Alle innlegg Sukkerforum

Hva liker dere gutta best?

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Oslo) fr. 11 feb. 2011 18:11 Privat melding

En dame som er litt "hjelpesløs" eller en som kan ta i et tak? Jeg er av den typen som ordner det meste selv, men det hadde selvsagt vært greit med hjelp en gang i blant. Jeg kan sette opp lettvegger, legge parkett, skru en sukkerbit eller to osv.

Og hva med "husmor-evner" - er det viktig? Jeg er veldig glad i å lage mat, og har f.eks. lagd hjemmelagd eplesaft i dag. I tillegg kan jeg de mer håndarbeidssidene med "husmor-tittelen", som å sy og strikke. Dette betyr ikke nødvendigvis at jeg liker å sitte hjemme hver eneste kveld, og de fleste som treffer meg blir overrasket over at jeg driver med slikt hehe... Yrket mitt tilsier ingen slike kreative sider ;)

(mann 44 år fra Akershus) fr. 11 feb. 2011 18:28 Privat melding

Litt husmorevner er bra. Jeg vil mye heller skru opp en hylle eller bytte dekk selv, spesielt om jeg vet at det er vafler når jeg kommer inn igjen ;)

(mann 42 år fra Østfold) fr. 11 feb. 2011 22:15 Privat melding

Jeg kan gjøre det meste........ bare du tar oppvaska for det hater jeg........:-)

(kvinne 27 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 16:00 Privat melding

jeg er ikke hjelpesloes, foeler meg i hvert fall ikke det! Selv om jeg ikke er saa praktisk heller....men jeg kan jo be om hjep til ting uten aa vaere hjepesloes....

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 16:14 Privat melding

femme: men det er litt av greia - vi vet jo at dere klarer å bytte dekk og løfte ting om dere vil. MEN - vi vil gjerne at dere skal gjøre dere litt hjelpeløse så vi skal føle oss nødvendige :D Vi vil rett og slett at dere skal sette pris på at vi åpner dørene for dere og at vi insisterer på å løfte de tunge tingene - og ikke minst om noen sier til oss at "kan ikke du som er så stor og sterk og tøff og greier hjelpe stakkars lille meg?", for selv om vi vet at dere egentlig ikke trenger hjelpen om dere vil være stae, så er det veldig deilig å høre slik. Akkurat som at de fleste damer ikke setter pris på å komme hjem og så har vi ominnredet stua og kjøpt nytt sengetøy. Vi *kan* det vi og, vi bare innser at vi ikke er like flinke :p

(kvinne 27 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 16:23 Privat melding

jeg sier ikke "stakkars lille meg" men syns det er veldig kjekt at menn kan ta de tunge loeftene! dere trenger aa bruke kraften deres paa noe, og da slipper jo jeg aa tenkte paa det samtidig som dere er nyttige haha :P saa kan jeg fokusere min energi paa noe annet....

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 16:25 Privat melding

femme: du trenger ikke å *si* det så lenge vi kan tolke det slik...og nå kommer jeg til å fundere på hva "annet" du skal bruke energien di på er :p

Skjult ID med pseudonym Lewis lø. 12 feb. 2011 16:50

Bare du ikke setter opp en lettvegg på første date, liksom :)

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 18:41

Synes det er direkte turnoff med jenter som er veldig praktisk anlagte. Derimot en stor stjerne i margen om hun synes det er helt greit å ta unna husarbeid. Når jeg velger dame så sier jeg fuck likestilling. Jeg ønsker ikke at gutter og jenter skal være mest mulig like. Jeg liker jenter feminine, med tradisjonelle feminine egenskaper.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 18:50

Jeg liker også jentene feminine, men hva er det som egentlig er så feminint ved å tørke støv eller vaske klær?

Det er, tross alt, ens egen erfaring som gjør en til den en er. Jeg har for eksempel aldri hatt bil fordi jeg aldri har hatt behov for det. Derfor aner jeg heller ikke hvordan man skifter et hjul. Om jeg da støter på ei dame som har hatt bil i ti år, overrasker det meg ikke om hun kan det bedre enn meg - det gjør henne da ikke mindre feminin??? Og, motsatt, jeg har aldri hatt samboer, og etter at jeg ble lei av å bare spise nudler og Pizza Grandiosa har jeg faktisk lært meg litt om hvordan man skal lage god mat - noe som i hvert fall i min familie tradisjonelt har vært kvinnenes domene.

Å definerere femininitet/maskulinitet ut fra tradisjonell arbeidsdeling i hjemmet blir, i mine øyne, helt feil - og ikke minst usannsynlig overflatisk!

Skjult ID med pseudonym Kink lø. 12 feb. 2011 19:00

For min del liker jeg noen som pjusker litt med meg. Jeg er ikke flink til å tørke støv, men kan godt støvsuge (jeg har robotstøvsuger :D ), og jeg er ikke noe flink til å lage mat. Kan gjerne lage taco eller vafler, men... :p

Jeg ser på det som feminint å være litt omsorgsperson, og jeg ser ikke noe feil ved å ønske det...?...

