Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er menn stille

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sola ti. 22 feb. 2011 10:48

Kan dere menn forklare meg hvorfor flesteparten av dere er så stille? Og forventer at vi skal være noen tankelesere? Menn sier at kvinner er avanserte, men jeg har virkelig problemer med å forstå hva en mann tenker. Jeg syntes mange av dere bør uttrykke dere klarere og tydeligere uansett om dere er intr eller ikke intr.

(kvinne 32 år fra Oslo) ti. 22 feb. 2011 10:51 Privat melding

om du ikke vet hva han tenker, og føler han ikke uttrykker seg klart nok er det mannens måte å uttrykke at han ikke er interessert eller interessert nok. så enkelt er det :D

Skjult ID med pseudonym sola ti. 22 feb. 2011 11:00

Topy...

Mulig du sier noe der, MEN jeg har opplevd at gutter også egentlig kan være veldig intr, men fortsatt bare er stille, f.eks være forsiktig med meldinger, korte svar, ingen flørt osv. Dette kan gi feil tegn. Jeg har ikke blitt dumpet så særlig av menn før, men har dumpet flere menn nettopp pga dette. For å tilfredsstille dagens kvinner må dere kunne kommunisere verbalt også, uansett hva det måtte være.

Så det at dere er så kjedelige verbalt så kan dere risikere å bli dumpet også!

Skjult ID med pseudonym Z ti. 22 feb. 2011 11:07

Menn er kanskje stille fordi

- han ikke er interessert
- han snakker med flere og holder ting åpent for sin egen del
- han vil ikke virke pushy og holder seg til få meldinger
- han er en opptatt mann som ikke sitter på sukker i tide og utide
- han er sjenert
- han har ikke tillit nok til den han forholder seg til og vil ikke dele seg med vedkommende
- han synes det er slitsomt at en jente forventer at han skal snakke med henne på hennes måte
- han trenger tid før han klarer å dele tankene sine fordi det er ikke helt klart for ham alltid hva han tenker
- han liker bedre et par ord i ny og ne enn "nå-må-vi-prate-sammen-kveldene" som vi jenter ofte bruker
- han har blitt såret mange ganger og er redd for å bli sviktet når han først gjør seg sårbar
- han er ikke oppvokst i et hjem der man snakker sammen, og må lære dette litt etter litt
- han bryr seg ikke
- han er en ekte struts og vil ikke snakke med deg fordi da må han såre deg og det orker han ikke å være vitne til
- han er en egoistisk liten jævel og tenker at det ikke er viktig fordi man vil jo forstå etter hvert uansett.
- han er livredd for å gjøre noe feil og lar heller være å gjøre noe
- han føler at han kommer til kort, og i stedet for å ta tak i dette er det lettere å skyve bort

....eller det kan være 100 andre årsaker til at en mann er stille.

Jeg tror menn og kvinner er stille av de samme årsakene, men vi bare uttrykker en del ting litt ulikt :-)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 22 feb. 2011 11:11 Privat melding

sola: Ikke glem at enkelte ser på det som "en del av spillet" å ikke være for tilgjengelige også. Med dere er det ofte slik at "you're damned if you do and you're damned if you don't". Viser vi for mye, blir vi kjedelige fordi vi ikke er "mystiske" nok, og viser vi for lite er vi ikke "åpne" nok.

Er du klar på hva du vil ha? Burde han vite det? Har du kommunisert det? Husk at vi som regel ikke analyserer så mye, så om du har segg "Kniff" og kastet en mynt i bakken, så klarer ikke vi å forstå at det betyr at det nå er to dager for lenge siden du fikk blomster og at du ikke likte hvordan vi snakket til moren din for 7 helger siden ;)

Skjult ID med pseudonym sola ti. 22 feb. 2011 11:12

Z---

Ja jeg er enig med deg at det kan være 1000 ting, og de 1000 tingene kan man umulig gjette frem til. Er du ikke enig at man bør være åpen og uansett ærlige ovenfor hverandre uansett? Mye går galt fordi menn ikke snakker...

