn og det er en skremmende utvikling.

(mann 43 år fra Oslo) lø. 29 jan. 2011 12:34 Privat melding

@Smårund.

helt korrekt.

Det er nemlig ikke slik at en viss aktivitet brenner en bestemt mengde kalorier per minutt...vi er bygget forskjellig og noen (jeg) brenner kalorier svært raskt, kanske langt mer enn normalt for en bestemt aktivitet...og noen annen er i andre enden av skalaen og brenner mindre kalorier på samme aktivitet og i løpet av samme tid.

Di som er slike må faktiskt være helt fokuserte på hva dom spiser og trene langt hardere enn slike som meg, for jeg kan stoppe i meg hva som helst og la bli å trene og uansett holde en lav vekt...trening gir meg høyere vekt kun på grunn av økt muskelmasse.

Men av den grunn at vi har litt forskjellige forutsetninger til å gå opp/ned i vekt så klarer jeg ikke å dømme noen for å ha på seg noen ekstra kilo, eller mangle noen kilo....er det ikke så ille at det er helseskadeligt, så bør det ikke være noe man bør bry seg alt før mye om.

Selvfolgelig...en viktig ting som ikke må glemmes er selvfølelsen, mår du dålig av å være for tykk eller tynn, så har du all grunn til å spise strikt og trene hardt for å komme i den form du ønsker å komme til...men, du må gjøre det kun for deg selv, ikke for andre.

(mann 43 år fra Oslo) lø. 29 jan. 2011 12:38 Privat melding

Det det går ut på, sån omtrent er hvor raskt kroppen kan omvandle mat til energi.

teks, dersom vi alle spiser boller og kaker for 4000 kalorier i løpet av en time, så betyr det likevel ikke at vi alle får 4000 kalorier i oss...noen får mer, noen får mindre...det fordi våre kropper er forskjellige i hvor fort den opptar energi fra maten...en stor del av dom 4000 kaloriene ender opp som avføring uten å bli tatt opp i kroppen i det hele tatt.

samme er det med trening...noe forbrenner noe sinnsykt mye kalorier ved en times joggetur, andre forbrenner knappt noe som helst...og begge kan være ytligt sett identiske, samme vekt og alder til eksempel.

(mann 43 år fra Oslo) lø. 29 jan. 2011 12:44 Privat melding

@En Dame.
"Det eneste som vierkelig ville hjelpe var å gjøre sunn mat veldig billig og all annet dyr."

Min erfaring er at sunn mat er langt billigere enn usunn mat.

for 20 kroner så kjøper jeg nok for å ha salat i maten som holder i 8 dager...og ganske store portioner også.
for 100 kroner så kjøper jeg nok for å ha 4 måltider med kun sunn mat som metter ordentlig...det eneste som ikke er en grønnsak er tunfisk, og det er tunfisk som koster mest.

sunn mat er utrolig billig...med mindre du ser på fedon Lindeberg eller Nutriliett produkter (som jeg ser på som godteri som jeg spiser av og til).

(mann 49 år fra Østfold) lø. 29 jan. 2011 12:55 Privat melding

Og til sammen så veier vi flere tonn... ;)
Klart damene i øst er slankere enn her. Det er jo beinhard konkurranse om normale menn der. Damer er faktisk i overtall, og andelen alkoholiserte boms blant menn er foruroliggende høy. Så nød lærer naken kvinne å spinne osv..

Skjult ID med pseudonym sidon lø. 29 jan. 2011 13:21

PJH: Hva er det du kjøper av salat som er nok til åtte dager og bare koster 20 kroner??

Min erfaring er at usunn mat ofte er dyrest. En smoothie/jus er dyrere enn en brus, en salat (som man blir mett av) myye dyrere enn en burger.

