Alle innlegg Sukkerforum

Hva er det vi mener med god kjemi?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Filosofen on. 5 april 2006 22:43

Er det avhengig av den andres empati? Altså evnen den andre har til å leve seg inn i dine følelser og sette ord på dem? Hva med det å ha felles ting å prate om? Hvor viktig er dette i sammenligning til empatien?

Skjult ID lø. 8 april 2006 01:15

Spenning...

Skjult ID med pseudonym jokke lø. 8 april 2006 11:27

At du føler deg 100% avslappa med den andre personen

(mann 51 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 18:41 Privat melding

Er ikke enig med at det har med utsende å gjøre. At en liker utseende kommer før. At en liker utseende gjør kansje at en tar kontakt.

God kjemi er ikke at en sitter og ser betatt på hverandre, mener nå jeg.

Heller ikke den enkeltes personlighet. God kjemi må jo være samspillet mellom de 2 personlighetene.

God kjemi er vel at det føles riktig og avslappende å være sammen. En kjeder seg ikke, selv om det ikke nødvendigvis skjer noe hele tiden.

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 18:52 Privat melding

Oj, der slettet jeg visst forrige innlegget mitt.. Klumsete.. Men hvordan kan man si at det er at man ikke kjeder seg sammen, når mange beskriver 'mangel på kjemi' etter bare noen minutter..?
Er kjemi og tiltrekning det samme?
Enig i at det ikke kan ha bare med utseende å gjøre i alle fall, for da skulle man jo tro at man 'følte kjemi' av å se på profilbilder. Men man kan jo like bilder av noen og likevel ikke føle kjemien når man møtes. Jeg skjønner ikke det begrepet, jeg altså..

(mann 51 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 19:40 Privat melding

Tror det greieste er å finne ut hva som menes med kjemi. For meg er kjemi noe som beskriver relasjonen mellom personer. Det kan være mellom mann/kvinne i en sjekkeprosess, men ikke nødvendigvis.

I det tilfelle 78mie referer til, vil jeg si det ikke er kjemien som er problemet, men at den ene ikke finner den andre attraktiv. "Mangel på kjemi" blir vel der brukt som en hvit løgn, siden kjemi er noe som begge er ansvarlig for, men å si at jeg ikke finner deg attraktiv, legger mer på den avviste.

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 19:43 Privat melding

Ja det er nettopp det som er poenget mitt også! Jeg lurer på om denne kjemien eksisterer, eller om det er bare noe vi bruker som unnskyldning når vi ikke blir tiltrekt av den andre personen..?

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 19:49 Privat melding

Eller la meg stille spørsmålet på en annen måte; går det an å være tiltrekt av noen uten at der er kjemi?? Nei, det gjør vel ikke det..? Og beviser ikke det at kjemi=tiltrekning?

(mann 37 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 19:52 Privat melding

Jeg bruker selv uttrykket om at kjemien må stemme. Viktig for en god kjemi er en genuin, gjensidig interesse for hverandre. Den er hovedsakelig på "åndelig" nivå for min del iallfall - når det gjelder det fysiske er det nok at personen iallfall ikke er direkte frastøtende. Men et attraktivt ytre i kombinasjon med god kjemi sikkert gjør det sikkert lettere å bli betatt tidlig. :)

(mann 51 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 19:52 Privat melding

Ja, kjemien eksisterer, men ikke på den måten du refererer til den på. Det en egentlig burde ha sagt, for å være helt presis og ærlig, er at jeg ikke finner deg attraktiv nok, og vurderer det slik at jeg kan gjøre det bedre enn deg. De fleste blir naturlig nok ikke så veldig glade for å motta en slik melding...

Skjult ID to. 11 jan. 2007 21:03

Hva skal man si da...
Jeg sendte nettopp en slik melding, at jeg følte den andre "ikke helt er min type utseendemessig".
Og fikk raskt svar gitt..."og jeg føler det samme om deg"...
Særlig.....:)

Skjult ID to. 11 jan. 2007 21:30

Ikke mye humor du, fruktfatet...:)

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 11 jan. 2007 21:31 Privat melding

Jeg synes det må være ok å si det rett ut hvis man føler at det er riktig der og da. Men man skal jo ikke være ærlig for enhver pris da..
Var dette en første melding, du første med skjult id? Eller var det etter at dere møttes?

Skjult ID to. 11 jan. 2007 22:26

Det var etter 2-3 meldinger med påfølgende utveksling av bilde.
Jeg sier jo ikke at vedkommende er stygg heller, bare ikke min type.

Skjult ID to. 11 jan. 2007 22:29

Herming er ufint. Jeg sa det først...

