Alle innlegg Sukkerforum

Forumet - andre forsøk

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 00:05

Merk - dette er ikke en tråd for å diskutere meninger, slenge dritt, eller prøve å dytte egen mening ned over ørene på andre. Det som er meningen er at alle skal se at en mail *har* blitt sendt inn, og dermed oppfordre andre til å sende inn egen mail, enten med støtte til denne, om at den må oversees, om at man er enig med noe og uenig med annet - men i det minste få det frem at forumet faktisk ikke fungerer så veldig bra lengre. Vær så snille og hold dere til det, og det er ingen vits i å kommentere noe særlig...det er informativt. Om et subjektivt emne. Som i det minste jeg er uinteressert i å diskutere.

Derfor - prøv så langt det er mulig å være objektive. Om du er enig i at forumet ikke fungerer, så FORTELL DET TIL SUKKER. Om vi er uenige her, så blir ingen ting gjort. Om vi sender inn våre punkter til Sukker, så vil *de* se over listen og vurdere hva som er viktig og hva som ikke er det.

Så da starter jeg igjen med den opprinnelige tråden:
Nå som vi alle sammen er uenige om kjørereglene her inne, men de fleste av oss er enige om at noe er feil anbefaler jeg alle sammen å sende en mail til support@sukker.no og si fra om det. Om en eller to sender, så blir neppe noe som helst gjort, men om flere av oss sender, selv om vi ikke er enige på alle punkter, så kanskje de vurderer å gjøre noe. Uansett - her er min:

Hei,

Den siste tiden har det til tider vært borgerkrigtilstander på forumet, og det er vel rimelig klart at noe må gjøres. Forumet er, dessverre, utdatert på funksjonssiden, og jeg har noen forslag til forbedringer:
1. Gjør bildene mindre
2. Gi mulighet for å svare uten å vise bilde, men uten å være anonym
3. Fjern muligheten til å skrive anonymt, med mindre det er forhåndsgodkjent. Det er alt for mange tulletråder, og alt for mange anonyme som kommer inn og skriver som om ingen kan se dem. Om det er forhåndsgodkjent burde det gå an å svare anonymt på tråder startet av en anonym.
4. Mulighet for å abonnere på tråder, så man får beskjed når noe er svart
5. På oversikten av tråder, vennligst vis hvem som sist svarte.

Som et eksempel på hva som foregår på forumet har vi en “fast” anonym bruker som kaller seg xxx. Denne er nesten helt sikkert samme som et troll som kaller seg “yyy". Disse er gjengangere, og det er bare toppen av isberget. Det som skjer nå er at flere og flere av de som pleier å stå frem med åpen profil trekker seg ut av forumet på grunn av alle de anonyme som klager og sutrer. Det jeg tror dere må stille dere selv e

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 7 mars 2011 00:35

Eg trudde Sukker faktisk følgte med på forumstrådene våre, og dermed får med seg meningene som blir skrive i debattråden, eller ikkje? isåfall er det kanskje like greit at meningene blir skrive her i en tråd, og ikkje fører til et lass med spam-meldinger til sukker..

Skjult ID med pseudonym Jonas ma. 7 mars 2011 00:36

Hva skjedde med første forsøk ?
Når kommer an(t)on til å fjerne denne tråden ?

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 7 mars 2011 01:02

Gir en stemme til Jonas. Synes det var litt irriterende at den andre tråden ble slettet.

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 7 mars 2011 02:35

Det eneste jeg misliker, er at en kan skrive under hvilket alias en vil. Det provoserer utrolig! Og det kan bli et ultimatum for min del.
Jeg skriver gledelig med bilde og henvisning til profil hvis det er min eneste mulighet for å stole på at én person skriver under étt alias.

Ellers er det bare bagateller/kostbare ønsker. Forumsoftware koster lett "noen" tusen.

Skjult ID med pseudonym Evenn ma. 7 mars 2011 03:24

1234, det finnes gode gratisversjoner ogs.

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 05:03

Den andre tråden ble slettet fordi folk begynte å gå i strupen på hverandre...I en mer oppdatert versjon av forum ville det vært mulig å låse tråden uten å slettet.

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 05:27

@1234: Det er en voksen måte å se på det. Ønskene, som jeg også skriver, er det Sukker som må vurdere, for det er de som må sette opp prosjektet med å porte over på ny programvare. Når det gjelder prisen er det nok for lavt med "noen tusen". Jeg ville gjettet på minst "noen titusener", men det er jo en investering i fremtiden, og de har ikke akkurat gjort mye på forumet de siste årene. Faktisk så laget dy singlebyen sin, og den var nok dyrere og en mer tvilsom investering ;)

@Evenn: Tviler på at man kan bruke en gratisversjon her. Om ikke annet, så er det slik at gratisversjonene som er verdt noe ikke er gratis til kommersiell bruk.

