Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:00

Har lagt merke til at det er en del som er tilhengere av slike lavkarbo-dietter her inne.. Jeg har ikke tenkt meg på noen diett, men har funnet ut jeg spiser veldig mye karbo, og sikkert for lite proteiner...Iallefall nå som jeg trener mer... Derfor lurer jeg på hva en kan erstatte med, noe enkelt. Kan liksom ikke skifte ut havregrynfrokosten med kyllingfilet hehe.
Spiser mye havregryn, knekkebrød, ost, bananer, kylling, og fullkornspasta.(i tillegg til rødvin, øl og pizza:)))
Hva ialledager spiser dere til frokost for eksempel??

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 2 feb. 2011 20:05

I de periodene jeg har prøvd det, har det blitt mye omelett, egg & bacon og eggerøre med stekt karbofattig pølse. Gjett om jeg ble lei av egg!!!

Men hvorfor ikke skifte ut frokosten med for eksempel en kotellett? Koster jo ikke mye i våre dager, det...

Skjult ID med pseudonym J on. 2 feb. 2011 20:09

Cottage Cheese med kanel og banan eller lett syltetøy, knekkebrød med egg eller kalkunpålegg (1 pk) eller makrell i tomat.. Det det går i hos meg.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:09

I dag var jeg flink å spise egg istedet for ost etter trening.. men måtte ha brød under da..
Kotelett til frokost??? hehe Hver dag? Er ikke ute etter null eller lite karbo.. men spiser sikkert 70 % karbo og det er sikkert ikke lurt uansett.. men vaner er vaner...

Finnes der ikke vanlige frokoster uten så mye karbo?

Skjult ID med pseudonym sooky on. 2 feb. 2011 20:12

En cola og noen vitaminpiller funker helt fint til frokost. Må ha det, bare må ha det!

(Frokost er oppskrytt!)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:12

Makrell i tomat er godt ja.. men man må jo ha noe under og knekkebrød er jo og karbo.. dessuten må man ha en del av de for å bli mett:) Kalkunpålegg er jo godt ja.. men problemet er fortsatt hva man skal ha det på?

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:13

hehe sooky:) Jeg levde lenge på snickers og cola til frokost... var faktisk den gangen jeg var undervektig.. kanskje noen driver å kødde med oss?

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 2 feb. 2011 20:14

Vanlig goudaost er faktisk så godt som fritt for karbohydrater, det, så egg i stedet for ost gjør lite for hvor mye karbo som faktisk konsumeres i måltidet.

Men til spørsmålet ditt - Norge har et svært karbohydratbasert kosthold, så det er ikke vanlig med karbofattig frokost her på berget. Men hva med en salat med fetaost eller kyllig til frokost, da?

Skjult ID med pseudonym sooky on. 2 feb. 2011 20:16

Eggerøre med oppkuttet skinke og cherrytomater er en super helgefrokost, masse proteiner og ingen karbo! :)

Skinken og tomatene skal oppi pannen, ikke ved siden av på tallerkenen...

Skjult ID med pseudonym corinna on. 2 feb. 2011 20:16

Frokosten min pleier å bestå av 2 grove knekkebrød med kalkunpålegg, tunfisk, kokt egg eller makrell i tomat. Vil jeg ha variasjon så kjøper jeg dansk rugbrød eller Esekielbrød. (er pga holdbarheten:)

Skjult ID med pseudonym J on. 2 feb. 2011 20:18

Ta det på knekkebrød, litt karbo må man ha. Skal man kutte ut helt, blir man tykk om man begynner å spise det igjen. Kroppen trenger det også. Du sier også selv at du ikke er interessert i å kutte ut karboene. Om du trenger noe mer mettende, så gå for Ingers rugbrød f.eks.. Metter godt. En skive er som regel nok:) og 1 pk kalkun oppå det, så har du en bra frokost:) eller makrell i tomat:) pålegg med masse proteiner.

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 20:26

alltid havregrøt til forkost. Ellers aldri ris, pasta eller poteter. Kun grønnsaker og kylling, annet kjøtt og massevis av grønnsaker. Nøtter eller olje for å få opp inntaket av flerummettede fettsyrer, samt gjerne laks og makrell i tomat.

