Alle innlegg Sukkerforum

Blikkontakt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ensom sø. 27 feb. 2011 18:18

Trenger hjelp til å skjønne dette:

Jeg er en mann i slutten av 20-årene. Ser helt normal ut, slank men ikke spinkel og høyere enn de fleste jenter (uten å være et fyrtårn). Kler meg annstendig og er rak i ryggen. Når jeg går for meg selv i byen her, så prøver jeg å få blikkontakt med så mange som mulig når de kommer mot meg. Ikke stirring, bare et par sekunders felles øyeblikk.

Dette er hva jeg opplever: 8 av 10 jenter (de på ca min alder), ofrer meg aldri et blikk. Jeg er som luft. 8-10 menn (fremdeles de på ca min alder) møter blikket mitt.

Nå har det seg slik at jeg er naturlig nysgjerrig på de som kommer mot meg, så derfor ser jeg på både gutter og jenter, men det er jo jentene jeg ønsker å få et blikk tilbake fra. Noen som opplever det samme? Og noen tanker om hvorfor det er slik?

Det er rimelig ensomt å være singel, ha få venner, og bortimot aldri få blikkontakt fra det motsatte kjønn.

(kvinne 33 år fra Oslo) sø. 27 feb. 2011 18:21 Privat melding

Har aldri prøvd ut dette så vet ikke helt hvordan responsen hadde vært. Kanskje jeg skal teste neste gang jeg går nedover Karl johan :)

Skjult ID med pseudonym medusa sø. 27 feb. 2011 18:36

Nei å nei... Du må ikke finne på å møte blikket til noen, det er jo ikke slik man får kontakt hær i Norge... Det setter folk ut, gjør dem usikker og bekymret.

Hehe... Skulle ønske det ikke var tilnærma sant, men det er sånn jeg opplever det. Jeg er også nyskjærrig på folk, og liker å få kontakt med nye mennesker, men blikkkontakt med fremmede ser ut til å unngås så godt det lar seg gjøre.
Det gjelder for jenter også! ;)

(kvinne 34 år fra Oppland) sø. 27 feb. 2011 19:11 Privat melding

Blikkontakt er jo herlig :) Et smil eller noen sekunders kontakt er ikke meg imot.. Har tatt meg selv i det siste i å bli mye flinkere på det området ;)

Skjult ID med pseudonym Albert sø. 27 feb. 2011 19:31

Det er noe jeg ikke har tenkt på før, det har vel seg sånn at vi Normenn er *Lært opp* fra vi var små at man ikke skal se på andre (Kan være farlig) også fortsetter den mentaliteten i voksen alder.

Jeg må teste hvem som møter blikker mitt når jeg ser mot dem :-)

(kvinne 30 år fra Akershus) sø. 27 feb. 2011 19:36 Privat melding

Er go på blikkontakt selv og syns der er gøy å "sette ut" folk på den måten hehe...kan være en morsom liten lek for seg selv..se hvor mange som tør å se deg inn i øynene eller hvor mange som er sjenerte :P

@johny

maskuline menn får automatisk mer av min oppmerksomhet, men og pene øyne og et godt smil kan være minst like tiltrekkende :)

d med mensen.........ehh hehe tja er vell generelt mer inn the mood uka før uten at jeg vil gå mer inn på d :P

Skjult ID med pseudonym Miin sø. 27 feb. 2011 21:16

@ensom

Jeg tror det er bortimot bare tilfeldig at du er singel - og iallefall at du kaller deg ensom her på forumet.
Dersom du "tør" å gå rak i ryggen og se ukjente mennesker inn i øynene er du - ja tøff. Den modigheten bør du bruke til noe mer innbringende på venne-bekjentskap-kjæreste fronten. Bli med i kor/filmklubb - eller gå på ski i marka og prat med folk du møter
Men kanskje det mest innbringende - meng deg med likesinnede :-) Det er flere sukker-medlemmer som har det som deg - let opp forumtrollenes fester og join the gang :-)