Skjult ID med pseudonym katte ma. 7 mars 2011 08:20

Jeg kan godt gjenta det her også.
Anonymitet er greit når man ikke vil bli koblet offentlig.
Og at det finnes nok av folk som f.eks har blitt oppsagt for ytringer gjort på facebook.
Mister en muligheten til anonymitet vil nok endel folk og endel ytringer bli tapt for forumet.

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 08:26

@katte: les første innlegget. Vær så snill. Det står da helt klart at anonyme innlegg bør være lov - men de må modereres. Det er bevist gang på gang. Og - om en tråd startes anonymt og godkjennes som det, så bør det være lov å svare anonymt på den. Uansett - dette er ikke en diskusjonstråd, men for å gjøre obs på at det har blitt sendt inn en mail til sukker, og da kan de som er uenige i den sende sine egne synspunkter. Det står også øverst...

Skjult ID med pseudonym katte ma. 7 mars 2011 08:37

Så sukker skal ha betalte moderatorer 16-24t?
Og anonyme innlegg vil bli forsinket i systemet inntil de er godkjent?
Tvilsomt at det vil fungere.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 7 mars 2011 08:44 Privat melding

@katte: Det er ment for å starte en tråd, ikke for å svare på den. Om man virkelig *vil* starte en tråd som anonym, så tviler jeg på at det er farlig om den blir litt forsinket.

Skjult ID med pseudonym katte ma. 7 mars 2011 08:53

Pkt 3 er en smule uklart, men jeg tolker det som at det blir begrenset hvor man kan svare anonymt.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 7 mars 2011 08:56 Privat melding

Ser slik ut, ja...

Skjult ID med pseudonym Z ma. 7 mars 2011 09:05

Dette er useriøst.
Leste hele den forrige tråden, og jeg så ingen som gikk i strupen på noen.
Jeg så derimot noen som ikke uttalte seg helt som TS ba om, som bare var uenige.

(mann 38 år fra Oslo) ma. 7 mars 2011 09:09 Privat melding

vBulletin, en forumsplattform som er veldig mye brukt på nett, som er veldig enkel og grei, koster i underkant av $300. det er langt under 10.000 vis av kroner!!

vet ikke hva slags plattformer dere andre sikter til, men av alle forumene jeg bruker, så står vBulletin for over 70% av dem!

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 09:16

Z: Problemet var at folk skulle diskutere, noe denne tråden også er i ferd med. Som det står veldig klart og tydelig, så er det for å opplyse om at melding er sent så andre kan sende inn også. Hvem som mener hva er totalt uvesentlig. Greit at folk ville si hva de sendte inn, men å skulle diskutere andres meninger blir for dumt i en tråd som dette. Og - det ble foreslått å gjøre den grønn, noe som kun kan gjøres ved å starte på nytt.

Så hva mener du er useriøst? At du ikke får utfoldet deg like fritt som anonym lengre? Det er veldig få steder man får det...annet enn at man faktisk er ganske anonym så lenge man ikke må skrive ekte navn.

@rasec: For å integrere den i eksisterende platform og bruke eksisterende brukerdatabase blir det nok uansett masse modifikasjoner. Bare det kommer på titusener.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 7 mars 2011 09:20

At du setter munnkurv på meg, tåler jeg brillefint, TS.
Men at du er en av flere pådrivere til nettoppp diskusjon, for så å slette på bakgrunn av dette er useriøst.

Og nettopp derfor er dette mitt siste innlegg om dette temaet. Jeg sa egentlig min mening i den forrige tråden :-)

Skjult ID med pseudonym Driver ma. 7 mars 2011 09:23

Klapper for @Z! :o)

(mann 38 år fra Oslo) ma. 7 mars 2011 09:31 Privat melding

@an(t)on

ja, det hadde nok kostet å tilpasse den til denne plattformen, men den billigste løsningen hadde vært å installere den på en annen domene (a la forum.sukker.no), da trenger du ingen tilpassing, bare å lenke den herifra og dit.

eksisterende brukerdatabase hadde heller ikek vært noe problem, de fleste databaser med "respekt for seg selv" kan eksportere hele databasen i en format som vBulletin kan lese, om det så var i CSV format den "minst fancy" av dem alle.

hovedproblemet ville nok ha vært å beholde all dette anonym/pseudonum greiene. hvordan linke et konto herifra slik at de kan poste som anonyme der... DET er det eneste som jeg kan se som et potensiell problem og "pengesluker"

Skjult ID ma. 7 mars 2011 10:05

Sukker har sagt at meninger som kommer frem i tråder ikke taes hensyn til, det må komme en mail.
Syns det er opp til sukker å ta vurderingene på gjennomførbarhet og kostnader.

