Alle innlegg Sukkerforum

avslutte date fortest mulig

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ...... sø. 13 feb. 2011 22:52

Hvordan avslutter man en date raskest mulig om daten viser seg å være katastrofe?

Skjult ID med pseudonym vonteese sø. 13 feb. 2011 22:53

Du takker for deg :)

Skjult ID med pseudonym dia1 sø. 13 feb. 2011 22:54

Si det akkurat som det er, på en fin måte!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 13 feb. 2011 22:54

På hvilken måte kan en date være en katastrofe? Lurer på hva du legger i det!

Skjult ID med pseudonym ...... sø. 13 feb. 2011 22:58

Jeg har opplevd at daten viste seg å være noe helt annet enn hva jeg forventet og hadde mest lyst til å gå etter fem min. Klarte ikke avslutte og ble sittende i to timer. Klarte ikke å si til han at jeg ikke følte at vi hadde kjemi. Noen råd til noe enkelt og greit jeg kan si som ikke oppleves ubehagelig for meg eller han?

Skjult ID med pseudonym rosmarin sø. 13 feb. 2011 23:04

Gjør som meg! Si at du skal på do for å pudre nesen for så snike ut bakdøra:)

Hehehe.... planen min funka dårlig iom han insisterte på å passe veska mi, gentleman som han var...

Måtte tilslutt få hjelp av en kompis. Men planen min om å snike ut var egentlig bra da:)

Skjult ID med pseudonym Nushi sø. 13 feb. 2011 23:08

nå var det jo snakk om noe som ikke oppleves som ubehagelig for henne eller ham.
Hadde jeg vært fyren du sneik deg vekk fra så hadde jeg blitt skikkelig forvirra, og du hadde sikkert ødelagt hele uka mi... :P
Mye bedre å bare si at man ikke tror dere er en bra match...

Skjult ID med pseudonym Eva sø. 13 feb. 2011 23:09

Trur et avslag innen de første 20 minuttene kommer til å føles ubehagelig for deg uansett kordan du formulerer deg. Er det fullstendig krise så klarer man kanskje ikkje å bli sittende så mykje lengre uansett? Eg har iallefall store problemer med å late som eg er interessert, uten at sannheten skinner gjennom, så da er det likegreit å bare si ifra, når han sannsynligvis kommer til å merke det uansett.

Er vel ikkje så mykje annet å si enn at du ikkje har trua på at det blir dere to uansett, og at du beklager det, samtidig som du kanskje beklager for at du har kastet bort tida hans før du går?

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 feb. 2011 23:10

Si meg: Hva er det dere forventer når dere går på date?

Jeg har da ALDRI vært på en date der han er akkurat som jeg forventet meg! Uansett hvor mye man snakker, viser bilder eller beskriver seg selv, vil jo et menneske i levende live oftest være annerledes enn man har sett for seg. Dette betegner jeg ikke som noen katastrofe, men som noe normalt. Rett og slett normalt!

Det finnes hyggelige dater, fantastiske dater, oppbyggelige dater og ganske kjedelige dater. Og det finnes sikkert også forferdelig drepende, kjedelige dater. Men katastrofe fordi noe ikke sto til forventningene?

Jeg har som mål å ha en hyggelig kveld fremfor å sitte hjemme hvis jeg går på date. Da BLIR det hyggelig!

Og til rosmarin: Jeg gremmes over at noen tar do-varianten og stikker av. Synes det viser totalt mangel på ryggrad. Og dette med å avtale med noen å få tlf midt i daten viser like mye mangel på ryggrad.
Totalt ute synes jeg dette rådet er, og jeg håper du eller andre aldri følger det!

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 13 feb. 2011 23:10

Jeg ser litt enkelt på slikt, jeg. Dersom jeg hadde blitt stuck med en fyr på date i to timer fordi jeg ikke turte si fra, vil jeg påstå at jeg fortjente å sitte der også.
Det er fullt mulig å si fra på en ordentlig og ok måte at man ønsker å avslutte "møtet". Og hva er det verste som kan skje? Sånn alt i alt er det jo kun et treff for å hilse på, vel? Eller...?
:-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 13 feb. 2011 23:12

Er det katastrofe at ting ikke er akkurat som forventet? Jeg trodde det var et av de vanligste scenarioene, jeg... jaja.
Enten så sier du: Jeg kan ikke se for meg at det vil bli oss, så jeg tror jeg stikker videre nå, eller så prater du høflig et par timer og tenker at det sikkert er noe du kan lære enten av personen eller om deg selv eller av situasjonen...

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 23:13 Privat melding

Om det er skikkelig dårlig, så si det nå som det er. Du er nok ikke den eneste som har merket det, og det er jo det beste for dere begge.

Det å snike seg ut er skikkelig teit - tenk om det var andre veien, og du var den som ble sittende igjen og lure på hva som skjedde, så jeg ville i hvert fall ikke anbefalt rosmarin sitt tips.