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 19:13

Hvordan definerer du feminintet da, qwerty?

Det er jo helt åpenbart at det er mer kompleks enn den forenklede varianten din (liker å størke støv og vaske klær), men det er da like fullt med i pakken. Tradisjonelle kjønnsmodeller som gjør kvinner til kvinner og menn til menn. Jeg har ikke noen interesse av å viske ut forskjellene, bare fordi det moderne samfunnet i større og større grad forventer det. Jeg vil faktisk ha en kjæreste som er glad i å lage mat, jeg. En som er glad i å gå rundt og gjøre husarbeid. En husmor, altså. Selve definisjonen på det feminine, om vi går aldri så langt bakover i tid. Det er naturligvis overfladisk, men ordet "feminin" er jo overfladisk i seg selv. Jeg er ikke redd for å være overfladisk, om det innebærer at jeg vil at kjæresten min skal være en jente. Det er ett av de kravene jeg har.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 19:20

Tror du skal lete lenge før du finner noen som er "glad i å gå rundt og gjøre husarbeid" - hvis det hadde vært slik, hadde neppe støvsugeren, vaskemaskinen eller oppvaskmaskinen blitt funnet opp. "Mor lager middag - far leser avisen" - mulig dette var en drømmesituasjon på det glade gerhardsenske 50-tallet, men i dag, når man er avhengig av to lønnsinntekter, tror jeg ikke du finner igjen dette i dagens virkelighet.

Men, vær så god, du får lete etter 50-tallet så mye du vil - selv velger jeg å forholde meg til nåtiden.

Skjult ID med pseudonym corinna lø. 12 feb. 2011 19:22

Jeg har venninner som gjerne vil ha det slik, men de vil også slippe å jobbe så mye utenfor huset da:P

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 12 feb. 2011 19:29

@Bangalter

Spennende å følge med hva dere menn mener her, da jeg har ganske mange likheter med "Enalien". Men jeg setter ikke opp lettvegger, bare ikke prøvd det enda;-) Så jeg regnes vel for den mest praktisk og selvstendige i min venninnekrets. Også regnes jeg som feminin og en omsorgsperson. Men jeg kunne tenkt meg med å hørt hva du som mann skulle bidratt med i et evt tenkt forhold? Og din alder?

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 19:30

qwerty: "Men, vær så god, du får lete etter 50-tallet så mye du vil - selv velger jeg å forholde meg til nåtiden."

Hehe, for noe tøv. Jeg kjenner svært mange jenter som gjør en klar overvekt av husarbeidet, og synes dette er helt i orden. Mine ekser har også gjort dette, uten at det har vært noe eksplistt krav fra meg. Det er ikke sånn at jeg skal sitte i sofaen og lese aviser. Man bidrar jo naturligvis på alle kanter, men om man skal utslette alle forskjeller og fordele arbeidet helt likt, så er ikke det noe for meg. Jeg skal liksom sitte og sy inn bunaden til dattera, mens dama mi står og legger tak? Nei, takk.

Tror virkelig ikke at man må lete etter 50-tallet for å finne jenter som føler det likens. Rettere sagt; Jeg VET at man ikke må det. Finnes mange jenter som synes det er helt i orden å legge sammen klær uten å få beskjed om det, på samme måte som jeg synes det er helt i orden å måke snø og skifte dekk uten å få beskjed om det.

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 19:39

Liljanne: "Men jeg kunne tenkt meg med å hørt hva du som mann skulle bidratt med i et evt tenkt forhold? Og din alder?"

Jeg søker ikke en rigid tilværelse der alle arbeidsoppgaver er definert på forhånd. Jeg søker bare en jenter som synes det er helt i orden å være litt "husmor". Og jeg vet at det finnes mange av dem. I min vennesirkel er det mer regelen enn unntaket at jentene i forholdet gjør det meste av tradisjonelt husarbeid. Har ikke inntrykk av at noen av dem føler at de lever på 50-tallet av den grunn. Så lenge respekten for hverandre er likestillt, så føler ikke jentene seg noe mindre verdt bare fordi det er de som legger sammen det meste av klær.

Jeg er 27 år, og jeg kan bidra med hva det måtte være.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 19:39

Bangalter:
Nei, Corinna nevner jo enkelte av venninnene sine, men påpeker samtidig at de da helst vil slippe å arbeide. Og der tror jeg ofte det er en sammenheng her.

Men det er ingen her som sier at det ikke finnes kjønnsforskjeller i husarbeidet. Tvert imot - SSBs siste tidsforbruksundersøkelse viser at kvinner utfører betydelig mer husarbeid enn menn. Og dette er jo noe som henger igjen i tradisjonene, det, vi har sett våre foreldre som igjen har sett sine foreldre osv., og dette har faktisk blitt internalisert.