Skjult ID med pseudonym En dame lø. 29 jan. 2011 13:24

@PJH1

Jeg tror nok det kommer litt ann på hvordan sunn mat man regner.
Nå lager jo jeg mat til 3 personer og ikke bare meg, men for å lage variert middag 7 dager i uka som er sunn hadde jeg kommet my billigere unna om jeg kjøpte mer ferdig/halvferdige produkter, men da hadde de også innhold mye mer ting som ikke er sunt for kroppen.
Når jeg handler inn så er det frukt og grønnsaker som tar det meste av pengene. men nå spiser vi også veldig mye frukt her i huset da.

Men det jeg egentlig tenkte på, uten at jeg ordla meg slik at det kom fram var at om man hadde satt opp pris på sjokolade, potetgull og andre slike varetyper. Hadde de blitt mer luksus varer en hverdagsvarer. Noe som igjen hadde gjort at folk tenkte seg om litt ekstra før de kjøpte det.
For slike varer er ikke bra for noen enten man er syltynn, normalvektig eller overvektig.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 29 jan. 2011 13:27

Hjelper ikke å være trente og slanke om dere er scchhhdøøgge vet dere, karer! Slutt å syt!

;-)

Skjult ID med pseudonym Knerten lø. 29 jan. 2011 13:32

Tror største problemet i Norge som gjør at folk ikke klarer å gjøre noe med sin overvekt, er all den dritten en må gå igjennom når en har en del ekstra kilo som gjør at det ikke er noe energi til overs for den store slankekuren. Det hjelper ikke å gnage om sunn mat og trening til noen som ikke har energi til å endre på det, det er mye lettere å tenke lett og usunt når en er lei hele tida.

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 29 jan. 2011 13:33

Oslonights skriver:
Jeg går ut på byen for å se etter en attraktiv dame å bli kjent med. De finnes, ingen tvil om det. Men andelen slanke er skuffende liten."

Hvor stor andel er det snakk om her egentlig? 50-50? 20-80?
Av 100 jenter på et utested...er det da 2, 20 eller 50 slanke? Og hva definerer du som slank? ;-)

Jeg tror man ser det man har fokus på, jeg.
Gravide legger plutselig merke til at "alle" er gravide.
Nettopp kjøpt hund? "Alle" andre har hund...
Nettopp kjøpt ny bil? "Jøss, så mange som kjører samme bil som meg!"

"Jeg vil ikke ha ei feit jente" -> virker mot sin hensikt, og man ser de "feite".
Ergo har vi en fedmeepidemi?
;-)

*Jeg er litt usikker på om ostepop på automat er svaret her, altså...hehe.*

(mann 43 år fra Oslo) lø. 29 jan. 2011 13:37 Privat melding

@Sidon
"PJH: Hva er det du kjøper av salat som er nok til åtte dager og bare koster 20 kroner??"

Hodekål, sitron og gulerøtter.

hakk kål i små striper, riv en gulerot..legg i olivenolje. salt og litt presset sitron...bland ordentlig, ferdig på 1 minutt,

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 29 jan. 2011 13:37

BruceW har et godt poeng - det er jo 2-3 damer per normale, ikke alkoholiserte mann der øst.

Jeg synes ikke det er mye fedme å spore på Oslo vest i alle fall, må si at trekanten sentrum, Frogner, Majorstuen sannsynligvis har klodens høyeste tetthet av slanke blondiner. Har hatt besøk fra kompiser i utlandet og de får jo kink i nakken av å gå gjennom Bogstadveien en sommerdag.

Men det sagt, så kan jo du fnne deg en russisk dame?
Selv villle jeg ikke klart å leve med en typisk russer, opplever dem som brautende, høyrøstede, egoistiske, pengefikserte, kyniske og kalde - (hver mann/kvinne for seg selv). Selvsagt finnes det unntak, har jo møtt russere som ikke liker russere. Men holder man seg til utseende så synes jeg heller ikke typiske russiske ansiktstrekk er pent.
De ser sure ut.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 29 jan. 2011 13:39

"De ser sure ut."

*Hysterisk latter herfra*

Skjult ID med pseudonym Sid lø. 29 jan. 2011 14:36

Var jeg som skrev "Forbauser meg hvor mange her inne som hevder de er slanke/normale. Men er faktisk noe helt annet...."...