Ellers massevis av smoothies med frosne blåbær, bringebær og annet snacks kombinert med youghurt uten fett og proteinpulver.

Ellers en og annen shake.

junkfood ca en-to dager i måneden, aldri mer.

(er kanskje litt mer opptatt av kosthold enn normalt??:D )

(mann 45 år fra Oslo) on. 2 feb. 2011 20:30 Privat melding

Kutt ut pasta og pizza og kjør på med avokado og cottage cheese. Pasta er det verste du kan spise da du får hvete og karbo. Mye hvete fører til at den legger seg som murpuss i tarmene og da klarer ikke kroppen ta opp nok og riktig næring.
En skikkelig rensing av tarmsystemet vil føre til at man fort går ned 3-4 kg veldig fort, Bør spise riktig i etterkant da slik at kroppen begynner å ta til seg næring.

(kvinne 37 år fra Oslo) on. 2 feb. 2011 20:34 Privat melding

2 egg.... om jeg orker to knekkebrød... dårlig matlyst tidlig... Går ikke på noen diett.. Men er hvetemelsintolerant, så bli ikke så mye brød o.l Gluten er ok heldigvis.. Spiser veldig sjelden pasta, ris og pottis hjemme.. Mye fordi jeg holder meg med grønt og evt kjøtt,fisk,kjylling...
Min onde er rødvin.. får i meg sikkert 1 til to flasker gjennomsnittlig i uka.. og noen øl..

Men uansett... mat er godt! Bare ikke så godt til frokost ;p

(kvinne 37 år fra Oslo) on. 2 feb. 2011 20:34 Privat melding

2 egg.... om jeg orker to knekkebrød... dårlig matlyst tidlig... Går ikke på noen diett.. Men er hvetemelsintolerant, så bli ikke så mye brød o.l Gluten er ok heldigvis.. Spiser veldig sjelden pasta, ris og pottis hjemme.. Mye fordi jeg holder meg med grønt og evt kjøtt,fisk,kjylling...
Min onde er rødvin.. får i meg sikkert 1 til to flasker gjennomsnittlig i uka.. og noen øl..

Men uansett... mat er godt! Bare ikke så godt til frokost ;p

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:38

har faktisk kjøpt rug brød m solsikker i dag, må huske kalkunpålegg, kanon med en haug på skiven:) Luksus

Qwerty, jeg er for lat til salatlaging på morgenen.. kvelden og hehe, da spiser jeg sikkert heller 2 tomater og en agurk.. men i helgene skal jeg prøve d tror jeg:) Ellers må jeg finne en mann som er a-mennesket og liker skjemme meg bort;))

Masse gode tips.. Smoothie er allerede innbakt :)

Problemet er vel all pastaen..ALT for glad i pasta:(( Og ris... Men kutte ned kan man. " kyllinfileter istedet for en og mindre ris:)

Hvorfor må tomatene inni sooky? Eller er d bare for smaken?:) Blir sikkert mer egg framover og ja..Men er ikke det sykt med kolesterol?

Synes noen burde finne opp brød/knekkebrød uten karbo:)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:42

Cottage cheese og avokado? Istedet for pizza og pasta? hmmm jeg trenger en kokk:)

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 2 feb. 2011 20:44

Funker helt greit å lage salaten kvelden før, dekke den til og sette den i kjøleskapet. Blir kanskje ikke like crispy, men likevel mye bedre enn det meste.

For øvrig er det ikke noe problem å laga pasta med lavt karbohydratinnhold - men det fordrer jo at du har tid og ork til det, da, og det er det vel de færreste som har...

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:48

Å lage pasta høres ikke heeelt ut som meg nei, Men elsker kylling og pastasalat så får begynne lage det til kvelds og ha rester til frokost el lunsj.. bare bytte ut pastaen med ekstra kylling.. Nå fikk jeg lyst på krydret kyllingfilet!