Du, derimot, knytter dette opp mot femininitet, og dermed også maskulinitet, på en måte som gjør at det at jeg ikke aner hvordan man skifter hjul på bilen blir et feminint trekk. Ja, skal man følge logikken din, er alle menn som bor alene, men likevel liker å ha det litt ryddig rundt seg, utrstråle femininitet, siden vi lager vår egen mat, vi vasker våre egne klær og vi tørker vårt eget støv - i hvert fall en gang innimellom.

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 19:54

qwerty: "Du, derimot, knytter dette opp mot femininitet, og dermed også maskulinitet, på en måte som gjør at det at jeg ikke aner hvordan man skifter hjul på bilen blir et feminint trekk. "

Nei, nå må du ikke ta dette som et angrep på din maskulinitet ;)

Hva er galt med å knytte dette til feminine egenskaper, egentlig? Du refererer jo selv til SSB-rapporter som viser at kvinner gjør betydelig mer arbeid i hjemmet enn menn, og det i seg selv gjør jo at det passer inn i ordets definisjon.

feminin a1 (også utt -ni>n; fra lat., av femina 'kvinne')
1 som er typisk for kvinner i motsetning til menn, kvinnelig f-e egenskaper / f- eleganse, sjarm

Er spent på hva slags definisjon du har på femininitet. Du kaller jo min definisjon veldig overfladisk, og jeg lurer på om det i det hele tatt er mulig å definere det feminine uten å være overfladisk?

At man ikke lever i en grisebinge betyr ikke at man er femi. Nå er det jo i samspillet mellom mann og kvinne at dette med arbeidsoppgaver er relevant. Det blir annerledes når man bor alene.

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 19:58

Selv er jeg hjelpesløs på vise områder og kjmpe resurssterk på andre.
Hadde vært flott å finne en partner man kunne utfylle hverandre.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 20:13

Bangalter:
Da må du vel også mene at det var feminint å ikke ha stemmerett for hundre år siden og at det var feminint å ikke ha samme lønns- og arbeidsvilkår i samme bedrift for 50 år siden? Og ikke minst må det jo være et feminint trekk i Utah å dele ektemann med flere andre kvinner?

Men, men, forskjellen på oss er vel at jeg er progressiv og at du er reaksjonær.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 12 feb. 2011 20:14

"Mega" sier noe veldig vesentlig viktig her, med å utfylle hverandre:-) Men min generelle oppfatning er at det er langt flere oppgaver i hverdagen som går på matlaging og husarbeid, og da blir det en skjev fordeling i arbeidsmengde hvis menn ikke deltar der. Selv om jeg er den fødte husmor, vil jeg aldri gå inn i et forhold der mannen ikke lager litt mat og tar klesvask!!!....:) Og "qwerty sier jeg meg enig med, om man er feminin eller ikke har ikke noe med om hvordan en fordeling av arbeidsoppgaver er. Hvis jeg tolket han rett.....

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 20:19

Qwerty

Du må skille mellom snørr og barter. Dette med preferanser i et samliv har overhodet ingenting med lover, regler, undertrykkelse, likelønn og mangel på rettigheter å gjøre. Snakk om å trekke ting helt ut av sammenheng. Jeg er da ingen mannssjåvinist fordi jeg vil ha en kjæreste som liker å gjøre ting jeg hater/ikke mestrer.

Ser du unngår det jeg har spurt deg om flere ganger nå; hvordan vil du definere det feminine?

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 20:24

Lilljanne: " Og "qwerty sier jeg meg enig med, om man er feminin eller ikke har ikke noe med om hvordan en fordeling av arbeidsoppgaver er."

I profilen til svært mange jenter står det at de søker en mann som kan gjøre slike praktiske ting. Det er veldig allment akseptert at jenter søker etter menn med maskuline egenskaper, som "handymen". Hvis man som man derimot søker etter en dame som liker å vaske gulvet, så blir man sett på som en sjåvinist. Er det bare jeg som finner dette ganske paradoksalt? Eller er min virkelighetsoppfatning virkelig helt ute på jordet?

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 12 feb. 2011 20:33

@Bangalter

Som dame vil jeg se det som en fordel at mannen er litt "handymann". Men de menn som liker å drive med praktiske ting gjør jo oftes det fordi de liker det. Derimot er det vel få menn og jenter/damer som liker å vaske gulv og ta klesvasken, så hvorfor skal bare den kjedelige jobben være forbeholdt damer? Da vil jeg heller lage litt god mat og sy noen gardiner fordi det liker jeg...for å sette det litt på spissen:-)

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 20:36

Bangalter
Kvinner`s kamp om likestilling har pågått lenge og har gått langt. og det betyr altså at å spørre en kvinne om hun liker å vaske golv er ikke særlig smart

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 20:37

Bangalter:
Du bruker SSBs tidsundersøkelse til å si at siden det er slik at kvinner utfører mer husarbeid enn menn, ja, så er det det som er feminint, det som definerer det kvinnelige. Vel, vil du vite en hemmelighet? Verden endrer seg. Går du 30 år tilbake var forskjellen på menns og kvinners husarbeid mye større enn den er nå. Og dette har ikke å gjøre med at kvinner blir mer maskuline, det har å gjøre med at familiemønstreret har endret seg - at den hjemmeværende husmoren nærmest er en anakronisme. Men mønstrene henger igjen.

