Alle innlegg Sukkerforum

Berserk - Hva mener forumet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Omen fr. 4 mars 2011 14:42

Berserk har desverre gått ned med tre triste dødsfall.
Kapeteinen hadde ikke meldt i fra til redningstjeneste, og hadde ikke forsikring. Ei heller fått tilatelse som trengs for å reise inn i verdens største forsknings senter.
Men alle som var på båten var klar over risikoen. Jarle er en eventyrer.

Siden det er så mange her med bilder av seg selv i en seilbåt må det være mange forum dyr som har en mening.

Skjult ID med pseudonym Omen fr. 4 mars 2011 14:50

«Jeg kjenner bare én lovgivende makt: meg selv.» @Arnulf Øverland

(mann 39 år fra Vestfold) fr. 4 mars 2011 16:01 Privat melding

Lite imponert over at nivået på søkeutstyr ikke har kommet lenger. Man tusler rundt i rutenett på jakt etter en nål på samme vis som man gjorde i forrige årtusen. Man hadde mulighet til å søke i satelittbilder, i allefall etter at skydekket lettet, men nei, man ville fortsette å tusle rundt. Å ta bilder ville blitt for dyrt, sikkert like dyrt som en halvtimes drift av leteskip. Og hvorfor har nødpeilesendere kun en kommunikasjonsvei? De burde snakket med både stasjonære og bevegelige satellitter slik at de ville ha meldt fra hvor de var, selv om en bølge kom over mastetoppen. Og skulle de først komme under vann burde de klare å sende ut signaler som kan peiles av sonar når det første tusleskipet omsider nærmet seg.

Sjøfarende har alltid hjulpet hverandre, vært hverandres forsikring. Å dra på seiltur i -45 grader og orkan er galskap. Å forplikte seg til å dra på leting (være forsikringstilbyder) etter noen som er så gale er like mye galskap. Gutta var (burde vært) inneforstått med at skjer det noe er vi fortapt. De har sikkert hatt det med i beregningen da de vurderte forsikring, og konkluderte med at eventuelle redningsoperasjoner uansett ville komme for sent. Forsikringen var derfor ikke verdt noe som helst.

Steve Irwin var et av to skip i området. I god sjømannsånd iverksatte de leting umiddelbart. Neste gang kan det være de som har problemer. Det andre skipet som var i området kom plutselig på at de ikke hadde drivstoff da meldingen kom, og stakk fra stedet. De burde ha startet leting, og en supplybåt kunne ha blitt sendt ut med drivstoff.

Det var mange kritikkverdige forhold i denne saken.
- Gutta burde ikke ha vært der
- Når de først var der burde de ha stukket etter å ha hørt værmeldingen, men de ville vel nødig reise fra mannskapet som var på land
- Nærmeste skip stakk av
- Flere dårlige vurderinger ved organiseringen av leteaksjonen

At de har brutt en lov er bare en bagatell

Steve Irwin har gjort langt mer enn man kan forvente. Alle andre har egentlig gjort en haug av feil.

Moralen må være at skal man drive forurensning på øde sted, sørg for å ha en miljøorganisasjon i nærheten!