Alle innlegg Sukkerforum

"Alt handler om kjemi"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sharp sø. 13 feb. 2011 17:20

I profil etter profil skrives det at kjemi er det viktigste. Ja, noen skriver at "alt handler om kjemi".

Men gjør det nå det?

Jeg har vært på mang en date hvor kvelden har forløpt seg bra. Vi har pratet lett og ledd sammen. Vi har hatt god kjemi. Iallefall så god kjemi det er mulig å ha med en person man møtte for første gang et par timer før. Men allikevel har det ikke blitt noe mer ut av det. Enten har hun backet ut eller så har jeg gjort det. Eller så har vi begge hatt en felles forståelse for at det ikke var noe vits å dra det lenger.

Dette betyr at jeg har dumpet jenter jeg har hatt god kjemi med. Og jenter har dumpet meg selv om vi har hatt en vellykket kveld sammen.

Så hvorfor har jeg dumpet de og hvorfor har de dumpet meg? Vel, jeg kan bare spekulere i hvorfor jentene dumpet meg. Men jeg vet iallefall hvorfor jeg har dumpet jenter jeg har opplevd god kjemi med. De hadde ikke den kroppen/ det utseende jeg jeg begjær

Så min konklusjon er at kjemi er underordnet den fysiske tiltrekningen. Jeg vil dermed hevde at vi er mer villig til å fire på "kjemikravet" i forhold til kropp/utseende.

Så på bakgrunn av denne konklusjonen, kunne jeg godt ha sett mindre "kjemi er alt"-påstander.

Hva tenker dere andre?

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 13 feb. 2011 17:22

For det store flertallet tror jeg heller alt handler om å overproblematisere...

Skjult ID med pseudonym Sharp sø. 13 feb. 2011 17:29

@qwerty

Lyst til utdype?

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 13 feb. 2011 17:30

Vel, litt uenig med deg der sharp. Har man rette kjemien med personen, blir denne automatisk vakrere og flottere. Fysisk tiltrekning er greit for en kort fling,og fordi vi ofte går i den fella, gjør (tror jeg) at man blir singel igjen gang på gang på gang... Men når tiltrekning til personen kommer før den fysiske, da snakker vi ost!

Og, det er kansje det som gjør at nettdating ikke alltid funker, og at det kansje ikke er om å gjøre å møtes med en gang, for da forkaster du den riktige/varige måten å bli tiltrukket av en person på...

Skjult ID med pseudonym Lurifax sø. 13 feb. 2011 17:30

Jeg er mektig lei av å lese om kjemi, ja. Jeg tror det uttrykket er så utvannet at det ikke har noen betydning lenger. Veldig mange jenter uthever det med store bokstaver, også. Som om det må presiseres at to som evt. skal innlede et forhold må kunne ha det fint sammen.

Nei, skriv heller noe med substans i profilen.

Skjult ID med pseudonym Bubba sø. 13 feb. 2011 17:36

Men er ikke sexuell tiltrekking kjemi? I den forstand at fysisk tiltrekking også styres av feromoner etc.

Jeg kan ha god "normal"-kjemi med mange (snakke i timesvis, le og ha det hyggelig) uten at vi har en sexuell kjemi der jeg har lyst til å legge henne over stuebordet.

Skjult ID med pseudonym Sharp sø. 13 feb. 2011 17:38

@sooky

"Og, det er kansje det som gjør at nettdating ikke alltid funker, og at det kansje ikke er om å gjøre å møtes med en gang, for da forkaster du den riktige/varige måten å bli tiltrukket av en person på..."

Men det er jo dette jeg prøver å si noe om. Man møtes for første gang og det viser seg at man faktisk har det trivelig sammen. Man prater og ler omhverandre. Tiltross for at man bare har kjent hverandre IRL få timer. Allikevel er vi villige til å dumpe disse vi har hatt en så bra kveld med. Og hvorfor? Fordi vi tror det finnes noe enda bedre rundt hjørnet - en med finere kropp/bedre utseende.

Dermed har ikke kjemien spilt hovedrollen. Kanskje...

