Alle innlegg Sukkerforum

Likestilling

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kink ma. 7 feb. 07:33

Ok, så dropper jeg å bruke mitt vanlige kallenavn siden jeg neppe blir mer populær av dette, men...Det slo meg i morges at likestillingen har gått for lang på enkelte punkter. Greit nok at det er fint at kvinner har kommet seg opp og frem, og i de fleste tilfeller setter jeg faktisk pris på bl.a. (og kanskje spesielt) at de har blitt mer seksuelt frigjort, men...

Hva kaller man en mann på 40 som prøver seg på en jente på 20? Gammel gris...
Hva kaller man en dame på 40 som prøver seg på en gutt på 20? Cougar...

Noen som ser urimeligheten her? ;)

Skjult ID med pseudonym foxy ma. 7 feb. 08:00

Tja, heite eldre menn kalles nå sølvrev...

Så det er vel bare å leve opp til riktig navn..

;D

Skjult ID med pseudonym katte ma. 7 feb. 08:12

Gris kan også ha noe med kroppsfasongen å gjøre? :)

Skjult ID med pseudonym ... ma. 7 feb. 09:20

Nå er vel ikke ordet/tilnavnet cougar noe som klinger posetivt for de fleste heller, selv om det klart høres mer posetivt ut en gammel gris.

For min del tar jeg et skritt tilbake og klarer ikke å se posetivt på at noen velger en partner som er 20 år yngre om de er menn eller kvinner spiller ingen rolle der.

Hadde en 20 åring som prøvde seg på meg i går. (ikke her inne) Jeg er 32 og kjente jeg fikk litt fnatt av det. Til slutt måtte jeg si, jeg har nevøer eldre en deg og de kan jeg huske at jeg skifta bleier på. Det beviser at du er for ung for meg........

Skjult ID med pseudonym Zzzz ma. 7 feb. 09:27

Hehehehehehe, jeg må le :) Retten til å kunne skaffe seg en yngre partner skal altså være forbeholdt menn ... Og at det motsatte nå blir stadig mer vanlig, er ifølge det TS sier, et tegn på at likestillingen har gått for langt. Ikke bare er kvinner freidige nok til å ha blitt yrkesaktive og økonomisk uavhengige av menn, de velger menn som er yngre enn seg selv også. Noe så FREKT!!!! :)

Patetiske mannfolk er virkelig en evig kilde til underholdning:D :D

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 7 feb. 09:32

litt uenig zzzz..synes at en cougar burde kunne bli kalt gammel gris på linje med menn om hun ikke er MILF, les: hot? Men alle menn er selvføøølgelig gamle griser hehehehehe.. generalisering er GØY! Ok nå måååååå jeg bare gå å bruk hodet mitt en plass..

(mann 32 år fra Oslo) ma. 7 feb. 09:53 Privat melding

Jeg synes sosiologi er gøy og en evig kilde til diskusjon, spesielt når det gjelder de to største grupperingene - kjønn.

Jeg er vokst opp på Holmlia i Oslo og på den måten får jeg en annen vinkel til likestilling og kan observere ting som for meg gir en hel del å tenke over.

Norske jenter som ikler seg hijab, frivillig, uten å ha en muslimsk kjæreste eller tilknytning, spesielt de mer ressurssterke jentene som tar høyere utdanning og får reist endel osv.

Ser jeg på gaten jeg vokste opp i vil jeg påstå at det er flertallet av jentene nå har konvertert til Islam, også endel norske mødre samt de minste norske jentebarna idag bruker hijab der de minste jentene med innvandrerbakgrunn faktisk ikke bruker hijab.

Det var helt normalt for meg å høre norske jenter mene at andre norske jenter burde bli slått, satt på plass og at de var for "moderne og horete"....samt en hel del av jentene jeg kjenner bruker jenter hijab om de drar til muslimske land.

Så om norske menn mener likestilling har gått for langt så er det en hel del norske kvinner som er mer enn enig og gjerne søker seg til dominerende mannskulturer der de kan underlegge seg og utvikle et slags stockholmssyndrom...det som er pussig for meg er at de jeg vet om som aktivt har gått inn for en slik konvertering utelukkende har gjort det godt i livet og har høyere utdannelse.

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ma. 7 feb. 09:55 Privat melding

Nja..... like urielig som at:

En 20 år gamel jente som forsyner seg av godene blir kallt billig, mens den 20 år gamle gutten blir sett opp til...

Hilsen en gammel gris :-)

Skjult ID med pseudonym Kink ma. 7 feb. 09:57

Zzzzz: var det virkelig det jeg sa? Om du tenker deg om, og prøver å lese hele innlegget og ikke bare det du vil, er det fremdeles det du tror jeg har skrevet?

