Alle innlegg Sukkerforum

Tips til røyke slutt!!!!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym m80 ti. 8 feb. 2011 23:49

Kom med de beste tipsene du har!!!!!

Og fortell meg hvorfor du aldri ville datet en som røykte....

J30

(mann 35 år fra Oslo) ti. 8 feb. 2011 23:51 Privat melding

Jeg røykte selv 30 om dagen i 10 år, men mitt beste tips var å bare gi seg, plutselig uten at du selv forventet det, det har funket fint nå i ett år som røykfri, hipp hipp!

Skjult ID med pseudonym sooky ti. 8 feb. 2011 23:51

Snus!!!!

Snusen reddet meg! Halleluja for svenskers genialitet som ikke inntreffer for ofte ;)

Jeg ville aldri datet en røyker fordi de lukter dritt 95% av tiden, og det må jeg får lov å si siden jeg er en exstinker!

;)

Skjult ID med pseudonym m80 ti. 8 feb. 2011 23:55

Å gå over til snus tror jeg ikke er noe bra løsning..... Værre å slutte med snus enn røyk sier de. Så hvorfor erstatte en onde med en annen?

Er på min tredje dag, ikke så lenge... men går greit så langt:D

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 8 feb. 2011 23:59

Om du får suget så gå å drikk et stort glass vann! det værste suget er fort over. begynn løpetrening og kjenn hvor jævlig deilig det er bli sliten i beina før pusten tar deg. Og du er heldig som slipper lukte dritt og stresse med det... ut i kulde som en annen idiot:) Og når du dusjer lukter du rent leeeeeenge! Potens ikke minst;) pluss pluss..
Finn deg en ikkerøykende kjæreste og klin istedet

Skjult ID med pseudonym m80 on. 9 feb. 2011 00:03

GENIALT tips..... Det med klininga mener jeg ( fikser du mannen?) ;)

Gode tips alt dette irene!!:D

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 9 feb. 2011 00:06

Slutt tvert! Å begynne med feil fingre, pastiller og tyggis er bare substitutter som aldri helt kan erstatte det hjernen er så teit å fortelle deg at du vil ha. For all del - ikke trapp ned til type to om dagen. Hvor mye mer dyrbar er ikke røyken da? (og hvor mye bedre er ikke de trekkene, når du har gledet deg i to timer til klokka skal bli 18?)

Nei - bestem en dato. Nyt røyken som vanlig fram til da. Stå opp den dagen, bestem deg for å ta den siste. Brekk og kast alt du har igjen i lommer og vesker. Og vit med deg selv at du er ferdig med den uvanen! Ikke for en uke - ikke for et år - men for resten av livet.

Men ellers må det sies at jeg som ikke-røyker i flere år, ikke er blitt anti. (Jepp, har ikke tatt et trekk siden jeg annonserte her at jeg hadde slutta! :) Jeg har ikke som noe absolutt krav at han skal være røykfri. Og jeg kan i blant til og med synes det lukter godt. Men det er likevel en stor fordel om han røyker lite eller ingenting.

Skjult ID med pseudonym Driver on. 9 feb. 2011 01:14

Slutte å røyke? Det er bare å slutte å røyke! Vanskelig for viljeløse, helt kurant for viljesterke:-)

Skjult ID med pseudonym *L* on. 9 feb. 2011 01:39

Mitt problem er at det er FOR lett for meg å slutte.. Jeg røyker ikke mye (5-10 om dagen), og har heller ikke det "fysiske suget" (bare den psykiske/vanen/uvanen), så har sluttet ved et par anledninger. Men det går så bra at jeg tilslutt tenker: "Det skader vel ikke om jeg bare tar én røyk, i et festlig lag.." Og så gjør jeg det, og det er heller ikke noe problem. Da tenker jeg: "Kan vel ikke skade med en til.." Fortsatt ikke noe problem.
Og etter festen har jeg jo flere igjen, så da "må jeg jo bare røyke opp dem", og så har jeg det gående igjen..
Nei, jeg fortsetter jeg, til jeg er motivert nok til å legge dem fra meg for godt! :-)

Skjult ID on. 9 feb. 2011 03:17

Slutte klarer alle, utfordringen ligger i å ikke begynne igjen. Bare ta den éne røyken....
Det unngår du ved å lese "Endelig ikke-røyker" av Allen Carr.

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 9 feb. 2011 03:28

Snus er en veldig god erstatning.. Det foreligger ikke evidens for at snus er så veldig skadelig (dobler visstnok hyppigheten av pancreas-kreft, men risikoen for dette er betydelig lav fra før). Dessuten lukter man ikke.

Røyk derimot er en påvirkende faktor i ekstremt mange sykdommer. Kreft, blodpropper i både hjerne og hjerte, Kronisk obstruktive lungelidelser (røykerlunger), Claudicatio intermittens (røykeben, etterhvert kan du knapt gå mer enn 20 meter før du må hvile grunnet smerter i bena) for å nevne noe..

Du er ung, men senvirkningene av et langt liv som røyker kan komme når du blir eldre..