Når du argumenterer som du gjør, argumenterer du akkurat som dem som var mot stemmerett for kvinner for 100 år siden eller dem som mente kvinner ikke skulle tjene like mye som menn for 50 år siden. Ja, for så vidt argumenterer du akkurat som saudiarabere som mener at kvinner ikke skal ha lov til å kjøre bil. Du sier at sånn er det, og derfor definerer det det feminine. Jeg sier at sånn er det, men verden er i utvikling, og den utviklingen vil jeg være med på - blant annet ved å bidra til en reell likestilling i heimen.

*Stopp verden - Bangalter vil av!*

Skjult ID med pseudonym Kink lø. 12 feb. 2011 20:39

Man har forskjellige grunner til å ønske ting, men for min del kan det ta en stund fra den sorte bokhyllen har fått hvite/grå hyller til jeg legger merke til det. Det samme gjelder med støv på gulv, men der har jeg kjøpt robotstøvsuger for å fikse den biffen. Det er ikke det at jeg ikke *kan* gjøre det eller ikke *vil*, men jeg bare ser det ikke. Jeg ser heller ikke hvor mye koseligere det hadde vært med en lysestake på et gitt sted, og sofaen plasserer jeg fordi det er hensiktsmessig og ikke nødvendig vis "lekkert". Det er klart jeg koser meg i et pent hjem, men jeg er like kapabel til å fikse det som de fleste jenter er kapabel til å fikse et tett toalett eller tømme vannlåsen i dusjen...

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 20:39

Lilljanne: Det var ikke akkurat et svar på spørsmålet ditt, men la meg få lov til å knuse en illusjon du tydeligvis lever i; Det er ikke gøy å skifte dekk på bilen, måke snø eller stake dassen.

Som dame vil du se det som en fordel om mannen er litt "handyman". Full forståelse for det. Som mann vil jeg gjerne se på det som en fordel om dama er litt "husmor". Plutselig er jeg redusert til en reaksjonær mannsjåvinist som er fan av flerkoneri, og ikke støtter likelønn og stemmerett til kvinner. Eller hva?

Skjult ID med pseudonym Kink lø. 12 feb. 2011 20:45

Det finnes noen for alle. Den første som hadde sagt at jeg, alene, skulle dekorere stua og gjort rent hadde neppe spurt om det igjen. Men løsningen er enkel - hushjelp om ingen av partene setter pris på det. Når det gjelder hvem som gjør hva, som kommer ikke jeg til å stå inne og bake kake mens kvinnfolket prøver å avise snøfreseren og bytte dekk ;)

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 20:45

qwerty: "Når du argumenterer som du gjør, argumenterer du akkurat som dem som var mot stemmerett for kvinner for 100 år siden eller dem som mente kvinner ikke skulle tjene like mye som menn for 50 år siden. Ja, for så vidt argumenterer du akkurat som saudiarabere som mener at kvinner ikke skal ha lov til å kjøre bil."

For noe svada. Hva slags arugmenter har jeg kommet med som kan rettferdiggjøre slike latterlige sammenligninger? Det at jeg ønsker en kjæreste som liker å gjøre husarbeid kan da overhodet ikke sammenlignes med undertrykkelse eller tvang - slik du forsøker å fremstille det. Det er da ikke snakk om at jeg skal stå med en kjepp og dirigere damene til å gjøre husarbeid. Alt er naturligvis tuftet på frivillighet, og det er så selvsagt at jeg ikke engang gidder å understreke det flere ganger.

Og selv ikke på tredje forespørsel så ville du forsøke å definere det feminine. Enklere å angripe andre for å være overfladiske, ikke sant? Nei, nå synker du lavt i anseelse, her.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 20:52

Bangalter:
Du skriver 19.54: "Hva er galt med å knytte dette til feminine egenskaper, egentlig? Du refererer jo selv til SSB-rapporter som viser at kvinner gjør betydelig mer arbeid i hjemmet enn menn, og det i seg selv gjør jo at det passer inn i ordets definisjon."

Her sier du jo rett ut at siden det er slik at kvinner gjør mer husarbeid enn menn, ja, så definerer det femininitet. At du ikke ønsker at en spade kalles for en spade, at du ikke ønsker å se hvilken historisk tradisjon du står i, får da være så sin sak. På 60-tallet hadde AUF (altså ikke bare indremisjonen) arrangementer der det sto "Buksejenter slipper ikke inn" på plakaten - siden jenter flest ikke gikk i bukser, anså de ikke det for å være feminint, akkurat som du ikke synes det er feminint med damer som skifter hjul på bilen (mens for eksempel jeg står og ser på).