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 10:15

Skjult id 07.03 10:05: Takk. Det er litt av poenget jeg har prøvd å få frem...:)

rasec: tja...som utvikler vil jeg påstå at det nok er lettere å lage sitt eget forum, siden man ikke trenger 1/100-del av funksjonaliteten, pluss at det er en del som må skreddersys. Men, som skjult id skriver, så er det noe Sukker må ta stilling til, og det må sendes inn mail både om man er enig eller ei

Z: Hvor i all verden får du det fra at noen har satt munnkurv på deg? Det ble skrevet at dette ikke skulle være en diskusjonstråd, men at det ble oppfordret til at man sendte mail til Sukker. At du da ikke skal få lov til å skli ut er vel ingen munnkurv??

(mann 38 år fra Oslo) ma. 7 mars 2011 10:46 Privat melding

@an(t)on

er utvilker selv, men må si at noe av det dummeste jeg vet som utvikler er å prøve å oppfinne hjulet på nytt. punktene 1, 2, 4, 5 av lista di er ting som du får "out of the box" med de fleste forumsplattformene, og jeg vil påstå at det er lettere å fjerne funksjoner fra et forumsplattform enn å kode de funksjonene man har selv. enten så deaktiverer man ting i en admin panel, eller lage en enkel script som blokkerer innhold.

kostnader er som nevnt noe sukker må ta stilling til, jeg tok bare med prisen for å få en nyanse inn, så ikke alle trodde at et nytt forum kan koste flere titusener av kroner. hvor gjennomførbart det er kan bare sukker svare på, eller "Warm Systems AS"...

uansett, jeg syntes det er på tide med en ny forum!! >_<

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 7 mars 2011 11:09

Jeg støtter ikke anonymitet i den forstand at det skal gå an å sjonglere mellom å skrive anonymt og å skrive med nick. Dog driter jeg diaré i om en henviser til Sukkerprofil på forumet eller bare et valgt annet, FAST nick.

Den eneste måten 1234 kan ko-eksistere med anonyme fjortiser på, er at 1234 kan velge å sile vekk alle anonyme fjortisinlegg. DET kunne kanskje funket; et valg for å se - eller ikke se - alle anonyme bidrag.

Tullet med å "starte tråder som anonym, velge om det skal kunne gå an å kommentere som anonym": tull! Det er å be om uorden, unødvendige problemer og jobb.
Og An(t)onym, eller hva h*lvete du kaller deg denne gangen: Hvorfor vil du ikke ha diskusjon? Hva har du å tape på at din tråd blir diskutert?

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 11:16

1234: Det er et stort problem med å blokkere innlegg fra enkelte personer i tråder - man mister totalen og sammenhengen ;)

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 7 mars 2011 13:41

An(t)on; Du starter en diskusjonstråd (Ja, enhver tråd på forumet er en diskusjonstråd) for å si at ingen får lov å diskutere i den? og du trur at folk ikkje komme til å kommentere? Blir ikkje det litt teit?

Og hvorfor bryr det deg om folk kommenterer i tråden din? Det skader da ingen, fører kun til at tråden din holder seg oppe i nylig oppdaterte tråder, noe som da vil hjelpe om poenget er å informerer flest mulig folk.

Eg såg heller ingen som gjekk i strupen på kvarandre sist tråd, kun som Z sa; folk som sa seg uenige, og det er da verken useriøst eller usaklig.

(mann 42 år fra Telemark) ma. 7 mars 2011 15:09 Privat melding

Jeg tror løsninga på den anonymitetsproblematikken er å inføre faste forumnick...........som du må bruke uansett hvem du er.
Om du i tilegg vil vise identiteten din kan det være mulig.

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 15:43

@Eva: forstår du virkelig ikke? Det er fordi det ikke er vits i å diskutere. Det har vært forsøkt diskutert før, men blir bare krangling. Derfor ville jeg at dette skulle være informasjon slik at de som er uenig kan sende sitt syn inn også. Da slipper man at bare en gruppe blir hørt. Om du hadde lest innlegget hadde du sett det.

