Alle innlegg Sukkerforum

Slettet dataprogram ved feil

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Oslo) on. 16 feb. 2011 18:03 Privat melding

Jeg har gjort verdens "beste" jobb og greide å slette et lønnsprogram i det jeg trodde jeg trykket på at jeg skulle oppdatere det.
Hvordan i huleste får jeg hentet det tilbake??? Windows XP Prof. og jeg trenger hjeeeeelp:(

(mann 44 år fra Akershus) on. 16 feb. 2011 18:05 Privat melding

Ikke rør maskinen. Trekk ut strømmen - ikke slå av. Ta med maskinen til profesjonelle.

Skjult ID med pseudonym corinna on. 16 feb. 2011 18:08

Not an option.... Jeg MÅ fikse det nå...

Skjult ID med pseudonym Lindiz on. 16 feb. 2011 18:12

Legger det seg ikke i søplekurven når du sletter da? Så hvis du ikke tømmer den automatisk, bør den ligge der og vips du kan gjenopprette :)

Skjult ID med pseudonym Hmmm on. 16 feb. 2011 18:14

Tror du må komme med litt mer info hvis noen skal kunne hjelpe. :)

På hvilken måte slettet du det? Slettet du bare .exe fila, eller avinstallerte du hele greia?
Hvis det er avinnstallert, kan det allikevel hende at det ligger igjen mapper med innstillinger og filer du har laget, i programmappen.
Men hvis du må gjenopprette dette fra helt slettet tilstand, så har nok MrPlacebo ganske rett.

(mann 43 år fra Oslo) on. 16 feb. 2011 18:14 Privat melding

Da du sletter noe...så forsvinner ingenting...

det eneste som skjer er at det som ble slettet blir "usynlig" og markert av datorn slik at den kan skrives over hvis du legger inn noe mer på harddisken.

så...ikke rør den datorn..steng av.

Du kan laste ned programmer som kan finne det som du slettet og hente tilbake det, men..IKKE last ned noe på den hardisken!!..steng av datorn.
dersom du ikke er helt proff på data, ikke prøv en gangs...steng av datorn.

gå til..til eksempel El-kjop, jeg tror dom tilbyr data-gjenopretning...kostar ikke mye, tar ikke lang tid.

Skjult ID med pseudonym corinna on. 16 feb. 2011 18:18

Oki, det er snakk om et lønnsprogram som skulle oppdateres, ikke helt i form som jeg er så trykket jeg på feil knapp og ba om at programmet skulle avinstalleres. Det finnes back-up på PC'en siden det tas automatisk back-up av lønnsfilene. Jeg er ikke helt blond på data, og leter etter riktig back-up fil nå. Levere fra meg dataen er absolutt ingen mulighet, jeg MÅ fikse dette i kveld så stakkarsene får lønnen sin på fredag. I verste fall får jeg en kompis hit, men er litt greie-det-selv-jente:)

(mann 44 år fra Akershus) on. 16 feb. 2011 18:18 Privat melding

@ corinna: som PJH sier, så blir filen kun markert som overskrivbar, og alt - inklusive en shutdown - kan overskrive den. Det som bør gjøre er å skru harddisken din ut av maskinen og koble den til en maskin som kan finne slettede filer. Dette bør gjøres av folk som har verktøyene...

@ Hmmm: Om en fil slettes av programmet, f.eks. ved avinstallering, så havner det ikke i søplekurven. I tillegg, om filen er stor, så vil den ikke alltid havne der da heller.

Skjult ID med pseudonym Hmmm on. 16 feb. 2011 18:25

@ MrPlacebo: Nei, jeg vet det, men da jeg skrev visste vi jo INGENTING om hva slags program dette er, eller hva som egentlig hadde skjedd. Det hender i min erfaring at det blir liggende igjen mapper med dine egne innstillinger og data selv etter en avinstallering, det var det jeg mente. Ikke i søplebøtta, men der programmet var installert.

Nå viser det seg jo at corinna har backup, så da kan jeg ikke skjønne annet enn at det må gå an å reinstallere programmet, og la det hente fra backupen?

(mann 38 år fra Oslo) on. 16 feb. 2011 19:03 Privat melding

@corinna
det høres som du vet litt om dette her, så det er riktig det du gjør, se om du kan finne backup fila først. husker du navnet, eller fil formatet? du kan i så fall begynne der. hva heter programmet, så kan det hende vi kan hjelpe deg med det.

etter at du har funnet backupfila, så trender du bare å installere programmet en gang til, for så å åpne opp backup fila.

MEN...

problemet ligger om backup fila har blitt sletta. hvis det har skjedd, så er det beste å ikke lagre noe nytt på pcen, eller rett og slett skru den av. du kan da bruke spesielle programmer og kjøre en "recovery" som gjør at du kan finne de filene som ble slettet.

(mann 44 år fra Akershus) on. 16 feb. 2011 19:19 Privat melding

@ Corinna: så ikke at du hadde skrevet rett før meg i sted, men håper du har ferske backuper :)

Skjult ID med pseudonym Sid on. 16 feb. 2011 19:26

Letteste er vel å skru tilbake til siste brukte konfigurasjon for da kommer vel alle programmene som er slettet i perioden tilbake?? Eller gjør de ikke??

(mann 38 år fra Oslo) on. 16 feb. 2011 19:27 Privat melding

ikke hvis hun ikke har skrudd på den funksjonen og har jevnlig tatt slike backups..