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 20:54

@kvinne 81...den rødvinen er ikke så enkel legge fra seg.. men en ide er å bytte til økologisk.. de andre kan være tisatt ekstra mye sukker...og annet piss man sikkert ikke har godt av vite hva er;)

Skjult ID on. 2 feb. 2011 20:57

Hadde stooore problemer med å kutte ut rødvinen selv... Men har sakte men sikkert begynt å drikke mer og mer hvitvin, og litt sjeldnere også. Gleder meg over hvitvinen nå, og de gangene jeg drikker rødvin så er det juleaften:D

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 20:57

Prøv med proteinpulver i smoothien, så får du et skikkelig måltid med nok proteiner i tillegg! (dessuten kun 50kcal eller så per 100g frosne blåbær, men massevis av antioxidanter)

Kan gå ned 10kg på 3 måneder når jeg er nazi på kosten jeg nevnte over (fett, ikke vann eller muskler)

Du kan eventuelt kombinere med 45minutters hurtig gange FØR frokost for å sette opp forbrenningen enda mer (dersom dette er ønskelig)
Og her kan man ikke si at man ikke har tid, stod opp klokken 0500 hver dag, selv om jeg ikke skulle på job før 0800..

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 2 feb. 2011 20:58

Husker jeg var på date med en skikkelig lavkarbofanatiker for en tid tilbake - hun mente at det ikke var noe problem med rødvin i en slik setting, i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 2 feb. 2011 20:59

Avatar:
Husk - noen av oss er uforbedrelige B-mennesker!

Skjult ID med pseudonym corinna on. 2 feb. 2011 21:00

....Men rødvinen min får du aldri.... ;) Jeg drikker det sjeldnere nå, og nyyyyter den destod mere:-)

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 21:00

qwerty:
hehe.. når jeg har fri kommer jeg aldri opp før klokken 11!!:) (går bare til tider veldig opp i treningen, hehe)

Skjult ID med pseudonym wolfie on. 2 feb. 2011 21:03

Rødvin er ikke tilsatt sukker, da ville du fått annengangsgjæring.
Nå skal man normalt ikke se på % inneholdet på rødvin men en rødvin på 13-14 % inneholder ikke mye druesukker igjen. Rødvin er ikke gale bortsett fra alkoholens påvirkning på lever da hvis det er overdrevet bruk.
Samtidig inneholder den også mye som er bra for oss.
Øl derimot inneholder svært mye kalorier.

Skjult ID med pseudonym Bille on. 2 feb. 2011 21:04

@Irene
Det finnes lavkarbo knekkebrød. De spiser jeg til frokost. Du må lage/bake/steke dem selv. Det er superenkelt. Jeg "hater" å bake, men knekkebrødene går som en drøm å lage. Bonus er at de er supergode og enkle å lage. :-) Begge døtrene mine synes også de er skikkelig gode.

Oppskrift på knekkebrød:
3,5 dl grov rug
3,5 dl havregryn (lettkokte)
1 dl kruskakli
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

Bland alt sammen, smøres jevnt utover 2 stekeplater med bakepapir i bunnen. Skjær opp i biter, ca 16 stk før du steker på 190 grader i ca 40 min.

Tas av platen og avkjøl på rist!!

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 21:06

Synes jeg ser jeg vekker småen og fester hun på skuldrene og løper rund i nabolaget her på morran:)) Det der er for A mennesker Avartar:)) Ok dårlig unnskyldning.. er litt makelig og:)
Men jeg vil bare endre kostholdet litt.. og for alltid.. ikke noe kur, aldri skjedd og kommer aldri til å skje..
Men å tilsette proteiner i smootien kanskje.. Er det bra altså? Blir jo ekstra energi.. trener ikke sååååå mye.. Men jeg tror innimellom jeg spiser for lite av det ja...Men så lenge man har overskudd, så er man vel i balanse? Er det en grei måte vite man får nok? Merker at når jeg trener så får jeg såmye energi at jeg danser meg i søvn.. litt plagsomt igrunn

Hehe qwerty:) Noen ting må bare fortrenges.. og rødvinen min får ingen!

