Alle innlegg Sukkerforum

boller til i dag.....:-)))

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Oslo) sø. 3 feb. 10:35 Privat melding

FASTELAVNSBOLLER

Fastelavnsboller skal være ekstra store og luftige, og ha godt fyll. De ekte fastelavnsbollene fra Tyskland ble servert i en bolle med varm melk, men den skikken var ikke utbredt i Norge. Den forekom i Bergen, og da i de familier som hadde kontakt med handelsmennene fra Tyskland.

1 l hvetemel, 1 3/4 dl sukker,1 ts kardemomme, 4 ss smør, 3,5 dl melk, 1 pk gjær, 1/2 ts bakepulver

Smelt smøret, lunk melken i smøret, og løs opp gjæren. Sikt i det tørre. Deigen heves på et lunt sted til den blir dobbelt så stor. Bollene trilles ut (ca. 16 stk), legges på en smurt plate og etterheves i ca. 15 min. Stekes midt i ovnen ved 225 grader.

Bollene fylles med pisket krem og en klatt jordbærsyltetøy. Strøs med melis.

Eller: Bollene kan fylles med mandelfyll:

100 g skoldede mandler, innmat av boller, 1 dl sukker, 1 dl melk/fløte

Mandlene skådes og males.Skjær lokk av bollene, og ta ut litt av innmaten. Blandes med mandlene, sukkeret og melk/fløte. Fylles i bollene, evt. med litt krem. Legg på lokket, og sikt melis over.



Skjult ID med pseudonym Kandolor sø. 3 feb. 11:31

Hmmm....jeg våknet lettere shabby men gla', kikket inn her, og hva får jeg se;
Oppskrift på fastelavensboller! :D
Jeg tror sannelig jeg skal stå opp og lage de!
Jeg har ikke mandler, så det får bli den andre versjonen, men det blir nok godt! :)

Mine blir med speltmel og rårørsukker, men jeg tipper det blir bra allikevel :)

Men Zacha (som forøvrig har en fin profil):)
Hva er din favorittoppskrift (gjerne spansk...og gjerne varmmat) :)
Vil du dele den her på forumet?

Jaaa! :D

Også kan kanskje alle bidra med en oppskrift? (våknet sulten og matgla'...det er jo et godt tegn) :)

Lykke til med den flotte magen også! :)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 3 feb. 11:35

Kan ikke noen heller invitere så de av oss som ikke har bakeevner også kan få smake?? :-)

Skjult ID med pseudonym Gladgutt81 sø. 3 feb. 11:38

Hvis status er søndag morgen, og promillen så vidt har begynt nedturen, er det knall med et godt gammalt kåbbåj-måltid:)
Egg, tomatbønner, og kjøtt i et eller annet format for de som måtte ønske det:)

Dette er forøvrig godt eller i uka og, men blir litt for kjedelig i lengden, men retten har jo uttallige variasjonsmuligheter:P

...godt det ikke lyser ungkar av den oppskriften der, hehe:D

Skjult ID med pseudonym rika sø. 3 feb. 11:44

Gladgutt81.

Tusen takk for strålende filmtips i går! Jeg så Garden State i morges og ble veldig betatt av ......alt!
Nå blir det å 'pen-gå' til en platebutikk på Majorstua for å kjøpe filmmusikken, etterfulgt av en kaffe og aviser.
Ah, jeg liker søndager!

Skjult ID med pseudonym Gladgutt81 sø. 3 feb. 11:51

rika.

Så bra:) Alltid en fryd å spre små perler med hygge:)
Ha en knall søndag!

(kvinne 41 år fra Oslo) sø. 3 feb. 11:54 Privat melding

haha... jeg har også våknet sulten i dag og var lyst til å lage noe godt... boller er i oven og har ringt til en vennina som har barn for å fa hjelp til å spise..hehe...