Så til spørsmålet ditt; det kan vel hende andre menne også er "tøffe" og sjekker ut konkurrenter i gata (gammet ur-innstinkt).
Dessuten - no offence ; men du kler deg kanskje anstendig - men det er nok allikevel langt mellom anstendig til 'iøyefallende kult' - som jeg tror jentene legger merke til :-)
Kul stil krever talent, teft og smarthet - eller en stylist venn/venninne til å endre garderoben - Trust me, I know
:-)

Skjult ID med pseudonym Medium sø. 27 feb. 2011 21:33

Min teori er at så få jenter ser meg i øynene er fordi de er redde for å bli sjekket opp. Se bare herinne hvor vanskelig det er for ei jente (igjen personlig erfaring) å si nei til å treffes. Istedenfor sier hun "joda, det hadde vært koselig" og så noen meldinger seinere forsvinner hun. Jeg får nok like mange ganger øyekontakt som ikke. Tror de som ikke gir deg øyekontakt ikke er på utkikk etter noe. Så er det noen ganger man kan se at jenta virkelig prøver hardt å se den andre veien (ref. første setning.) ;-)

Skjult ID med pseudonym ensom sø. 27 feb. 2011 21:51

@Miin

Vel, det er ikke noe problem å se ukjente mennesker inn i øynene et par sekunder når en vet at det bare blir med det :) Og når en først får øyekontakt med folk så er det vel fullstendig å tro på julenissen at hun plutselig stopper opp, smiler og sier "Hei, hvem er du?". Og selv om jeg er rak i ryggen, så er jeg langt fra tøff nok til å kontakte vilt fremmede jenter på gaten selv. Så ikke helt tilfeldig at jeg er ensom ;)

Når det gjelder klær så har du helt sikkert rett. Å kle seg som en påfugl hjelper nok dessverre :D

Skjult ID med pseudonym rosmarin sø. 27 feb. 2011 22:00

@TS

tidligere så trodde jeg at jeg hadde noe på nesa når en søt fyr smiler mot meg. Helt til en singel vennine forklarte meg det. Ja jeg er naiv slik og fryktelig sjenert:)

Har forsøkt å smile tilbake til ett blikk men ansiktet stivner helt så det er lettere å overse iblant. Kan være derfor?

Skjult ID med pseudonym mann33 sø. 27 feb. 2011 22:00

Jenter som ikke møter blikket ditt er ganske enkelt ikke interesserte. Jenter som møter blikket ditt og så ser til siden er heller ikke interesserte. Lev med det. Ser hun deg i øynene for så og se ned kan det derimot hende at du har noe å gå på.

Menn som møter og holder blikket ditt lurer bare på hvem f*en du er. Ikke forvent noe smil tilbake, det er en dominansting ;) Men hvis du ser bort først så har de jo "vunnet" hehe.

Skjult ID med pseudonym MuffeG sø. 27 feb. 2011 22:00

Jeg søker også øyekontakt, jeg er fra bygda, og da mener jeg alle-kjenner-alle bygd, men er fantastisk festlig å være i Oslo, for får jeg øyekontakt da smiler jeg og sier hei før jeg går videre. Er mange som blir helt satt ut og spør forferdet om jeg kjenner dem.. Kan kanskje droppe å si "hei" men er for meg like automatisk som å holde meg for munnen når jeg hoster eller nyser.

Så til ditt spørsmål, jeg blir selv litt satt ut om jeg går på gata og en jeg synes er kjekk søker øyekontakt, men jeg synes dette er veldig sjarmerende, så ikke gi deg!
Kanskje du går på meg i karl johan en dag, da skal jeg love å møte blikket ditt *ler* Da kanskje du også blir satt ut når jeg hilser? ;)

Skjult ID med pseudonym Medium sø. 27 feb. 2011 22:06

mann33

Hehe....noen ganger vil hverken han eller jeg vike blikk og da stirrer vi på hverandre inntil vi går forbi hverandre....uavgjort. ;-)

Skjult ID med pseudonym rosmarin sø. 27 feb. 2011 22:07

@muffeG

Ja jeg går gjennom karl johan på vei hjem så er ikke usannsynlig det:) som regel med headsett på og smiler alltid lur ut;)

Jeg er fra bygda selv.

