Alle innlegg Sukkerforum

sv: Homeopati

Vis siste innlegg
(mann 35 år fra Oslo) lø. 12 feb. 2011 18:29 Privat melding

Homeopati er kanskje placebo, men jeg anbefaler deg å prøve, openminded!

Homoepaten kan nok fortelle deg ting du allerede vet, men du ikke har fortalt han/henne, fordi de "ser"/"kjenner" det på kroppen din. For deretter og lede deg inn på rett spor! Kan nok ikke kurere kreft men for de "myke" diagnosene kan de nok hjelpe!

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 18:46 Privat melding

Placebo er kraftige greier, og man skal ikke innbille seg at piller alltid er det beste alternativet...

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 18:49

Bedre med urter, de virker ..

Skjult ID med pseudonym kit lø. 12 feb. 2011 18:57

SÅ lenge en tror sukkerpillene hjelper, så hjelper de

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 18:58

Hvorfor en ny tråd om dette når det er en tråd om homeopati rett under?

Skjult ID med pseudonym Kink lø. 12 feb. 2011 19:04

@qwerty: fordi den andre er om homeØpati :p Kanskje jeg må starte tråder for homopati (alt kan behandles rektalt) og homofobi (generelt: IIIK!).

Skjult ID med pseudonym Jane Doe lø. 12 feb. 2011 19:21

@buenamante:

Det skal jo sies at jeg er en mer vitenskaplig anlagt person enn jeg er spirituell og etter å ha studert en del om hvordan legemidler fungerer i kroppen, og hvilke kjemiske prosesser som finner sted både i friske celler og ved sykdom, så bidrar kanskje ikke det til å minke skepsisen min til homøopatiske legemidler.

Disse er jo i praksis sukkerpiller da de biologisk aktive stoffene er utvannet i så stor grad at de ikke har noen reell virkning på kroppen, og da heller ikke noen bivirkninger. Det finnes heller ingen vitenskapelig godkjente studier på at homøopati har noen virkning på kroppen.

Så spørsmålet er da, er det forsvarlig å "selge" homøopati som alternativ behandling mot sykdom?

Disse menneskene tjener penger på å gi deg vann. Og tydeligvis å "se/kjenne på kroppen din" samt å "lede deg inn på rett spor"?

@mega

Urter inneholder biologisk aktive stoffer som i riktig konsentrasjon og dosering kan bidra til å bedre sykdommen eller minke fysiske plager ved sykdom. Man skal dog være forsiktig med å blande urter med legemidler da disse kan samvirke og gi uønskede bivirkninger eller kansellere ut virkningen av hverandre. Derfor er det viktig å konsultere legen sin før man tyr til selvmedisinering vha urter.

@kink

Jeg var litt usikker på staving av ordet, så da stolte jeg blindt på wikipedia.

http://no.wikipedia.org/wiki/Hom%C3%B8opati

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 19:27 Privat melding

Jane Doe: wikipedia er bra til mye, men dessverre ikke som en garanti for noe som helst. Når det gjelder staving o.l. holder jeg meg til sider som http://www.nob-ordbok.uio.no/perl/ordbok.cgi?OPP=homeopati&begge=+&ordbok=begge ;) (Språkrådet)

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 12 feb. 2011 19:30

Store Norske Leksikon går for varianten med "ø":

http://www.snl.no/hom%C3%B8opati

Skjult ID med pseudonym mega lø. 12 feb. 2011 19:38

Jane Doe
Jeg mener mest forebyggende, jeg.. Skal jeg gå til lege og snakke om urter vil jeg nok ikke få noe svar/tips/råd.

Men jeg er glad jeg har nok kunnskaper at jeg får lage meg krdderurteblandinger, kremer, salver, sjampoo osv kosmetikk så jeg unngår konserveringsmidler og andre tilsatser i det jeg bruker på kroppen min og imaten min.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 12 feb. 2011 19:49 Privat melding

qwerty: hmm...sikkert lovlige skriveformer begge to. Jeg er bare litt gammeldags av meg. Om min mening hadde været riktig vektlagt, så hadde vi alle skrevet Rigsmaal! :)

Skjult ID med pseudonym Sid lø. 12 feb. 2011 22:22

@TS... godt du dreper all sjans til å ha en logisk grunn til å tro på homeopati/homøopati i den første setningen din om placeboeffekte.

Jeg har tro på at kroppen og mennesket faktisk kan kurrere mye, men en sukkerpille er uansett en sukkerpille.
Homøopati er jo igrunn ikke noe annet enn at man går til en "kvakksalver" for å frivillig bli lurt til å tro at man kan bli frisk... for noen funker det for andre ikke...

Skjult ID med pseudonym Nushi sø. 13 feb. 2011 01:31

Sjekk ut denne. Han er helt genial. Litt ut i akkurat dette klippet nevner han homeopati... kjempegøy :P
http://www.youtube.com/watch?v=XQibRZSGREM

Skjult ID med pseudonym MrAwesome sø. 13 feb. 2011 05:42

Har en kompis som sjekket om man ville dø av å ta overdose homeopatimedisiner, så han tok ca. 10000x anbefalt dose. Smakte som en blanding av sukker og potetmel sa han.

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 05:55 Privat melding

Ikke akkurat det smarteste man kan gjøre, da...har du prøvd å få ham til å ta 40 paracet? Han er vel ikke redd for akutt leversvikt heller, er han vel?