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 21:07

Et glass rødvin om dagen er dessuten godt for både kropp og sjel, og virker forebyggende for hjerte- og karsykdommer.. (dog kan det jo være vanskelig å si om de som drikker et glass vin hver kveld også er de som spiser sunnere og trener mer enn de som drikker øl hver bidige kveld..)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 21:08

Takk bille:) Har tenkt prøve noe slikt, kjøpte ferdiblanding i dag.. Men mye bedre lage de fra grunn av:) Holder vel en stund og?:) Kan de fryses?

Skal jammen prøve meg i helgen:)

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 21:12

@Irene:
Jeg bruker smoothies som et av dagens måltid, og forsøker å få i meg omkring 30g proteiner hver gang jeg spiser.. Det viktige er jo da og ikke ha smoothiesen som noe ekstra, men derimot som en erstatning til for eksempel et brødmåltid.. Er ganske opptatt av sammensetningen av hva jeg putter i meg, og tilsetter også olje i mine smoothies for å få økt inntak av omega 3 og 6..

Men i bunn og grunn er det ganske så enkelt:
kalorier inntatt > kalorier brukt = vektoppgang
kalorier inntatt < kalorier brukt = vektnedgang

Jeg kan det meste om kosthold, og synes det er moro! Men mitt kosthold er nok litt ekstremt for mange

Når jeg er på besøk hos venner og familie spiser jeg allikevel det jeg blir servert, så man ikke rammer verten pga sine litt "særheter"..:)

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym sooky on. 2 feb. 2011 21:13

"øl inneholder masse kalorier"

Jeg hadde denne diskusjonen over ett par øl i helgen, og ingen kan overbevise meg om annet enn at:Dette er juksekalorier, og er bare sundt for forbrenningen, bare husk å innta masse når du er igang!

Skjult ID med pseudonym Bille on. 2 feb. 2011 21:14

Har ikke prøvd å fryse de, men de holder seg lenge da. Jeg oppbevarer de i en bolle på kjøkkenet.
Veldig greit å lage de fra bunnen av og med sunne ingredienser. Samtidig så enkelt at du får tak i alt sammen på Rimi :-)
De kan også småspises som litt snacks når du er småsulten, uten noe på.

Skjult ID on. 2 feb. 2011 21:15

Avatar82;

Jeg er fryktelig opptatt av hva jeg får i meg, men kunne trengt litt mellommåltids-tips for å føle at kostholdet blir "tilnærmet perfekt". Gidder du å legge ut noen tips?

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 21:21

Takk avatar.. jeg pleier ha smoothie til dessert jeg heheh.. godt poeng.. er jo et helt måltid i seg selv:)

Enkelt regnestykke egentlig ja.. pluss og minus. Men derfor jeg vil endre vanene litt, for vil ned litt i vekt og holde meg der.. Men er ikke mye så jeg vil ta det over tid.. Merker bare at jeg ikke føler jeg blir sterkere.. føler ikke jeg får muskler.. Derfor er det kanskje lite proteiner..

Men når folk snakker gram og kalorier detter jeg ut... men endre vaner er sikkert lurt for flertallet:) Kanskje det er et krav jeg skal ha.. en mann som er kostholdsbevisst, så slipper jeg tenke selv:)

Skjult ID med pseudonym sooky on. 2 feb. 2011 21:23

Hvis du ikke får muskler, trener du enten feil, eller tar for lite i irene.

Prøv styrke med stang timer, da skal jeg love deg at det blir muskler av det :)

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 21:23

@skjult ID:
Veldig vanskelig å si avhengig av hva du ellers spiser, aktivitetsnivå i løpet av dagen og dine mål i forbindelse med diett og trening..:)

Jeg spiser stort sett hver 3-4 time, og spiser aldri mer enn en porsjon (annet enn når man er på besøk og venner/familie) Man blir mett 20 minutter etter at man har spist, og jeg har oftest lyst på mer når man har spist, men blir hurtig mett allikevel..