Du ber meg definere det feminine. Vel, det akter jeg ikke å gjøre, for jeg mener det er et såvidt omfattende og vanskelig angripelig tema til at det er noe poeng i å gjøre det her. Men jeg mener i hvert fall ikke at det er spesielt feminint at hun står ved kasserollene hver dag når jeg kommer hjem fra jobb.

(kvinne 27 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 20:52 Privat melding

Jeg er ganske feminin, men ikke i det hele tatt husmor typen, og jeg liker menn som kan ta seg av praktiske ting, men det er jo bare personlig smak, det sier ingenting om hva som er riktig eller galt for hver enkelt maa jo bare finne ut av hva de liker og hvordan de vil ha det, og det som er saa fantastisk i vaart samfunn er jo at vi kan velge!

Skjult ID med pseudonym Kink lø. 12 feb. 2011 20:54

Likelønn betyr lik lønn for likt arbeid. Om en jente/dame kan produsere like mye som meg i fysisk arbeid er det klart hun skal tjene like mye. Om jeg kunne ytt like mye i et yrke som f.eks. hjelpepleier, skulle jeg hatt lik lønn (men jeg er ikke like empatisk, så da ville jeg heller ha blitt målt på hvor flink jeg var til å lempe gamlinger inn i dusjen o.l.).

Dessverre finnes det ikke ordentlig likestilling, og et veldig enkelt eksempel er IT. Nesten alle jenter/damer som jobber innen IT blir lempet rett opp i mellomledelsen, mens mye mer kompetente menn (ikke alltid, selvsagt) ikke får muligheten. Fair? I think not. Og slik er det i resten av verden også...Likestilling er en illusjon, og selv om jeg er for tilnærming av likestilling, ønsker jeg ikke 100% likestilling.

(mann 49 år fra Troms) lø. 12 feb. 2011 20:58 Privat melding

Jeg liker kvinner med bein i nesa, som også tør å vedkjenne at hun ikke kan alt like bra.

En eventuell partner skal jo på en måte være/leve i en symbiose med en selv.

Der den ene er svak kan den andre være sterk, eller der den ene er sterk da kan den andre gjøre en enda sterkere osv osv...

Man skal jo leve sammen og være mer enn et glansbilde eller bare en sex-partner. ;-)

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 20:58

qwerty: "Her sier du jo rett ut at siden det er slik at kvinner gjør mer husarbeid enn menn, ja, så definerer det femininitet. "

Nei, det har jeg aldri sagt. Verken inndirekte eller "rett ut". Det jeg derimot har skrevet er at definisjonen på femininitet er langt mer kompleks enn som så. Ordrett skrev jeg;

"Det er jo helt åpenbart at det er mer kompleks enn den forenklede varianten din (liker å størke støv og vaske klær), men det er da like fullt med i pakken."

Det er ikke en eneste enkelt ting som definerer femininitet og jeg har heller aldri sagt det. Man kan likevel peke på feminine trekk og egenskaper, og det akter jeg å kunne gjøre uten å bli stemplet som en undertrykkende mannsgris.

Jeg har aldri tenkt å tvinge en kjæreste til å gjøre noe som helst hun ikke vil, og således er alle dine toskete sammenligninger til den kraftige undertrykkelsen man hadde for 100 år siden (eller i arabiske land) totalt fjern. Det er tuftet på tvang, og ikke frivillighet. Det er altså noe totalt annet.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 12 feb. 2011 21:04

@Bangalter

Dekkskift tar max 45 min og to ganger årlig, det snør bare noen mnd pr år og dassen har bare vært tett 1-2 gang på 8 år, så jeg vet hva det krevs av arbeid:) Jeg mener ikke du er noen mannsjovinist, bare at du kanskje ikke er klar over hva det kreves av innsats for å holde et hus i orden? Men for all del, er vel noen damer som ønsker en slik fordeling......så du finner deg vel det du ønsker. Men jeg vil ha en som utfyller meg, med at vi hver gjør det vi liker og deler på det som ikke er så stas å gjøre:) Når man sammen drar "lasset" blir det mer tid til hverandre:)

Men siden det ble en LITEN avsporing her, hva er det som gjør en kvinne feminin, he, he?

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 21:05

Bangalter:
Ja, da lurer jeg på hva i all verden du mente med å vise til SSB-undersøkelsen selv, jeg, og knytte det opp mot feminine egenskaper. Jeg har for øvrig IKKE skrevet at du ønsker å påtvinge noen noe, jeg har bare skrevet at du *argumenterer* i en tradisjon som står for det motsatte av samfunnsutvikling.

Og for øvrig var det faktisk mange kvinner for 100 år siden som mente at kvinner ikke burde ha stemmerett. Selv om et system er diskriminerende, betyr det ikke at de som blir diskriminert nødvendigvis er mot det. Litt som et sidespor kan man jo for eksempel se på Hege Storhaugs rørende medlidenhet med jenter som helt frivillig ifører seg hijab.

