Alle innlegg Sukkerforum

Ser meg selv i speilet..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hat ti. 8 mars 2011 22:36

..og alt jeg ser er kviser overalt i hele ansiktet, føler meg så lite fin pga det, noen andre her som også har det sånn?

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 8 mars 2011 22:38

Tyder jo på at du er ung - med fremtiden foran deg!

Skjult ID med pseudonym Nushi ti. 8 mars 2011 22:42

Jeg sleit med det selv for 4 års tid siden.
Hvis du har prøvd det meste av kremer og medisiner, så anbefaler jeg å gå til hudlegen.
Mamma tok meg med til en hudlege som sa jeg hadde "konglobata acne". en form for kviser altså. Han sa også at uten behandling ville jeg hatt disse kvisene til jeg var 40.
Jeg begynte da på en pillekur som han beskrev som en veldig konsentrert dose med gullerøtter :P
Pillekuren varer vel i 3-4 måneder hvis jeg ikke husker helt feil. Det kan være helt jævelig.... blir først litt værre... så tørker huden ut, og litt andre ting jeg ikke husker. Husker bare at det var skikkelig dritt.. Men nå har jeg ikke kviser lenger!
Dukker opp en her og der til tider... men det er ingenting imot et ansikt fullt av kviser hele tiden....
Pillene får du på blå resept. Er egentlig grisedyrt. Men etter du har passert frikortgrensa så får du tilbake 90% av kostnaden :-)
Det fungerte veldig fint for meg! så anbefaler det!
medisinen heter Roaccutan hvis du vil lese om den.

Skjult ID med pseudonym hat ti. 8 mars 2011 22:47

@ Nushi

Ja, hørt om den kuren, har lyst og kontakte hudlege pga det, har hatt mye slit med kviser, trekker ned selvtilliten helt og ble mye mobba pga det før, og når jeg nå er over tenåra så synes jeg det er på tide at jeg blir kvitt det faenskapet..

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ti. 8 mars 2011 22:47

Var veldig plaget med kviser i ungdommen, og faktisk mange år etterpå. Nå har jeg fått tenåring i huset, og noe som hjelper er "Basiron" gel som man kan kjøpe på apoteket. Ellers kan legen hjelpe med rekvisasjon til hudlege. Ellers er det tabeletter, men da skal man være voksen og det er mer der man er ekstremt plaget.

Skjult ID med pseudonym Nushi ti. 8 mars 2011 22:51

@Hat
Ja... Jeg var veldig overvektig i tillegg til masse kviser. Så vet hvordan det er. Føler med deg!
Bare husk at det er en del bivirkninger som er veldig slitsomt de månedene man tar kuren. Men jeg mener det er vel verdt det!

Er kvisene mest på utsiden av huden, eller har du kviser som sitter godt nede i huden også?
For jeg mener det siste er betegnelsen på det jeg hadde "konglobata acne". Som han hudlegen mente at ingenting annet hjalp enn den kuren jeg fikk.

Men skader jo ikke å snakke med hulegen uansett da. Koster deg vel noen hundrelapper. Men da får du sikkert beskjed om du må ta kuren for å bli kvitt det, eller om det er andre ting du kan prøve :-)

Skjult ID med pseudonym hat ti. 8 mars 2011 23:02

@Nushi

Har begge deler både de overfladiske og veldig dype kvisene som gir arr, de er spesielt rundt hake og skinn området.
De forsvinner vel aldri helt, ligger bare under huden for og så komme opp igjen hundre ganger.

Vet du om det er lang ventetid hos hudlege?

@lanillen

Kjenner meg igjen, dekker over jeg også, men føler det bare ser enda værre ut nesten jeg da, man ser så godt at man har dekk over liksom:/

Skjult ID med pseudonym Nushi ti. 8 mars 2011 23:05

@hat

Jeg tror ikke jeg ventet veldig lenge. Uke eller to. Men jeg dro til en privat hudlege. (som jobbet 50% privat og 50% på sykehuset der jeg jobbet..... :P).

Skjult ID med pseudonym hat ti. 8 mars 2011 23:08

@Nushi

Ok, tenker jeg kontaker hudlege ihvertfall, er så lei av og føle meg sånn her:/.. missuner de med vakker ren hud..

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 8 mars 2011 23:17

Jeg ville nok heller fått henvisning fra fastlegen først - både billigere og ofte vel så kjapt.

Skjult ID med pseudonym Nushi ti. 8 mars 2011 23:19

@hat
Håper det ordner seg for deg :-)

Jeg fikk beskjed av legen om at huden kom til å bli bedre med årene. og at jo mer jeg barberte meg, jo fortere regenererte huden.

men siden du er jente (anntok det siden du snakket om sminke) så tar det sikkert litt lengere tid . enn for meg. men er ca 4 år siden jeg tok kuren. og huden min har blitt helt fin, uten tegn til arr :-)
så det er håp.

Lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym Nushi ti. 8 mars 2011 23:20

@qwerty
må nok til fastlegen for å få henvisning til hudlegen uansett ;-)

Skjult ID med pseudonym bt ti. 8 mars 2011 23:41

Det er første gang jeg skriver på forumet, men jeg vet hvor plagsomt kviser kan være og vil så gjerne at andre skal få hjelp som faktisk virker. Tablettene heter Roaccutan (isotretinoin) og jeg ser at andre har nevnt det tidligere i tråden.