Skjult ID med pseudonym Kandolor sø. 3 feb. 12:00

@ gladgutt81

Skal ikke kimse av et godt gammalt kåbbåj-måltid ;) Egg og bønner i tomatsaus (og gjerne litt stekt champignon og tomat også) spesielt en søndagsmorgen, er DIGG! :)

jeg kommer ikke på noen andre oppskrifter selv akkurat nå (hjernen er fiksert på kåbbåjfrokost, fastelavensboller og hjemmelaget pizza) :)

Se all den herlige snøen, forresten! :)
Får lyst til å ut å lage stoooor snømann! :D

(kvinne 41 år fra Oslo) sø. 3 feb. 12:15 Privat melding

OMELETT TIL LUNCH...

enkel til dem som er ikke lyt til stå på kjøkkene lang tid... det tar ikke mer en 20 minutter...
hvis du har chorizo eller pepperoi i hjemme ... mmm... det er mye bedre...ehe-...:-))



Ingredienser
1 løk
2 ss solsikkeolje
2-3 kokte poteter
1 paprikka..
8 egg
11/2 ts salt
nykvernet pepper
11/2 dl vann
salat, reddiker og sherrytomater



Slik gjør du
La fantasi og tilgjengelige råvarer bestemme hva som legges i/på omeletten.
Her er vårt forslag:
Best blir omeletten om du lager den med nykokte poteter. Skrubb 2-3 nypoteter godt (du trenger ikke skrelle dem), skjær dem i skiver og kok dem møre i lettsaltet vann, 5-6 min, hell av kokevannet og damp dem godt.

Rens og finhakk løken og del poteter i skiver. Surr løken i olje i en stekepanne til løken er myk og blank. Tilsett poteter.
Visp sammen egg, salt, pepper og vann og slå det over grønnsakene i pannen. Stek på svak varme i 15- 20 min, legg et lokk på pannen og pass på at omeletten ikke brenner seg i bunnen, eller sett pannen i stekeovnen ved 150 ºC i 15 – 20 min, til omeletten er stivnet.
Server med salat, redikker eller sherrytomater og varmrøkt makrell, skinke eller spekemat.

Skjult ID med pseudonym Gladgutt81 sø. 3 feb. 12:25

"Gladgutt81's" Powersalat;)

1 Boks tunfisk i vann(kan byttes med kylling)
1 stk blomkål
1 boks salatbønner
Cherrytomater, både for å bevare "tørrheten" å for de er best å møvle:P
...eller eplebiter for litt sukker.
Gjerne hele sjampis også
-Dette pleier jeg å lage i et såkalt "plukke-format" da det er like mye snacks som gaffelføde:) Bare husk: Mye fiber = mye drikke;)

Igjen, variasjonene er mange, men dette funker som hjemmemat, skolemat på en 12 timers studiedag, eller ha hjemme i kjøleskapet:)

@Kandolor
Bon apetit:)

Skjult ID med pseudonym vita134 sø. 3 feb. 12:30

Eg trur eg må være den heldigaste av alle idag, eg har fått invitasjon til ei venninne som ikkje berre serverar heimebakte fastelavnsbollar, men KOMLER til middag i tillegg, med alt til faget henhørende!! O lykke!!! :)))

Skjult ID med pseudonym Ofelia sø. 3 feb. 14:12

Så koselig da dere........ Liksom att vi har en slags oppskriftklubb på søndager........

Ofelia Sacariasen

Skjult ID med pseudonym Oddleif sø. 3 feb. 14:14

@ Ofelia

*ler*

Skjult ID med pseudonym Ofelia sø. 3 feb. 21:11

Hei dere.... Hadde noen gode venniner på besøk i kveld.
Serverte formkaken i fra forige uke til de.. Du verden den hadde blitt tørr og fin..

Margit hadde bakt boller med krem blandet med litt brandy.. Og du verden de var gode. Koset oss nesten glugg i hjel vi.
Ville bare fortelle det til dere.

Ofelia

Skjult ID med pseudonym namnam sø. 3 feb. 21:59

takk

(kvinne 30 år fra Hordaland) on. 6 feb. 15:26 Privat melding

Glemte hele fastelavns.. og eg digger fastelavnsboller.. og å sitte å stryke over pusekattene :(
Pokker!!!!
Jaja..

Skjult ID med pseudonym Kandolor on. 6 feb. 15:32

Jeg laget bollene! (Men med speltmel og rårørsukker istedetfor)
Ble veldig fine å se på og enda bedre på smak! Mmmm - Anbefales!
(Jeg brukte litt mindre mel) :)