Alle innlegg Sukkerforum

Sex på første daten = resultat av nettdating?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym karamell sø. 20 feb. 2011 00:25

Jeg leste (husker ikke om det var på kk.no eller andre nettsteder) at folk som treffes på nettet, har en veldig stor prosentandel for å ha sex på første daten! Det var visst blitt gjort en undersøkelse på dette, hvor det resulterte i at 2/3 som møttes i virkeligheten (fra å snakke over nettet, for så og møtes) endte opp med å ha sex allerede første gangen de møttes.

Noen som føler at dette kan stemme?

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 20 feb. 2011 00:26

Wow - da trekker jeg ned snittet!!!

Skjult ID med pseudonym karamell sø. 20 feb. 2011 00:30

Det er vel positivt? :)

(kvinne 33 år fra Oslo) sø. 20 feb. 2011 00:31 Privat melding

sex på første date. Nei sexen syns jeg kan vente til senere ..

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 20 feb. 2011 00:37

Positivt? Tja, det kommer nå an på alternativet, det...

Skjult ID med pseudonym Mann31 sø. 20 feb. 2011 00:38

Kjenner ingen statistikk jeg, og selv er jeg vel neppe representativ, men om alternativet (til å møtes på nett) er å møtes gjennom venner eller kolleger, synes jeg ikke det er overraskende at nettdater oftere ender i sex. Et slikt møte er jo i stor grad er basert på tiltrekning fra begge parter, og mangel på felles bekjente gjør det hele ganske uforpliktende.

Skjult ID med pseudonym karamell sø. 20 feb. 2011 00:52

Mann31: du sier noe, der. Kanskje det er nettopp derfor mange kun får behovet sitt dekket ved å treffe folk her? Som for eksempel for et par 20-30 år tilbake, hvor man ikke hadde like fri internett-tilgang eller mobilbruk i dag, var det jo andre måter man ble kjent på. Det funket jo som bare det (obviously), hvorfor funker det ikke like bra i dag for oss som er nettopp på sukker? Jo, fordi vi ser etter en eventuell partner på nettet istedetfor der ute i den store, vide verden.

For å ta et eksempek, så møttes mamma og pappan på et diskotek, og med tanke på at det ikke var facebook, mobil eller sukker.no back then, kunne jo ikke de møtes om ikke "sjebnen" førte de sammen igjen. Så pappa fulgte mamma hjem, og avtalte å møtes igjen.

Det må jo være mye mer befriende..?

Skjult ID med pseudonym ph sø. 20 feb. 2011 00:58

4 dater, 2 var i seng første date, 1 holdt i 4 måneder og 1 var helt på jordet og vi forlot hverandre etter 1 øl. Så ja, det stemmer :)

Skjult ID med pseudonym Mann31 sø. 20 feb. 2011 01:07

Om det er større grad av 'skjebne' tilstede om man møtes for første gang ansikt til ansikt eller via web er vel kanskje mer et religiøst spørsmål. I og for seg er det vel ikke sikkert at det er det? Nuvel.

En annen ting jeg lurer mer på er om det faktisk er reellt at nettdating blir en erstatning for andre typer kontakt? Selv tror jeg ikke det, selv om man det kan være lett å tro det selv. For eksempel, hvor sannsynlig er det at vi alle hadde vært på byen nå om internett, facebook, twitter, etc. ikke fantes?

Men, før jeg sporer av topic i tråden, joda det kan godt hende at nettet blir en lettvinn erstatning for de som angivelig bare er ute etter sex, men igjen, er det trolig at deres behov hadde vært annerledes om internett ikke fantes? For å stille spørsmålet på en litt annen måte, endrer internett hva vi søker, eller gjør internett det bare lettere for oss å få det vi vil ha?

Skjult ID med pseudonym karamell sø. 20 feb. 2011 01:15

Jeg tror - rett og slett - at vi har blitt bortskjemte og late. På internett kan du være hvem du vil, si hva du vil og utgi deg for å være en helt annen enn den du er. Man får ALLTID et visst inntrykk av noen på måten de f.eks skriver på, eller hvordan de er i ordforrådet.

Jeg har opplevd utallige ganger å få et bra inntrykk av noen via f.eks via msn, men har vist seg til å være en totalt annerledes person. En person jeg trodde ordla seg fint, hadde kontroll over setningene sine og var en moden person. Men den gang ei...

Om ikke internett, facebook, twitter og alle de andre sosialnettstedene fantes, ville mest sannsynlig de fleste av oss lett etter andre måter å tilfredsstille våre sosiale behov på, eller våre seksuelle. Det kommer helt an på, men hovedpoenget er vel forsåvidt at vi som har tilgang til internett 24/7 avhenger kanskje litt for mye av å sitte foran dataskjermen og gjemme seg bak et tastatur.