Skjult ID med pseudonym rosmarin sø. 13 feb. 2011 23:17

Det var ment som en spøk, Z:)

Men når det gjelder dårlige dater, fyren virket helt normal. Når vi endelig møttes så snakket han kun om hvor mye penger han tjente og om jeg var imponert av menn med penger. Og han i tillegg prompa mye under middagen. Da tenkte jeg faktisk på å stikke av men med den samvittigheten jeg har, satt jeg høflig og jatta med.

Han var min første date og hadde null erfaring med å avvise folk. Det tok faktisk en stund før jeg turte å date igjen etter denne fyren.

Skjult ID med pseudonym sydama sø. 13 feb. 2011 23:18

Nei fy rosmarin, snakk om mangel på respekt!
Blir helt sjokka her jeg sitter....

Til trådstarter: Jeg skjønner du syns det er vanskelig å avslutte en date før mannen viser tegn til det. Siden du vet om den siden av deg selv, så sett en tidsramme på første date! Si ifra at du har det ganske travelt for tiden, men at du kan få til en time da og da.. Jeg tar alltid første date som en "kaffedate", og det er det - vi tar en kopp kaffe sammen :-) Hittill har mannen kjøpt kaffen til meg, og en fin måte å avslutte på er '"ja, tusen takk for kaffen og selskapet, men nå må jeg nesten videre"....

Lykke til videre i datingen, jeg skal på kaffedate i morgen - og gleder meg til det .-)

Skjult ID med pseudonym sydama sø. 13 feb. 2011 23:21

Uffda rosmarin - det var ikke akkurat en kjekk date nei... da skjønner jeg forsåvidt tanken din, men godt at det bare var en tanke.... ;-)

Skjult ID med pseudonym wolfie sø. 13 feb. 2011 23:24

Note to self: ikke date rosmarin.
legg opp til å ta en øl og når han spør om du vil ha en til si nei takk dette er ikke noe for meg.
Å få hjelp av en kompis er så mangel på ryggrad at det irriterer meg.
Dere må huske på at vedkommende og kan være en fremtidig kunde, leverandør eller enda verre en fremtidig sjef.
Se for deg at du skal på intervju om drømmejobben så er det han du snek deg vekk fra som tar intervjuet.

Skjult ID med pseudonym rosmarin sø. 13 feb. 2011 23:27

mrplacebo

nei det er ikke å anbefale. har lært å være mer kynisk og stiller kontrollspm. Av og til spør jeg direkte for å være sikker.

Det har tidligere stått på profilen min om at jeg er her for å få meg kjæreste, ikke en flørt som ender som enda ett hakk i sengestolpen. Men fjerna det etter at en som var innom profilen min mente at den setningen skremte vettet av han:D Jeg fremsto visstnok som bitchy.

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 23:28 Privat melding

Mine første-dates pleier alltid å være en tur med hunden. Da er det inneforstått at det ikke er lange saken (men kan fort bli en lang tur om man har det hyggelig), og pauser trenger ikke være tunge. Om man finner kjemien da, så er det lett å planlegge på nytt. Om ikke annet, så har bikkja fått en fin tur :)

Skjult ID med pseudonym ...... sø. 13 feb. 2011 23:29

Da kommer jeg til å følge rådet til "sydame", kun ta en kaffe på første date og på forhånd si at jeg ikke har så mye tid. :) Lettere sånn :)

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 23:30 Privat melding

rosmarin: hvorfor ikke? Jeg legger ikke skjul på at jeg er ute etter noe fast, og jeg dropper kontakt med dem som ser ut som de er alt for party-party, om det ikke er noe tegn til at de leter etter noe langsiktig da. Jeg ville i hvert fall sett på det som positivt. Nå er jeg helt sikker på at litt av grunnen til at de jeg skriver med ofte faller fra er at jeg ikke legger skjul på hva jeg ønsker - så da er det jo greit :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 feb. 2011 23:32

Hadde jeg sittet over en som satt og feis hadde jeg dødd.....av latter og av følelsen av å være på feil sted!

Jeg tok det ikke som spøk, da det faktisk finnes en del folk som ser sitt snitt til å stikke av. Utrolig, men sant :-)

(mann 44 år fra Akershus) sø. 13 feb. 2011 23:35 Privat melding

Enig med Z - hadde det vært en smiley der, så hadde det vært lettere å tolke som en spøk, men som hun sier - noen "mennesker" gjør sånt, og da blir jeg forbannet. Det er rett og slett feigt, og jeg bare sitter og hååååper at de skal bli SKIKKELIG forelsket selv, og så bli forlatt :)

Skjult ID med pseudonym rosmarin sø. 13 feb. 2011 23:36

@MrPlacebo

Mente om mitt eget tips som var ment som en spøk. At jeg ikke vil anbefale det til noen.

@wolfie det gjelder det samme med de man har blokkert og.
Man får også hjelp fra en vennine/kompis om man har en innpåsliten fyr etter seg ut på byen. Når ett nei ikke holder.

