Alle innlegg Sukkerforum

Første date - hva forventes?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 6 mars 2011 17:39

Jeg har vel vært på et 20-talls Sukker-dater i min Sukker-karrriere, og brorparten av dem har endt med at jeg tar kontakt med sikte på å treffes igjen, hvorpå hun sier at hun ikke tror det er noen god idé. Tipper at jeg ikke er den eneste som opplever dette.

Men det jeg ærlig og oppriktig lurer på, er om det bare ikke er noen match der, eller om det er noe det faktisk kan gjøres noe med. Søsteren min fant for eksempel ham hun snart er gift med på første forsøk på nettet (vet ikke hvor mange han var gjennom først, tror jeg må spørre ham...), og jeg kjenner også til andre som har møtt et par-tre stykker før de finner en varig partner. Samtidig ser jeg jo at det stadig vekk er de samme ansiktene som går igjen både her og det andre stedet jeg er registret - toppmatchen min her har faktisk vært toppmatch helt siden jeg første gang tok Sukker i bruk for tre og et halvt år siden - så jeg er jo ikke den eneste som bare blir værende og værende og værende...

Uansett - jeg synes egentlig at de fleste datene går bra, i hvert fall så bra at jeg har lyst til å møte dem igjen. Samtalen går bra, uten pinlige pauser og uten at det virker som et avhør. Synes ofte vi matcher når det kommer til interesser, holdninger og også hva vi er ute etter. Men det blir altså ikke noe mer enn "du virker som en trivelig fyr, men..."

Dette er ikke ment som en sutretråd, jeg lurer helt ærlig på hva som forventes av en førstedate - hva man kan og bør (og ikke bør) gjøre.

(mann 35 år fra Østfold) sø. 6 mars 2011 17:54 Privat melding

bjørn... det eneste hun ønska seg, var solskinnsdag, skyfri himmel...
hehehe

neida, men helt ærlig..
jeg tror det er denne kjemien som 98% av jentene her skriver om...
jeg mener også at kjemien skal være bra, men for min del deler jeg litt samme synspunkt som deg Eidsvåg..
jeg tror nemlig første date'n er for tidlig å avgjøre om kjemien ikke er der...
man er ofte litt spent, nervøs og andre ting, som gjør at ting ikke har den "finishen" det kunne hatt..

jeg er dessverre ikke noe bedre selv, til å ta den andre date'n selv om alt virker helt ok..

så mens jeg skriver det her, så finner jeg ut hvorfor...
jeg tror det har noe med hva man søker...
(og at jeg har et problem jeg må fikse)

jeg ser etter the one and only, og derfor har jeg kanskje en stemme i hodet mitt jeg må forandre på..
jeg tror nemlig jeg ser etter den perfekte første date'n.,....
den hvor alt stemmer i... den hvor hun har et like stort begjær til meg som jeg har til henne osv..

nå har du satt igang hodet mitt skikkelig Bjørn...
må finne ut av om jeg må gi en second-chance litt oftere,,,,

(mann 49 år fra Troms) sø. 6 mars 2011 17:57 Privat melding

???

20-talls dater?
Jeg har ikke vært på noen.
Nå er det på tide at du qwerty finner deg en dame...
Eller dama finner deg....

Håper du finner henne snart.

Slik at vi andre single menn blir kvitt en sterk konkurrent hehehe. ;-)

(kvinne 42 år fra Oslo) sø. 6 mars 2011 18:08 Privat melding

Hva damene dine forventer seg, aner jeg ikke, qwerty, men selv forventer jeg et hyggelig treff og ingenting mer på første date. Altfor mange definerer seg selv vekk fra en andredate, og det er som regel samfunnsengasjementet som svikter. Er det ingenting åpenbart galt med mannen på første date, treffer jeg ham gjerne igjen.

Jeg har vært på et tjuetalls dater i løpet av de siste to årene, en av dem resulterte i et fem måneders forhold, noen har jeg datet en fem-seks-ti ganger, men det er ikke lett å finne ham ene som bare varer og varer. Og naturligvis er det like ofte mannen som ikke vil treffe meg igjen, som at jeg ikke vil gå videre. Noen avslører seg etter noen dater som umodne drittsekker (og i alle fall ikke ekte menn - ja, det er deg jeg snakker om, sistemann), men som regel er det fine fyrer, selv om det ikke blir noe mer enn et kort bekjentskap.

