Alle innlegg Sukkerforum

en som vil ha svar på noen forskjellige ting...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hårsår ma. 31 jan. 2011 19:24

Jeg har fått høre av flere forskjellige at jeg mangler sosial intelligens og også at jeg mangler sosiale antenner. Jeg har merket også når jeg sitter sammen med en gruppe andre mennesker, så kan fort bli lei av å prate med meg og finner raskt på unnskyldninger på at de har noe viktig å gjøre.
Jeg har også fått høre at jeg veldig ofte blir paranoid.

Hva betyr disse tingene? Det vil si å mangle sosial intelligens, ikke ha sosiale antenner og være paranoid?

Skjult ID med pseudonym bebie ma. 31 jan. 2011 19:26

@hårsår, du får diskutere det med usikker i forrige innlegg her. Tror dere har litt til felles.

Skjult ID med pseudonym Driver ma. 31 jan. 2011 19:28

Kanskje samme person. Lager en tråd for å se hvor mange dumme svar han kan få?

Skjult ID med pseudonym hårsår ma. 31 jan. 2011 19:33

Nei. Dette er ikke samme person.

Skjult ID ma. 31 jan. 2011 19:52

Sosial intelligens går på samspillsreglene og hvordan man forholder seg til dem. Manglende sosiale antenner gjør at man lettere trår feil eller ikke følger regler for skikk og bruk i sosiale sammenhenger. Disse reglene kan variere fra gruppe til gruppe. SI forteller litt om hvorvidt man kan tilpasse seg kulturforskjeller bl.a.
Sosiale antenner, eller manglende forteller litt om hvor mye (lite) du tuner deg inn/leser motparten. Dvs hvor oppmerksom du er på motparten og dens ve og vel, eller klarer å lese ut av ulike sammenhenger om kjørereglene, og endringer av kjøremønster.
Paranoid, vel man blir mistenksom til omgivelsene og deres motiv.

Det går an å trene på å bli bedre i samtale og samspill heldigvis. Og med bedre ferdigheter økes selvtilliten og da tror jeg langt på vei paranoiaen forsvinner også.

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 31 jan. 2011 19:57

Makan til frekkhet av dine medmennesker da! Syns du skal dumpe dem alle sammen, og finne noen kyr du kan henge med i stedet!

( De i Tine reklamen ser forresten ganske så hyggelig ut!)

Skjult ID med pseudonym Snøheksa ma. 31 jan. 2011 19:57

At man har sosial intelligens betyr at man har evnen til å omgås andre mennesker, har evnen til å bli likt.

Er man paranoid paranoid har man en forstyrret tankegang hvor oppfattelsen av omgivelsene ikke samsvarer med realitetene. Uvesentlige hendelser kan en paranoid person sette inn i en sammenheng som kun den paranoide opplever og misforstå hvilke hensikter andre har. En du paranoid person vil du ofte bli mistenksom og nærtagende og føle deg krenket og tro at andre er ute etter å gjøre deg vondt.

Skjult ID med pseudonym psykologen ma. 31 jan. 2011 20:28

Det å ha gode sosiale antenner innebærer at man uten å tenke på det, og uten å måtte analysere kan tolke en sosial situasjon. Man kan skjønne hva andre forventer og hva andre synes er passende atferd i en gitt sammenheng uten å spørre.
Vi mennesker er ulikt utstyrt med sosiale antenner. Enkelte er født uten evnen til å intuitivt forstå sosiale regler og er avhengig av å lære seg teknikker for å få til det sosiale samspillet med andre. Hvis man har vansklig for å forstå signaler andre tar for gitt at man forstår kan man bli oppfattet som paranoid bl.a. fordi spør folk hva de egentlig mener med ting de sier og gjør oftere enn de forventer. Endel har god grunn til å være litt paranoide fordi de har opplevd å bli behadlet stygt feks ved å bli ertet eller utestengt.
Det finnes en diagnose som bl.a. kjennetegnes av at man ikke intuitivt forstår sosiale spilleregler slik som andre. Denne diagnosen har fått mer fokus de siste årene. De som har denne diagnosen er som folk flest på mange områder. Diagnosen jeg tenker på heter "aspergers syndrom". Du kan jo google det å se om du kjenner deg igjen. Ha en fin dag!

Skjult ID med pseudonym wtf? ma. 31 jan. 2011 20:34

Om vedkommede var seriøs og har villet seg inn her, så greier h*n sikker finne wikipedia eller google også...