Det er faktisk noe som forbauser meg. Har vi feil syn på hva vi er eller er det et sterkt ønske om å være noe annet?
Jeg kan ifølge BMI anses som fet (fedme). Ser du meg så ser jeg jo ikke slikt ut.

Men ja..folk får være seg selv. Godt at man er forskjellige. Tenkt dere en verden med kun Eli Hagen hår....

Men jeg har også min rett til å velge å ikke være med noen som har fedme...
Jeg finner det ikke tiltalende. Men noen former kan faktisk være vakkert.
Men når magen er lengre ut enn puppa og hoftene rett ned i skoa... Beklager men nei takk!!

Skjult ID med pseudonym /// sø. 30 jan. 2011 17:31

Da går ikke vi ut i samme by. Overvekt av overvektige er det ikke.

Skjult ID med pseudonym 2011 sø. 30 jan. 2011 18:22

Nei jøss, ingen smålubne kvinner i Russland? Har du lagt merke til den russiske benbygningen eller?
Er like mange der med anlegg for fett som her.

Skjult ID med pseudonym Snøheksa sø. 30 jan. 2011 22:44

ikke går jeg så ofte ut på byn men de ganger jeg gjør er det sjelden jeg ser svært overvektige, så spørs hva du legger i ditt utsagn.

Ellers må jeg si at det er flott at vi er forskjellige, noen kler å være runde, noen kler å være sylslanke. Ellers er tynne folk ikke nødvendigvis sunnere enn de runde, fett legger seg i årene på folk uansett størrelse.

Jeg er rund og får mange komplimenter for kroppen min av både kvinner og menn. Er heldigvis blitt så gammel at jeg trives med mine former. Det viktigste må vel være å holde seg i fysisk aktivitet så man blir i stand til å bevege seg når man blir gammel.

spiser en sjokoladebit med god samvittighet ;-)

(kvinne 29 år fra Finnmark) sø. 30 jan. 2011 23:10 Privat melding

Jeg vet ikke hva som defineres som slank i grunnen, men jeg velger å kalle meg slank selv om jeg ikke er modelltynn. BMI'en er normal, men det er ikke til å stikke under en stol at jeg har en sterk kropp. Ikke alle som liker kraftige lår, armer større enn fyrstikker og fotball-legger men det gir jeg meg jamt f... i. Jeg kaller meg slank så lenge jeg føler meg slank :-)

(denne var mynta på kommentaren om at mange "hevder de er slanke/normale" litt lengre opp)

Skjult ID med pseudonym ididntdoit ma. 31 jan. 2011 14:34

@ HanJa.:
hvorfor opplever du det som ubehagelig å skulle si nei til ei dame bare fordi hun er tykk? Er jo bare å være høflig, og under ingen omstendigheter skal du nevne hennes vekt! Det er jo gamet på byen! Man henvender seg til mange jenter, og en og annen jente avviser oss. Det gjør jo ingenting!:) Bare man er høflig..

Når det er sagt, så synes jeg det er MASSEVIS av lekre jenter på byen! Man skal bare gå der de ferdes! Jeg gir blaffen i om jenter er overvektige, men kunne aldri falt for ei jente som ikke er slank. Men det er bare meg. Andre har andre preferanser på hva de synes er attraktivt og fysisk tiltrekkende!

Skjult ID med pseudonym legolas123 ma. 31 jan. 2011 16:35

Hehe.. jeg er litt uenig der! Jeg lever faktisk i den tro at mange av oss har ulik smak når det gjelder damer. Jeg for min del er svæært kresen når det gjelder utseende, men så bruker jeg mye tid på dette selv også (trening, klær og greier)..

Men samtidig tenner jeg for eksempel ikke på modell/kaffe-latte-damer (tidligere vært kjæreste med ei som jobbet som modell, ble fpr mye fokus på utseende, -alt med måte)