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 6 mars 2011 18:17 Privat melding

@qwerty

Åååå, nå får du jammen meg finne deg ei dame som tar imot utfordringen av en andredate:-) Når jeg hører hvor mange dater andre er på, og hvor mange man kanskje må date får det klaffer.......så har tanken slått meg at jeg må bli flinkere til å date oftere. Jeg tenker man vet allerede på en førstedate hvem man ikke passer sammen med på sikt, selv om praten går godt. Mens jeg ennå ikke vet hva som skal til for å gå videre mer enn at det må gå på følelsen av at man finner roen i kroppen og det er en litt lett spøkefulll/ertende stemning. Fillern, for jeg vet hva, men klarer ikke formidle det, he, he.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 6 mars 2011 18:30

Lillah:
Det er nesten så jeg vurderer å kontakte deg på tross av barneproblematikk... For den holdningen er det ikke ofte jeg møter!

Liljanne:
Du har jo den fordelen at du bor i Distrikts-Noreg (dvs. utenfor bomringen rundt Oslo) - da tror jeg ikke man har råd til å være så kiritisk.

(kvinne 42 år fra Oslo) sø. 6 mars 2011 19:03 Privat melding

qwerty: fikk jeg en mann til å tenke, altså? juhu! ;-)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 mars 2011 19:08

Hva som forventes? Ingenting....

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 6 mars 2011 19:18

Du må begynne å ta de med storm på første daten Qwerty, sånn at de går derfra, med lopper i blodet, og kikker på telefonen hvert 5 minutt i påvente av melding fra deg.....

Men hvordan du skal gjøre det, må du ikke spørre meg om, for jeg har ingen aning! :D

Kansje det ikke holder med god tone, hyggelig prat og sådær. Hvis spenningen forsvinner i det man setter seg ned, har man kansje allerede tapt den daten..?... Prøv å gå ut av boksen, og litt i dybden på personen, det er der magien skjer, eller?

;)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne sø. 6 mars 2011 19:22

@qwerty

Jeg har da jammen meg like mye råd til å være kritisk, selv om jeg bor utenfor Oslo. Men så dater jeg ikke bare for å date, må være noen jeg har litt felles med. Da tror jeg daten kan bli et hyggelig møte, selv om kjemien ikke klaffer for noen av oss.

Skjult ID med pseudonym Whatevva sø. 6 mars 2011 19:24

For meg er følgende ved første date avgjørende for hvorvidt jeg er interessert i date nr. 2:

1) Hva vi prater om - går det i type standard jobbintervju spm ELLER prater vi bare om alt mulig, musikk, filmer, meninger, reiser etc hvor praten bare hopper lett fra det ene til det andre. På de beste førstedatene jeg har vært på har jeg når jeg går fra daten ikke visst hvor vedkommende kommer fra/hvor mange søsken/hvor lenge jobbet i nåværende jobb etc etc.

2) Om jeg har lyst å være fysisk med vedkommende.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 6 mars 2011 19:28

Veldig enig med wattevva her, men selv om alle mine få førstedater har vært som 1 punktet har det allikevel ikke fristet med annendate, fordi punkt 2 har ikke vært der i det hele tatt, så da er man like langt?

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 6 mars 2011 19:34

Du er for kravstor Sooky, skal lissom fylle opp alle krav med en gang, BÅDE 1 og 2 etter første mail ;-p

Skjult ID med pseudonym Bullie sø. 6 mars 2011 19:34

Faktisk aldri prøvd en date over nette. Men er jo åpen på det meste. Kun brukt slik side i 5 dager nå. Og vurderer å slå til snarlig ettersom det er noen på lur! :) Jeg ville ikke tatt imot en date forespm her inne. For jeg synes det blir litt kleint. Er det ikke bedre da å møte noen du snakker med som du liker personligheten på og litt utsene på. Så treffes dere for noen glass vin, eller noen øl. Mulig en film eller over en pizza. Ta personen med på et eventyr til f eks en fjelltur eller ut på en båt. En kjapp reise til et spa hotell eller lignende. Kanskje bare på en fest med venner så får hun/han se hvordan du virkelig er. Istede for et kleint møte over en middag? Tenk om dere ikke funker sammen. Da må det jo være 100 ganger bedre å bare være med flere andre.

Ettersom verden er blitt sånn at giftemål er overtroisk og forelskelse er overfladsik (som regel). Så synes jeg dating kan virke litt det samme. Bli kjent å vurder heller etter det. Om jeg er helt ærlig så virker det litt flaut å sitte om 10 år å fortelle jeg møtte madamen på en dating side hvor jeg inviterte henne ut på en romantiks middag. Når jeg heller kunne sagt vi snakket litt tilfeldig på nett og møttes en dag. Da treng jeg ikke juge til meg selv heller. Noen synes jo seff dette ikke er flaut. Men for meg så er det ikke helt min greie desværre.