Kan du slutte uten snus er det best, men snus er noe jeg ville anbefalt som et betydelig bedre substitut.

Eventuelt kan du gå til fastlegen din og få vedkommende til å skrive ut et medikament som heter "Champix", som visstnok hjelper veldig mange. Nikotintyggegummi/plaster er jo også en mulighet som mange bruker i starten (eller fortsetter med)

Lykke til!:D

Skjult ID med pseudonym katte on. 9 feb. 2011 08:13

Som sagt ovenfor.

Og det er også snakk om å kunne ta vare på seg selv.

Røyking kan gjøre slutt på både forhold og vennskap på den harde måten...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 9 feb. 2011 08:18

@ Driver.

Joda, man kan selvfølgelig slutte med viljen. Men når viljen kolliderer med lysten, er det ekstremt vanskelig for mange å slutte på den måten. Derfor er det mye lettere å slutte om man ikke lenger har LYST til å røyke. Når lysten og viljen går i takt. "Endelig ikke-røyker" kan anbefales i forhold til å miste lysten til å røyke.

(mann 42 år fra Hordaland) on. 9 feb. 2011 08:19 Privat melding

Har du lyst å slutte så er det lett. Prøver du, bare fordi ett eller annet går det nok ikke :P
Og for .... skyld.. Ikke begynn med snus! Snakk om å lukte dritt! Nå snakker jeg om snus, og ikke
lemenbleier/poselakris.
Men røyker du, så er det bare å ta litt hensyn. Kliningsen faller litt i askebegeret om det smaker røyk..

Og ja, jeg har selv gjort det. Vært fri i 4 år :P

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 9 feb. 2011 08:26 Privat melding

Jeg sluttet for 11 år siden på hyttetur med venner, lettere påvirket av alkohol bestemte jeg at dette blir siste røyken kastet resten av pakka i peisen. Aldri tatt 1 trekk siden. Men faktisk den dag i dag kjenner jeg suget.
Men er såååååååååååå digg å lukte godt. Savner ikke røyklukten i håret,huden eller av klærne.

Har sluttet flere ganger, men det gikk galt hver gang.......Jeg tenker/vet at om jeg tar 1 trekk så starter jeg igjen,derfor ikke noe party-røyk på meg.

Det er bare å bestemme seg, gå for GULL !!!
LYKKE TIL.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 9 feb. 2011 08:48

@Omega: Jeg tror det du sier om å kaste røyk er viktigere enn man tror. Jeg hadde en full ti-pakning og bestemte at den første av de skulle være den siste for meg. Det ble den også.

Av en eller annen grunn, tror jeg det hjalp at jeg knakk og kastet dem i stedet for å gi dem til en venninne eller vente til det var den siste røyken i pakka. Det er noe veldig symbolsk over å kaste noe du nettopp har betalt for. DA mener du alvor. Det blir liksom enda dummere å kjøpe nye på nytt en time senere da!

Gratulerer til alle som har sluttet og lykke til til dere som vil!

(kvinne 44 år fra Oslo) on. 9 feb. 2011 10:42 Privat melding

la være å kjøpe neste pakke ;o) og si til alle du kjenner at "jeg har slutta å røyke!". hvis "alle" vet det blir det nesten pinlig å bli oppdaga med røyk senere, for da viser du at du ikke har viljestyrke ;o)

og ja; røykere stinker!! hvis det er en røyker som setter seg ved siden av meg på bussen må jeg flytte meg, for det lukter så grusomt :oS

Skjult ID med pseudonym ... on. 9 feb. 2011 11:52

Jeg tåler ikke røyk, blir rett og slett syk hver gang jeg har vært sammen med folk som røyker over en dag eller to.
Røykere stinker netopp røyk og hver gang jeg har vært hjemme hos noen som røyker så er det å hoppe i dusjen, vaske håret og kaste alle klær i vaskemaskinen for å bli kvitt lukta.

Skjult ID med pseudonym Joe on. 9 feb. 2011 15:27

Beste tips: Ikke tenn den neste:)

Skjult ID med pseudonym Sid on. 9 feb. 2011 16:00

@ Avatar82 , snus lukter ikke??? Som tidligere snuser så kan jeg love deg at snus faktisk stinker.... Lukten av snus er rett og slett kvalmende.... ihvertfall løssnus.. Klart det finnes porsjonsnus som ikke lukter like ille. De med mentol, lakrissmak og lignende... Men vanlig General eller Gøteborgs Rape.... UGG!!!

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 9 feb. 2011 16:03

@Sid:
White portion pleier ikke lukte så mye, synes jeg. Løssnus er selvsagt noe annet, men det er det ikke så mange som bruker lenger, etter hva jeg har forstått..

General og Gøteborgs Rape lukter jo forsåvidt litt..

Men først og fremst er det en kjempeforskjell i helsemessige gevinster, dersom man går over fra sigaretter til snus. Natt og dag, vil jeg våge å påstå.

Skjult ID med pseudonym Sid on. 9 feb. 2011 16:08

Enig med deg om det med helsemessige gevinster ja. Snus fører ihvertfall ikke til skader på andre. Man skader kun seg selv (og mye mindre selvskading enn røyking er det også). Passiv røyking er jo noe annet...