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 21:09

Mener dere gutta at hvis kvinner ikke hadde stemmerett så har Erna vært statsminister i dag?

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 21:11

Lilljanne: "Jeg mener ikke du er noen mannsjovinist, bare at du kanskje ikke er klar over hva det kreves av innsats for å holde et hus i orden?"

Som alenefar til en snart ti år gammel jente i flere år, så vet jeg godt hva som trengs for å holde et hus i orden, så det kan jeg love deg er en feilaktig antakelse. Jeg gjør husarbeid til den store gullmedaljen hver dag.

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 21:15

qwerty: "Ja, da lurer jeg på hva i all verden du mente med å vise til SSB-undersøkelsen selv, jeg, og knytte det opp mot feminine egenskaper."

Leste du ikke hele innlegget? Jeg knyttet det opp imot ordbokens definisjon av "feminin" - som underbygget det jeg sa. Du viser til en SSB-rapport som forteller at damer gjør mye mer husarbeid enn menn, og jeg legger frem en definisjon av ordet som forteller at "feminin - som er typisk for kvinner i motsetning til menn, kvinnelig f-e egenskaper ". Underforstått; husarbeid er feminine egenskaper, nettopp fordi dette er typisk damearbeid.

På samme måte kan si at en mann som hugger ved og reparerer bilen innehar maskuline egenskaper.

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 21:15

Ja, og nå kommer det igjen : alene far som holder hus i orden i tillegg til alenefars rolle...

Jeg har vært alenemor i mange år og har aldrig blandet det med husarbeid, matlagging, hagestell, vedlikehold av alle slag osv... Arbeide må gjøres uansett .

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 21:18

mega: "Jeg har vært alenemor i mange år og har aldrig blandet det med husarbeid, matlagging, hagestell, vedlikehold av alle slag osv... Arbeide må gjøres uansett ."

Klart det kommer, når hun helt uten å kjenne meg antar at jeg ikke vet hvordan man holder et hus i orden. Det er basert på fordommer. Har man et barn i huset, må man naturligvis ta oppgaven med å holde huset i orden enda mer seriøst. Jeg har vært innom mang et studentkollektiv der dette ikke akkurat har stått i høysete.

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 21:23

Bangalter
Hun som ikke kjenner deg er også aleneforelder og har samme oppgaver i hjemmet som deg. Så ikke bli så hårsår men prøv å diskutere mere konstruktiv.
Spørsmålet trådstarter kom med er : Hva liker dere gutta best ?

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 21:28

mega: "Hun som ikke kjenner deg er også aleneforelder og har samme oppgaver i hjemmet som deg. Så ikke bli så hårsår men prøv å diskutere mere konstruktiv."

Ja, men så har jeg heller aldri stilt spørsmålstegn om hvorvidt hun klarer å holde orden i huset.

Hva jeg liker best har jeg allerede forklart flere ganger. Responsen på det var at jeg er en reaksjonær mannssjåvinist. Om man vil diskutere dette konstruktivt, bør man altså svare at man liker at alle deler på alle oppgaver. Lettere å bli enig da.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 21:31

Bangalter:
Men du har jo hele tiden poengtert at du vil ha en dame som er feminin i henhold til denne definisjonen, at du mener det er usexy med praktisk anlagte kvinner og at du ser at damer helst holder seg til det du kaller damearbeid. Altså at en feminin dame er en dame som lever opp til den kjønnsbaserte arbeidsfordelingen i hjemmet - en kvinne som "kjenner sin plass".

At du helst vil ha en kone fra det glade femtitallet kunne ikke brydd meg mindre, bortsett fra at jeg er glad jeg ikke er henne, men når du mer enn antyder at vi som faktisk ønsker en utvikling der kvinner kan skifte dekk og menn kan lage mat undergraver kjønnene og forskjellen på det feminine og det maskuline, så mener jeg du er på ville veier. I dag ser man nesten like ofte menn som damer som triller barnevogn. Da jeg var liten, var det relativt få menn som gjorde det, da min far var liten skjedde det nesten ikke. Men du vil vel ikke på ramme alvor påstå at det er en trussel mot maskulinitet og femininitet - selv om det å trille barnevogn var kvinnens oppgave tidligere?

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 21:39

Bangalter
Vi kan ikke dele på alle oppgaver, ikke jeg i hvert fall, siden jeg kan noe bedre og noe kan jeg ikke i det hele tatt, noe liker jeg og noe vil jeg helst unngå å gjøre hvis det går ann.
Så derfor vil jeg gjerne bli kjent med noen som skjønner det jeg formidler og vil gjerne diskutere og bli enig med meg hvordan vi skal/vil/bør fordele husarbeide og andre oppgaver så alle blir mest mulig fornøyde og kunne gjøre det de er best på /liker best å gjøre...