Ønsker deg lykke til uansett!

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 6 mars 2011 19:36

Liljanne:
Det var nå ment litt ironisk, da... :-)

Sooky:
Det er jo nettopp noe med det om hvordan man skal få den stormen til å oppstå - om det er noe som oppstår av "seg selv" eller om det er noe man faktisk kan påvirke.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne sø. 6 mars 2011 19:41

@qwerty

Sorry, bare forkjølet og sen i tankegangen:) Faktisk er det enda finere her, derfor må jeg være veldig kritisk og selektiv med det store utvalget jeg har ;-)

Skjult ID med pseudonym diva sø. 6 mars 2011 19:46

På en 1.date vil jeg gjerne kjenne litt sommerfugler i magen, ikke fordi jeg er nervøs, men fordi jeg føler en dragning mot vedkommende.
Kanskje føler jeg at det kunne være ok å kysse ham... kjenne etter på de følelsene han gir meg, uavhengig av hva vi snakker om, snakke om alt mulig kan jeg nesten med alle....
Hvis han får det til å krible litt med blikket og smilet sitt, DA har jeg kanskje funnet det jeg leter etter :)

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 6 mars 2011 19:47

qwerty det er jo i stor grad noe som oppstår av seg selv, hvis man må "skape" noe for å få følelsen ved første date så kan det jo være vanskelig å opprettholde disse etterhvert.

Har troa på å være seg selv (både negativt og positivt) og håper det slår ann :-D

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 6 mars 2011 19:48

Man kan alltids påvirke væremåten sin Qwerty, kansje du trenger å bli litt mer frempå? Æ væitt itt!

Med frempå mener jeg ikke cheazy altså, men kansje trygg på seg selv og en liten smule frekk? :P

@taz

Litt kravstor kan jeg vel få lov til å være? ;)

Skjult ID med pseudonym _oOo_ sø. 6 mars 2011 19:56

Tror absolutt det er noe man kan påvirke, og også bli bedre på. Jeg er også enig med whatevva i at kliniske samtaleemner ikke skaper omph og godstemning. Ikke spør hvilke programvare jeg bruker på jobb ( det ble jeg spurt om to ganger på fredag, og er som å stikke en spiker i ballongen...gjesp)

Vær glad, fleipete og ertende uten å være klovn :)
Det går fint ann å snakke bra uten å ta alt så alvorlig. Lag litt utfordringer, også til deg selv.
Kanskje du har prøvd det før?

Igår ga jeg vekk en drinkparaply til en gutt rett før jeg skulle gå fra festen, og sa at det var en lykkeparaply, og at han måtte ta godt vare på den. Var i litt tøysehumør, og sa at om han ga den videre måtte han proklamere et dikt til den som fikk den. Selvsagt førte det til at jeg ikke slapp unna selv og måtte proklamere ett dikt der og da. Husket det så dårlig at jeg ba om å få nummeret hans så jeg kunne ringe senere når jeg husket hele diktet...hehe... det hele var bare tull og fjas, og var kjempemorsomt, både for meg, ham og de andre som så det...hihi

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 6 mars 2011 20:00

Sooky, helt greit, noen krav må man vel kanskje ha. Du får kalle det noe annet enn "1.date" så går det kanskje bedre? Legge igjen forventningspresset hjemme, møter nok en som er verdt et nytt møte da skal du se ;-)

(kvinne 29 år fra Akershus) sø. 6 mars 2011 20:01 Privat melding

En god date for meg er om han gir meg sommerfugler i magen, eller om han kan få meg til å le, humor er en viktig del av det mener jeg :-) Og synes forsåvidt det er mye bedre å gå ut og ta en øl eller en kaffekopp fremfor en romantisk middags date, Mye lettere om det er et casual sted første gangen :-)

Skjult ID med pseudonym Rass-Mus sø. 6 mars 2011 20:04

Qwerty; Det er blitt skrevet et utall bøker rundt problemet du beskriver..

Ikke det at jeg er noe ekspert, men jeg er heldlig at den del av jobben min er å "manipulere" folk. :D Så etter dårlig første date her på sukker for et par mnd siden, oppdatere jeg "gamle kunster". Etter det er det jeg som har måtte sagt nei takk til videre dating med samtlige ( 3-4 stk).