(mann 35 år fra Østfold) sø. 27 feb. 2011 22:07 Privat melding

blikkontakt med en jente med fine øyne og et fint smil....
shit, det er deilig følelse det...
det er faktisk to slike opplevelser som sitter igjen i hukommelsen enda..
hadde jeg bare visst navnet...

hehe

anbefaler å prøve det uten fart... kan dessuten være farlig i fart...
har prøvd det på sykkel engang..
men det er en annen historie, og fortelles best av kompisen min som så hele hendelsen.. ;)

(kvinne 30 år fra Akershus) sø. 27 feb. 2011 22:07 Privat melding

@ johny tror den forskningen har helt rett :P ;)

ja men da ser d ut som alle er enig da: mere øyekontakt med fremmede og mere flørting......
kom igjen folkens ;)
mm var en kjekkas på video sjappa i sta som så meg inn i øynene og smilte *me like* meen så var d å gjøre noe mer enn bare d :P er litt sånn 50/50 om jeg er go på d eller ikke kommer ann på dagen....men gikk litt fort......tenkte på d etterpå at jeg burde sagt hei hehe :P forøvrig blir d ofte med smilene og heiene da :P men glimter til i blant jg og :P dessuten var d e gjeng på 3 gutter..kan faktisk være litt sjenert i blant jeg og..av en eller annen grunn sjelden med gutter jeg syns er helt ok men de som sjarmerer meg og setter meg litt ut hender d jeg kan bli litt sjenert for.........men er jo egentli de jeg burde kaste meg over :P *pushe meg litt*

Skjult ID med pseudonym ensom sø. 27 feb. 2011 22:09

@mann33

Joda, skjønner tegningen med at de ikke er interessert, og det klarer jeg å leve med. Jeg har ihvertfall fått blikkontakt med de som ser på meg. Det som forundrer meg er det store antall jenter som overhodet ikke kaster et blikk på meg i det hele tatt. På den måten kan de jo ikke vurdere meg en gang :)

Hehe, når det gjelder menn så er det sjelden jeg holder blikket lengst. Har ingen behov for å se lenge på en mann, og det med dominans gir jeg blanke i når jeg går på gaten. Om jeg ikke kjenner vedkommende så går blikket mitt en annen vei, men jeg får ihvertfall ofte øyekontakt.

@MuffeG

Hehe, skulle ønske jeg møtte på deg og du sa hei med et smil :) Hadde nok blitt satt ut og lurt på om du kjente meg, men om vi kom i prat og det bare viste seg at du var rett ut hyggelig, så hadde jeg bare blitt glad :)

Skjult ID med pseudonym Haefs sø. 27 feb. 2011 22:11

Jeg er en gutt på 20 år jeg også, vil påstå vi har likens kroppsbygning også, jeg bruker også å møte blikket til de som går imot meg. Derfor syntes jeg det var litt festlig å lese, jeg derimot bruker som regel å kombinere blikkontakten med et lite lurt smil jeg da (kun jentene da) og jeg opplever som regel alltid at jentene bli litt pinlig berørt og litt småflau og så smiler de ukontrolerbart tilbake. Noe jeg syntes er kjempeartig for da vet jeg at resten av dagen kommer de til å føle seg vel =D

Så kort fortalt, ikke stirr, prøv å oppnå "nysjerrighetsblikket" og for all del, prøv å se på deg i speilet når du gir dette blikket ditt, så du ikke tror at du gir et søtt blikk når du egentlig sender ut noe som kan feiltolkes. Derfor er smilet en sikker vinner fordi det er ganske entydig. =)

Skjult ID med pseudonym mann33 sø. 27 feb. 2011 22:19

@ ensom

Du vet, ofte har jentene allerede sett på deg og gjort en lynrask vurdering lenge før du har lagt merke til dem. Men det er klart, plenty av jenter går også og surrer i sin egen verden. Jeg har forøvrig selv en venninne som jeg møtte på den måten, altså bare med øyekontakt på gata. Forskjellen var bare at jeg stoppet opp og sa hei. Det endte med noen dater, før jeg etterhvert gjorde henne til en venn i stedet. Samtidig har jeg dessverre akkurat som krishopper også et par - tre minner fra fantastisk flotte jenter som møtte blikket mitt og smilte, men hvor jeg dessverre feiget ut og ikke sa noe. Jeg angrer litt den dag i dag, flere år senere, og husker de jentene like godt som om det var i går.