(mann 38 år fra Oslo) on. 16 feb. 2011 19:57 Privat melding

du kan bare gjøre den funksjonen når windows ikke har greid å skru seg av på en ordentlig måte. og igjen, for å kunne bruke det siste du nevner så må man ha funksjonen på, OG ta sikkerhetskopier.

og til sist, hvis programmet ikke er installert i samme HDD som OSen, så vil ingen av de funskjonene fungere, siden de bare tar for seg partisjonen der OSen ligger i..

</nerd> >_<

Skjult ID med pseudonym corinna on. 16 feb. 2011 20:23

Tusen takk for deres velmenende forslag!:-))))

Tok den enkle metoden og valgte gjenoppretting, og fikk programmet tilbake. Men får feilmelding om at det mangler en nøkkelfil, så da må jeg vente til den #"&#¤"&¤" supporten åpner i morgen tidlig.

*Skal revurdere greie-seg-taktikken-31.12.11*

Skjult ID med pseudonym Balor on. 16 feb. 2011 20:42

Har du backup av lønnsfilene ? Hva heter lønnsprogrammet du kjører ?
Hvis du har backup av filene så kan du sikker bare kjøre oppgraderingsfilen for så å legge inn backupen.

Sitter såpass mange IT folk her at noen av oss kan sikkert få dette opp for deg ikveld via fjernstyring ;)

Skjult ID med pseudonym sooky on. 16 feb. 2011 20:43

Ups! Håper ikke det var under lønnskjøringen ;)

Skjult ID med pseudonym corinna on. 16 feb. 2011 21:00

Sooky; Seff var det lønnskjøringen! Men godt jeg er "litt" fornuftig og skulle ta det 2 dager før;) Ringer supporten til de som leverer programmet i morgen og krysser fingrene!!!

Skjult ID med pseudonym chairman2s on. 16 feb. 2011 21:08

Alltid spennende når man skal ta å oppdatere lønnsprogrammet! Ihvertfall når man har nesten 6000 ansatte som skal ha lønn... Har gått bra hittil :)

@Corinna: det er nok en dll fil eller noe sånt som kanskje ikke har blitt registrert etter at du kjørte restore. Det kan nok supporten hjelpe deg med i morgen hvilken fil det måtte være! Lykke til..

Skjult ID med pseudonym wolfie on. 16 feb. 2011 22:46

Dere bør revurdere lønnsprogram eller rettighetene dine. Bør ikke ha mulighet til å avinstallere jobbprogram det bør ligge hos IT. Håper du ikke har offshorearbeidere som skal ha x tusen tillegg på standardlønn.

Skjult ID med pseudonym corinna on. 16 feb. 2011 22:50

wolfie; Det er et lite kontor med 3 heltidsansatte og 3 deltidsansatte, finnes ingen IT-avdeling der og i verste fall får jeg installert programmet på nytt og legger inn all infoen. Tar det lenger tid å fikse så får jeg bruke kuleramme, penn og papir, penga skal de få på freddan!

Skjult ID med pseudonym wolfie on. 16 feb. 2011 23:40

Det er jo fort gjort på et excel ark og så overføre til banken så oppdaterer du når du er oppe å går igjen. Du bør få jobben til å innstallere lønnsprogrammet direkte på serveren med automatisk back up hver 3 time.
Så kjører du via link på din egen pc men siden firmaet er så lite har de vel ikke krav til det. Er det mammut eller huldt & lillevik dere kjører?

Skjult ID med pseudonym corinna to. 17 feb. 2011 08:34

Kan ikke kjøre VPN løsning der sånn uten videre, det er strenge krav pga type bedrift det er. Vi kjører H&L og jeg har Mac hjemme, så er ikke så sikker på om jeg kan overføre det til den heller:)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 17 feb. 2011 12:06

H&L system 4 antagelig?

Sikkert litt seint nå, men:
Systemrestore skaper sannsynligvis kaos.
Legg inn MSSQL management på sql serveren om du ikke har det fra før. Ta backup av databasen som heter System4
Last ned oppdateringen har H&L's side
Installer

Du skal jobbe hardt for å miste noe ved et uhell her. All programinfo ligger i registeret, og oppdateringsversjonen er akkurat som en nyinstallasjon, bortsett fra at den leser info fra registeret.

Skjult ID med pseudonym corinna to. 17 feb. 2011 12:17

Løsningen ble; Ringte supporten tidligere i dag, og den enkle løsningen var å gjøre det som ødela alt en gang til:P
Lønnen er kjørt, og alt er i sin skjønneste orden igjen der.

Erfaring; Jeg skal fortsette å holde meg langt unna PC´er og fortsette med Mac privat, og den eksterne harddisken min skal få H&L overført til seg! (også skal jeg sette litt mer pris på IT-avdelingen på heltidsjobben)

pgmp; Det er H&L system 4 ja, men tror ikke jeg hadde turt å følge oppskriften din. Thank U!:)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 17 feb. 2011 12:37

Systemgjennopprettingen som windows tilbyr har ALDRI klart å løse et problem uten å skape minst to nye, så hold deg unna den i fremtiden.

Skjult ID med pseudonym corinna to. 17 feb. 2011 12:51

Det lærte jeg i går, LOVER å aldri bruke den igjen! Og neste gang, nei vent! Det blir ikke noen nestegang!