All ære til reseptfrie kremer, men dette hjelper lite dersom man virkelig er plaget av kviser. Roaccutan tas i en periode på 3-4 måneder (avhengig av hvor alvorlig akne du har). Man blir tørr på leppene (holdes i sjakk med leppepomade). Huden tørker litt ut, men dette kan avhjelpes med en litt fetere hudkrem. Siden huden blir sensibel under kuren skal man unngå soling og bør bruke solfaktor i ansiktet, men jeg har opplevd kuren helt overkommelig i motsetning til en annen beskrivelse tidligere i denne tråden. Jeg vet ikke hvor du bor, men to i min familie har fått samme legemiddel og svært god hjelp av Dr. Langeland på Hudklinikken i Operapassasjen i Oslo (www.hudklinikken.no) og har nå kjempefin hud.

Dersom du bor i en annen by er det bare å oppsøke en hudlege der. Hudleger har imidlertid litt ulik holdning til Roaccutan og noen vil antakelig ikke skrive det ut til deg. Gå da til en lege som faktisk gir deg dette, ikke gi opp! Det har mye å si for selvfølelsen å føle seg vel og det er viktig å gjøre noe med det før man får mange arr.

Jeg ønsker deg lykke til og håper virkelig at du kontakter en hudlege som kan hjelpe deg.

Skjult ID med pseudonym Frk.Angel on. 9 mars 2011 00:29

Har noen som aldri forsvinner på haka, men sol og salisylsyre gjør underverker for meg! ;)

X'en brukte roaccutan og basyron noe som hjalp han veldig! Men som bt sier, leppepomade og fet hudkrem hjelper mot tørrheten! Prøv også å holde deg helt unna søtsaker og brus og drikk bøtter med vann, renser kroppen og dermed huden veldig det også.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym foo on. 9 mars 2011 00:56

Tenk deg godt om før du eventuelt går for roaccutan. Etter hva jeg har forstått kjører den veldig hardt på leveren. Bedre med noen kviser i ungdomstiden, enn leversvikt om noen år. Legene er uansett veldig restriktive mot å dele ut roaccutan.

Jeg bruker salven skinoren til daglig (krever resept), og den holder ting som regel i sjakk. Hvis jeg likevel får problemer med den, slutter jeg med skinoren en ukes tid slik at jeg får ekstra uren hud, stikker til legen og får tetracylin kur (piller, antibiotika). Og den funker VELDIG bra. Siste måneden har jeg ikke brukt noen ting ;) Kansje jeg endelig i en alder av 26 begynner å vokse fra det.

Gå til legen. Kommer ofte langt med fastlege. Lykke til=)

(mann 38 år fra Oslo) on. 9 mars 2011 09:11 Privat melding

jeg begynte å bruke roaccutan når jeg var vel 29, og angrer ikke noe på det! ja, det er en del bivirkninger som du må leve med i 3-5 måneder, men følelsen av å kunne se deg selv i speilet og føle deg "normal" kan ikke måles!! når jeg får en eller to kviser nå så ler jeg bare! :P

hvis du drikker masse vann (2-4 liter om dagen), så hjelper du med rensingen av leveren, og det med tørre lepper og hud. men ja, roaccutan er ganske kraftige greier, det sier litt at det har vært noen som har tatt selvmord pga pillene (depresjon og angst er også bivirkninger, men er vel 1 av 100.000 som opplever det eller noe), og at kvinner må passe ekstra godt på, for det kan fort oppstå skader på foster hvis de er gravide og går på pillene.

avhengig av hvor gammal du er så er det slik at jo yngre du er, jo større er sjansene for at du merker bivirkningene.

til slutt, så mener jeg å ha lest at din fastlege kan nå gi deg resept på disse pillene. hvis ikke så må du fortsatt dit for å få en anbefaling, og etter det så er det bare å ringe til hudlegen og bestille time. du kan bestemme selv, så du kan ringe rundt og hvis du ikke har noe imot å reise litt, så kan du sikkert dra til en hudlege veldig fort å komme i gang med pillene. husk også at kvisene kan bli verre de første ukene, husker det var så vidt jeg greide å komme meg ut av huset de første 3 ukene, jeg så virkelig ikke ut!! >_<

lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym Zzzz on. 9 mars 2011 09:34

Skinoren

Skjult ID med pseudonym nøtte on. 9 mars 2011 10:09

@HDV

Brunkrem ?

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 9 mars 2011 12:51

@ TS

For å forsøke å se noe positivt i det som jeg, som så mange andre, vet av erafringen kan være skikkelig vanskelig, så vil du sannsynligvis ha fin og ungdommelig hud mye lenger enn mange av de som aldri har hatt kviseproblemer. Det er langt fra usannsynlig at den dagen du er 30 -35 så vil du se både tre og fem år yngre ut, selvsagt gitt at du også lever et brukbart sunt liv. Jeg vet at det ikke er så mye til trøst nå, men håper i det minste at det er litt.

(kvinne 34 år fra Vest-Agder) on. 9 mars 2011 12:59 Privat melding

min søsster sleit i 10 år, da mener jeg helt extremt
nå går hun til hudpleier dar satt dem henne på veldig dyre kremer å det funket som fan
ingen kjenner henne igjenn nå ,for som sagt hele ansikte hennes var dekket av stooore kviser..
nu har hun perfekt hud,
men dyyyre produkter ,hu bruke 4000 i måned på de produktene:D men hu sier det er verdt det...

(mann 38 år fra Oslo) on. 9 mars 2011 15:22 Privat melding

wow... 4000 kr i måneden!! hvor lang tid tok det før hun ble kvitt kvisene?

roaccutan koster vel ca 600kr i måneden, i tillegg til at du får tilbake penger av NAV (eller HELFO heter det vel nå) år du går over en grense på ca.1700-1800 kr...

noe som jeg syntes er synd med alt dette med kviser, er at mange ser på det som at man ikke er renslig. det er jo derfor det blir kalt "uren" hud. men det kunne ikke vært lengre fra sannheten!! det er snakk om hormoner og talgkjerler i huden...