Skjult ID med pseudonym Z ti. 22 feb. 2011 11:14

Jo, selvsagt er jeg enig i at man bør være åpen og ærlig med hverandre, sola :-)

Men jeg tror faktisk også at mye går galt fordi vi jenter ikke er flinke nok til å lytte, men vil snakke på vår måte.

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 feb. 2011 11:15 Privat melding

Øhhhh....
Nå er det vel gjerne sånn at kvinner ønsker det enkle, mens menn ønsker det kompliserte.....
nemlig kvinner :-)))))

Fra spøk til revolver.....
Vi er kanskje litt stille og tilbakeholdne følelsesmessig i starten, og jeg skjønner kanskje at det kan være litt frustrerende til tider, men vi tenker litt annerledes enn dere jenter, og ofte så behøver vi bare litt mer tid på å kjenne etter på følelsene våre.

Men du kan jo kanskje se det positive i det, for det hadde jo vært en tragedie hvis han strødde om seg med fine ord, komplimenter og lovnader, uten at han egentlig mente noe med det, kun for å få deg på kroken altså.
Vær tålmodig, vis hva du vil, og få han til å slappe av, så gir han nok litt mer av seg selv etterhvert.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 22 feb. 2011 11:16 Privat melding

@sola: ikke for å være negativ, men "mitt kjønn" har også, som regel, vært i flere forhold hvor ting går galt oftest på grunn av for mye kommunikasjon enn for mye. Vi sier det vi mener, og når vi da får smelt tilbake noe som vi ikke i vår villeste fantasi kunne tenkt oss at det kunne bli tolket som, så blir vi ofte litt stille.

Nå har du ikke svart på det jeg skrev over enda, men det vanlige er strengt tatt at når vi må velge mellom mye eller lite kommunikasjon, så heller vi mot sistnevnte for å "safe"...

Skjult ID med pseudonym sola ti. 22 feb. 2011 11:30

MrPlacebo

La meg gi deg et eksempel med et tidligere forhold; Vi er enge om at begge er ute etter en fremtidspartner. Jeg har også uttrykt meg klart og tydelig at kommunikasjon er uhyre viktig for meg. Jeg har også reagert på hvorfor han ikke svarer meg på viktige meldinger som om vi kanskje skal treffes ikveld. Han sier at han har for mye å gjøre og glemmer å svare (dette skjer ikke bare en gang men flere ganger), hvordan skal jeg tolke dette?

Når jeg ønsker å ta opp et "mindre positivt" tema så sier han til meg at han rett og slett ikke vil snakke om det og at vi bare skal nyte stemningen. Fordi det bare virket som om jeg prøver å dumpe ham... også vil han ikke snakke mer om det. Later som ingenting har skjedd og alt går fortsatt som normalt, stillhet.... Poenget mitt er ikke at jeg prøver å dumpe noen, men faktisk snakke og være problemløsende. Men det virker som at for flere menn så skygger dere unna problemer istedet for å møte den face 2 face.

Buddha
Ja jeg er enig med deg buddha, jeg sier ikke at han skal komme med alle disse tingene som han egentlig ikke mener. Men viktige temaer må man kunne snakke om, særlig på det følelsesmessige planet, så bør man kunne være ærlig med hverandre om. Jeg snakker jo ikke om å være intens her heller...

Skjult ID med pseudonym Z ti. 22 feb. 2011 11:36

Beklager om jeg blir litt bardus nå, men MÅ man egentlig snakke så mye om følelser? Hvorfor i så fall?

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 feb. 2011 11:40 Privat melding

Selvfølgelig @ sola, men nå svarte jeg bare litt generellt egentlig, men det er jo en annen viktig faktor her også, og det er hvor langt dere er kommet, hva har dere gjort sammen, osv....

Men trenger mer tid enn damer,
Og så er det som Mr, Placebo sier her, ofte så velger vi å si minst mulig, for vi blir veldig ofte overtolket, og da er man inne i en runddans som bare fører en vei.....
Jeg tror ikke du er så veldig tjent med den situasjonen heller.