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 13 feb. 2011 23:44 Privat melding

En date er en katastrofe når man ikke klarer å se på vedkommende. Det er opplevd, og ble en særdeles kort kaffe. Egentlig er jeg stolt av å ha fullført den koppen. Også pga at jeg ikke drikker kaffe.

(mann 39 år fra Oslo) ma. 14 feb. 2011 14:23 Privat melding

Hvis du opplever dette som et problem, er stalltipset å lage en annen avtale etter daten (ekte eller fake) og si på forhånd at dere bare kan treffes en times tid fordi du må videre etterpå.

Går daten dårlig, bare overholder du den andre avtalen og biter tenna sammen mens du holder ut bestets oppsyn. Går daten overraskende bra kan du enten si «Oi, der ble det avlyst» når du mottar en tekstmelding, gi deg mens ting er på topp ved å dra likevel, eller bare si at du ikke gidder å dra på avtalen likevel fordi dette var mye koseligere.

Det beste er nok å ikke trenge sånne tricks og heller se på hele datingopplevelsen som spennende og lærerikt uansett åssen det går - om det så skulle være klart etter 5 minutter at det aldri vil bli deg og ham ved alteret.

Men dette tricket kan jo være et bedre alternativ enn å holde seg hjemme og gå glipp av den store kjærligheten fordi du aldri turde å dra.

Skjult ID med pseudonym corinna ma. 14 feb. 2011 14:28

Greit å være høflig i det minste, plustelig så er det DEN personen som avgjør et jobbintervju for deg, eller er bestevennen til din neste kjæreste osv;)

Skjult ID med pseudonym Lathund ma. 14 feb. 2011 14:38

Jeg har hørt fra venninner at de pleier å alliere seg med en venninne som tar en kontrolltelefon ikke altfor langt ut i daten. Så kan telefonsamtalen brukes for det den er verdt hvis daten viser seg å være helt feil.

Unnskyldning om at det var et barn som trengte deg, jobben som kalte eller en eller annen hvit løgn hvis det er for vanskelig å si det der og da. Men så er det redelig hvis du følger det opp med en mld i etterkant hvor du avklarer at dette ikke var helt det du ønsket.

Vi gutta er kanskje ikke like flinke til å bruke hverandre på den måten.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 14 feb. 2011 15:01

Z og Lilleulv, enig i at man ikke kan tro at man "vet" hvem man skal treffe 100%, men jeg tror det handler om hvor stort avviket er...

Hadde så smått begitt meg ut på dating igjen etter et forhold og halvannet års pause. Trodde jeg hadde lært av tidligere erfaringer og klart å luke bort de største mismatchene (det vil som regel si: ta konsekvensen av magefølelse), men den gang ei. Figuren jeg møtte var milevidt unna både hva jeg søkte og hva han profilerte seg som, selv om han hadde sitt på det tørre hva gjaldt alder og høyde, og samtalen var enda verre (første neveis fra meg, så enveis fra ham, og da kun om eiendomsdealer). Fuglene må vite hvorfor han hadde kontaktet meg overhodet. Heldigvis var stedet vi skulle ta en matbit, av det kjappe slaget. Jeg er stolt av at jeg klarte å runde det av uten å bli sittende en menignsløs time til, og på spørsmål fikk sagt fra på en fin måte at det blir ikke oss to og litt om hvorfor.

Ville aldri streifet meg å stikke av. Det er visst folk som gjør det, men det er utrolig dårlig gjort; man må ta ansvar for sine egne feilvurderinger. Og stikker man av blir jo de usikre enda mer usikre; mye bedre å gi noen råd på veien.

Men altså fikk litt skrekken, neste gang ble det kaffedate.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 feb. 2011 15:03

Lathund - jeg synes det er lavmål med unnskyldninger. Intet mindre. Rett og slett totalt fjortis...

Skjult ID med pseudonym Lathund ma. 14 feb. 2011 15:09

@Z

Jeg er nesten enig med deg. Min beskrivelse var hva venninner har fortalt meg at de gjør. Og jeg kan forstå at det noen ganger er vanskelig å finne riktig måte å si det på der og da. Men hvis du leser hele mitt innlegg så skriver jeg at det bør følges opp med en mld i etterkant hvor du forklarer at det ikke helt var hva du ønsket.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 feb. 2011 15:14

Jeg leste hele innlegget ditt, Lathund.
Det skulle da bare mangle at man ikke i ettertid sier fra om personen ikke helt var full klaff.
Men hvorfor denne mellomstasjonen? Hvorfor først "juge" via en venninne?
Sannsynligvis for å 1) Komme seg unna daten, og 2) Slippe å face situasjonen ansikt til ansikt.

Fremdeles fjortid etter mine begreper....

(mann 42 år fra Telemark) ma. 14 feb. 2011 15:20 Privat melding

hvis dette er et problem så burde du slutte å date......

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 feb. 2011 15:23

Hvilken side er du på, strings? Var den til meg eller til noen andre? :-)