Jeg er enig med Lurifax. Å fremheve kjemi i profilen er jo egentlig meningsløst.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 13 feb. 2011 17:40

Åh, så det var SÅNN du mente! Jamen da er vi jo enige da! Si det med en gang neste gang, hehe

Over og ut!

;)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 13 feb. 2011 17:43

Jeg mener bare at i stedet for å ta med oss den gode følelsen, er vi nok mange som heller begynner å tenke mange steg frem og se etter potensielle konflikter.

Skjult ID med pseudonym Sharp sø. 13 feb. 2011 17:49

@Bubba

jeg er enig med deg at man kan dra inn det seksuelle når det gjelder kjemi. Men bare til en viss grad. Du har helt sikkert en venn fra det motsatte kjønn du har knallkjemi med. Men som du ikke finner seksuelt attraktiv. Og kanskje kjenner du en person du har null kjemi med, men vedkommende er så deilig at du bare har lyst til å kaste deg over vedkommende.

Men slik jeg oppfatter begrepet "kjemi" brukt i mange profiler, baker de færreste seksuell tiltrekning inn i kjemibegrepet. Nettopp fordi "kjemi" står nevnt sammen med "kjekk", "søt", "pen", "høy" osv. Derfor tolker jeg "kjemi" mer i retning at man prater lett, har samme humor, mange av de samme interesser osv.

Derfor synes jeg som Lurifax at "kjemi" er oppbrukt og meningsløst.

Skjult ID sø. 13 feb. 2011 19:17

Kjemi for meg er kun når vedkommende okuperer altfor mye av tiden min, dvs jeg drømmer,tenker,snakker med vedkommende.
Og når vedkommende tar på meg, så jeg kjenner det kiler i nakken, kroppen sier : ikke gåååååååååååååå
vil ha deg bare deg akkurat nåååååååååååå.

Sånn er det for meg.

All annen kjemi for meg er : Du er en flott person men ikke noe mere. Vi kan henge sammen,tøyse,tulle
men jeg er ikke mere betatt enn det.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome sø. 13 feb. 2011 19:24

Vi kan konkludere med at folk heller burde skrive

"Det er viktig at jeg synes du er tiltrekkende på alle plan."

Derp.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 feb. 2011 19:25

Jepp. Slik det fungerer her inne, så synes jeg du har rett jeg, Trådstarter.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome sø. 13 feb. 2011 21:03

@Lanillen
"[...]sjølv om eg ser på det som ganske openlyst og meiner det ikkje burde vere naudsynt å skrive det i det heile tatt. :)"

Det var det den siste "derp'en" min betydde oppe i hodet mitt. Helt åpenbart, synes nå jeg da. :p

(kvinne 30 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 21:42 Privat melding

Kjemi er mega vikti men når jeg tenker kjemi tenker jeg på alle plan. du kan ha god kjemi på en vennskapeli måte og du kan ha god kjemi i forhold til at du har mest lyst til å kjøre på med personen. den kombinasjonen bør være der, men det kan og være der uten at man får følelser for personen! jeeeses så komplisert detta skal være :P

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 13 feb. 2011 22:27 Privat melding

Jeg er helt enig med deg, TS!

Dette med kjemi er i nesten hver profil og det er svært oppskrytt spør du meg... :)

Men jeg tror jeg vet grunnen til at mange skriver at kjemien må være tilstede framfor å skrive det du er inne på, nemlig at jeg må finne deg tiltrekkende på alle måter. Og det er hvor man legger fokus.Det er en gjensidighet i det begrepet. Det er ikke den ene som observerer og den andre som blir observert. Kjemi er "kjønnsnøytralt" (og rimelig kjønnsløst, spør du meg...) Dessuten unngår man å virke overfladisk og for fokusert på det ytre. Om ting ikke klaffer (les: om du ikke fikk det minste lyst til å rive av klærne på vedkommende), er det for noen lettere å si at det var ikke nok kjemi, altså ingens "feil". Tror det ligger noe der.

