Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym kit to. 3 feb. 2011 18:47

Hva synes forumtrollene om utviklingen i Egypt?

Er det bra at de kan få mer demokrati, eller er det skremmende at radikale grupperinger kan komme til makten?

Selv er jeg klart for en demokratisk utvikling

Skjult ID med pseudonym Frankhj to. 3 feb. 2011 19:18

Joda, demokrati er fint. Og jeg har ikke inntrykk av at islamister står så sterkt i Egypt som i andre land.

Men problemet her er jo at det ikke er noen tydelige ledere i dette opprøret! Hvem skal ta over hvis Mubarak må gå? Han derre eterretningsfyren som har blitt visepresident?

Det er ikke bare-bare å gå fra diktatur til fullt demokrati over natta, da blir det fort kaos. Det må være en prossess med overgangsregjeringer som kan lage et rettferdig valgsystem, la partier etablere seg og drive valgkamp, sørge demokrati også i lokalstyret rundt om, etc. etc.

Skjult ID med pseudonym Snøheksa to. 3 feb. 2011 19:30

skummelt skummelt skummelt! Ayatollah Khomeini ropte også høyt om demokrati før han dro tilbake til iran og ødela et flott land!

Men håper på at utfallet blir bedre i Egypt

(mann 39 år fra Vestfold) to. 3 feb. 2011 19:32 Privat melding

I en meningsmåling blant verdens statsledere ville neppe demokrati kommet frem som den mest ønskede styreform, forutsatt en stemme pr land. Derimot, om stemmene ble opptalt pr politisk aktive hode ville fort resultatet blitt et annet. Det sier litt om hvor inneffektivt demokrati faktisk er. Man finner neppe levende bedrifter uten statsstøtte med demokratisk styre. Derfor, hvis befolkningens mål er å ordne økonomien er neppe demokrati det de håper på. Det de trenger til dette er et lederskap som tenker utenfor palasset.

Enn så lenge har vel ikke befolkningen klart å formidle noe om hva de vil ha. Det eneste de har fått frem er at de vil ha noe annet enn de har nå. Lite konstruktivt. Og de siste dagers ødeleggelse av eget land har neppe gjort landets økonomi noe bedre.

Skjult ID med pseudonym topcover to. 3 feb. 2011 19:56

Enig med en eller annen politisk kommentator som sa at "virkelige politiske reformer som styrker demokratiet er bare holdbare om de kommer fra folket selv"...eller noe der om kring. Poenget er likevell at når folket vil ha reformer er vi aldri sikre på hva fi får ut av det.

Egypt kan bli et flott land med reelt demokrati og etter hvert en stabil økonomi og menneskerettigheter, men landet kan like fort ende opp med å bli nok et pakistan eller iran. Sånn går det når mange er uten håp eller fremtidsutsikter, og religion og ekstremisme tilbyr et tilbud til "frelse"

(mann 43 år fra Oslo) to. 3 feb. 2011 21:18 Privat melding

mmm...Mubarak bør gå, og muslimske brødraskapet bør holdes unna makten...klarer man av disse to tingene så er det stor sjanse for at det går fin-fint for Egypt.

Jeg er både glad og lei meg situasjonen i Egypt...på en måte er det bra at det blir en endring, men siden det er omtrent like stor sjanse til at det endres til det verre (brødraskapet eller militærkupp/diktatur) som det er til det bedre (ren, vestlig demokrati) så tør jeg ikke juble over at situasjonen er som den er.

Folket fortjener en god regjering, folket er utrolig snille og Egypt, og da spesielt Kairo er (var) dom minst kriminelle stedene i verden...jeg vil ikke se at dette endrer seg.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 to. 3 feb. 2011 21:55

Synes folket der skal dra tilbake 3000 år i tradisjon, holdning til politikk og sosialpolitikk... Når kvinner faktisk kunne ha litt makt og....
Tydlig litt "roligere" da enn nå.... ;)

Vet den var drøy.. men med den fantastiske historien de har, så kan jeg ikke skjønne hvorfor det er så fiendtlig mot oss "jentene" der nede.. Barnslig.

Og ja det er umodent å skrive slik.. men så enkelt ser jeg det.. De hadde en utvikling i balanse.. så gikk det rett .....

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 3 feb. 2011 23:12

Vet ikke om Brorskapet ville vært så mye verre enn Mubarak. Som parti minner de vel mest om det tyrkiske regjeringspartiet AKP. Men jeg er slett ikke sikker på om det er Brorskapet egypterne vil ha heller. De sitter allerede i parlamentet med en håndfull representanter valgt som uavhengige, og disse har, tross alt, lojalt støttet de reformene Mubarak har presset gjennom og som er det folk protesterer mot i dag. Nettopp derfor er heller ikke Brorskapet spesielt fremtredende i protestene.

Skjult ID med pseudonym arnold lø. 26 mai 2012 00:06

Og snart kan nok (en god del) egyptere si farvel til forhåpningene de hadde i forbindelse med revolusjonen...
Og farvel til den arabiske våren.

Skjult ID med pseudonym Blåruss lø. 26 mai 2012 00:10

Egypt er en tragedie. Det er et godt eksempel på hvordan et land går i dass når siviliserte briter lar banditter ta over.

(mann 33 år fra Akershus) lø. 26 mai 2012 00:43 Privat melding

Så lenge man kan sole seg toppløs på stranda og drikke øl og tafse på venner av samme kjønn offentlig når man ferierer der, er alt fint.