@Strings: Helt klart en bra mellomvei, og man hadde sluppet "sinte pyser", som jeg liker å kalle enkelte her inne :)

(kvinne 28 år fra Akershus) ma. 7 mars 2011 16:11 Privat melding

Jeg ser ikke helt hva diskusjonen her inne er. Poenget her inne er jo ikke å diskutere, bare å åpne mulighetene for å se hva/hvilke endringer folk vil ha i forumet og muligens dele sine brev inn til sukker. Jeg ser ikke helt poenget med å sitte å diskutere hvorfor det ikke er lov å diskutere.
Det står helt klart på toppen at dette IKKE er en diskusjonstråd og da er det jo opp til TS å bestemme om han vil avslutte tråden eller ei. Ser ikke hvorfor dette er oppe til diskusjon heller. For å si det på godt norsk, er hans tråd så da kan han da pent få lov til å slette den om han har lyst.

Og for å være saklig. Er helt enig med TS om at noe burde gjøres med forummet, begynner å bli temmelig barnehage tendenser til tider. Er du uenig i det. Da er det flott. send DIN mening inn til sukker. Det har jeg gjort :-)

Skjult ID med pseudonym karamell ma. 7 mars 2011 17:37

Nå har ikke jeg fulgt med på "diskusjonen" på denne tråden, men vil bare ytre min personlige mening om disse punktene du har skrevet opp.

1. Gjør bildene mindre

Du klager over noe som i utgangspunket er en filleting. For det første, så er det et fåtall som irriterer seg over disse bildene, og for hvilken grunn? Dette er en datingside, og de fleste her inne er ute etter oppmerksomhet. Noe du har plukket opp? Ja, jeg også,men jeg winer ikke av den grunn.

2. Gi mulighet for å svare uten å vise bilde, men uten å være anonym

Det å være anonym her inne, kan være en glede for veldig mange. De kan skrive om det de vil, uten at det skal gå utover deres tid her på sukker. Tror du ikke det er en grunn til at det går an å huke av for "vær anonym"? Jeg leste nettopp en tråd hvor en anonym dame mente hun hadde strekkmerker og hengepupper. Tror du hun hadde skrevet dette på et forum om folk kunne trykke seg inn på profilen hennes og se hvem som skrev det? Nei. Det er en GRUNN til at folk er anonyme her inne, og det er fordi det som regel er veldig komfortabelt. Du har jo huket av for "vær anonym" selv!

3. Fjern muligheten til å skrive anonymt, med mindre det er forhåndsgodkjent. Det er alt for mange tulletråder, og alt for mange anonyme som kommer inn og skriver som om ingen kan se dem. Om det er forhåndsgodkjent burde det gå an å svare anonymt på tråder startet av en anonym.

Les svaret jeg oppga i forrige punkt.

4. Mulighet for å abonnere på tråder, så man får beskjed når noe er svart

Delvis enig med deg på dette, men unøvendig bruk av meldinger. Jeg orker i alle fall ikke få drøssevis av meldinger hver gang noen svarer på en tråd jeg har skrevet på. Er det virkelig SÅ vanskelig å trykke seg inn på en tråd du vet du svarte på, for å se om noen har kommentert det du skrev?

5. På oversikten av tråder, vennligst vis hvem som sist svarte.
Hva er vitsen med det?

Skjult ID med pseudonym Snøheksa ma. 7 mars 2011 18:18

vel jeg er en av de som ønsker å være anonym og det har jeg gode grunner til, så jeg håper ikke at dette fører til at vi som ønsker å være anonyme forsvinner herfra. Mitt ønske er at sukker følger litt mer med og utestenger de få som ødelegger her.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 7 mars 2011 18:26

TS skriver i startinnlegget:
"men i det minste få det frem at forumet faktisk ikke fungerer så veldig bra lengre"
og
"Om du er enig i at forumet ikke fungerer, så FORTELL DET TIL SUKKER."

Så...hvorfor ikke gjøre det da, istedet for å lage en tråd om det? Og handler dette om at TS vil at "alle" nå skal rapportere at forum ikke fungerer? Jeg skjønner ikke poenget.
Jeg skriver alle mine innspill, uansett tema, direkte til Sukker, og har ikke noe behov for å gå om forumet med dem. :-)

*Case closed fra min side.*

Skjult ID med pseudonym Snøheksa ma. 7 mars 2011 18:27

@HDV da håper jeg at fler enn meg og Missi klager på lila :)