Skjult ID med pseudonym ensom sø. 27 feb. 2011 22:36

Artig å høre betrakningene til folk her :) Nyvårsforsettet mitt skal være å begynne å smile til mange flere jenter. Enten jeg syns de er søte eller helt "normale". Tror jaggu jeg skal smile til de som aldri løfter blikket også, så gikk ihvertfall de glipp av noe ;)

(mann 43 år fra Oslo) sø. 27 feb. 2011 22:52 Privat melding

Jeg vil ikke si at det er noe mangel av blikker/øyekontakter egentligen...men jeg ser ikke helt poenget, hvorfor skulle man ønske det?

Det er jo ikke slik at man kan velge og plukke blandt alle som ser på en, det eneste det handler om er at dom liker noe som dom ser i en...Det kan være noe som simpelt som ditt valg av klær som gjør at du får litt ekstra undersøkende blikker.

Men det gir ikke noe som helst...og dom blikkene betyr ikke "intresse i deg".

Skal man få noe til, så må man ta kontakt og si noe...uansett om dom såg deg eller ikke.

Skjult ID med pseudonym ensom sø. 27 feb. 2011 22:56

@PHJ1

For en som føler seg oversett her i verden, så kan litt blikkontakt og et smil faktisk bety en del. Pittelitt bedre selvtillit enn før blikkontakten. Men ja, helt enig i at det må mer til for at det faktisk skal skje noe. Ikke noe poeng i å lure seg selv.

Skjult ID med pseudonym _oOo_ sø. 27 feb. 2011 23:00

For ca et år siden prøvde jeg å følge et program som het "sjekkeskolen - hvordan få deg kjæreste på 16 uker" eller noe lignende.
Første ukens utfordring var å møte blikket til absolutt alle jeg traff på, og legge merke til øyenfargen. Om de møtte mitt blikk skulle jeg smile. Folk på gaten, kassedamen, sjefen, alle...

Jeg bor midt i Oslo, og møter en del folk hver dag. Jeg syntes faktisk oppgaven var ganske vanskelig, og husket grunnen til hvorfor jeg i utgangspunktet hadde fått vanen med å ikke se folk i øynene i hytt og vær.
Jeg havnet i endel sære situasjoner den uken, hvorav to menn fulgte etter meg. Han ene ropte at han ikke var aggresiv, og skjønte ikke hvorfor jeg ikke ville prate med ham.

Uke to skulle man si hei til alle som smilte tilbake, og der sluttet mitt kurs i hvordan få seg kjæreste på 16 uker. Det orket jeg ikke..hehe, hvor teit er ikke det :P

Tror kanskje det programmet var myntet på menn.

Men jeg blir glad om jeg får positiv øyenkontakt altså, og jeg er ikke enig i at manglende øyenkontakt betyr manglende interesse. For min del er en god blanding av sjenanse og dårlig erfaring.

Skjult ID med pseudonym rosmarin sø. 27 feb. 2011 23:02

smiler alltid til damene på bakerhansen når jeg kjøper kakao på vei til jobb og til gamle damer,avisbuden slår jeg av en prat med på morningen:)

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 27 feb. 2011 23:07

Jeg er jente og opplever akkurat det samme som du beskriver, TS. Jeg prøver ofte å møte blikket, men blir ikke enset av de jeg ikke kjenner på gata. Og så sier de at menn tenker på sex hele tiden? Hmmm. Eller kanskje det er derfor? Kanskje de tenker så hardt på sex at de ikke ser jentene som kommer gående forbi... hehe.

Skjult ID med pseudonym Miin sø. 27 feb. 2011 23:11

@ ensom

he he - vel, JEG synes du er modig :-) Du hadde vel ikke løpt om plutselig en stopper opp?