Men spis grønnsaker til 1-2 måltider kombinert med proteiner i form av kylling, kjøtt, fisk (alt er egentlig bra, personlig foretrekker jeg laks pga pris, evt selvfisket makrell), spiser stort sett alltid havregryn til frokost og supplerer da gjerne med litt valnøtter, mandler eller solsikkekjerner..

Men du spør om "mellommåltider", en neve nøtter er ikke dumt. Eller et eple og en halv liter skummetmelk, eller en proteinbar eller en av disse nye proteindrikkene til "Tine"..

Men som sagt så spiser jeg mer når jeg trener, og reduserer inntaket de dagene jeg har vært mindre aktiv..
Spiser dog alltid karbohydrater med relativt høy glykemisk indeks en halvtimes tid innen trening så jeg ikke går "tom"..
Så det er veldig individuelt hva man egentlig skal putte i seg..:)

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 21:25

Merk at det anbefales at man ikke går ned mer enn omkring en halv kilo eller så i uka, dersom man vil klare å holde vekten nede på sitt nye nivå. (og hvis man ikke er nazi som meg..)

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 21:26

Merk at det anbefales at man ikke går ned mer enn omkring en halv kilo eller så i uka, dersom man vil klare å holde vekten nede på sitt nye nivå. (og hvis man ikke er nazi som meg..)

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 21:32

Hehe sooky.. jeg er litt makelig ja hehehe... men vekter i sal er sikkert mer effektivt for slike som meg ja:) Synes vekttrening er kjeeeeeedelig.. Men er jo like viktig som kondisjon.. men danse er jo sååååå mye gøyere:)))

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 2 feb. 2011 21:41

Går du på de rette stedene, er det i hvert fall mye å se på for damene i løsvektavdelingen.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 21:46

Godt poeng qwerty...:) Litt motivasjon i seg selv det der:)

Skjult ID med pseudonym Mann28 on. 2 feb. 2011 21:59

variasjon er stikkordet. og tilpassing til forbruket av energi.
hvor mye du trener er også noe som spiller inn! de dagene du skal trene burde du få i deg noe mer karbo enn de dagene du ikke trener.

også greit å vite at karbo og fett ikke spiller på lag sammen.

Mitt tips til alle som ønsker å bli strammere og slankere:

- tren minst 3 dager i uka
- tren 66,6 prosent med vekter og 33,3 kardio (løping, sykling, etc...) Gjelder damer også!!!
- spis midre porsjoner og oftere (ta det over tid, reduser uke for uke)
- spis sunnere (produkter med mindre fett, og mest mulig proteiner)
- husk å fylle på med karbohydrater etter trening (ja selv om du er på "slankern"
- ha en spisedag (en dag i uka som du spiser mer "usundt" enn ellers i uka (dette er for lure kroppen, for den vender seg til sund mat og vil redusere forbrenningen om du kun spiser sundt over tid)
- ha det gøy

Lykke til :)

(mann 43 år fra Oslo) on. 2 feb. 2011 22:19 Privat melding

@Sooky.
""øl inneholder masse kalorier"

Jeg hadde denne diskusjonen over ett par øl i helgen, og ingen kan overbevise meg om annet enn at:Dette er juksekalorier, og er bare sundt for forbrenningen, bare husk å innta masse når du er igang!"

Det er ikke kaloriene i øl som er problemet, men det at øl dreper testosteron (mannlig kjønnshormon) og øker dannelsen av østrogen (kvinnelig kjønnshormon)...vi alle har begge former av hormon i kroppen vår til tross for at det ene kalles for mannlig og den andre kvinnelig.

problemet med økning av østrogen er at det er et hormon som er laget for å bland annet danne fettreserver (øl-mage, teks) og testosteron er derimot spesialisert for å bygge muskler (som i sin tur brenner fett).

pass deg for øl om du ønsker å bli kvitt fett eller om du ønsker å få mer muskler.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 22:22

Jeg snakket med ei instruktør i dag.. hun sa jeg burde droppe vekter og bare trene kondisjon for å gå ned i vekt. men jeg er ikke enig.. vekttrening er uansett viktig og øker forbrenningen i hvile.