Hva med heller å prøve å si at det er like ille, og at alt for aggressive kvinnfolk ikke burde ha noe bedre "rykte" enn tilsvarende mannfolk? "Cougars" blir sett på som frekt og sexy i mediene (se bare på Sex in the City), mens tilsvarende for menn ses på som noe som til og med kanskje burde få forbud mot å oppholde seg for nært skoler...

Skjult ID med pseudonym Kultur ma. 7 feb. 09:58

buddha - Jeg har aldri opplevd at en jente som forsyner seg har blitt kalt billig, dog er jeg 24år....men har opplevd maaaange ganger at gutter blir kalt player/rundbrenner selv om de ikke når antall partnere jenter har til knærne.

Skjult ID med pseudonym ma. 7 feb. 10:10

Etter avsluttet ekteskap testet jeg den yngre garde, den yngste min alder delt på 2.
Men aldri igjen,, gikk rundt med vond smak i munnen ,,,barnerov.
Men menn som er 7 år yngre ingen problem, eller eldre. De eldre er så veldig opptatt av fremiden mens jeg er nå der at jeg nyter en dag av gangen....

Kjærligheten har vel ingen alder, men at vi skal sette noen i bås....er vel typsik Norsk !!!

(kvinne 47 år fra Nordland) ma. 7 feb. 12:24 Privat melding

Er ganske skuffet av å lese inne på forumet her. Er det virkelig sånn at det er full krig mellom kjønnene om hvem som har den største rett??? Hvem er best av mann og kvinne?? Trodde dette var en side for å finne noen som var rett for en....... og at alle har rett til å forelske seg i den man føler er riktig... alder har vel ikke så mye med saken å gjøre!!!!

Skjult ID med pseudonym Binders ma. 7 feb. 12:39

Det er vel først og fremt de eldre og mindre attraktive mennene som jakter på de yngste jentene (som de kanskje må skjenke fulle osv) som jeg forbinder med "gamle griser". 'Altså der sjekkingen er uønsket. Ingen ville vel finne på å kalle Eddie Skoller en gammel gris for å gifte seg med Sissel Kyrkjebø? Mens damer som er 20 år eldre enn mannen sin, vil nok bli omtalt som cougar selv om de er aldri så seriøse og gifter seg aldri så mye med dem...

(kvinne 35 år fra Oslo) ma. 7 feb. 12:50 Privat melding

@Kink: Var ikke så galen denne tråden da.. Jeg er enig jeg..

Om yngre folk liker seg i et "forhold" med betydelig eldre, så får de stå for det om de synes det sosialt og fysisk kompitabelt og fruktbart. Synes kallenavn er uansett teit når det gjelder slike ting. Ta dine valg og stå for dem.
Er penger viktigere enn felles interesser og tiltrekkenhet så er det ens eget valg, er det å ha en "trofe" frøken, det eneste du vil ha for at det kan få tissen din opp, go for it. ;)
Om en voksen dame vil ha en yngre fyr pga stamina og lekehet, så hvorfor skal ikke hun det, så lenge man er klar over at valgene våre gir andre et intrykk, for vi mennesker er skapt til å være fordomsfulle og bedømmende.. Vi er mange som gjør jo alt for å være politisk korrekte og se det beste i alle..
Jeg er ikke en av dem.. Kan være det i noen tilfeller. Men jeg bedømmer med stor glede iblandt. Spesielt når det er trøkt i trynet mitt at noen er sammen med noen kun for penger, eller utseende/alder...

Jeg tror på at man skal bry seg om indre kvaliteter, fremfor penger og kun det overfladiske... men for all del.. kan du leve med at folk snakker drit om "deg" fair enough.... ;) Jeg har jo sikkert folk som rakker ned på meg og.. Og jeg bryr meg ikka akkurat om det...

Nei, la folk styre som de vil.. Gjør de feil valg, fæle valg, så kommer det ofte til overflaten og biter dem saftig i ræva en dag ;)

Skjult ID med pseudonym coolio ma. 7 feb. 12:51

Mange norske jenter lever i den illusjonen om at kvinner og menn i forhold skal være jevngamle. Da vurderer de ikke engang menn som er noen år eldre.

Mange norske kvinner er utrolig naive og sære. Hva er de redde for? En mann kan ha fysikk som en 20-åring til han er 60, om han gidder å trene. Hvis det er det de er redde for.

Det er dessuten skremmende å se enkelte profiler av damene her inne, med tydelige ungdomsbilder, mens nyere bilder avslører forfallet. Legg ut nye, ferske bilder eller ingen i det hele tatt. Bilder lyver ikke. Jeg kan godt tenne på en godt, voksen dame, jeg, men da bør hun ha holdt kroppen og forfallet i sjakk, og tatt vare på seg selv på alle vis. Det er selvsagt herlig med en intellektuell, moden kvinne, men ser hun ut som et fettberg, så beklager … da er det «klikk», neste.