Ang påfugl - stopp en halv! - det er IKKE klovneri det er snakk om (igjen, jeg vet)
Det er smak, fremheve det beste ved deg. Du skal bli lagt merke til uten at jenta helt skjønner at du fanger oppmerksomhenten hennes med hva du har på deg. Og - det viktigste - det handler ikke om at det må koste så mye.
Jeg leste forleden et intervju i A-magasinet med en stylist/frisør, hun sa:
"Det er det som driver meg. At folk skal se hvor vakre de er"

Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym ensom ma. 28 feb. 2011 22:45

@Miin

Om jeg hadde løpt? Spørs om hun drar fram peppersprayen det ;) Hehe, hadde nok ikke løpt nei. Men så tror jeg sjansen for at det skjer er på linje med å vinne førstpremien i lotto. Det bare skjer ikke.

Ok, skjønner hva du mener med klær, men hvordan skal en uten venner få hjelp til å gå fra anstendig til annerledes (med positivt fortegn)? Jeg stoler ikke et sekund på de bak kassen i klesbutikkene. I følge de så kler jeg jo ALT. Spesielt om plagget tømmer lommeboken.

@Binders

Møter du meg så skal jeg se på deg og gi deg et oppriktig smil :) Bor du i Bergen så er sjansen for at det skjer plutselig litt tilstede ;)

(mann 29 år fra Nordland) ma. 28 feb. 2011 22:51 Privat melding

Jeg testet dette ut i dag for å finne ut hvilket kjønn som møtte blikket mitt mest, og de var damene og jentene som møtte blikket mitt nesten hver eneste gang, mens mennene og guttene så stort sett ned i gaten mens de gikk forbi meg.
Hva er årsaken til det, noen som har tanker om det ?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 feb. 2011 22:52

Hehe - jeg skjønte allerede da jeg så det at Sjekkeskolen på VG var en oppskrift på å fremstå som en freak. Derfor styrte jeg unna... :-)

(mann 42 år fra Telemark) ma. 28 feb. 2011 22:55 Privat melding

Det virker som om du har bedre sjans på gutta TS.............kanskje du burde vurdere skjeggtransplantasjon.......
sorry asså...bare måtte...

Skjult ID med pseudonym ensom ma. 28 feb. 2011 23:03

@Strings

Hehe, når en tenker på at en må bli sett for å bli vurdert, så har du nok helt rett, og det er jo igrunn bare trist for meg :D

Skjult ID med pseudonym Strings ma. 28 feb. 2011 23:05

ikke bry deg om det.....bare tulla...anledningen var der så.........igrunn så har jeg det sånn sjæl også, det har kanskje noe med at menn er mere nysgjerrig på hva slags tulling som kommer der og glor kanskje:)

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 28 feb. 2011 23:11

hehe.. qwerty, jeg tror ikke jeg fremsto som en freak, hvis det var meg du siktet til. Vil presisere at jeg verken stirret hardt, gjorde funky øyenbrynsbevegelser eller smilte som jokeren i batman. Med mindre jeg har mistet helt selvinnsikten hadde jeg på meg hverdagsansiktet med et lett, avslappet smil, og løftet blikket litt. Ingenting dramatisk.

Men om man velger å se på absolutt alle, uansett om man er interessert eller ikke, skjer det jo gjerne at noen man overhodet ikke er interessert i tror at man er nettopp det. Og særlig om man bor i en storby, tror jeg, er jo sjansen tilstedet for at man møter på noen som ikke tåler at du ser dem i øynene, eller at du møter noen som legger alt for mye i at du ser dem i øynene. Og da blir det dynamitt. Kabom.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 feb. 2011 23:22

_oOo_:
Er ikke nødvendig å stirre noen i senk for å bli sett på som en freak. Er nok å møte noens blikk på T-banen, det, uansett hvor full vogna er...

Skjult ID med pseudonym _oOo_ ma. 28 feb. 2011 23:22

Gugging er forbudt, og man fortjener å være singel en liten stund om man bedriver slikt.

Skjult ID med pseudonym Rass-Mus ma. 28 feb. 2011 23:42

Min erfaring er at flørting med blikkkontakt er ikke bare er blikkkontakt.