I barneoppdragelse, hundeoppdragelse, og i relasjoner til menn, så er tålmodighet et nøkkelord, og de damene som skjønner det, er lykkelige damer :-))

(mann 44 år fra Akershus) ti. 22 feb. 2011 11:45 Privat melding

@sola: utifra min egen situasjon...Min forrige samboer snakket jeg stort sett om alt med. Det var et par emner jeg sa rett ut at jeg ikke ville diskutere, nettop fordi vi aldri i livet ville bli enige at det bare kom til å bli utrivelig. Til gjengjeld prøvde jeg å strekke meg og diskutere ting som bare var ubehagelig, men som kunne løses.

Som både buddha og jeg er inne på, så tenker kjønnene ganske forskjellig. Noen ting ser vi rett og slett ikke vitsen med å rippe og i og at "det går seg til". Andre ting forstår ikke dere at vi trenger å snakke om. Og det er her det er viktig å kommunisere hva man trenger. Jeg kan plages til det uendelige av hvordan jeg skal legge opp høytalerkabler, men ser ikke noen stor vits i å snakke om at min utkårede og min mor ikke er helt på bølgelengde. Førstnevnte er et problem, sistnevnte "går seg til". Det høres sikkert teit ut, men...;)

Nå må jeg jo si at jeg ser din side også, og om han ikke ønsker å snakke om det, så burde han i det minste kunne høre på dine argumenter og hva som plager deg.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 22 feb. 2011 11:47 Privat melding

@buddha: "barneoppdragelse, hundeoppdragelse, og i relasjoner til menn" - er ikke det stort sett samme ting, bare at barn kan man argumentere med? :p

Skjult ID med pseudonym sola ti. 22 feb. 2011 11:47

z... jeg formulerte meg kanskje litt feil der, mente vel egentlig å oppdatere hverandre hvor vi har hverandre. Ikke den type klisjee "jeg elsker deg" type, for all del.

buddha... jeg vil være tålmodig dersom mannen var klarere i sin kommunikasjon. Trenger han tid og er usikker på meg, så fortell meg det så skal jeg gi han den tiden han måtte trenge!

Skjult ID med pseudonym Z ti. 22 feb. 2011 11:50

Sola. Spørsmålet mitt er helt oppriktig....MÅ man snakke om sånt?
Jo eldre jeg blir, jo mer usikker blir jeg på hvor viktige ordene våre egentlig er.....

Men "Jeg elsker deg" er vel det virkelig viktige man trenger å høre vil jeg tro :-)

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 feb. 2011 12:08 Privat melding

@ sola
Da anbefaler jeg deg å si nettopp det til denne mannen, for hvis hodet hans er fullt av motstridende tanker, og han er redd for å bli misforstått så holder han jo klokelig kjeft....
Men hvis han er trygg på at du er villig til å prøve å forst, eller er villig til å høre på hva han prøver å si, så tror jeg nok du får åpnet han opp litt.
Det finnes episoder i livene våre der vi menn tenker: Alt du sier, vil, og kan bli brukt mot deg.....
Og hvis vi frykter at dette er denslags episode, så holder vi heller klokelig kjeft.
Dere damer kaller det for feighet, vi menn kaller det for klokskap.....

@ Mr, Placebo

Det er helt korrekt :-)

@ Z
Jeg elsker deg er veldig godt å høre, men helst ikke for tidlig i forholdet.... vi må være klar først.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 22 feb. 2011 12:10

Nei, er du spinn hakke gæærn, Buddha!
Det er tre ord man virkelig ikke skal sløse med......nettopp derfor er de så dyrebare når det er på sin plass.

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 22 feb. 2011 12:15 Privat melding

Jada, jeg er spinn hakke gæææærn...... litt duuuust egentlig :-))

Skjult ID med pseudonym Lelaa ti. 22 feb. 2011 12:20

Hvorfor skal vi jenter alltid på død og liv snakke om følelser hele tiden?? Skjønner godt at gutta blir lei!
Noen ganger må man bare ta et svar for det det er,og ikke overanalysere ting ihjel!