Skjult ID med pseudonym Avatar82 ma. 7 feb. 13:33

En cougar er i mine øyne en kvinne som har passert 40, og ser ut som courtney cox i cougartown, eller en av disse husfruene i "desperate housewifes". Nydelige vakre kvinner som vil ha seg en yngre "poolboy" for felles hygge.
Dette tror jeg både media og undertegnede ser på med positive øyne..

En halv/helfet dame som ikke tar vare på seg selv, som forsøker seg på en 20 årig yngre mann, faller til gjengjeld over i kategorien "gammel gris" i mine øyne.. på lik linje med menn.

Tar man vare på seg selv og kroppen sin og holder seg ung, så blir det mer naturlig å kunne date yngre partnere, synes jeg.. Dog mener jeg dette gjelder for begge kjønn.

Skjult ID med pseudonym Kink ma. 7 feb. 13:38

@Avatar: helt enig i det du sier, men noe sier meg at samfunnet hadde sett på det som verre at en 40-årig mann hadde en 20-årig elsker enn andre veien. Litt synd egentlig, siden jeg snart er 40 :p

Skjult ID med pseudonym Marlene ma. 7 feb. 13:42

@Avatar

Du aner ikke hvor lettet jeg ble....... tenk at jeg som er en slank/veltrent kvinne "har lov" til å prøve å sjekke opp en som er 15-20 år yngre enn meg. *springer avgårde og leter etter yngre menn*

Forresten, glemte at jeg ikke er særlig interessert men ønsker noen på noenlunde samme alder (+/- 7 år).

Skjult ID med pseudonym oo ma. 7 feb. 13:47

coolio:
se avatars siste linjer - helt enig jeg.
Hvis en kvinne på f.eks. 40 tar vare på kroppen sin og holder seg ung og spenstig, vil det være mer naturlig å finne seg en kjæreste på samme alder eller yngre. Da ser en ikke etter en mann på 60; selvom han holder seg veldig godt for alderen.. Mulig et paradoks - men derfor er det greit å være jevnaldrende og ikke ha et aldersspenn på 10-15 år. - kan ikke forstå at det skal være en illusjon?

Skjult ID med pseudonym Avatar82 ma. 7 feb. 14:40

@Marlene: Det er klart du har lov!:) Og man merker jo hurtig om den man prøver ¨sjekke opp også er interessert eller ikke...

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 7 feb. 14:54

Jeg er heldigvis så gammel at jeg gjør hva jeg vil uten å tenke på hva naboene eller andre mener
hvordan jeg skal leve mitt liv:)

Skjult ID med pseudonym *L* ma. 7 feb. 14:59

..synes det er urimelig å skulle kalle folk noe som helst jeg.. Hadde det ikke vært innmari mye bedre, hvis alle bare kunne gi seg med disse merkelappene..?
Om en jente/gutt har hatt 5 eller 50 sexpartnere, om man tenner på eldre eller yngre.. djiiises.. har vi ikke bedre å gjøre enn å sitte på ræva og dømme folk for ting som egentlig ikke har en bært å si?

Har forøvrig hatt et forhold med en som var 11 år eldre enn meg, og et forhold med en som var yngre enn meg.. så ser ikke helt problemet..

Skjult ID med pseudonym mann34 ma. 7 feb. 15:39

Dette med at det er trendy for enkelte damer og finne seg en partner som er betydelig yngre henger sammen med kvinnens stadig sterkere stilling i samfunnet, Det offentlige livet og landet fungerer etterhvert mere og mere på kvinners premisser. Kvinner er som kjent tidligere utviklet og mere modne for alderen enn oss gutta. Derfor har det i alle tider vært naturlig at damene er yngre enn oss i et forhold. Hvis man snakker om likeverdige partnere da.
Dessverre gjør menopause overgangsalderen og hormoner at kvinnekroppen forandrer seg i 40 åra. Menn blir bare gradvis eldre føder ikke barn og er ikke avhengig av jevnt distribuert underhudsfett for å se attraktive ut og kan til en viss grad kompensere med sunn livsstil. Slik er det bare men store individuelle forsjeller og jo eldre man blir jo større forsjeller.

Skjult ID med pseudonym Avatar82 ma. 7 feb. 15:51

@mann34: det er like mye oss yngre gutta som kan tenke oss å møte ei litt mer erfaren kvinne. Som har levd litt og vet hva hun vil. De fleste av mine venner synes en attraktiv kvinne i straten av 40-årene er kjempesexy. Det er som tidligere nevnt færre av dem enn attraktive 20-åringer, men de finnes!:D

Skjult ID med pseudonym mann34 ma. 7 feb. 16:01

Beentheredonethat. ikke like morro i dagslys dagen etter uten sminke og pushup . Tenner ikke på morsfigurer eller å bli dominert men hversinsmak. De fleste damer over 25 vet godt hva som er bak og fram på ting

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ma. 7 feb. 16:05

Jeg forstår virkelig ikke problemet. Hvorfor er det et tema hva andre velger? Hvorfor har vi noe med å dømme de valg andre gjør?