*verden vil bedras* Hjelpe meg/dere/oss

Skjult ID med pseudonym hårsår ma. 31 jan. 2011 20:59

Hahahahahahahaha....jeg kan forsikre alle dere om at jeg ikke har Asbergers syndrom. Dummeste jeg har hørt.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome ma. 31 jan. 2011 21:24

Nei, det er ikke det dummeste du har hørt. Ut i fra den informasjonen du ga, så er det helt grei spekulering.

Skjult ID med pseudonym hårsår ma. 31 jan. 2011 21:43

Jeg ga informasjon om ting jeg syntes var vanskelig i hverdagen ja.
Men det betyr ikke at jeg har asberger syndrom. Da hadde jeg ikke hatt mulighet til å kunne fortelle om disse problemene jeg har. Men jeg skal si deg at jeg mestrer mange ting i hverdagen på en utmerket måte.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 31 jan. 2011 21:48

@hårsår
Hva legger du selv i sosial intelligens? Og sosiale antenner? Og paranoid?
Jeg vil tro du har googlet ordene, og lest litt på dette?
Så hvordan opplever du at dette stemmer med deg selv, ut fra hvordan du forstår begrepene?
:-)

Skjult ID med pseudonym hårsår ma. 31 jan. 2011 22:09

Hvis jeg skal forklare det veldig enkelt så går sosial intelligens ut på hvordan man fungerer sammen med andre mennesker i forskjellige sammenhenger.

Sosial antenner er evnen til hvordan man skal tolke sosiale situasjoner.

De som er paranoide har vrangforestillinger og feiltolkninger om hva andre tenker om deg. Så nei, jeg har ikke noe syndrom selv om jeg har endel vanskeligheter med endel av disse tingene.

Skjult ID med pseudonym Snøheksa ma. 31 jan. 2011 22:13

@hårsår, farlig å la forumister sette diagnose, vi kjenner deg jo ikke. for alt vi vet kan du lide av noe så ordinært som dårlig selvtillit. Har du store vansker i hverdagen som plager deg, så prøv en psykolog, ikke hobbypsykologer. Lykke til

Skjult ID med pseudonym MrAwesome ma. 31 jan. 2011 22:17

@hårsår Jeg kjenner en med Aperger's, og kan fortelle deg at jo, han ville ha klart å fortelle om de tingene. Det er ikke tilbakestående mennesker.

Og hvorfor spør du egentlig, når du har svarene selv?

Skjult ID med pseudonym psykologen ma. 31 jan. 2011 22:22

Jeg nettopp leste om asperger på widip. Den beskrivelsen som gis der er ikke så god, synes jeg. Her er en beskrivelse sett fra innsiden:
http://www.autismesiden.no/userfiles/file/Brukerveiledning.pdf

Asperger regnes i dag som en lidelse man kan ha i ulik grad... ikke ulikt hva man ser hos dyslektikere. Det finnes mange oppegående folk med asperger. Det er en grunn til at svært mange går udiagnostiseet. En hel del klarer seg faktisk bra og kan på en ganske presis måte forklare hva de finner vanskelig.
Og så er det selvsagt helt riktig som du påpeker at det kan være andre grunner til at folk sier du har dårlige sosial antenner enn asperger. Dårlige venner eller dårlig selvfølese er jo gode alternaltive forklaringer...

Skjult ID med pseudonym lola ma. 31 jan. 2011 23:38

Huff nei, selv om du har beskrevet noen fellesnevnere har du mest sannsynlig ikke asberger syndrom - de aller fleste har ikke det. Det er ikke uvanlig at man finner symptomer som er beskrevet innunder psykiatriske lidelser hos seg selv. De aller fleste gjør det i varierende grad. Det er heller ikke uvanlig at man sliter litt i perioder av livet. Håper det går seg til for deg.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 31 jan. 2011 23:52

Er også litt usikker på om dette er en tulletråd.

Men det sagt; hvem i all verden forteller deg at du har dårlig sosial IQ? Med mindre det er bare søsken og søskenkjærlighet, høres det jo ut som du blir utsatt for mobbing. Og da er det ikke så rart hvis du blir litt "småparanoid", dvs at du føler at folk er litt "ute etter deg". Men bedre å være litt sosialt uintelligent enn å vmangle empati.

Ellers: Som det blir sagt her, så er det mange kjente folk som har Apsbergers. Det står vel på internett at både Steven Spielberg, Albert Einstein og Vidar Theisen har Asbergers. ( Og Internett har jo seff alltid idiotsikre kilder som man selvsagt kan stole på....)

Kan vel si at det er en stor skala for sosial intelligens, og de fleste blir jo flinkere med sosial trening.