Igjen; jeg er ingen ekspert og folk er veldig forskjellige, men det jeg gjorde feil ved første date er at jeg for fokusert på å være hyggelig. Å være hyggelig trigger ikke attraksjon mellom mennesker; attraksjon er etter det jeg forstår ganske ulogisk og mye av dette ligger programert i genene.

For meg og de damene jeg foretrekker funker det i hvert fall å vise selvtillit, være morsom, litt "dominant" & ha holdingen for at det er hun som jakter på deg og ikke vise versa, i tillegg til å være hyggelig (kanskje fordi jeg er litt slik naturlig).

Jeg tror også det kan være litt lurt å ikke være for pågående - desperasjon og utolmodighet er aldri sexy. På mobilen til hun jeg var hos på fredag datt det inn "turn-off" meldinger ut over natten... :D

Så det jeg forsøker å gjøre i en førstedate er å trigge attraksjon; bare så synd at jentene lar det være opp til oss gutta og få dette til... :D

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 6 mars 2011 20:05

Er ikke noe forventningspress hos denne jenta! Men skjønner ikke helt hvorfor man skal treffes enda en gang hvis det er som et jobbintervju eller en vanlig søndagsmiddag hos mor! det var hele poenget mitt Taz ;)

Are we clear? :D

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 6 mars 2011 20:13

Selvsagt er vi klare, clear as day faktisk, var nå heller ikke helt det jeg skulle frem til ;-p

Men jobbintervju er kjedelig greier, spesielt når det går så treigt at man tar seg selv i å drive med det ettersom den andre personen ikke har noe å komme med, traurige greier. Du som bergenser prater vel høl i hue på alle tenker jeg...hoho...

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 6 mars 2011 20:20

Men, hva var det du mente Taz? Forklar deg nå......:D

Prater ikke høl i hue på hvemsomhelst, men prøver mitt beste når jeg har sterk konkurranse fra motparten, ikke alltid så lett å bryte gjennom lydmuren da, men jeg gir ikke opp så lett! :P

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 6 mars 2011 20:24

Når man konkurrerer om å komme til orde så er det vel egentlig ingen vits...eller?

Skjult ID med pseudonym trbl sø. 6 mars 2011 20:26

Jeg har snart vært på 30 dater med kvinner herfra og har forsatt hatt til gode å ikke oppleve at de ikke vil ha en andre date. Det er jeg som sier at "du er en hyggelig jente men". Om jeg får hører "du er en hyggelig fyr men" så er det på 3 og 4 date hos meg. Og stol på meg, det er verre enn å få det på 1 date fordi da har man kanskje blitt litt interessert og brukt litt tida på dama. Jeg antar det er mange ting en kvinne vil ha på første date men du må huske på at en første date er første gang dama ser deg. Hun opplever deg slik du er. Lukt, klær, stemme, kroppsspråk, hele pakka. Kanskje profilen din selger deg litt anderledes enn du virkelig er. At du skaper forventinger som du aldri greier å oppfylle uansett hvor bra du er. Forventer styrer og blir man skuffet så greier man ofte ikke å se kvaliteten av det man har foran seg uansett.

Alle liker å le og bli utfordret. Kvinner som menn. Tenkt i de baner. Vær frampå uten at du er pushy.

Skjult ID med pseudonym Whatevva sø. 6 mars 2011 20:26

Enig med Rass-Mus - tror sjansen for at daten når et høyere nivå blir bedre om man tør å være litt utenfor boksen/være morsom/gi av seg selv og utfordre den andre.

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 6 mars 2011 20:35

*sparker i grusen* tror jeg tar det på bakrommet Sooky ;-p

Man skal aldri gi opp, og er det vanskelig får man bare stå på litt ekstra eller ty til skitne triks for å komme gjennom :D

...ikke si det Elfrodo, kan noen ganger være verdt det :-)

Desperasjon sjekker få kvinner og menn som nevnt over her...høhø!

Skjult ID sø. 6 mars 2011 20:37

Synes alltid det er sånn at hvis jeg liker gutten så vil ikke han møte meg igjen, og når gutten liker meg så er ikke jeg interessert. Blæææh...

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 6 mars 2011 20:51

Lila:
Jeg kunne ikke tenke meg å møte deg heller - jeg har nulltoleranse for rasister, besserwissere og folk som bare er ute etter å pisse på andre!

Skjult ID med pseudonym MrAwesome sø. 6 mars 2011 20:53

Du virker ganske "spesiell" du, lila....