Mennesker og især jenter er helt sykt flinke på å lese mennesker. Hvis en går rundt å bevisst møter blikkkontakt er det stor sannsynlighet at det hele blir "klamt". Skal en flørte så har det mer med den mentale rammen og ens genrelle utståling som teller - blikkkontakt er bare en liten del av det?

Har dere gutta foresten lagt merke til at det ofte er jentene som initierer sjekkingen når en er ute på byen?

I allefall er den letteste måten jeg vet å fikse en dame for kvelden på, er å stille seg i baren e.l., se hvem som møter blikket på en flørtete måte. Så det bare gå bort - og vola; "pels på knaggen" (rimelig ofte iallefall) :D

Skjult ID med pseudonym Bravo ma. 28 feb. 2011 23:59

Leste denne tråden i går, og bestemte meg på å bli litt mer bevisst på dette, og kanskje la det more meg litt mens jeg er ute blant folk. Ble en litt artig tur på t-banen på vei til jobb i dag, samme ble spaserturen den siste biten....Blikkontakt og et lite smil...'

Det verste som kanskje er vel at folk lurer på hvorfor jeg er så innmari fornøyd og glad på morgenkvisten :-) Målet må vel være å få noen til å møte blikket, smile lurt og se noe sjenert ned i bakken ved siden av seg :-)

Skjult ID med pseudonym Albert ti. 1 mars 2011 00:18

@Missi: "Er go på blikkontakt selv og syns der er gøy å "sette ut" folk på den måten hehe..."

Jeg hadde en interessant opplevelse på byen i helga. Og det byr på et viktig innblikk i hvordan selvsikre blikk kan ha utrolig mye å si for hvordan man blir oppfattet.

Jeg satte meg ved siden av to jenter, den nærmeste helt klart den minst attraktive og minst velkledde av dem. Det var tydelig at jenta lengst vekk ("hun pene") var lederen av de to. Og hun var omtrent 22, utrolig pen og velkledd. Top notch og hun visste det utmerket godt selv.

Hun pene var litt non-charlant til å begynne med. Jeg underholdt hun andre, og fleipet og tøyset og fikk henne til å le. Hun koste seg. Hun pene ble sittende alene og kjede seg. Etter kanskje ett minutt hadde hun fått nok. "Ingen grunn til å snakke med oss. Vi har kjærester begge to." Og dette tolket "lavstatusjenta" som om at hun måtte gi oppmerksomheten tilbake til hun pene. Så dermed begynte de å snakke sammen, mens jeg forholdt meg rolig.

Et par minutter senere begynte jeg å ta over lavstatusjenta igjen. Hun var helt med. Reaksjonen lot ikke vente på seg. Hun pene satte sitt mest dominante blikk i meg, for å sette meg ut, slik Missi beskriver.

Men så skjedde det hun ikke hadde regnet med i det hele tatt. Jeg blir sjelden satt ut av pene jenter, og parerte med å sette mitt stålblikk i henne tilbake. Etter fem sekunder knakk hun sammen og .... hva tror dere skjedde?

Hennes tidligere arroganse gikk over til et småsjokkert, hjertelig, sexy, interessert glis, nesten som et gledesutbrudd. Hun hadde tapt blikk-kampen. Og endelig møtt en som ikke skygget banen. Etter dette hadde jeg og kompisen høy status hos de to jentene.

Skjult ID med pseudonym Bravo on. 9 mars 2011 01:27

Nå har jeg testet dette i offentligheten til/fra jobb og andre greier i en ukes tid - og det er faktisk utrolig morsomt. Mulig det får noen rundt meg til å bli i bedre humør, men det gjør iallefall dagen MIN utrolig mer spennende på tider og steder som vanligvis er en transportetappe (t-banen, på vei opp Karl Johan, i butikken etc..)

Dersom jeg møter blikket til ei pen jente smiler jeg...ikke verre enn det. Trenger ikke holde blikket så lenge at det blir flaut, men selvfølgelig svært stas de gangene motparten smiler tilbake, eller enda bedre - smiler og ser skrått ned i bakken...

Når skal man skaffe seg baller nok til å "prøve seg" der man har fått en tilfredsstillende reaksjon????

Wuuhuuu - til og med T-baneturer har blitt spennende...