Derimot kan jeg si at det har jo mye med personen. Vært i forhold med kvinner som røyker og jeg røyker absolutt ikke selv. Har hatt astma og fortsatt litt i perioder. Så da holder man seg unna dette.
Men når man møter kvinner som røyker men faktisk har respekt for deg som person.
De røyker ikke innendørs og unngår at røyken blåser rett mot deg når man er ute.. Ja da går det jo helt greit. :)

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 9 feb. 2011 16:10

@Sid: jeg styrer unna damer som røyker av flere grunner. En av de viktigste grunnene er at det for meg symboliserer at de ikke er opptatt av å ta vare på sin egen helse. På lik linje med at jeg styrer unna jenter som dytter i seg all slags junkfood og knapt beveger seg..

Skjult ID on. 9 feb. 2011 16:56

Det er mange forskjellige måter å slutte på. Champix tabletter, boken som nevnt over her, røyketelefonen, slutte brått, trappe ned, ikke røyke enkelte steder og gradvis til kun enkelte steder du røyker til helt slutt, røykeplaster, røyketyggis og hypnose m.m. Finnes utallige varianter. Du må finne den måten som passer for deg. Hjelper lite at det og det har hjulpet andre så lenge det ikke virker på deg. Selv har jeg prøvd alt, og det var hypnose som virket på meg. Å erstatte med noe annet som snus, anbefaler jeg ikke. Hvis du har en trang til å erstatte med noe, så erstatt med noe bedre. Ikke pådra deg en ny uvane.

(kvinne 30 år fra Akershus) on. 9 feb. 2011 17:03 Privat melding

har egentli ikke noe i mot gutter som røyker, er så mye annet som er værre de kan drive med, nesten så jeg blir positivt overasket når en person "bare" røyker og ikke driver med annen dritt :P

Skjult ID med pseudonym snusk on. 9 feb. 2011 17:33

Jeg ser nå unge flotte jenter med snus under leppa - sorry det er IKKE sexy....eller ?

Skjult ID med pseudonym Avatar82 on. 9 feb. 2011 17:39

Gjør meg ingenting.. Min eks snuser, og er fremdeles den mest sexy jeg kan tenke meg!:)

(kvinne 30 år fra Akershus) on. 9 feb. 2011 17:55 Privat melding

@ snusk nei er ikke sexy på menn heller d :P vil heller ha en røyker enn en snuser!!

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 9 feb. 2011 20:29

Er vel bare å gjøre som Obama, det - Yes, I can!

Skjult ID med pseudonym kvinne40+ to. 10 feb. 2011 19:51

Tror det er mange røykere her ?

Skjult ID med pseudonym katte to. 10 feb. 2011 20:07

Røyking kan jo ha positive sider også.

Må en amputere benene, så får en jo litt vektreduksjon, og det er jo sunt...

Skjult ID med pseudonym kvinne40+ to. 10 feb. 2011 21:08

@ Katte da......fy

Skjult ID med pseudonym Skosålen to. 10 feb. 2011 23:49

Jeg var en røyker i 10 år, så ble jeg lei og leste "Endelig ikke-røyker" av Allan Carr. Fantastisk bok som egentlig ikke sier noen verdens ting.
Snart 2 år siden jeg slutta og har ikke kjent røyksug en eneste gang.
Og å date en røyker byr meg imot, de stinker og jeg blir fysisk uvel av det..

Skjult ID med pseudonym coolio fr. 11 feb. 2011 01:11

Jeg hater røyk - og snus. Det er det mest usexy jeg kan se en dame putte i munnen. Totalt turnoff!!!!

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 11 feb. 2011 01:23

Jeg sluttet ganske enkelt å kjøpe røyk. Problem solved.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 11 feb. 2011 17:40 Privat melding

I mitt tilfelle var det enkleste rett og slett bare å slutte.

Jeg hadde prøvd alt; gradvis redusering, hypnose, lykkepiller, og kom kanskje ned til 5 om dagen før alkoholen kom og tok meg. Da var jeg rett opp igjen i de 40-60 røyka jeg røkte når jeg drakk. Og så var jeg like langt.

En kveld før du legger deg, ta en røyk, kjenn ordentlig etter hvordan det kjennes ut (er jo ikke egentlig sånn veldig godt... :), kast pakka (ikke i søpla på kjøkkenet, men et sted du ikke får tak i den igjen), gå og legg deg, ikke kjøp ny dagen etter.

Når du kjenner du blir røyksyk, avbryt det du gjør, reis deg opp hvis du sitter, skift kanal på TV, hva som helst. Og noen minutter etter har du glemt følelsen. Repeter og etter hvert skjer dette skjeldnere og skjeldnere. Ikke unngå alkohol, men prøv noen nye steder, ikke der hvor du har stått utafor og røyka 1000 sigaretter før. Dette har med gammal vane å gjøre, og det var for meg noe av de tyngste stundene.

Dette ordner seg... :)