Og - irrelevant for tråden - tror jeg det finnes mer internettmobbing enn "vanlig" mobbing, hvis jeg kan si det på den måten.

Skjult ID med pseudonym Mann31 sø. 20 feb. 2011 01:26

Hvis det er slik du sier, at internett på den måten gjør en bjørnetjeneste for en selv, går det jo an å velge det bort.

Skjult ID med pseudonym karamell sø. 20 feb. 2011 01:31

Ikke for å motsi meg selv (noe jeg mest sannsynlig allerede har gjort) ville jeg ikke gitt opp internett for å finne en "soultmate" der ute.

Som alle andre sier - jeg stresser ikke, altså. Tar det heeelt med ro.

Skjult ID med pseudonym Mann31 sø. 20 feb. 2011 01:33

Ville du ikke? Er det sant? :)

(mann 44 år fra Akershus) sø. 20 feb. 2011 02:08 Privat melding

Nå er det jo slik at mange som treffes etter å ha snakket lenge på nett og telefon sikkert "kjenner hverandre" bedre, og dermed har mer tiltrekning. For egen del er første date en prøve for å se om det er samme kjemi irl...Skal mye til for at jeg hadde gjort noe mer enn å bli kjent med personen bak stemmen og tastaturet.

Håper jeg ikke blir sett på som feig og som at jeg bare prøver å være politisk korrekt nå :p

Skjult ID med pseudonym karamell sø. 20 feb. 2011 11:54

Og hvorfor skulle du bli sett på som feig?

(kvinne 30 år fra Akershus) sø. 20 feb. 2011 12:27 Privat melding

D er klart kan jo være at man har litt mer tiltrekking på forhånd før man møtes og at d da blir en spenningsfaktor der som kan utløses når begge møtes...på den annen side merker man jo fort kjemien når man møter folk ute på livet også..så det går vell litt begge veier. Selv er jeg ikke der at jeg bare bruker nettet for å møte folk, heller omvendt møter mere folk der ute enn jeg gjør fra her inne :P men d er nå meg da.. og jeg møter og folk noen ganger bare for å føle på kjemien som MrPlacebo er innepå for jeg mener at d finner man ikke helt ut før man er face to face og jeg vil heller gjøre det tidlig enn å prate lenge på nett eller telefin uten å møtes.. det går jo for det samme når man får nr fra non på byen vil mye heller møte de snart igjen og se på kjemien enn å vente i evigheter :P men så ligger d jo i personligheten min og..jeg er jo litt rastløs av meg :P

(mann 44 år fra Akershus) sø. 20 feb. 2011 12:32 Privat melding

karamell: ifølge en annen tråd så er jeg for politisk korrekt, og jeg så at det ikke var en sviende argumentasjon bak *flirer*

Skjult ID med pseudonym karamell sø. 20 feb. 2011 12:53

Haha, jasså? Vel.. Vi har da ytringsfrihet i Norge, og det har ingenting å gjøre med og være politisk korrekt eller ikke ;) så...

Men uansett da, sex på første daten er noe jeg selv har erfart. Faktisk, så er det det eneste jeg har erfart fra å treffe noen fra et nettsted.

Skjult ID med pseudonym frk frøken sø. 20 feb. 2011 12:59

Det kan nok stemme :) Om det blir sex på første date så jau jau. Takk som byr. Det er da noe...

Skjult ID med pseudonym Tomine sø. 20 feb. 2011 20:33

Det stemmer iallfall ikke for min (eller de fleste venner som dater på nettet som jeg har pratet med om det sin) del.

Kanskje det er tilfelle dersom en ser alle typer dating nettsteder under ett. Siden dette er en av de mest seriøse datingsidene (ift. å finne seg kjæreste) og medlemsmassen er stor, vil det vel være et forholdsvis representativt gjennomsnitt av den single befolkningen som er her, og jeg tror det er lite sannsynlig at 2/3 av de har sex på første date (selv om noen vil være mer tilbøyelige til det fordi de føler at de kjenner den andre bedre ved kontakt via nettet først, enn om de hadde møtt noen på byen). Jeg vil vel tro at et flertal av møter etter å ha hatt kontakt her ender med et "ha det bra" og at en verken har sex eller planer om å møtes igjen, fordi kjemien ikke stemte. Og selv i de tilfellene en møter noen en har lyst å treffe igjen vil nok flere enn 1/3 vente en date eller flere med sex... (rart om jeg, de jeg har vert på date med og de aller fleste av vennene mine som dater er i den ene tredjedelen isåfall;))