Skjult ID med pseudonym Barnehage to. 11 jan. 2007 23:15

Ser ut som noen ikke helt har funnet kjemien her?? Hehehe

Skjult ID to. 11 jan. 2007 23:32

Setter en tier på at vedkommende jeg har klart å trekke opp her i kveld, er en dame....;)

Skjult ID to. 11 jan. 2007 23:38

Nej, inte vet jag.
Nattinatti...:)))

Skjult ID to. 11 jan. 2007 23:41

Uansett; alle vi gutta her inne skjønner at du er en dame da...
INGEN gutter skriver sånn vettu....;)

Skjult ID fr. 12 jan. 2007 00:00

Jenter skal absolutt få være jenter.
Ååå, dere er jo søte da...

(kvinne 39 år fra Oslo) fr. 12 jan. 2007 00:01 Privat melding

Takk til min gode venninne Meg-be her :) Interessant! Jeg tror jeg skjønner hva du mener.. Er fortsatt ikke helt sikker på om ikke det er det samme som det jeg ville kalt utstråling..
Men er det da sånn at kjemi kan være ensidig? For slik Kit001 beskriver det vil det jo være et samspill som begge burde føle/merke. Mens tiltrekning kan jo være bare fra den enes side også selvfølgelig. Jeg spør og spør jeg...!

Skjult ID fr. 12 jan. 2007 00:04

Kjemi finnes når man trives i hverandres selskap.
Ikke verre enn det vel...??
Og må ikke blandes med den fysiske tiltrekningen, som ikke nødvendigvis må være tilstede for å ha god kjemi.

(mann 38 år fra Oslo) fr. 12 jan. 2007 02:40 Privat melding

Vel, jeg får kaste inn min lille mynt i debatten her da...
For meg er kjemi noe som er vanskelig å avgjøre på nett. Jeg bruker nettet til å se om vi har noen felles interesser, osv. Man kan kansje få en liten aning om at hun og jeg vil ha en god kjemi, men man merker det faktisk ikke før man møtes (eller prater på telefonen) etter min mening.
Kjemi er når samtalen flyter uanstrengt. Kjemi er når begge to føler at de forstår hverandre godt fra starten av (på tross av at de egentlig ikke kjenner hverandre). Kjemi er når begge har den samme humoren. Kjemi er når man får en god, men ubeskrivelig mavefølelse for den andre. Kjemi er overhodet ikke logisk, men følelsesstyrt. Alt dette er noe to personer kan oppleve selv om de aldri har møtt hverandre før. Det er som regel stor sjanse for at to personer med sterk kjemi kan bli kjempe forelsket fort, eller bli bestevenner. Dette er ihvertfall noe av det jeg forbinder med kjemi. :)

Skjult ID fr. 12 jan. 2007 09:48

Kort oppsummert Petter; å trives i hverandres selskap....

Skjult ID med pseudonym Nja ti. 23 jan. 2007 16:47

God kjemi vil si når man etter sex vil holde rundt partneren og ikke vil løpe avgårde i vill angst..

Skjult ID ti. 23 jan. 2007 19:17

Så du mener god kjemi er at gutten tilfredsstiller dine lyster?
For du vet vel at gutter flest ikke har samme behov/ønske for å holde rundt partneren etter sex?
Dette er så typisk; god kjemi på jentenes premisser.....
Jeg blir så lei.....

Skjult ID med pseudonym hallo ti. 23 jan. 2007 21:10

Sånne som deg, skjult id, får meg i dårlig humør hver gang jeg går inn her. Du misforstår jo totalt hva nja sier. Prøv å se litt mer positvt på livet og jenter a!!!! Jeg blir så lei DEG!!!!!!!

(mann 51 år fra Oslo) on. 24 jan. 2007 07:31 Privat melding

Nja. Så kjemi kan kun være mellom kvinne/mann? Hva med gode kamerater/venninder? Hva kaller du det som er mellom deg og de?

Skjult ID med pseudonym hallo on. 24 jan. 2007 12:55

Jeg holder fortsatt med nja. Tror ikke man behøver å henge seg opp i detaljer så veldig mye. Det nja nevner er bare èn av mange scenarier. Kjemi kan til og med oppstå mellom dyr og mennesker. Så kan du ikke bare godta njas forslag? Det er jo satt på spissen!!! Mykne litt opp her a!!

Skjult ID med pseudonym dolly D. to. 25 jan. 2007 00:03

Nei, men det er jo kjemien mellom mann/kvinne som gjelder på disse sidene. Og at folk setter ting litt på spissen er jo bare gøy, eller hva Kit?