Ikke for å fornærme gutta boys,men noen ganger tror jeg de er litt "enklere" enn oss jenter. Vi leter etter skjulte betydninger og meninger som ikke finnes hos avsender,og tar det for en sannhet.

Synes nesten synd på dere menn... Hadde blitt smårar selv om noen skulle spurt meg ut om følelser og tanker støtt og stadig. Og hvorfor er det slik at mange damer nesten føler de har en rett til full tilgang på tankene og følelseslivet til en annen,bare fordi man er i et forhold?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 22 feb. 2011 12:21

Heller en dust enn en dum riking spørrru meg! ;-)

Eller neeeeei, det ble jo helt feii!

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 22 feb. 2011 12:49

@ Lelaa

Takk! Og jeg for min del blir i alle fall ikke fornærmet av å bli kaldt "litt enklere", når det betyr ikke å lete etter skjulte meninger og dobbeltbudskap hos den du snakker med:) Og når du ikke tenker slik selv, så kan det i blant være fort gjort å bli misforstått eller feiltolket av en (jente) som i sitt eget hode vrir og vender på alt du sier og hvordan du sier det, for å finne ut hva du "egentlig" mener. Men det er jo langt fra alle jenter som er like ille da heldigvis:) Kanskje derfor en god del jenter også i stor grad foretrekker å omgås guttekompiser, og ikke venninner?

"Hva tenker du på?" har jeg hørt mer enn en gang fra en jente som ligger i armkroken min, eller ved siden av meg på senga. Hehe, jeg har etterhvert skjønt at det da ikke alltid er lurt å være helt oppriktig og si at jeg for eksempel tenker på hva jeg må gjøre på jobben neste dag, om jeg snart burde ta en hovedrengjøring av leiligheten, eller om jeg ikke skal ringe og få med gutta ut på noen øl en av de nærmeste dagene ;)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 22 feb. 2011 12:52 Privat melding

@oslomann: Bare ikke svar "ingen ting", for da er helvete løs :p

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 22 feb. 2011 12:55

For å få en tydelig svar, kan det vel være greit å stille et tydelig spørsmål? ;-)
Jeg har inntrykk av at mange vil ha klare beskjeder fra "den de dater", men de venter på initiativet derfra.
Hva med å spørre rett ut? "Er du interessert eller ikke?"
Evt...hva med å si hvordan du selv opplever det, og bryte den isen?

*Jeg pleier å spørre dersom jeg lurer på noe. Og jeg pleier å spørre om igjen/på en annen måte...dersom jeg ikke forstår svaret jeg får. Dette handler om å ta ansvar for sin egen kommunikasjon også.*

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 22 feb. 2011 12:59

@ MrPlacebo

Hehe, nei det der går rimelig automatisk nå: "Jeg tenker bare på hvor godt det er å ligge her med deg" ;)

*Crap, jeg må virkelig få tatt og vasket den komfyren og resten av kjøkkenet denne helgen. Eller kan jeg utsette det en uke eller to til, hvis jeg bare tar det mest synlige? Så kan jeg stikke på ski i stedet*

Skjult ID med pseudonym mega ti. 22 feb. 2011 12:59

Tingeling
Jeg hører til dem som nesten "krever" svar. Jeg spør mange ganger altså direkt. Og får oftest svar at jepp, de er interessert men de har god tid, de stresser altså ikke.
Jeg orker ikke sånt, jeg går videre. Etter en stund kommer nye meldinger fra "dem" men da svarer jeg med svart hjerte. Jeg orker ikke utydeligheter og spil.

Skjult ID med pseudonym mega ti. 22 feb. 2011 13:04

P.s.
Jeg er helt sikker at det har med utvalget her inne å gjøre. Det er så mange profiler her at man er overveøldet og tror på det grønnere gresset og rett og slett vil sjekke flere i stedet å spandere tid på en av gangen.
Spill eller ikke, men det er en del av den cyberverdens ulemper.