Jeg velger det som er rett for meg. Du velger det som er rett for deg.

Om folk velger eldre eller yngre partnere, eller om de skulle velge partnere av samme kjønn, om de velger å leve i åpne forhold, om de velger kortvarig eller langvarig, med eller uten barn; Poenget er vel å finne sin lykke og berike hverandre? Hvorfor er det ikke greit å unne hverandre det, selv om vi skulle ha ulike preferanser?

Jeg gir mine bidrag i tråder som omhandler mangel på respekt, og jeg har ingen problemer med å fordømme de som ikke aksepterer de grenser og preferanser hver enkelt av oss definerer. Jeg ser ofte grunn til å lufte mine frustrasjoner når det kommer til løgn, forledelse og uærlighet.

Men å gidde å bli opprørt fordi noen ikke vil ha meg eller å fordømme noen fordi de selv mener de blir lykkelige av å velge noe helt annet enn hva jeg selv ville valgt? Jeg ser virkelig ikke poenget.

Skjult ID med pseudonym takk ;) ma. 7 feb. 16:11

Det er faktisk mange menn på 45+ som ser langt bedre ut enn menn på 33 år.
Nå er jeg 40+ hatt sex med de på 20-30-40 ikke 50, kanskje prøve det også.
Men hver og en av de er valgt utifra personlighet ikke alder eller fasong.

Skjult ID med pseudonym Kink ma. 7 feb. 16:13

Problemet er at noen sporer helt av og tolker dette som kritikk. Spørsmålet var opprinnelig hvorfor det blir sett på som forskjellig - ikke at det ene er verre enn det andre (heller tvert imot - det er da likestilt om menn eller kvinner liker noen som er eldre eller yngre). "Problemet" er at stereotypen er at en kvinne som søker seg en yngre partner er sprek og fresk, mens en mann som gjør det enten er en gammel gris eller har skaffet seg arm-candy (trophy wife etc)

Skjult ID med pseudonym Kinkine on. 9 feb. 17:30

Vel, Kinkm, somd et blir sagt - og det er jeg helt enig i - så blir en ung dame som forsyner seg av godene ansett som billig/felleshull/hore - det er ikke måte på - mens en mann får status. Så symmetri har det aldri vært.

(kvinne 29 år fra Akershus) on. 9 feb. 18:47 Privat melding

@ kinkine mm den der er blodig urettferdi!

konklusjonen får vell være at man får gjøre som man vil og drite i hva andre syns, det viktigste er at man selv trives med livet sitt!

Skjult ID med pseudonym Sid on. 9 feb. 21:16

Rart det er krig i verden....slik som vi menn og dere kvinner krangler her inne til tider da...

Skjult ID med pseudonym Kinkine on. 9 feb. 21:39

Ja, det er det - blodig urettferdig og ikke så rent lite provoserende, Missi, men sånn er holdningene fra andre - man dømmes.

Skjult ID med pseudonym Jens on. 9 feb. 23:13

Men i og med at Norge holder på å omvende til Islam må jo det være lykken for alle menn som klager på likestilling?
For de som skulle si at det er sprøyt så var og er det :
Ikke tillatt for jenter på ungdomsskolen jeg gikk å kle seg utfordrende pga at muslimske gutter kunne misforstå dette.
Ikke lov å servere mat som ikke var halal på heimkunnskapen eller svinekjøtt av noe slag.
Ikke lov å feire jul eller ha juletre på skolen.
Det lokale fritidshjemmet ble omgjort til moske og foreldre som protesterte ble banket opp(søndre nordstrand avisen våget å skrive en liten notis om dette).
Flertallet av norske jenter fra mitt gamle nabolag går med hijab.
svømmehallen kan ikke brukes av ikke-muslimer på hverdager.

Dette må jo være lykken for norske menn som klager over at de er dårlig likestilt?

Skjult ID med pseudonym s on. 9 feb. 23:22

Hva kalles en mann som puler rundt? Stud.
Hva kalles ei dame som puler rundt? Slut.

Hvorfor? Fordi det krever mye arbeid for mannen å ligge med mange kvinner, mens det tar kvinnen NO EFFORT å ligge med mange menn.

(kvinne 29 år fra Akershus) on. 9 feb. 23:55 Privat melding

@ Duc bra du har trua på oss :P ;)