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 21:39 Privat melding

Seriøst...dette er en av de tingene som er feil på forumet her - Bangalter har en mening, og den må ha få lov til å ha uten å bli angrepet for det. La nå karen ha meningene sine uten at dere skal prøve å "overtale" ham om å dele deres...

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 21:41

Placebo:
Velger å se på det motsatt, jeg, når han lufter kontroversielle synspunkter må da det være fordi han ønsker en diskusjon om det? Selv om han tar feil?

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 21:46 Privat melding

Om han ikke stilte det som et spørsmål ser jeg ingen god grunn til å trykke sin mening ned i halsen på ham - uansett hva man skulle mene...

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 21:48

Trykke sin mening ned i halsen på ham? Og hvem er det som har forsøkt å gjøre det?

Er det én ting jeg er dritt lei av, er det sånne som mener seg utsatt for både det ene og det andre bare fordi synspunktene deres blir imøtegått...

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 21:51

qwerty: "Men du vil vel ikke på ramme alvor påstå at det er en trussel mot maskulinitet og femininitet - selv om det å trille barnevogn var kvinnens oppgave tidligere?"

Nei, men hvorfor i alle dager skulle jeg på ramme alvor påstå noe sånt?

Nå er du inne i stråmannland, qwerty. Jeg biter ikke på når du legger slike føringer i spørsmålene dine.

Dette handler ikke om trusler mot noe som helst. Det er ganske enkelt en preferanse jeg har i forhold til damer. Jeg liker damer som liker å holde på med tradisjonelle "dameting". At dette skulle være så kontroversielt kunne jeg virkelig aldri forestille meg, med tanke på at omtrent halvparten av dameprofilene jeg er inne på søker etter menn som er flinke på "manneting".

Skulle likt og sett deg opptre på samme måte overfor forumdamer som etterlyser handymenn.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 21:57 Privat melding

qwerty: hva mener du? Bangalter har ikke klaget, jeg har klaget. Det er derfor ingen grunn til å si at noen føler seg utsatt for noe ;) Det er uansett helt klart at dere ikke kommer til å endre mening noen av dere, så hva er da vitsen i å kapre denne tråden der dere skal dytte hverandre meninger i ansiktet på hverandre? Hadde vært helt anderledes for min del om det hadde vært mulighet for at noen av dere kom til å endre mening...

Og så er det to eller tre mot en ;)

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 21:59

qwerty: "Er det én ting jeg er dritt lei av, er det sånne som mener seg utsatt for både det ene og det andre bare fordi synspunktene deres blir imøtegått..."

Håper da virkelig ikke du sikter til meg nå.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 22:26

Bangalter:
Du skriver om at kvinner og menn blir likere og likere fordi forhold blir mer likestilte - i mine ører høres det veldig ut som når Kjetil Rollnes og hans like okker og oier seg over hvordan mannerollen er truet. Poenget ditt, som jeg forstår deg, er at du definerer femininitet, og dermed også maskulinitet, ut fra hvordan det er i dag, eller, rettere sagt, hvordan du oppfatter at det er i dag. Poenget mitt er at dette er noe som er i stadig endring, uten at jeg mener at det betyr at menn og kvinner blir likere. Og det er nettopp denne påstanden om at likestilling visker ut forskjellene mellom kvinner og menn jeg reagerer på - jeg mener at femininitet, og dermed også maskulinitet, ligger mye dypere enn i hvem som skifter hjul på bilen og hvem som steker ribba på julaften.

For øvrig er det mannen med de tusen navn, for øyeblikket MrPlacebo, jeg siktet til med min siste kommentar.

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 22:41

qwerty

Bortsett fra den ufine sammenligningen med tullingen Kjetil Rollnes kan jeg bifalle det meste du sider, både i forhold til hvordan du har oppfattet meg og hvordan virkeligheten er. Klart verden forandrer seg, men jeg er jo formet av min egen oppvekst og den tiden man lever i. Jeg er stor tilhenger av det klassiske A4-livet, og de typiske norske familieverdier. Du velger å kalle det reaksjonær, men dette har en veldig negativ klang. Jeg vil ganske enkelt ha en kjæreste som liker å gjøre de tingene jeg ikke liker å gjøre - og vice versa. Det er symbiose til den ypperste perfeksjon. Kan ikke se at det skal være noe som helst galt i dette, all den tid det hele er lystbetont. Det sies jo at man ser etter damer som ligner sin egen mor, og min mamma har alltid vært veldig glad i å styre og stelle i huset, bake kaker, pynte med nips, lage spennende middagsretter og mye annet. Dette har hun kombinert med fulltidsarbeid, og hun gjør disse tingene fordi hun synes det er koselig å holde på slik.

