Alle innlegg Sukkerforum

pengemail i eposten

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ...###... sø. 20 feb. 2011 09:43

Jeg får daglig mailer som dette i eposten min:

Mitt navn er Patrick Chan Jeg jobber med Hang Seng Bank. Det er summen av $ 22,500,000.00 i min bank "Hang Seng Bank", Hong Kong.
Jeg шnsker е gjшre en overfшring av en stor sum penger. Jeg ber for dere hjelp til utfшrelse av denne transaction.I tenkt til erstatning for din hjelp.

Skulle du vжre interessert sе send meg en mail pе min private email (chanprivacy@yahoo.com.hk).

Vennlig hilsen
Patrick Chan.

Vet jo at man ikke skal svare og selvfølgelig aldri ville fått pengene uansett. Men jeg lurer hva er poenget med slike mailer. Hvis man svarer på slikt hva skjer da? jeg har aldri svart og kommer heller aldri til å gjøre det. Men noen som vet hva poenget med slike mailer er?

Skjult ID med pseudonym Sid sø. 20 feb. 2011 09:45

Poenget er vel at det finnes mennesker som er dumme nok til å svare på slike....

Skjult ID med pseudonym ...###... sø. 20 feb. 2011 09:47

ja men hvis noen er dumme nok til å svare. Hva tjener de som sendte mailen på det da? jeg skjønner ikke helt poenget med hva de skal oppnå med slike mailer

Skjult ID med pseudonym Hmmm sø. 20 feb. 2011 09:59

Etter det jeg har lest, går det vel stort sett på at for at de skal kunne bruke din bankkonto må du først sende dem et beløp, enten det nå skal forestille å betale for en avgift eller det skal gå til å bestikke noen som sitter på papirer som kan frigjøre pengene, eller annet.

Så sender enkelte da penger, og får kanskje da tilsendt papirer som ser ekte ut, og får telefon- og faxnumre til noen som faktisk svarer(!) i andre enden, gjerne en "advokat" eller lignende.
Så får vedkommende etterhvert beskjed om at det har skjedd noe uforutsett, og at h*n må sende mer penger for at de skal kunne ordne opp i dette. Og sånn går det videre.
Noen er vel kanskje så dumme at de oppgir kontoopplysninger som gjør at de kan tappe kontoen deres også, men jeg tror det er sjelden.

Skjult ID med pseudonym Hmmm sø. 20 feb. 2011 10:01

Ja - fant forresten dette; bedre og mer fyldig forklart der:
http://en.wikipedia.org/wiki/Advance-fee_fraud

Skjult ID med pseudonym Hmmm sø. 20 feb. 2011 10:03

Jeg er forresten ikke den "Hmmm" som laget den andre tråden. Burde kanskje valgt et annet pseudonym nå...

Skjult ID med pseudonym ...###... sø. 20 feb. 2011 10:09

utrolig at det fins folk som er så lettlurte..

Skjult ID med pseudonym kb sø. 20 feb. 2011 11:59

Sånne svindler finnes i kjempemange forskjellige utgaver, ikke bare i "Nigeria-brev"-typen. Snakka med en fyr i Sør-Afrika som ble forsøkt svindlet med kjøp av billige "diamanter", men fungerer på samme måten. There's no such ting as a free lunch, som det heter på godt norsk.