Men selv styrer jeg langt unna det begrepet. ;-)

Skjult ID med pseudonym wolfie sø. 13 feb. 2011 22:46

Det sier ikke pang med en gang det er en myte som springer seg fra da vi klubbet ned damene og dro de hjem etter håret. De ser så ned på det om dagen at det anbefales ikke.
Man blir ikke kjent med et menneske før en har tilbragt mye tid sammen og det er snakk om betraktelig mer en 5-6 dater. Det må være et menneske en har lyst å bli bedre kjent med og tilbringe tiden med.
Men av og til er det bare tilfeldigheten som spiller inn man lar for mange omstendigheter spille inn.

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 13 feb. 2011 22:51

ikke vær så fornuftige og kjedelige nå da ulv og ulv ;-p

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 13 feb. 2011 22:57

hehe... Nei, kan være tilbøyelig til å være enig at jeg har vært i overkant seriøs og kjedelig i dag...

Skjult ID med pseudonym sinnamann sø. 13 feb. 2011 23:19

Vel jeg har vært på 3-4 dater der vi har pratet og ledd sammen i timesvis. Deretter heftig klining eller sex. Jeg har fått høre at jeg er sexy, lukter godt, er intelligent, god til å kysse og god i senga. Uansett blir jeg dumpa etter noen dater selv om jeg helt klart merker at hun har følelser og er tiltrekt av meg. Tror mange her inne lider av ekstrem bindingsangst og er livredd for å bli såra.

Skjult ID med pseudonym meg sø. 13 feb. 2011 23:27

DEN kjenner jeg veldig godt igjen sinnamann. Selv om jeg er jente. "Tror mange her inne lider av ekstrem bindingsangst og er livredd for å bli såra". Det tror jeg og....

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 feb. 2011 23:36

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, sinnataggen:
Om jeg mot foromodning hadde valgt å hoppe til sengs med en date første kvelden, kan han være relativt bombesikker på at det ikke blir noe mer.....Ingen jenter er selvsagt like, men kanskje verdt en tanke? :-)

Og selvsagt er vi livredde for å bli såret. Vi er så livredde at vi ikke tør å bli lykkelige! *påstand*

Skjult ID med pseudonym omega69 ti. 15 feb. 2011 00:00

@ Helt enig med Wolfie .

Jeg er ikke enig med sinnamann, tror ikke de/vi/meg er redd for å bli såret, men heller det å satse på feil hest.
Det er faktisk slitsomt å bli kjent, tar mye energi, Det er ingen ting som tar så mye energi som å være betatt eller forelsket......men gud så digg ;O)

(mann 43 år fra Oslo) ti. 15 feb. 2011 00:37 Privat melding

@Sinnamann

ååå..kjent melodi, redd for å binde seg...til tross for at man blir sett på som den mest inteligente, smarte, snille, sterke, omtenksomme...til tross for at man er god på absolutt alt, best i alt.

og da man føler seg som en gud, mannen blandt menn...så flykter hun, tør ikke å binde seg inn i et forhold...og så må man jage, lide, overtale, lide, kjempe, lide...man må prøve å bekjempe fobier og redsler uten å helt vite hva man egentligen kjemper mot...

ikke gi opp...kjemp for å beholde "henne"...klarer du det, så er dere styrket, mislykkes du så føler i hvert fall hun seg elsket og du mer som en mann.

å gi opp...nei, ikke gjør det...det er ikke altid hun vet bedre enn du, ikke la henne bestemme...kjemp for henne, kjemp mot hennes redsler.

det er et slit, men det er også mannens oppgave å kjempe, og det er kvinnens rett til å prøve å flykte...fang henne, Sinnamann...det er dere begge to best tjent med.

Skjult ID med pseudonym Whatevva ti. 15 feb. 2011 00:45

Vel, jeg trodde ikke på dette med "kjemi". Helt til jeg møtte en der ALT klaffet de første minuttene av første date. Da forsto jeg at alle tidligere dates hadde vært nothing. Håper jeg får oppleve det samme igjen.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome ti. 15 feb. 2011 01:40

@ Whatevva men siden du fortsatt er her, så var kjemien tydeligvis ikke alt?

@Lanillen Du er lille venn. Jeg er Store Venn. Ugh. *gjør indianerhilsen*