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 mars 2011 20:54

Hvilke kvalifikasjoner søker du da, lila :-)

Skjult ID med pseudonym InDaNight sø. 6 mars 2011 20:54

ja er enig i at bare et møte er det beste sier man at det er en date blir det med en gang press og forventning fra begge sider..."skal vi ta en rusletur og skravle litt ?" er en fin greie passe useriøst syns det er den type "date" som funker best på en 1.date uten at det bir mas...begge "vet" jo at det er en date..men funker knall d :) midda, ta en kaffe osv blir litt mere "date" aktig og ofte mere kleint :P

Skjult ID med pseudonym InDaNight sø. 6 mars 2011 20:55

hadde ikke ville møtt lila om jeg så hadde en pistol i nakken..........

Skjult ID med pseudonym -Taz- sø. 6 mars 2011 20:56

Jeg tror lila er en kar som har blitt "lurt" eller "dumpet" av ei småbarnsmor og dette er hans måte å få ut gruffen på. Vært hyggeligere for oss andre om man tok det med en psykolog istedenfor

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 6 mars 2011 20:56

Tror aldri jeg har spurt noen om vi skal ha en "date", men det er jo det det er uansett. Tror ikke man tenker annerledes på det bare fordi man kaller det noe annet.

Skjult ID sø. 6 mars 2011 21:07

@qwerty

Jeg har også samme problem. Jeg er også en hyggelig fyr men... Jeg tenker ofte at jeg kunne ha flørtet mer, men det er ikke noe jeg har lyst til å gjøre før jeg vet om jeg er interessert selv. Og jeg ser jo at alle av de jeg har fått avslag fra er har fremdeles. Tror veldig mange som er rundt 30 som er på sukker er veldig kresne. Dette inkluderer meg også. Jeg har mange fikse ideer om hvordan en jente skal være og jeg ekskluderer helt sikkert veldig mange pga. dette.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 6 mars 2011 21:24

@lila

Jeg er alenemor, og bidrar nok like mye til statskassen, om ikke mer enn deg!

Åh, hvor jeg elsker søndagsbitcher!!!!

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 6 mars 2011 21:30

Jeg pleier å blokkere de jeg har fått avslag fra, så jeg aner ikke om de er her fortsatt, men det er jo unektelig noe interessant med hvordan folk på den ene siden sier de vil ha en kjæreste, men på den andre siden er så kresne. Det er sikkert mange som vil skyte meg ned når jeg sier at jakten på Miss Perfect bør erstattes av jakten på Miss Good Enough, men jeg mener det okkesom - det handler om å ikke konstruere en person i hodet sitt før man har møtt vedkommende og klart å bli glad i henne for den hun er, ikke den jeg vil at hun skal være. Her tror jeg det er mange som frømmer.

Men, klart, det du skriver om flørting har jo sikkert noe for seg, selv er jeg elendig til å flørte med noen jeg egentlig ikke aner noe om, og et møte på en time eller to over en kopp kaffe på en plass full av mennesker gir meg ikke det boostet, eller den kjennskapen, jeg trenger for å hengi meg til flørt. Og, klart, med unntak av ei jeg traff på nett lenge før Sukkers tid, har samtlige av mine egentlig ganske få forhold vært med noen jeg har lært å kjenne via andre først. Mulig det er der noe ligger? At jeg ikke bør ha som utgangspunkt at det er to ukjente mennesker som møtes?

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 6 mars 2011 21:32

Tror skjult id hadde hatt godt av å flørte litt mer.....

Flørting hører hverdagen til, om det er med bussjåføren på 70, eller kunden som har en dårlig dag....er ikke så viktig å føle for personen for å gjøre det?

Flørting er helt uskyldig, og et must!

Skjult ID med pseudonym JENTE ma. 7 mars 2011 12:44

De liker deg, men har ikke lyst på deg. Så enkelt tror jeg det er. Både menn og kvinner har ofte i profilen sin: "Jeg vet du er den rette når jeg ser deg". Så noen forventer åpenbart mye av et førsteinntrykk.. Men ikke alle tror det går like fort. Jeg unngår gjerne de som formulerer seg sånn.

Om det er noe man kan bedre på selv? Ja, til en viss grad. Vanskelig å gi ett konkret råd. Men å våge å flørte er viktig. Beholde blikket litt lenger enn det du gjør med en kollega... Lykke til! (Kjenner at jeg skriver dette like mye til meg selv :).