Men jeg ser at det er forskjellig oppfatning på området;) Tror du har en god oppskrift der @mann 28:) Takk

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 2 feb. 2011 22:27

Men er det ikke også slik at muskler forbrenner fett, da? Og at styrketrening øker forbrenningen også når man ikke trener?

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 22:28

Er min oppfatning og.. Hvileforbrenningen øker, enda en god grunn til å trene styrke:)

Skjult ID med pseudonym Mann28 on. 2 feb. 2011 22:45

Bare hyggelig:)
Jeg gikk ned 20 kg på denne måten og gikk fra å være overvektig til muskeløs :) og bitt av basillen (trener litt mer nå da:))

Jo mer muskler du har, jo mer forbrenner du... og fett avler fett!!!

Men det er viktig å kose seg...

og stemmer at etter en økt med styrketrening forbrenner du fortsatt etter treninga er ferdig. spesielt når man trener beina.

et annet tips er å finne ut hvilken effekt du vil ha ut av vekttreningen også... i forhold til antall repitisjoner osv...!

vanskelig for meg å skjønne hva den instruktøren har basert det utsagnet om å kutte ut vekttrening... høres ut som galematias for meg... men nå har ikke jeg sett kroppen din da :)

Skjult ID med pseudonym go* on. 2 feb. 2011 22:46

sjokolade

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 2 feb. 2011 22:48

hehe vil du se kroppen min;)? hehe

neida er normal, men vil ned 3-5 kg... vil ha flat mage og en aaaanelse synlig musklatur:) Og sprettrumpe selvsagt;))

Skjult ID med pseudonym Mann28 on. 2 feb. 2011 22:57

bare å sende over bikini bildene med en gang ;)

flat mage med en aaaanelse synlig muskatur for dere jenter er meget vanskelig og krever det lille ekstra (ikke meningen å ta motet fra deg, men greit å være realistisk da:))

Men går ann å få det til... men er jo en prioritering i en periode da!!! blir jo en slags deffing (slanking uten å redusere noe spes på energiintaket)

ville startet nå og hatt som mål om nå de 3-5 kg til midten av juni... for jo lenger tid du bruker på å gå det ned, desto lenger tid tar det å gå de opp igjen... så da varer det minst igjennom sommeren :)

Hvor mange økter har du i dag i uka??

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 2 feb. 2011 22:58

@TS: Det mann28 skriver er en fin oppskrift på suksess..

Styrketrening er mye viktigere for fettforbrenning enn kardio. Dog er kardio det som er mest "sundt" om man tenker på forebyggelse av diverse sykdommer og lignende.. Vedå kjøre opplegget mann28 skrev, får du "best of both" i mine øyne..

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 3 feb. 2011 14:07

@mann 28... var en liten overdrivelse, drømmen det, men flat mage er ikke en realitet hehe.. Vil bare komme i skikkelig form og føle meg sterkere:) Mrn armmuskler er fint...
Mye bra du sier der, skal satse mer på styrke i tilegg og legge om vanene litt, så tar jeg det over tid:) Vaskebrett får mannen stille med;)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 3 feb. 2011 14:08

Men er 10x3 beste på vekter? så lenge man legger på så man nesten ikke greier gjennomføre?

Skjult ID med pseudonym mann to. 3 feb. 2011 14:22

irene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeg spiser/drikker ikke rødvin/øl til frokost/måltid heller...

(mann 43 år fra Oslo) to. 3 feb. 2011 14:28 Privat melding

@Irene.
"Men er 10x3 beste på vekter? så lenge man legger på så man nesten ikke greier gjennomføre?"

Det er ikke noe som er "best".

det viktige er at du føler at det er tungt og at du føler at du har god form (kontroll) i det du gjør...at du føler at treningen gir effekt og at du får treningsverk dagen etterpå.

Selve antallet reps (løft) er ikke så utrolig viktig, det kommer an til hva slags øvelse det er..med benkpress så ligger jeg på 3 reps da jeg løfter tungt (120 kg)...men, så kan jeg gå til dips-stativet (kun egen vekt, 72 kg) og ta 30 reps..jeg føler meg like utslitt i begge to øvelser.