Skjult ID med pseudonym an(t)on ma. 7 mars 2011 19:46

Karamell:
1. Dette punktet er hovedsaklig med fordi enkelte velger å sutre om bilde hele tiden. Det er faktisk med "for deres" skyld.
2. Her viser du at du ikke har lest hva som opprinnelig ble skrevet. Det sto vitterlig at det burde være lov med anonyme tråder, men slik det er i dag så er det ikke noe spesielt koselig forum. Klart folk skal få skrive anonymt om det er et tema som trenger det. Og klart folk burde få lov til å svare anonymt på en slik tråd.
3. Som sagt...les det over ;)
4. Dette er jo en subjektiv liste over ønsker, og grunnen til at den ble lagt inn var for å få igang en prosess der Sukker kan få mange fine forslag og så implementere de de ønsker. Jeg vil veldig gjerne ha melding på epost når noen svarer på en tråd jeg er interessert i. Om du ikke ønsker det, så ville det jo ikke vært noe som hadde blitt tvunget på deg.
5. Noen ganger når du går gjennom listen over tråder, så lurer du på om noen har skrevet etter deg. Da kan det være greit at du ser at det er "Jalla" som har siste innlegget, for sist du sjekket den var det "Karamell", "el91" eller Taz ;)

@Snøheksa: Joda, om Sukker hadde satt inn ressurser til å moderere forumet, så. Nå er de bare innom en gang i skuddåret, og da får ting lov til å utarte seg skikkelig før noe som helst blir tatt hånd om. Men som jeg skriver - dette er jo mine ønsker, og så bør folk med andre ønsker eller synspunkter skrive inn sine. Det er det som er litt av grunnen bak dette. Nettop at alle sider skal kunne høres i stedet for at jeg drar igang "mine kontakter", som er enig i mitt syn, og presser Sukker til å gjøre ting i retning av oss.

@Tingeling: Jeg har skrevet inn, og det tror jeg alle jeg kjenner har. I tillegg ser det ut til at mange jeg ikke kjenner har skrevet inn. Både meningsfeller og -motstandere. Og det er nettop det som er poenget med å legge inn dette, at alle skal kunne bli hørt. Hvis du mener forumet er optimalt som det er, så enten skriv det inn til support, eller la være - da har du jo ingne punkter uansett. Om du mener at det er noe som helst som kunne vært gjort annerledes, eller at du er er uenig, så bør du jo skrive.

Folkens - dette er for å sørge for at det kan foregå en demokratisk prosess, og ikke en der en side kan dra igang alle sine ressurser!

Skjult ID med pseudonym oo ma. 7 mars 2011 22:12

oo - jeg er ikke nevnt? er jeg bedre enn xxx og yy?

ikke tulle lenger? skal vi måtte tvinges til å være seriøse heeeele tiden nå *vræl*

Vi kommer til å bli stengt inni i eget muskelpanser pga for lite tull og latter - ærlig talt!
Det må da være lov å skrive litt rør - og så kan jo de som liker det henge seg på - det er jo helt tydelig at det er flere av oss.
Og så kan jo de gravalvorlige få lov til å ha sine tråder i fred - og det er sikkert flere av de også.

Abonnere på disk.forum? Det er jo allerede regel for at kun superbrukere kan skrive her inne. Trengs det flere regler?

Skjult ID med pseudonym oo ma. 7 mars 2011 22:20

og forresten an(t)on

etter å ha lest i tråden virker det som de fleste borgerkrigene du nevner starter liksom litt i ditt eget hode?

Skjult ID med pseudonym -Taz- ma. 7 mars 2011 22:24

Det er vel ikke snakk om at det skal bli å mye mindre tull oo, men gjøre noen endringer som gjør at man slipper en del av gruffet og skiten.

Fpor min del kunne man hatt en anonym del og en for de som bruker prorfiler. I det anonyme kan alle skrive og det med profiler kun de som bruker det. Et skritt på veien hadde uansett vært at man må benytte et fast nick når man vil være anonym så man i litt større grad har kontroll på hvem man snakker med.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 7 mars 2011 23:30 Privat melding

@Taz: enig. Det verste er vel de som konstant bytter mellom flere nick og bare skaper level.

@oo: Jeg kan ikke se noe om det du sier, så jeg tror rett og slett at du er en av dem som ikke klarer å lese fordi du blir provosert. Men greit nok det. Dette er jo uansett bare en informasjonstråd, så om du ikke liker det du blir informert om er det jo bare å hoppe videre :)

Skjult ID med pseudonym oo on. 9 mars 2011 21:15

Jeg blir ikke provosert så du tar feil der placebo - jeg bare gjesper meg igjennom :-) og hopper videre

(mann 44 år fra Akershus) on. 9 mars 2011 21:55 Privat melding

oo: whatever. Du burde lese før du svarer i hvert fall ;)

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 10 mars 2011 00:00

Hvemsomhelst eller antonym eller hvemfaenbryrseg:
JEG kunne levd med å filtrere HELT anonyme brukere. Anonyme brukere som bruker fast synonym ville jeg sett.