Skjult ID med pseudonym kit sø. 13 feb. 2011 08:27

10000x sukkerpiller er farlig fordi en kan få litt høyt blodsukker. En treningstur vil hjelpe kurere bivirkningen.

40 paraset vil ødelegge leveren og sannsynligvis være dødelig. En viss forskjell i konsekvenser, som henger sammen med at paracet virker.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 13 feb. 2011 13:06

Du må nok hive innpå mer enn 40 paracet for at det skal være dødelig. Når man ikke får kjøpt mer enn 20 om gangen i Norge, er det fordi noe mer vil være skadelig for enkelte - men det er langt fra skadelig og dødelig.

Skjult ID med pseudonym Jane Doe sø. 13 feb. 2011 13:30

@MrPlacebo

-fint navnebytte ;)

Ikke noe dumt av kompisen til MrAwesome å gjøre noe sånt, det er jo ingen stoffer i pillene som gir noe virkning på kroppen. Det blir som å ta en overdose luft.

Paracet på den andre siden virker, men virkningen er optimal for en gitt konsentrasjon i blodet. Ved større inntak fungerer stoffet som en gift.

Til og med vann er en gift i _for_ store mengder :)

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 13:50 Privat melding

@qwerty: Faktisk, så regnes 20 som nok til å slå ut leveren hos enkelte. Jeg, f.eks, skal ikke ta en eneste paracet med mindre det er nødstilfeller.

@Jane: Takk. Når man bytter ofte nok *må* man jo komme innom noe som "stemmer" :p Jeg er forsåvidt enig i det du sier om innholdet i homeopatisk "medisin", men selv om det som regel bare er spor av virkestoffer, så kan disse sporene tilsammen bli gram etter hvert. Om ikke annet, så synes jeg det er relativt dumt å prøve på seg selv for å se om det er ufarlig eller ikke.

Men det er bare min mening :)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 13 feb. 2011 13:52

MrPlacebo:
Jo, men det tyder vel på at du har intoleranse for noen av virkestoffene der - akkurat som vepsestikk kan være dødelig for noen, men bare gjør litt vondt for folk flest.

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 14:05 Privat melding

Poenget er at det ikke er noe spesielt lurt, uansett styrke på medisin, å eksperimentere på seg selv.

Visste du at det er anbefalt å ikke bruke aspirin før man beveger seg ut i trafikken? Selv om det i mange år ha blitt anbefalt for både det ene og det andre og ansett som omtrent helt ufarlig? ;)

Skjult ID med pseudonym Jane Doe sø. 13 feb. 2011 14:14

Det er vel heller ikke anbefalt å være trøtt i trafikken, uten at det nødvendigvis blir sett på som å være farlig sånn ellers i hverdagen?

Skjult ID med pseudonym kit sø. 13 feb. 2011 14:38

qwerty, for alkoholikere kan en dødelig dose paracetamol være så lav som 10 g, dvs en pakke unntatt reseptplikten. For friske er dosen høyere, men 10 g regnes også for friske som grensen for alvorlig forgiftning.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 13 feb. 2011 14:48

Kit:
Jeg bare refererer det en kompis som er lege har sagt til meg, har ikke noe annet grunnlag.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 13 feb. 2011 14:58

qwerty, min kilde er farmasøyter og at jeg har jobbet en del med legemiddelstatistikk.

Google gir også en del informasjon
http://en.wikipedia.org/wiki/Paracetamol
http://www.tidsskriftet.no/index.php?vp_id=8952
http://www.lommelegen.no/321524/paracetamolforgiftning
http://www.rustelefonen.no/index.php?option=com_content&task=view&id=406&Itemid=28

Skjult ID med pseudonym kit sø. 13 feb. 2011 15:00

MrPlacebo, vann er også dødelig i store doser. Det anbefales likevel å få i seg en del vann i løpet av dagen.... :)

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 15:11 Privat melding

kit: Ja, det meste er skadelig i store mengder, og det meste er sunt i små nok mengder. Vann trekker ut kalsium fra benvev, og spesielt tennene, i tillegg til å trekke salt ut av kroppen. Dekalsifisering og elektrolyttmangel er begge deler alvorlig.

Poenget mitt står uansett, og enda bedre nå - uansett hvor svak en "medisin" er, så er det ikke verdt å eksperimentere med egen kropp for å se om det er ufarlig eller ikke. For det første *kan* det være farlig, og for det andre kan andre som hører om det prøve på det samme, og få en annen reaksjon. Bare det, om man antar at homeopatmedisiner er rent sukker, om en diabetiker prøver seg på det samme kan være ganske farlig. Derfor holder jeg på min mening, om andre er enige eller ei - man eksperimenterer ikke på seg selv med mindre man er 110% sikker på at det er ufarlig - ikke bare for seg selv, men for alle andre...

Skjult ID med pseudonym kit sø. 13 feb. 2011 15:23

MrPlacebo, ser poenget ditt, og er veldig glad jeg tilfeldigvis fikk med meg at en kan få litt høyt blodsukker når en spiser ett kilo sukker...

Mer seriøst, en bør ikke knaske piller i tide og utide. Men er jeg syk, gidder jeg ikke å lide hvis det er trygge preparat som virker. Nå bruker jeg vel hodepinetabletter ca hver 6 mnd, så...

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 13 feb. 2011 15:59

Hmm - lurer på om jeg kanskje skal tenke meg om én ekstra gang før jeg tar helseråd fra denne legekompisen min igjen...