Det viktige er at du gjør det korrekt....av alle ting, det er det viktigeste.
du kan ta lette vekter og ta alle løftene i slow-motion og få utrolig mye effekt ut av det også...eller middels tunge som du bare kaster opp med all kraft og så raskt som mulig...men, det er viktig at du bruker kun muskler som er tenkt til den øvelsen...se til at du ikke bruker ryggen til å trene biceps (mange gjør det, blir fort skader av det) eller noe.

Du vet at du har trent korrekt da du føler deg støl i dom musklene du trente dagen før...

tar du før tungt, så bruker du gjerne andre muskler til å løfte og får lite ut av treningen, og tar du for lett så får du ikke noe ut av treningen...du må bare prøve deg frem og du merker om du har gjort rett dagen etter.

og, se til at du trener ALT...hele kroppen er viktig.

og...varier gjerne styrketrening med løping/sykling/aerobiks...du får det beste av to verdener slik.

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 3 feb. 2011 14:30

Beklager min uvitenhet men er det ikke et poeng å være gjennomtrent? Det høres for meg ut som en tidkrevende prossess å skulle ta en øvelse pr muskel. Kjør på med vedhogging/snømåking med tungt føre og effekten kommer SÅNN! *elfrodo liker å gjøre det på den naturlige måten*

(mann 42 år fra Oslo) to. 3 feb. 2011 14:56 Privat melding

Mange gode tips over her for å erstatte brødmåltidet eller havregrynene om man vil spise litt mer lavkarboretta.... ser at enkelte i tråden her mister sporet litt og snakker om å pøse på med raske karbohydrater etter trening... da er du plutselig ikke på lavkarbo lenger.

Om du tilsetter proteinpulver i smoothien din så ville jeg tatt en titt på karboinnholdet på proteinpulveret. Noen har bare 1-2 g pr 100, mens andre har tilsatt en hel haug med karbohydrater.

Finnes masse oppskrifter og tips på www.lavkarbo.no om du trenger inspirasjon. Og lykke til med livsstilsomlegginga. :)

Skjult ID med pseudonym *L* to. 3 feb. 2011 15:01

Jeg har fått dilla.. Wraps med kremost, hakket spinat, røkelaks og rucculasalat... :-)
De vanlige hvetetortillaene som jeg bruker går det jo fint an å bytte ut med de som er litt grovere ;-) Da blir det mindre karbohydrater. Spinat, ruccula og røkelaks har så godt som null.. og veldig godt, og sunt.. *tror faktisk jeg må ha sånne til middag i dag* :-)

Skjult ID med pseudonym Mann28 to. 3 feb. 2011 15:02

hehe...
ja men flat mage er ikke uoppnåelig :)

når det gjelder repitisjoner handler det om hvilke resultater man ønsker å oppnå.
når du trener flere enn 8 repitisjoner trener du utholden styrke (aerob).
rundt 8 repitisjoner gjør musklene "større"
under 6 repitisjoner øker man sin styrke. ( man blir sterkere uansett, men her man øker maks styrken )

Jeg mener at de fleste jenter bør trene mest 12 og 8 reps
Når det gjelder hvor mye vekter man skal ha på, er det slik at man skal ha på så mye at man akkurat klarer å gjennomføre akkurat 12 om det er det som er på programmet den dagen, men lett nok til at du gjør øvelsen riktig.
og husk det viktigste, tren beina. knebøy og utfall er bra :)

og om du skal bli vill og gal begynner du å løpe,sykle etc. med 120-130 i puls. da forbrenner du mest fett og lite muskler :)

håper ikke det blir for mye... blir fort revet med :)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 3 feb. 2011 15:58

Det var derfor jeg stilte spørsmålet her inne:) For jeg har sett tidligere at folk gir god respons og er oppdatert:)
De wraps hørtes gode ut:) Spinat er ikke i min meny, men sikkert ikke dumt:) Kjenner jeg er litt matlei.. spes av havre og bananer.. men liker det enkelt og lett tilgjengelig. Noterer meg lavkarbo.no:))