Skjult ID med pseudonym Lelaa ti. 22 feb. 2011 13:13

@oslomann: Smooth!
Dessuten tar det jo vekk litt av spenninga og mystikken når man vet ALT om en person....

Skjult ID med pseudonym sola ti. 22 feb. 2011 13:16

Buddha
Jeg er ærlig og forteller hva som plager meg, og at jeg ikke er den typen som vil gi opp. Men stillhet blir det jo uansett... Eller egentlig at ting går som normalt uten at noe har skjedd...

Jeg skjønner ikke hvorfor Leila skal forsvare disse merkelige handlingene angående det å holde kjeft? Hvordan ville du ha reagert hvis du ikke visse hvor du hadde mannen og blir forvirret av handlingene hans? Jeg snakker da om blomster og bier eller generelt å forhaste seg inn i noe, eller kjærlighetserklæringer. Men man er jo et menneske, har behov for å dele sorger og gleder dette er ren menneskelig kommunikasjon.

Skjult ID med pseudonym Lelaa ti. 22 feb. 2011 13:23

Er en lang vei mellom å holde kjeft og det å kreve fullt innsyn i et annet menneskes tanker og følelsesliv. Og mitt poeng er at mange jenter dessverre ikke kjenner denne gyldne middelvei.

Og kanskje det er en grunn til at du møter stillhet? Kanskje det blir litt mye fokus på dette?
Selv har jeg aldri opplevd at en mann har problemer med å tele tanker,følelser og meninger med meg,og det er kanskje belønningen for å ikke være så pushy....

Skjult ID med pseudonym diva ti. 22 feb. 2011 13:29

Samlivseksperter sier faktisk at det kan være mer problem-løsende å elske enn å snakke, hvis noe skurrer i et forhold..... Man kan faktisk snakke problemene større, men med lidenskap beholde nærheten og tryggheten på hverandre.... sies det... :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 22 feb. 2011 13:56

@diva
Man er vel ikke helt på "elske"-stadiet enda dersom man fortsatt ikke vet om man er interessert i hverandre. Men jeg skjønner poenget ditt ift fjæra som blir en hønsefarm. :-)

@mega
Jeg tror ikke på retten til å kreve svar, jeg. Men slik er nå min verden. Jeg forholder meg til det som blir sagt, og dersom jeg ikke forstår...spør jeg for å avklare. Utover det er det enhvers rett til selv å avgjøre hvilke svar de ønsker å gi, eller ikke. Mener jeg. :-)

Og dersom man opplever noe som utydelig, er det jo bare å si fra. Jeg tror dette handler like mye om evnen til å lytte, og hva man "forventer" av svar. Og hvordan man "tolker" ivei...ikke minst.
:-)

Skjult ID med pseudonym sola ti. 22 feb. 2011 14:05

Tingeling.... det er så herlig at du forstår meg :-)

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 22 feb. 2011 14:33

@ Lelaa

Takk, pleier å funke den ja;) Og det er jo ikke løgn heller, for jeg ville jo ikke ha ligget der sammen med henne, om det er på sofaen eller på senga, hvis jeg ikke faktisk likte det og likte henne. Det var kanskje bare ikke det jeg egentlig lå og tenkte på der og da. Men hvis hun rimelig åpenbart er ute og fisker og håper å høre at jeg liker henne og liker og være sammen med henne, og hun føler at vi deler en fin stund sammen, så er jeg jo ikke dummere enn at jeg skjønner at det å begynne å snakke om noe helt annet og (i det minste for henne) trivilelt fort kan få noen konsekvenser for stemningen videre.

Jeg skal ikke hevde at jeg forstår dere kvinner, det vil jeg nok aldri fullt ut gjøre (og egentlig tror jeg ikke dere alltid en gang helt forstår dere selv, så hvordan skal vi da gutta ha en sjanse?), men jeg prøver da i hvertfall.