Skjult ID med pseudonym dolly D. to. 25 jan. 2007 11:23

Jo, men det er kanskje det de fleste her er mest opptatt av? Tror alle her VET at kjemi ikke bare tilhører mann vs kvinne, og det er kanskje ikke like interessant å prate om kjemien vi har med hu gamla i kassa på Kiwi? Jo, kanskje for noen da...

(mann 42 år fra Rogaland) to. 25 jan. 2007 14:25 Privat melding

Med et sammenfallende sinnelag og verdisyn, ispedd en dose fysisk tiltrekning, og du vil fort kjenne igjen en god kjemi.

Skjult ID to. 25 jan. 2007 16:51

Herregud for en søplegjeng til å diskutere....
Kjemi foreligger når noen trives sammen. Verre er det ikke.

Skjult ID med pseudonym jente 35 lø. 27 jan. 2007 00:21

Hei Filosofen, jeg kan jo prøve å si hva jeg mener med kjemi.
Jeg synes kjemi er mer enn å bare trives med noen. Selv om å trives med noen betinger en viss grad av kjemi. Har aldri vært i tvil om hva "kjemi" betyr, men det er interessant og jeg lurer på hva kjemien bunner i.

Allerede som barn finner man gjerne noen bestevenner man har det ekstra gøy med, som man er med kjempemasse uten at det blir kjedelig, som man får latterkick med uten at andre skjønner hva som er så morsomt. Jeg tror det også er kjemi.

Kjemi er for meg kjønnsnøytralt; en slags "connection" jeg føler når jeg treffer en sjelsfrende/tvillingssjel. Men kjemi kan styrke en tiltrekning til en mann, men ikke alene generere gnisten - det må være en fysisk tiltrekning ved siden av. Noen ganger har jeg forvekslet forelskelse med kjemi, men så kommer det for en dag at jeg tok feil når forelskelsen legge seg...det har vært surt.
Grad kan variere - fra ålreit til fantastisk. Jeg tror det har med hvordan man kommuniserer, og da teller ALT - fra stemme, blikk-kontakt, fellesskap i temaer man liker å diskutere, lukt. måte å tenke på - at man får de samme assosiasjonene og dermed forstår hverandre lett og slipper å forklare dobbelt opp hva man egentlig mente, ser humor i de samme tingene etc. Empati og sympati føler jeg kommer utenom, men erfaringsmessig er empati en forutsetning for å føle connection (men det er sikkert fordi det betyr så mye for meg, mens andre kanskje setter kulhet høyere), MEN empati hos en annen garanterer på ingen måte at vi har denne kjemien. Jeg kan ha sansen for en person som jeg ser er empatisk og symaptisk, men det er ikke sikkert vi har en "connection", selv om vi har en hyggelig omgangstone tuftet på gjensidig respekt.

Når jeg merker ubetinget kjemi, så føler jeg sterkt at "han (eller hun) er en som meg" (samme mennesketype som meg, på et metafysisk plan). Merker jeg kjemi med noen, så blir det også lettere å være meg selv. For jeg vet at vedkommende forstår meg bra og liker meg, for vi er kommer fra samme gate. Når det gjelder kjæreste, forventer jeg ikke top score, men en god porsjon kjemi må være tilstede. Om ikke vi kommer fra samme gate, så må i være fra samme planet (- og det er det ikke alle som er:-)
Vel, det er nå slik jeg oppfatter "kjemi"- folk har kanskje delte meninger, men forhåpentligvis skjønner du hva jeg mener Filosofen!

Skjult ID med pseudonym Filosofen lø. 27 jan. 2007 02:38

Joda, jeg har ligget her å duppet en stund, og det siste fikk meg til og vake litt :)
Hvorvidt man får både kjemi og fysisk tiltrekning av henger av en del ting, og som alt annet kan det innlæres. - Jeg tror at samfunnet presser for mye i retning av fysisk tiltrekning mens kjemien lider. Jeg har blitt gladere i sunn mat og masse grønnsaker. Juleribba smaker annerledes nå og det gjør damene også. Uten sammenligning forøvrig altså; jo mer sukker man spiser jo bedre er det, men også vise versa.
Enhver sin kjeminøkkel er nok relativt fast tror jeg, men jeg drømmer om at kravet mitt om den fysiske tiltrekningn vil roe seg en dag. Der denne overlater tronen til kjemien. Og at alle par eksploderte og så falt til ro i nye forbinelser der de kjente seg igjen. For mange går livet ut på å finne denne og dermed seg selv før man en dag forsvinner. Barn blir således en trøst.
Smil til verden og takk for Sukker