Kort fortalt; jeg vil ha en dame som er sånn som mamma <3. Innser at jeg ikke kan finne noen som er så fin, men om jeg kan finne ei som ikke fører noen aktiv likestillingskamp på måfå i hjemmet, så er det som regel mer enn godt nok for meg. Jeg liker å ta meg av det praktiske, så hadde det vært fint om hun kunne tatt seg av gulvvasken. Tipper hun vil overta vaskestaven når hun ser meg i aksjon, uansett.

En annen ting; jeg definerer femininitet som en langt mer kompleks ting enn det du gir meg kreditt for, men akkurat i denne tråden lå fokuset på dette med nevenyttighet vs husmor-temaet.

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 12 feb. 2011 22:58

Applauderer Qwertys moderne syn - virkelig. Og konstaterer at menn som Bangalter lever i fortiden.
Jeg regner imidlertid med at menn som Bangalter også er beredt på å påta seg den tradisjonelle mannsrollen - og være den som forsørger?

Denne uttalelsen tar kaken: "Tradisjonelle kjønnsmodeller som gjør kvinner til kvinner og menn til menn. Jeg har ikke noen interesse av å viske ut forskjellene, bare fordi det moderne samfunnet i større og større grad forventer det. Jeg vil faktisk ha en kjæreste som er glad i å lage mat, jeg. En som er glad i å gå rundt og gjøre husarbeid. En husmor, altså. Selve definisjonen på det feminine, om vi går aldri så langt bakover i tid. "

Unnskyld meg, men når ble det å like tradisjonelt husarbeid det som gjorde meg til kvinne?
Trodde min fysiske utrustning var nok, jeg. Ingen av eks-kjærestene mine har klaget.

Videre har Qwerty et godt poeng; hvorfor ble oppvaskemaskin og vaskemaskin oppfunnet hvis det var så gjevt å gjøre det manuelt? Og de mannlige løftene som å skfite dekk eller måke snø eller sette opp lettvegger, kan ikke måle seg i antall timer opp mot den evinnelige matlagingen, vaskingen, støvtørkingen osv.

I tillegg møter jeg stort sett menn som tjener mindre enn meg selv. Om jeg i tillegg skulle stå for mesteparten av husarbeidet? GLEM DET. Jeg er ikke BÅDE hovedforsørger og hushjelp. Da får det heller bli hushjelp.
Og det har mine eks-typer hatt null problem med å akseptere.

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 23:22

vibe: "Unnskyld meg, men når ble det å like tradisjonelt husarbeid det som gjorde meg til kvinne? "

Nei, så enkelt har det vel aldri vært. Tar selvkritikk på kommentaren "selve definisjonen på det feminine". Det var litt sleivete sagt. Trodde jeg visket det ut, men glemte tydeligvis det.

Som jeg har sagt/presisert flere ganger senere i diskusjonen, så er dette med det feminine og maskuline noe veldig komplekst og det kan ikke defineres innenfor de snevre rammene som denne diskusjonen gir oss.

Det er mye som kunne vært formulert annerledes, men ting blir gjerne litt spisset i en diskusjon på nettet. Føler ikke på noen måte at jeg lever i steinalderen bare fordi jeg vil ha en kjæreste som kan trives med å gjøre husarbeid. På samme måte vil jeg ikke si at en jente lever i fortiden bare fordi hun ønsker en menn som er flink med praktiske/tyngre ting. Menn og kvinner er forskjellige, og takk gud for det.

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 23:24

Jeg sydde forresten en kjole her om dagen. Hvis ikke det gjør meg til et hypermoderne eksemplar av arten mann, så vet ikke jeg.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne lø. 12 feb. 2011 23:44

@Bangalter

Jeg ser ikke noe galt i at menn og damer gjør det du ser på som "manneting" og "kvinneting", da noen vil trives med det i sine forhold. Det viktigste er at at oppgaver i heimen blir nogen lunde likt fordelt, fordi de fleste er i full jobb. Med meg selv har jeg klare formeninger om hvordan jeg vil ha det, hvis jeg noen gang skal ha et forhold igjen, og mannen nå også ta gulvvasken;-)

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 23:46 Privat melding

@Liljane: Gulvvask for menn 101:
1. Ring hushjelp
2. Legg penger på bord
3. Vent...

:p

Skjult ID med pseudonym Bangalter lø. 12 feb. 2011 23:47

Helt enig i det, Lilljanne. Alt må være lystbetont. Drømmedama mi er den lille delen som synes det er dritarti å vaske gulv, og feier over det uten noe som helst knussel. Da slipper jeg å gjøre det jeg synes er aller kjedeligst i hele verden.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 13 feb. 2011 00:15

Hehe, Bangalter, med kjolesøm på rullebladet suser du sikkert opp i toppligaen for moderne menn!
Kanskje jeg burde tørket støv av symaskinen når jeg tenker meg om.

Ellers deler vel de fleste ønsket om å finne en kjæreste som liker husarbeid av et eller annet slag.
Eller kan kjøpe hjelp.

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 00:21 Privat melding

hehe...hadde dama mi feid over det meste hadde jeg slitt med sjalusi :p